Son dakika üsküdar üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan üsküdar üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını üsküdar üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan üsküdar üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 657 üsküdar üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm üsküdar üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Eskişehir canisi hakkında yeni detaylar: Saldırıda Doğu Avrupa şüphesi! 'Önüme gelene saldırıyorum'Türkiye başına kask, yüzüne maske takıp rastgele 5 kişiyi bıçaklayan Arda Küçükyetim’in şokunu yaşıyor. Yakınları ve mahalle sakinleri, 18 yaşındaki saldırganın eve kapanıp saatlerce bilgisayarın başından kalkmadığını anlatıyor. Öte yandan Küçükyetim’in saldırıyı internette tanıştığı Doğu Avrupa uyruklu bir arkadaşı ile planladığı ihtimali üzerinde duruluyor. Kamoyunda dehşete düşüren saldırıyı canlı yayınlayan Küçükyetim’in aralarında neo Nazi terör eylemcisi Breivik’in de bulunduğu yüzlerce kişinin ölümünden sorumlu suikastçileri ‘aziz’ olarak nitelendirdiği görüldü.
Hatice Kübra Tongar kimdir? Yazar Hatice Kübra Tongar’ın yazdığı kitaplar ve özgeçmişiAnnelik ve çocuk üzerine yazdığı kitaplarla popülerleşen yazar Hatice Kübra Tongar "Allah nerede?" sorusuna verdiği yanıtla gündem oldu. Söz konusu videonun ardından Hatice Kübra Tongar ile ilgili araştırmalar arttı. Peki, Yazar Hatice Kübra Tongar kimdir, kitapları neler, kaç yaşında, nereli?
Birleşmiş Milletler’in uyuşturucu raporu korkuttu: Metamfetamin alarm veriyor!Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Kontrol Kurulu (INCB) 2023 Raporu yayımlandı. INCB Üyesi ve önceki Başkanı Prof. Dr. Sevil Atasoy tarafından açıklanan raporda Türkiye’ye ilişkin dikkat çekici veriler yer aldı. Özellikle ülkemizin halk sağlığı açısından metamfetamin sorunuyla karşı karşıya olduğunun altını çizen Prof. Dr. Atasoy, Türkiye'de ele geçirilen uyuşturucu maddeleri, kullanım oranları ve atılması gereken adımlara dair önemli bilgiler paylaştı.
Buse Varol ikinci üniversitesini okuyacak!Milyonlarca öğrencinin beklediği YKS sonuçları açıklandı. Sınava girenler arasında Alişan'ın eşi Buse Varol da vardı. Sosyal medya hesabını aktif olarak kullanan isimler arasında yer alan Varol, dün akşam takipçilerinin sorularını yanıtladı. İki çocuk annesi oyuncu, kazandığı üniversiteyi ve okuyacağı bölümü açıkladı.
Merve Safa Kavakçı kimdir? Merkeze alınan Merve Kavakçı kaç yaşında, nereli, kiminle evli? İşte hayatı hakkında merak edilenler…Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 23 dış temsilcilikteki büyükelçi merkeze alınırken, 25 dış temsilciliğe yeni büyükelçilerin atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Merkeze alınan isimlerden biri de Merve Kavakçı oldu. Peki, Merve Safa Kavakçı kimdir? Merkeze alınan Merve Kavakçı kaç yaşında, nereli, kiminle evli? İşte hayatı hakkında merak edilenler…
Rapçi Ceza: Artık ölsem de gam yemem!Üsküdar Üniversitesi'nin İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde liseli öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği Türkiye’nin ilk Bilim ve Fikir Festivali 8’inci kez düzenlendi. Türk rap müziğinin başarılı ismi Ceza, festival kapsamında düzenlenen bahar konserinde sahneye çıktı. Ceza, ilk kez Üsküdar’da verdiği konserin kendisi için çok anlamlı olduğunu söyledi.
Kuzey Avrupa ve Baltık ülkelerinde Rusya paniği! 'Bu durum yeni bir dünya savaşı anlamına gelir...'Rusya-Ukrayna savaşı Kuzey Avrupa ve Baltık ülkelerinde son dönemde büyük bir tedirginliğe neden oldu. Peki Ukrayna işgalinden sonra Rusya'nın Baltık ve Kuzey Avrupa coğrafyasını hedef alması yakın bir gelecekte söz konusu olabilir mi? Uzmanlar, "Bu durum yeni bir dünya savaşı anlamına gelir" diyerek çarpıcı yorumlarda bulundu.
En büyük tarihi hata olur! Uzmanlardan Avrupa Birliği'ne Ukrayna uyarısı: Türkiye'ye ihtiyacı var...Rus ordusunun Ukrayna topraklarına girnesiyle başlayan süreç, Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne (AB) alınmasını hızlandırabilir mi? Uzmanlar, barış üzerine inşa edilmiş bir yapı olan AB'ye işgale uğrayan bir ülkenin alınmasının etkileri konusuna dikkat çekerken, AB'nin bir kez daha Türkiye'ye ihtiyaç duyduğunu da vurguladı.
Uzmanlar uyardı! Savaş haberlerini izletmeyin, kaygılandırıcı ifadelerden kaçının…Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşa ilişkin haberlerinin çocukları olumsuz etkileyebileceğine dikkat çeken uzmanlar, çocukların bazı davranışlarıyla bunları ortaya koyabileceği uyarısında bulunuyor. Uzmanlar, çocuklarda gece uyanmaları, açık bir nedeni olmadan ağlama ve öfke krizine girme, savaşla ilgili sorular sorma gibi davranışlar görülebileceğini belirtiyor. Çocuklara savaş haberlerinin izletilmemesini tavsiye eden uzmanlar, sorularının da anlaşılır şekilde yanıtlanmasını, çocuğu kaygılandıracak ifadelerden kaçınılmasını öneriyor.
Kaldırımda virüs bulaşır mı? Açık havada maske kullanmalı mı?Yapılan çalışmalar açık alanda koronavirüs bulaşma riskinin 20 kat daha az gözlemlendiğini ortaya koyuyor. Bulaşmaların %90’ının dış değil, iç mekanlarda gerçekleştiğini vurgulayan uzmanlar, pandeminin getirdiği kaygılar ile önlemlerin zaman zaman abartılabildiğini ifade ediyor. Uzmanlar açık alanda bulunurken, koşu yaparken ya da araçta tek yolculuk yaparken maske kullanılmasına gerek olmadığını belirterek akılcı maske kullanımının ise kapalı alanlarda ve kısa sürede değişimle mümkün olduğuna dikkat çekiyor.
Sömestr tatili ile ilgili açıklama geldi! Sömestr tatili süresi uzatılacak mı? Herkes merak ediyordu...Sömestr tatili ile ilgili flaş açıklama! Sömestr tatili süresinin uzatılıp uzatılmayacağı merak konusu oldu. Aşılama nedeniyle vatandaşlarda oluşan rehavet, vaka sayısının artmasına ve yeni varyantın yayılmasına da yansıdı. Prof. Dr. Haydar Sur, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, pandemiyle mücadelede alınan önlemlere uymanın toplumsal bir sorumluluk olarak hissedilmesi gerektiğini hatırlatarak bireysel önlemlere uyulmasının önemine dikkat çekti. Sur, sömestr tatilinin uzatılıp, uzatılmayacağına dair de değerlendirmelerde bulundu. İşte sömestr tatili, Omicron varyantı ve aşılama süreci ile ilgili açıklama...
Sosyal medya uzmanlığı mesleği gelecek vaat ediyorYeni bir alan olduğu için herkes tarafından dile getirilen sosyal medya uzmanlığı, gelecek vaat eden bir meslek olarak kabul ediliyor. Görev tanımını netleştiren bir sistemin var olmadığına dikkat çeken uzmanlar, bir sosyal medya uzmanının her şeyden önce birçok konuya hakim olması ve süreci doğru yönetmesi gerektiğini ifade ediyor. Uzmanlar; sosyal medya uzmanlarının sadece içerik paylaşan bir çalışan olmadığını, gerektiğinde fenomenlere veya herhangi bir sosyal medya içeriği hazırlayanlara sanatsal destek sağlayan bir menajer görevi üstlendiklerini belirtiyor.
Hatırlatma aşısı Turkovac mı olmalı? Turkovac aşısı ne kadar etkili?Yerli inaktif Covid-19 Turkovac aşısı, acil kullanım onayı aldı. Aşı çalışmalarını yapan uzmanlar ve Sağlık Bakanlığı’nın vermiş olduğu bilgilere dayanarak, Turkovac ile yapılan hatırlatma dozu aşılarının kanda antikor miktarının artışını sağladığını belirtti. Peki, Hatırlatma aşısı Turkovac mı olmalı?
Otizmin ilacı, bireysel ihtiyaçlara göre planlanmış özel eğitimProf. Dr. Ekinci "Otizmin tedavisi özel eğitimdir. İhtiyacı olanın tanı alması, ihtiyacı olan çocukların çocuk psikiyatri hekimine ulaşması, tanıdan sonra da kaliteli ve ihtiyaçlarına göre planlanmış özel eğitime ulaşması çok önemli" dedi.
Hemşirelik başarı sıralaması kaç? İşte 2021 Hemşirelik taban puanları!Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) açıklanmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci tercihler ile ilgili detayları ve bölümlerin taban puanlarını araştırmaya başladı. Özellikle de hemşirelik bölümü tercih edecekler hemşirelik taban puanlarını merak ediyor. Peki, Hemşirelik başarı sıralaması kaç? Hemşirelik bölümleri hangi üniversitelerde var? Hemşirelik taban puanları...
Sünnet için hangi yaş uygun?Çocuklarda sünnetin 0-6 ay arasında yapılması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, bu zaman diliminde yapılamıyorsa 6 yaştan sonraya bırakılmasını öneriyor. Uzmanlar, uzayan sürecin kaygı artışına yol açması nedeniyle kardeşler arasındaki yaş farkının 1’den fazla olması durumunda büyük çocuğun bekletilmemesi gerektiğini belirtiyor. Ailelere çocukta kaygı ve korkuyu artıracak söylemlerde bulunmamaları uyarısında bulunan uzmanlar, sünnet sürecinin gerçekçi biçimde anlatılmasını tavsiye ediyor.
Antikor açıklaması: T hücreleri korona ile savaşıyorProf. Dr. Güner Sönmez, “Aşı olanlar sadece antikorun koruduğunu düşünüyor ancak bağışıklık sistemimizin bir antikor yanıtı, bir de hücresel yanıtı var. Sadece antikor düzeyleri değil, B ve T hücreleri de koronavirüs ile savaşmayı sağlıyor” dedi.
Korona günlerinin şarkısı “Ben Yoruldum Hayat” oldu!Tüm dünyada etkili olan Covid-19 pandemisinin ikinci dalga etkilerini değerlendirmek amacıyla ülke genelinde gerçekleştirilen çalışma, ilginç sonuçlara ulaşıldı. Pandemiye ilişkin ruh halimizi en iyi yansıtan şarkı, Mümin Sarıkaya’nın “Ben Yoruldum Hayat” şarkısı oldu. Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, arabesk hissiyatının rahatlatıcı ancak motivasyonu düşüren bir duygu olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Bu arabesk hissiyatı aslında bizim için bir rahatlama yöntemidir ama insanın özgüvenini düşürür, yetersizlik ve acizlik duygusu oluşturur” uyarısında bulundu.
'Yatağı ayırdık' Pandemi vurdu!Pandemi cinsel yaşamı da olumsuz etkiledi. Bu süreçte bazı çiftler yatağı ayırdıklarını belirtirken, hastalığa yakalananlar da cinsel isteklerinde azalma yaşadıklarını söyledi.
Üsküdar Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki üsküdar üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.