Uyku Bozuklukları

Uyku Bozuklukları

Son dakika Uyku bozuklukları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Uyku bozuklukları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Uyku bozuklukları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uyku Bozuklukları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uyku bozuklukları gelişmeleri de dahil olmak üzere 484 uyku bozuklukları haberi bulunmuştur. Tüm uyku bozuklukları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Eczacılardan sahte ilaç uyarısı! 5 yıl içerisinde yüzde 60 arttı, marketlerden almayın
Eczacılardan sahte ilaç uyarısı! 5 yıl içerisinde yüzde 60 arttı, marketlerden almayınSahte ilaçların çok olumsuz sağlık sonuçlarına neden olabileceğini belirten eczacılar, sahte ilaç trafiğinin dünyada 5 yıl içinde yüzde 60 arttığını vurgulayarak, “Cirosu ise 200 milyar dolara ulaştı” diye konuştu..
3.12.2024Gündem
Kadınlarda menopozdan sonra, erkeklerde ise 40 yaşında gözüküyor!
Kadınlarda menopozdan sonra, erkeklerde ise 40 yaşında gözüküyor!Uyku Bozuklukları Merkezi’ne 1 yılda 2 bin 500 kişi başvurdu. 84 farklı uyku bozukluğunun tespitine yönelik çalışma yapılan merkezde en sık karşılaşılan problemler; gece uykuda nefes durması, horlama, gündüz aşırı uyku hali ve uykuda solunum bozukluğu oldu. Prof. Dr. Hikmet Fırat, "Erkekte özellikle 40 yaş üzerinde, kadınlarda ise menopozdan sonra daha sık görülüyor" dedi.
29.04.2024Gündem
Uzmandan Adanalılar için kritik obezite uyarısı! Ölümcül hastalıklara neden oluyor
Uzmandan Adanalılar için kritik obezite uyarısı! Ölümcül hastalıklara neden oluyorEndokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Nur İzol Torun, obezitenin basit bir kozmetik sorunun ötesinde, şeker hastalığı, tansiyon yüksekliği, kalp ve damar hastalıkları ve kanser gibi ölümcül hastalıklara da neden olduğunu vurgulayarak, "Obeziteyi önemli bir toplum sağlığı sorunu olarak görmek gerekiyor" dedi.
27.03.2024Adana
15 Mart Dünya Uyku Günü! Dünya Uyku Günü nedir? Ne zaman ortaya çıktı?
15 Mart Dünya Uyku Günü! Dünya Uyku Günü nedir? Ne zaman ortaya çıktı?Her yıl gece ve gündüzün eşit olduğu 21 Mart İlkbahar Ekinoksundan önceki Cuma günü tüm dünyada “Uyku Günü” olarak kutlanıyor. Bu yıl 15 Mart'ta kutlanan Dünya Uyku Gününün sloganın “Küresel Sağlık İçin Uyku Eşitliği” olarak belirlendi. Peki, 15 Mart Dünya Uyku Günü! Dünya Uyku Günü nedir? Ne zaman ortaya çıktı?
15.03.2024Gündem
Kalitesiz uykuda, hipertansiyon ve kalp hastalıkları riski uyarısı
Kalitesiz uykuda, hipertansiyon ve kalp hastalıkları riski uyarısı2008 yılından bu yana hеr yıl Mart ayının üçüncü cuma günü kutlanan Dünya Uyku Günü yaklaşırken uzmanlar kaliteli uykunun önemine dikkat çekti.
14.03.2024Sağlık
Sabahları zor uyanmak hastalık belirtisi olabilir! Depresyon, uyku apnesi
Sabahları zor uyanmak hastalık belirtisi olabilir! Depresyon, uyku apnesiKaliteli bir uykunun önemine ve uyku sorunlarının nedenlerine dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Emine Esra Okuyucu, “Sağlıklı bir uyku düzeni hem bedensel hem de ruhsal iyiliğe katkı sağlarken, aynı zamanda iş ve okul yaşamındaki başarıyı da artırıyor. İdeal olan; 10 dakika içinde uykuya geçebilmek ve sabahları yenilenmiş olarak kalkmaktır. Sabah uyanamama sorununun altında uyku apnesi, kalitesiz uyku veya depresyon gibi sebepler olabilir” dedi.
14.03.2024Sağlık
Türkiye’de hızla artıyor! Hayalet gibi, testlerde görülmüyor ancak sinir sistemini etkiliyor
Türkiye’de hızla artıyor! Hayalet gibi, testlerde görülmüyor ancak sinir sistemini etkiliyorHayalet hastalık olarak da anılan Fibromiyalji, Türkiye’de daha çok kadınları etkiliyor. Tıbbi testlerde teşhis edilemeyen “Hayalet Hastalık” yaygın kas ağrıları, yorgunluk, uyku bozuklukları ve zihinsel bulanıklık gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Hastalığın kökeni tam olarak anlaşılamamış olsa da genetik yatkınlık, stres, travma ve sinir sistemi bozuklukları gibi faktörler hastalıkta etkin rol oynuyor. Kadınların yaşam kalitesini günlük yaşam pratiklerini yapacak şekilde etkileyen Fibromiyalji (Hayalet Hastalık) konusunda Holistik Tıp hekimi Uzm. Dr. Dinçer Erdinç, hastalığın tedavisinde bütüncül bir yaklaşımın önemine dikkat çekerken neler yapılması gerektiğine yönelik bilgiler verdi.
24.02.2024Yaşam
Aşırı sosyal medya kullanımının bir zararı daha ortaya çıktı
Aşırı sosyal medya kullanımının bir zararı daha ortaya çıktıGünlük hayatı olumsuz etkileyen aşırı sosyal medya kullanımı çeşitli sorunları beraberinde getiriyor. Uzmanlar, uyku probleminin sağlık ve başka sorunlara sebep olduğunu belirterek, özenti ve kendini başkalarıyla kıyaslamadan kaçınılması gerektiğinin altını çizdi.
28.01.2024Gündem
Ketamin nedir, ne için kullanılır? Ketamin ilacı nedir, ketaminin akut etkileri ne oluyor? Anestezi ketamin nedir?
Ketamin nedir, ne için kullanılır? Ketamin ilacı nedir, ketaminin akut etkileri ne oluyor? Anestezi ketamin nedir?"Friends" dizisindeki "Chandler Bing" rolüyle tanınan 54 yaşındaki ABD'li oyuncu Matthew Perry'nin otopsi sonuçları, oyuncunun ölüm sebebinin anestezik ketamin kullanımı ardından havuzda boğulma olduğunu gösterdi. Peki, Ketamin nedir, ne için kullanılır? Ketamin ilacı nedir, ketaminin akut etkileri ne oluyor?
16.12.2023Sağlık
Dünyada 6.1 milyon insanı etkileyen dejeneratif hastalık! Tedavisi yok, ama durdurmak mümkün! Belirtiler şaşırtıcı…
Dünyada 6.1 milyon insanı etkileyen dejeneratif hastalık! Tedavisi yok, ama durdurmak mümkün! Belirtiler şaşırtıcı…"Yaşlılık hastalığı" olarak bilinen ve en yaygın dejeneratif beyin hastalıklarından biri olan Parkinson, dünya genelinde 6.1 milyonun üzerinde kişiyi etkiliyor. Parkinson hastalığının nedeni tam olarak anlaşılamamış olsa da, genellikle 50 yaşın üzerindeki erkeklerde daha sık görülüyor. 2040 yılına gelindiğinde ise bu hastalığın dünya genelinde 12 milyonun üzerinde insanı etkilemesi bekleniyor. Parkinson hastalığının yaygın belirtileri arasında kas sertliği, hareket zorlukları ve titreme yer alırken, Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken, bu hastalığın belirtileri arasında koku alma kaybı, sık idrara çıkma, kabızlık ve uyku bozuklukları gibi belirtilerin de bulunduğunu ifade ediyor. Örken, ayrıca hastalığın ilerleme hızının kişiden kişiye büyük ölçüde değişebildiğini ve hastalığın gidişatının tahmin edilmesinin son derece zor olduğunu da dikkat çekiyor.
14.10.2023Sağlık
Erken emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay! 1800 gün ve 10 yıl şartı var
Erken emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay! 1800 gün ve 10 yıl şartı varEmekli olmak isteyen vatandaşlar dikkat çeken ayrıntı ortaya çıktı. Malulen emeklilik için 1.800 prim günü ve en az 10 yıl sigortalı çalışma koşulu bulunuyor. Organ, kemik iliği nakli, görme kaybında da aylık bağlanıyor. Uyku bozuklukları nedeniyle de aylık bağlanabiliyor. İşte detaylar...
7.10.2023Emekli
Geçmeyen ağrılara neden oluyor: Uzman isim tetikleyicileri tek tek açıkladı!
Geçmeyen ağrılara neden oluyor: Uzman isim tetikleyicileri tek tek açıkladı!Şiddetli baş ağrısı olarak bilinen migren kişinin sosyal hayatını büyük oranda etkiler. Birkaç gün boyunca süren migren atakları baş ağrısı, zonklayıcı ya da keskin olarak özellikle şakak bölgesinde görülür. Migren atakları kiminde yılda 1-2 defa, kiminde ise ay içerisinde defalarca görülebilmektedir. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken, konuyla ilgili merak edilenleri açıkladı.
9.08.2023Sağlık
Bahar aylarında hayatı kabusa çeviriyor! Uzmanlardan ‘alerjik rinit’ uyarısı
Bahar aylarında hayatı kabusa çeviriyor! Uzmanlardan ‘alerjik rinit’ uyarısıİklim krizi mevsimsel alerjilerin giderek daha yaygın hale gelmesine neden oluyor. Alerji Mevsimi her geçen yıl daha uzun sürüyor ve daha şiddetli oluyor. Bunların başında ise bahar aylarında ortaya çıkan alerjik rinit geliyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Şenol Polat ise bu süreçte ortaya çıkabilecek enfeksiyonlara ve sinüzitlere karşı uyarıda bulundu.
21.05.2023Sağlık
Yeni kabus: Insomnia!  Kaza ve hatalara sebep oluyor
Yeni kabus: Insomnia! Kaza ve hatalara sebep oluyor Son günlerde hemen herkes uyku problemleri yaşadığını, uykusunun bölündüğünü ve bu rahatsızlığın hayat kalitesini düşürdüğünü söylüyor. Uzmanlar uzun süre uyku sorunu yaşayanları kazalara karşı uyararak, bazı davranış değişiklikleri ile bu sorunun üstesinden gelmenin ise mümkün olduğu görüşünde.
26.03.2023Sağlık
Deprem korkusu uykularınızı kaçırıyorsa dikkat!
Deprem korkusu uykularınızı kaçırıyorsa dikkat!Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremler 10 ilde büyük yıkıma sebep oldu. On binlerce kişi vefat etti ya da yakınlarının ölümüne tanık oldu. Depremi o bölgede yaşamayan ama sosyal medya ve televizyondan takip edenler de psikolojik olarak çok kötü etkilendi. Her an deprem olacakmış hissi ve birçok felaket senaryoları insanların kendini kötü hissetmesine sebep oldu. Bu histen kurtulmanın bir yolu var mı? Uzman isimden öneriler geldi.
15.02.2023Gündem
Deprem sonrası uzmanından uyarı! Aşırı tepki ve her an deprem oluyormuş hissi varsa dikkat!
Deprem sonrası uzmanından uyarı! Aşırı tepki ve her an deprem oluyormuş hissi varsa dikkat!Türkiye’de yaşanan son depremler pek çok kişi de korkuya neden olurken, panik durumuna ilişkin uzmanlardan da uyarılar geliyor. Depremin felaket senaryolarıyla tetiklenen bir korku olduğunu dikkat çeken Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu, “Deprem gibi doğal afetler halk arasında ortak korkuya sebep olur. Depremin ne zaman olacağını, şiddetini ve yarattığı etkileri bilememek bu korkuyu besler. Bu korkular ve kaygılar herkeste farklı olabilir” dedi. Peki, Deprem korkusu nasıl yenilir? Her an deprem oluyormuş hissi yaşayanlar ne yapmalı? Deprem korkusu yaşayanlara nasıl destek olunmalı? Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu anlattı.
23.11.2022Sağlık
Uzmandan hızlı yemek yiyenler uyarı geldi
Uzmandan hızlı yemek yiyenler uyarı geldiYediğimiz yemeklerin uykumuzun kalitesini ve süresini etkilediğini söyleyen Uzman Klinik Psikolog Yaren Hamarat, “Çok hızlı yemek yemek, öğün atlamak, fazla ve ağır öğünler tüketmek, yemek saatlerinin düzensiz olması ve uyumadan önce atıştırmak uyku bozukluklarının nedenlerindendir” dedi.
8.11.2022Sağlık
Uykusuzluk yaşayanlar dikkat! Tansiyon ve şeker hastalığına neden oluyor
Uykusuzluk yaşayanlar dikkat! Tansiyon ve şeker hastalığına neden oluyorDiyarbakır’da bir hastanede yer alan 2 uyku odası, uyku sorunu yaşayan hastalara hizmet veriyor. Uyku merkezinde teşhis konulması için hastalar ilk önce teste yönlendiriliyor. Uyku bozukluğu teşhisi konulduktan sonra hastaya çeşitli sensörler içeren kablolar, baş, boyun ve göğüs bölgelerine takılıyor. Geceyi bu odada geçiren hastaların uyku esnasında vücut değerleri teknisyen tarafından izleniyor. Olabilecek herhangi olumsuz bir karşılaşmada hasta ilgili kliniğe yönlendiriliyor.
7.10.2022Sağlık
Tansiyonu ve kolesterolü zıplatıyor, insülin direnci ile tip 2 diyabeti tetikliyor! En fazla Türkiye’de görülüyor, uykusuzluk, yorgunluk, umutsuzluk ve intihar...
Tansiyonu ve kolesterolü zıplatıyor, insülin direnci ile tip 2 diyabeti tetikliyor! En fazla Türkiye’de görülüyor, uykusuzluk, yorgunluk, umutsuzluk ve intihar...Açlık hissi veriyor, sürekli sinirli olmaya ve uyku haline neden oluyor, insülin direncini bozuyor, tip 2 diyabeti tetikliyor. Aşırı uyku hali ve halsizlik şikayetleri artıyor, tansiyonu zıplatıyor. Kalp damar hastalıklarına ve kalp krizine yol açabilen uyku apnesine neden oluyor, total kolesterol ve kötü huylu kolesterol LDL düzeyleri yükseliyor, iyi huylu kolesterol HDL düzeyi ise düşüyor. Kanser riskini yüzde 10 oranında arttırıyor, safra kesesi taşı görülme sıklığını yükseltiyor. Karaciğerde yağlanmaya neden oluyor, reflüyü tetikliyor. Deride kalınlaşma, kabarma, tüylenme, çatlaklar, lenfödem, selülit, ter bezleri iltihabı ve sedef gibi cilt hastalıklarının daha sık görülmesine neden oluyor. Bu kişilerde depresif ruh hali, uyku bozuklukları, yorgunluk, değersizlik hissi, umutsuzluk ve intihar düşüncesi daha yaygın görülüyor. İşte çağımızın en büyük sorunlarından birinin insan sağlığında yol açtığı hasarlar...
27.05.2022Sağlık
Erken menopoza karşı önemli uyarı! Tek tek sıraladı!
Erken menopoza karşı önemli uyarı! Tek tek sıraladı!Giderek artan çevre kirliliği, yoğun stres, sigara kullanımı ve hatalı beslenme gibi alışkanlıkların kadınlarda erken menopoza neden olabildiğini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Uğur Çobanoğlu, “Bazı besinlerin içeriğinde bulunan maddeler hormonların dengeli çalışmasını destekleyerek erken menopozu engellemektedir. Menopozu geciktiren besinler arasında yağlı balıklar, fasulye, mercimek, bezelye, çinko bakımından zengin gıdalar, biftek, kabak çekirdeği, nohut ve patates sayılabilir” dedi.
12.05.2022Sağlık
Menopozun ilacı, doğal hormon
Menopozun ilacı, doğal hormonJinekolog Ayşalı Yılmaz, menopoza giren kadınlara verilen doğal hormonların bu sürecin olumsuz etkilerini ortadan kaldırdığı gibi, çeşitli hastalık risklerine karşı kalkan görevi gördüğünü söyledi. Doğal hormonların yaşlanmaya karşı destek de verdiğini belirten Opr. Dr. Yılmaz, “Kısa süre öncesine kadar kötü gözle bakılan hormon tedavileri doğal hormonların kullanımı ile kadınların hayatında çığır açmaya aday. Yeter ki eski bilgilere takılıp önyargılı olmayalım” dedi.
8.05.2022Sağlık
Erkeklerde 2 kat daha fazla görülüyor
Erkeklerde 2 kat daha fazla görülüyorNöroloji Uzmanı Dr. Gülçin Bak, 11 Nisan Dünya Parkinson Günü’ne özel açıklamalarda bulundu. Parkinson hastalığı görülme sıklığının yaşa bağlı göreceli olarak ilerlediğini belirten Uzm. Dr. Bak, “Hastalık, erkeklerde kadınlara oranla yaklaşık 2 kat daha sık görülüyor” dedi.
11.04.2022Sağlık
Ergoterapi çocukların toplumla uyumunu artırıyor
Ergoterapi çocukların toplumla uyumunu artırıyorErgoterapi hakkında bilgiler paylaşan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. M. Şükrü Paksu, “Ergoterapi, anlamlı ve amaçlı aktivitelerle sağlığı geliştirmeyi ve yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen kişi merkezli bir sağlık mesleğidir. Ergoterapistler, sağlığın iyileştirilmesi konusunda hem sağlıklı hem de sağlık sorunu olan kişilerle çalışırlar” dedi.
31.03.2022Sağlık
Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri açıklandı! Peki, en çok hangi rüyayı görüyoruz?
Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri açıklandı! Peki, en çok hangi rüyayı görüyoruz? Dünya Uyku Günü’nün gelmesiyle birlikte dünya genelindeki insanların uyku alışkanlıklarına dair ilginç bulgular gündemdeki yerini alıyor. Verilere göre, dünyanın en çok uyuyan ülkeleri arasında Yeni Zelanda, Finlandiya ve Hollanda bulunurken, Türkiye genelindeki insanların neredeyse yüzde 50’si günde 8 saat uyuduğunu ve bu sürenin hafta sonları 10 saate çıktığını belirtiyor.
19.03.2022Sağlık
Depresyonunuzun sebebi D vitamini eksikliği olabilir!
Depresyonunuzun sebebi D vitamini eksikliği olabilir!D vitamini eksikliği, kas ve iskelet sistemi ağrıları, kalp rahatsızlıkları, uyku bozuklukları ve depresyon gibi birçok bedensel ve ruhsal rahatsızlık ile ilişkili olduğu düşünülen bir sorun. Psikiyatri uzmanı Dr. Alime Burçin Şimşek D vitamini eksikliği depresyonu tetiklediğini dikkat çekerek vitamin eksikliklerinin psikolojik hastalıklar üzerindeki etkisini anlattı.
19.03.2022Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Uyku Bozuklukları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uyku bozuklukları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.