Tüketici Fiyat Endeksi

Tüketici Fiyat Endeksi

Son dakika Tüketici Fiyat Endeksi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Tüketici Fiyat Endeksi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Tüketici Fiyat Endeksi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tüketici Fiyat Endeksi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tüketici fiyat endeksi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.055 tüketici fiyat endeksi haberi bulunmuştur. Tüm tüketici fiyat endeksi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Enflasyon verileri yarın açıklanacak
Enflasyon verileri yarın açıklanacakEylül ayı enflasyon verileri yarın açıklanacak. Enflasyonla birlikte, ekim ayı kira artış oranı da belli olacak. Ekonomistlerin eylül ayı enflasyon beklentileri de açıklandı.
2.10.2024Ekonomi
Enflasyon verileri yarın açıklanacak
Enflasyon verileri yarın açıklanacakEylül ayı enflasyon verileri yarın açıklanacak. Enflasyonla birlikte, ekim ayı kira artış oranı da belli olacak. Ekonomistlerin eylül ayı enflasyon beklentileri de açıklandı.
2.10.2024Ekonomi
ABD'den beklenen enflasyon rakamları açıklandı
ABD'den beklenen enflasyon rakamları açıklandıABD'de Tüketici Fiyat Endeksi beklentilere paralel olarak gerçekleşti.
11.09.2024Gündem
Avrupa borsaları yükselişle açıldı
Avrupa borsaları yükselişle açıldıAvrupa borsaları haftanın üçüncü gününe yükselişle başladı.
11.09.2024Ekonomi
Ağustos enflasyonu yarın açıklanacak
Ağustos enflasyonu yarın açıklanacakAğustos ayına ilişkin enflasyon rakamları yarın açıklanacak. Tüketici Fiyat Endeksi, temmuzda bir önceki aya kıyasla yüzde 3,23, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 61,78 artış göstermişti.
2.09.2024Ekonomi
Eylül ayında ekonomi gündemi yoğun
Eylül ayında ekonomi gündemi yoğunTürkiye'yi gelecek haftadan itibaren yoğun bir ekonomi veri gündemi beklerken gözler eylülde bir yandan büyüme, ihracat ve enflasyon rakamlarında, diğer yandan da güncelleme çalışmaları son aşamaya gelen Orta Vadeli Program'da (OVP) olacak.
30.08.2024Ekonomi
ABD temmuz enflasyon verisi ne zaman açıklanacak? ABD enflasyon verisi Ağustos 2024 açıklaması ne zaman, ayın kaçında, enflasyon verisi beklentisi ne?
ABD temmuz enflasyon verisi ne zaman açıklanacak? ABD enflasyon verisi Ağustos 2024 açıklaması ne zaman, ayın kaçında, enflasyon verisi beklentisi ne?ABD enflasyon verileri için gözler Amerika’ya çevrildi. Temmuz ayı ABD enflasyon verilerinin açıklanması bekleniyor. Altın, dolar, borsa ve kripto para borsasının gözü kulağı ABD enflasyon verilerinde. Peki, temmuz ayı ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanacak?
13.08.2024Ekonomi
TÜİK'ten enflasyon verilerine ilişkin iddialara yanıt! 'Web kazıma yöntemi TÜFE'nin zamanlılığını geliştiriyor'
TÜİK'ten enflasyon verilerine ilişkin iddialara yanıt! 'Web kazıma yöntemi TÜFE'nin zamanlılığını geliştiriyor'TÜİK'in açıklamasında, "Bilimsel açıdan TÜFE'ye eleştiri getiremeyen çevrelerin 143 temel başlık içinden cımbız ile seçtikleri birkaç başlığa dair bilinçli veya bilinçsiz biçimde yanıltıcı beyanların devam ettiği müşahede edilmektedir." denildi.
7.08.2024Gündem
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Yıllık olarak düşüyor
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Yıllık olarak düşüyorHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Temmuz ayı enflasyon verilerini değerlendirdi. Şimşek, "Yıllık enflasyon düşüyor. Temmuzda aylık enflasyon geçici etkiler kaynaklı arttı. Yıllık enflasyon ise hazirana göre 9,8 puan azalarak yüzde 61,8'e geriledi." ifadelerini kullandı
5.08.2024Ekonomi
Enflasyon rakamları açıklandı! Kira artış oranı belli oldu
Enflasyon rakamları açıklandı! Kira artış oranı belli olduTemmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı. Milyonlarca ev sahibi ve kiracı kira artış oranın belirlenmesini bekliyordu. Temmuz ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından kira artış oranı da belli oldu.
5.08.2024Ekonomi
Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor! Yarın belli olacak
Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor! Yarın belli olacakTürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yarın temmuz ayına ilişkin enflasyon verisini açıklayacak. Ev sahibi ve kiracıları da yakından ilgilendiren temmuz ayı TÜFE verileriyle birlikte kira artış oranları da belli olacak.
4.08.2024Ekonomi
Temmuz ayı enflasyon oranı açıklandı mı, kaç çıktı? Temmuz ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak, yüzde kaç oldu? Temmuz enflasyon beklentisi
Temmuz ayı enflasyon oranı açıklandı mı, kaç çıktı? Temmuz ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak, yüzde kaç oldu? Temmuz enflasyon beklentisiTÜİK 2024 Temmuz ayı enflasyon açıklamasına kısa bir süre kaldı. Enflasyon oranı rakamları, memur ve emekli maaşları başta olmak üzere pek çok kalemi doğrudan etkiliyor. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziranda aylık bazda yüzde 1,64, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 1,38 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 71,6, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 50,09 olarak gerçekleşti. Peki, Temmuz ayı enflasyon oranı açıklandı mı, kaç çıktı? Temmuz ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak, yüzde kaç oldu? İşte Temmuz enflasyon beklentisi ve diğer detayalar…
1.08.2024Ekonomi
Temmuz ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? TÜİK temmuz ayı enflasyon oranı tahmini kaç olur? İşte temmuz ayı enflasyon beklentisi 2024
Temmuz ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? TÜİK temmuz ayı enflasyon oranı tahmini kaç olur? İşte temmuz ayı enflasyon beklentisi 2024Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından enflasyon verilerinin açıklanacağı ağustos ayıyla bilirkte sorgulanmaya başlandı. Temmuz ayı enflasyon oranı için gözler Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından yapılacak açıklamaya çevrildi. Peki, Temmuz ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? TÜİK temmuz ayı enflasyon oranı tahmini kaç olur? İşte temmuz ayı enflasyon beklentisi 2024
1.08.2024Ekonomi
Borsa İstanbul güne yükselişle başladı
Borsa İstanbul güne yükselişle başladıBorsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,10 yükselişle 11.035,13 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 10,80 puan ve yüzde 0,10 artarak 11.035,13 puana çıktı.
12.07.2024Ekonomi
Borsa İstanbul'dan kapanış rekoru geldi
Borsa İstanbul'dan kapanış rekoru geldiBorsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 2,62 değer kazancıyla günü 11.024,33 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi.
11.07.2024Ekonomi
ABD enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak, FED başkanı Powell açıklaması saat kaçta, haziran ayı ABD enflasyon verisi beklentisi ne yönde?
ABD enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak, FED başkanı Powell açıklaması saat kaçta, haziran ayı ABD enflasyon verisi beklentisi ne yönde?ABD'de açıklanacak enflasyon verileri küresel piyasalar tarafından merakla bekleniyor. Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları ve ABD'de açıklanacak enflasyon verileri piyasaların durumuna ilişkin yanıt verecek. Peki, ABD enflasyon verileri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, saat kaçta? ABD enflasyon beklentisi ne yönde?
11.07.2024Ekonomi
TÜİK enflasyonu nasıl hesaplıyor? TÜİK enflasyon hesaplama yöntemi nasıl?
TÜİK enflasyonu nasıl hesaplıyor? TÜİK enflasyon hesaplama yöntemi nasıl?Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Erhan Çetinkaya, TÜİK Toplantı Salonu'nda basın kuruluşlarının Ankara temsilcileri ve ekonomi haber müdürleriyle bir araya gelerek gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Enflasyon hesaplamalarına ilişkin tepkilere yanıt veren Çetinkaya dünyada enflasyon nasıl hesaplanıyorsa Türkiye'de de öyle hesaplandığını belirtti. Çetinkaya "TÜFE ve Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) arasında oluşan fark da sadece Türkiye'ye özgü değil" ifadelerini kullandı.
9.07.2024Ekonomi
TÜİK Başkanı'ndan enflasyon hesaplama açıklaması
TÜİK Başkanı'ndan enflasyon hesaplama açıklamasıTürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Erhan Çetinkaya, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) hesaplamalarında enflasyon sepetindeki madde fiyatlarının neden açıklanmadığı, diğer kuruluşlarca yayımlanan endeksler ile farklılıklar, fiyat artışlarına etki eden faktörler gibi konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
9.07.2024Ekonomi
Mevduat faizleri ile ilgili dikkat çeken gelişme! Yatıran parasını resmen katladı
Mevduat faizleri ile ilgili dikkat çeken gelişme! Yatıran parasını resmen katladıBankada parası olanları doğrudan ilgilendiriyor. Tek tek açıklandı. Parasını mevduata yatıran karını katladı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde haziranda en yüksek aylık reel getiri yüzde 1,62 ile mevduat faizinde (brüt) gerçekleşti.
8.07.2024Ekonomi
ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanıyor? ABD enflasyon verileri Haziran 2024
ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanıyor? ABD enflasyon verileri Haziran 2024ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanacak? 2024 ABD haziran ayı enflasyon kararı merakla bekleniyor. ABD enflasyon verileri, altın, dolar, borsa ve kripto para yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor. Yatırımcılar, gözlerini haziran ayı ABD TÜFE verilerine çevirdi. Peki, haziran ayı ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanacak?
6.07.2024Ekonomi
6 aylık enflasyon memur zammı | TÜİK 6 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu, nasıl hesaplanıyor? 6 aylık enflasyon farkı ne zaman ödenecek?
6 aylık enflasyon memur zammı | TÜİK 6 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu, nasıl hesaplanıyor? 6 aylık enflasyon farkı ne zaman ödenecek?Memur ve emekli maaşlarında merakla beklenen zam oranları açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan 2024 Temmuz ayı enflasyon verisi ile beraber 6 aylık enflasyon farkı da belli oldu. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziranda aylık bazda yüzde 1,64, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 1,38 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 71,6, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 50,09 olarak gerçekleşti. Peki, TÜİK 6 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu, nasıl hesaplanıyor? 6 aylık enflasyon farkı ne zaman ödenecek?
3.07.2024Ekonomi
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Dezenflasyon süreci başladı
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Dezenflasyon süreci başladıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından sosyal medya hesabı X'ten açıklamalarda bulundu.
3.07.2024Ekonomi
Memur ve emeklilerin zam oranı açıklandı: 2024 ilk 6 ay enflasyon rakamları! SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur ve memur emeklileri ne kadar zam alacak?
Memur ve emeklilerin zam oranı açıklandı: 2024 ilk 6 ay enflasyon rakamları! SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur ve memur emeklileri ne kadar zam alacak?Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı enflasyon rakamlarını duyurdu. Milyonlarca emekli ve memur maaşlarını bekliyor. TÜİK verilerine göre haziran ayında enflasyon yüzde 1.64 arttı, yıllık enflasyon yüzde 71.60 oldu. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Ocak ayında yüzde 6,70, Şubat ayında yüzde 4,53, Mart ayında yüzde 3,16, Nisan ayında yüzde 3,18, Mayıs ayında ise 3,37 olmuştu.
Milyonlarca memur ve emekli bekliyordu! Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı
Milyonlarca memur ve emekli bekliyordu! Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandıHaziran ayına ilişkin enflasyon rakamları açıklandı. Milyonlarca memur ve emekliye yapılacak zam için haziran enflasyonunun açıklanmasını bekliyordu. Tüketici Fiyat Endeksi haziranda yüzde 1,64 artarken, yıllık bazda yüzde 71,60 oldu.
3.07.2024Ekonomi
6 aylık enflasyon farkı ne kadar, 6 aylık enflasyon ne zaman açıklanacak?
6 aylık enflasyon farkı ne kadar, 6 aylık enflasyon ne zaman açıklanacak?Temmuz ayıyla birlikte enflasyona yönelik araştırmalar arttı. 2024 Haziran ayının enflasyonun açıklanmasıyla 6 aylık enflasyon farkı belli oldu. Peki, 6 aylık enflasyon farkı ne kadar, 6 aylık enflasyon ne zaman açıklanacak?
1.07.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tüketici Fiyat Endeksi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tüketici fiyat endeksi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.