Reflü Nasıl Geçer? Reflü Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Reflünün geçmesi için hastalara genellikle yaşam tarzlarını değiştirmeleri önerilir. Az ve sık sık yemek yedikten sonra uzanmamak ve gazlı içecekler tüketmemek reflünün hafiflemesini sağlayabilir.
Reflü Nasıl Geçer?
Reflü tedavisi için uzmanlar tarafından genellikle yaşam tarzının değiştirilmesi önerilmektedir. Yemek yedikten sonra uzanmamak, gazlı ve alkollü içecekler tüketmemek, az ve sık yemek bu yöntemlerden bazılarıdır. Bunlara ek olarak midenin düzenli bir şekilde çalışmasını sağlayacak ilaçların kullanılması da reflüyü azaltır. Eğer bunlarla reflü geçmeyecek bir boyuta ulaşırsa reflü ameliyatı da söz konusu olabilir.
Reflü Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Reflü şikayetinin azalması için hastaların uzun süre aç kalmaktan çekinmeleri gerekmektedir. Yemeklerin çok çiğnenmesi ve az miktarda sık tüketilmesi de önemlidir. Reflüsü olan kişilerin sıvı alımını yemekle birlikte almamaları önerilir. Sıvı ile yemekler farklı zamanlarda tüketilmelidir. Gece yatmadan en az 3 saat öncesine kadar yemek yemeyi bırakmak ve tok yatmamak reflünün azalması için de oldukça önemlidir.
Reflü Nedir?
Reflü, safra, asit ve mukustan oluşan mide salgısının yemek borusu ya da ağza kadar yer değiştirmesi durumudur. Ağıza kadar gelen yiyecek hissi ve acı tat ile kendini gösteren bir mide rahatsızlığıdır. Özellikle kalp rahatsızlıkları ve göğüs ağrısı ile karıştırılan reflü kuru öksürük ve yutkunma güçlüğüne neden olabilir.
Belirtileri Nelerdir?
Reflü hastalığının belirti ve semptomlarını iki başlık altında toplamak mümkündür. Tipik reflü belirtileri arasında ağızda acı tat bırakması, yediklerinin ağza gelmesi, midede ekşime ile yanma ve göğüste ağrı vardır. Atipik reflü ise genelde kulak burun boğaz hastalıkları ile karıştırılan bazı belirtilere sahiptir. Atipik reflü kuru öksürük, seste kısılma, diş çürümesi ve ağız kokusuna neden olabilir.
Genelde göğüs bölgesinde kramp ve ağrıya neden olduğu için kalp ve göğüs hastalıkları ile karıştırıldığı durumlar olabilir. Reflü genel itibari ile birçok farklı hastalığa da neden olabilmektedir. Kronik faranjit reflünün neden olduğu en sık görülen hastalıklardan biridir. Mide sıvısı yukarı çıkarak akciğere karışır ya da soluk borusuna kaçarsa bu da akciğer hastalıkları ve astıma neden olabilmektedir.