Gazete Vatan Logo

Enflasyon rakamları açıklandı! Kira artış oranı belli oldu

Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı. Milyonlarca ev sahibi ve kiracı kira artış oranın belirlenmesini bekliyordu. Temmuz ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından kira artış oranı da belli oldu.

Enflasyon rakamları açıklandı! Kira artış oranı belli oldu

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziranda aylık bazda yüzde yüzde 61,78, aylık yüzde 3,23 arttı.

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %61,78, aylık %3,23 arttı


TÜFE'deki (2003=100) değişim 2024 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre %3,23, bir önceki yılın Aralık ayına göre %28,76, bir önceki yılın aynı ayına göre %61,78 ve on iki aylık ortalamalara göre %65,93 olarak gerçekleşti.

Enflasyon rakamları açıklandı Kira artış oranı belli oldu

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup %39,57 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise %104,50 ile eğitim oldu.

TEMMUZAYI KİRA ARTIŞ ORANI BELLİ OLDU

Konut kiralarında yüzde 25 zamma tavanın kaldırılması ve Temmuz ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte konut ve işyerlerine yapılacak kira artış oranı da belirlendi.

Zam oranı yüzde %65,93 olarak kaydedildi.

Türkiye İstatistik Kurumu, Temmuz ayına ilişkin enflasyon oranlarını açıkladı.

Buna göre normal koşullarda kira artışlarında baz alınan 12 aylık ortalama verisi de netleşti. Böylece Ağustos ayında kiralara uygulanabilecek tavan zam oranı da netleşti. Ağustos ayı zam oranı yüzde %65,93 oldu.

Haberin Devamı

Konut kiralarında ise yüzde 25’lik tavan zam uygulaması 1 Temmuz'dan itibaren son verilmişti.