Son dakika tırnak yeme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tırnak yeme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tırnak yeme haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan tırnak yeme gelişmeleri de dahil olmak üzere 61 tırnak yeme haberi bulunmuştur. Tüm tırnak yeme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sabır Taşı Nasıl Kullanılır? Sabır Taşı Kullanırken Yapılması Gerekenler...Sabır taşı şeklinde de bilinen ve içinde antrokınon türevleri bulunan uçucu yağlar olan ağızda güzel olmayan ekşi bir tat bırakan özel bir taş türüdür. Anneler sabır taşını daha çok çocuk emzirme dönemlerinin uzamasına bağlı olarak da sütten kesmek için sıkça kullanır.
Bebeklikte emzik kullanıma dikkat!Koruyucu ve önleyici tedaviyle önüne geçilebilen kötü ve zararlı ağız alışkanlıkları hakkında uyarılarda bulunan Pedodonti Uzmanı Dt. Zeynep Başak Yılmaz, “Çocuklar, dişlerine ve ağız içi yumuşak dokularına kalıcı ya da geçici zararlar verebilecek bir takım kötü alışkanlıklara sahip olabilirler. Özellikle bebeklikte parmak emme, tırnak yeme, biberon ve emziğin uzun süre kullanımı, ileride büyük sorunlara yol açabilecek ortodontik problemleri beraberinde getirebilir” dedi.
Modern çağın hastalığı: BruksizmToplumun yüzde 70’inin yani her 10 kişiden 7’sinin dişlerini sıktığını ya da gıcırdattığını biliyor musunuz? Diş Hekimi Emek Külür, bruksizm hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlatıyor.
Çocuklarda parmak emme çene gelişimini bozabilirBirçok çocukta görülen parmak emme alışkanlığının, çene gelişimini bozabileceğine dikkat çeken Ortodonti Uzmanı Dr. Şirin Hatipoğlu tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Diş çapraşıklığı ve çene bozukluğuna neden olan sebeplerin ikiye ayrıldığını belirten Hatipoğlu, “Parmak/ dudak emme, tırnak yeme, dil itimi gibi kötü alışkanlıklar sonucunda normal fonksiyonel yapı bozularak patolojik bir yapı ortaya çıkar” dedi.
Tırnak yeme hastalığından kurtulmanın yolları!Tırnak yeme tipik olarak çocuklukta başlayan ve ergenlik döneminde de devam eden alışkanlıklardan biri. Çocukluk çağlarında başlayan alışkanlığın ilerleyen dönemde de devam etmemesi için kontrol altına alınması önem taşıyor. Uzmanlar, tırnak yeme alışkanlığının stres ve kaygıdan geçici olarak kurtulma çabası olarak tanımlıyor. Çocuklarda tırnak yeme alışkanlığı hakkında bilgi veren Uzman Klinik Psikolog Nermin Erdoğan, sıklıkla çocuklarda görülen tırnak yeme davranışının göz ardı edilmemesi gereken önemli bir hastalık olduğunu söylüyor. Peki, Tırnak yeme hastalığı nasıl başlar? Çocuklarda tırnak yeme hastalığı nedenleri nelerdir? Tırnak yeme nasıl bırakılır? Uzman Klinik Psikolog Nermin Erdoğan anlattı.
Uzmanı tırnak yeme alışkanlığının nedeni açıkladıTırnak yeme alışkanlığının özellikle çocuklarda çok sık görülen bir davranış olduğunu söyleyen Klinik Psikolog Aylin İpek Timur, “Baskıcı aile ortamında büyüyen kişilerde, bu tip davranışlar daha fazla görülüyor. Şiddet, yetersiz ilgi ve sevgi ortamı, ihmal ve istismar çocuklarda anksiyete, depresyon ve davranış bozukluklarının gelişmesine sebep oluyor. Çocuklar için tırnak yeme davranışı psikolojik etkilenmenin bir ifadesi olarak görülebilir” dedi.
'Deprem görüntülerini çocuklara izletmeyin' uyarısıİzmir’de yaşanan depremin en çok çocukları etkilendiğini, depremin her yaş grubu için bir travma olduğunu vurgulayan Gaziemir Belediyesinde görevli Psikolog Yeliz Yorulmaz, olaylara anlam vermekte zorlanan okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocukların depreme farklı düzeylerde tepkiler verebileceğini söyledi.
Diş gıcırdatma hastalığı 'sinsice' ilerliyorAğız, Diş ve Çene Cerrahı Dr. Selin Gaş, halk arasında ‘diş gıcırdatma’ olarak bilinen bruksizm rahatsızlığının neden kaynaklandığının hala tam olarak bilinemediğini söyledi. Gaş, bruksizmin birçok farklı tedavi yöntemi olduğuna dikkat çekerek, "Çoğu hasta farkında bile olmaz. Tanısını koymak da oldukça zordur. Tanıdan sonra, tedavi yöntemlerinden biri yetmez, birkaçını uygulamak gerekebilir" dedi.
Alışkanlığı sebebiyle corona'dan öldü, uzmanlar uyardıİzmir'in Selçuk ilçesinde, tırnak yeme alışkanlığı olan taksici Tunç Talay'ın (50), corona virüs nedeniyle hayatını kaybetmesi, tırnak yeme alışkanlığı olanların hastalığa daha kolay yakalanabileceğini gözler önüne serdi.
Virüse karşı her türlü tedbiri aldı ama o alışkanlığı sonu olduCorona virüse karşı verdiği 46 günlük savaşı kazanamayan 50 yaşındaki taksici Tunç Talay’ın, tırnak yeme alışkanlığı nedeniyle Kovid-19 kapmış olabileceği ortaya çıktı. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Kuru- Yamanel de, tırnak yeme alışkanlığının corona virüs kapma ihtimalini artırdığını belirtti.
Diş beyazlatırken dikkat edin!Diş Hekimi Denizhan Uzunpınar, diş beyazlatma işleminin bilinen diş temizliğinden farklı bir tedavi yöntemi olduğunu belirterek, "Ofis ortamında Işın ile hekiminiz tarafından yapılan bir estetik tedavi yöntemidir" dedi.
Emzik ile ilgili dikkat çeken uyarı!Prof. Dr. Elif Sepet, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle açıklamalarda bulunarak, "En geç 2 yaş sonunda emzik kullanımının tamamen bırakılması lazım” dedi.
Çene ağrısı başınıza iş açabilirGünde 2 bin kez kullanılan çene ekleminde zaman zaman ağrı oluşabileceğini anlatan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Halil Ural, ağrıların vücudun başka bölgelerini etkileyebileceği konusunda uyardı. Ural, ağızda kayma görülebileceğini, kulak çınlaması, baş dönmesi, halsizlik gibi şikayetlerin olabileceğini ve kulak, boyun, dişler hatta burun ve göze doğru yayılan ağrıların yaşanabileceğini kaydetti.
Okula uyum sürecinde empati kurmaya çalışınÖzellikle okula yeni başlayan çocuklar için bu dönem son derece zorlayıcı olabiliyor. Okula uyum sürecinde çocuklarda içine kapanma, yemek yememe gibi davranışların da görülebileceğini söyleyen Psikolog Erkam Ünal, okula uyum sürecinde anne ve babalara önerilerini paylaşıyor.
Yok artık! İşte tırnak yemenin faydaları...Yeni bir araştırmaya göre; tırnak yeme alışkanlığının sağlık açısından bir faydası olabilir. Pediatrics‘te yayımlanan araştırmaya göre; tırnaklarını yiyen ve parmak emen çocuklarda ilerleyen yıllarda alerji oluşma riski azalıyor.
Okula yeni başlayan çocuğa nasıl davranılmalı?Uzman Klinik Psikolog Ela Reyhanlıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, henüz başlayan eğitim-öğretim dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Cildiniz psikolojinizin aynası olabiliyorKendisini ifade edemeyen, sevincini, üzüntüsünü, sıkıntısını içine atanların, zamanla depresyon, takıntı, kaygı bozukluğu gibi durumlar beden kimyasının bozulma durumuyla karşı karşıya kalabildiğini belirten Uzman Dr...
Ortodontide erken tedavinin önemiOrodonti Uzmanı Dr. Onul Üner cevaplıyor;Ortodontide erken tedavinin önemiOrtodontide 6-10 yaşları arasında yapılan tedavileri erken dönem tedavisi olarak adlandırmaktayız. Erken tedaviyi gerektiren durumlar; parmak emme, dudak emme, dil emme ya da tırnak yeme olarak örneklendirilebilir.
Akciğerde kalıcı hasara yol açıyor!Kocaeli'nin İzmit İlçesi’nde bulunan bir kargo şirketine ait aktarma merkezde içerisinde Denatonyum Benzoat maddesi bulunan paketin patlaması üzerine kargo firmasında çalışan işçilerde zehirlenme belirtileri meydana geldi...
Tırnak Yeme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tırnak yeme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.