Son dakika teknoloji bağımlılığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan teknoloji bağımlılığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını teknoloji bağımlılığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan teknoloji bağımlılığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 539 teknoloji bağımlılığı haberi bulunmuştur. Tüm teknoloji bağımlılığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yeşilay haftası ne zaman 2024? Yeşilay haftası nedir?Yeşilay haftasının ne zaman olduğuna yönelik araştırmalar arttı. Toplumda alkol, sigara ve uyuşturucu madde kullanımını engellemeye yönelik bilinçlendirme etkinliklerinin düzenlendiği haftada, öğrenciler okullarında Yeşilay Haftası'nı kutluyor. Bu özel haftada, öğrenciler resimler ve şiirler aracılığıyla bu zararlı alışkanlıkların önlenmesine katkı sağlıyorlar. Peki, Yeşilay haftası ne zaman?
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden öğrencilere eğitimAdana İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Mücadele ekipleri, Necip Fazıl Kısakürek ilkokulu ve Anaokulu öğrencilerine yönelik güvenli ve bilinçli internet kullanımı, siber zorbalık, sosyal medya güvenliği ile teknoloji bağımlılığı konularında bir eğitim semineri düzenlendi.
“Teknoloji bağımlılarında böbrek taşı riski daha yüksek”Böbrek taşı oluşumunda cinsiyetin, genetik faktörlerin, yaşam tarzının ve diyetin başlıca etkenler olduğuna dikkat çeken Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Şahin, “Taş hastalığı erkeklerde daha sıktır. Ancak son yıllarda beslenme alışkanlığının değişmesi nedeniyle kadınlarda ve çocuklarda da hastalık artmıştır. Sedanter hayat yaşayanlar, yatalak hastalar ve teknoloji bağımlılığı nedeniyle az hareket edenlerde daha sık görülmektedir. Obezite de taş hastalığı riskini artırmaktadır” dedi.
Okullardan teknoloji devlerine ruh sağlığı davası!ABD'nin Seattle kentinde devlet okulları, çocukların ruh sağlığına olumsuz etkileri nedeniyle popüler sosyal medya platformlarının bağlı olduğu teknoloji devi şirketleri dava etti. Çocuklar teknolojinin esiri oldu. Sosyal medyanın çocukların ruh sağlığını bozduğunu ve eğitime engel olduğu gerekçe gösterildi. Peki sosyal medya çocukları olumsuz etkiliyor mu? Aileler ve öğretmenler bu konuyla ilgili neler yapmalı? Sosyal medyaya kısıtlama getirmek doğru mu? İşte detaylar...
Çocuğunuzun sağlıksız iletişimini görmezden gelmeyinÇocuklarda şiddet eğilimi ile ilgili bilgiler veren Psikolojik Danışman Deniz Binboğa, çocukların bazı hareketlerinin kendi dillerinde şiddetin ifadesi olabileceğini belirterek, ailelerin çocuklarındaki sağlıksız iletişimleri görmezden gelmemeleri gerektiğini söyledi.
Emine Erdoğan: Güçlü aileler toplumların bağışıklık sistemini oluştururMilli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Aile Okulu projesinin tanıtım programında konuşan Emine Erdoğan, "Hiçbir zaman unutmayalım ki, güçlü aileler toplumların bağışıklık sistemini oluşturur. Böyle toplumlar dış etkilere, ideolojik saldırılara, onu tahrip etmek isteyen tüm girişimlere karşı koruma altındadır" dedi.
Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında 3 milyon kişiye daha ulaşıldıMillî Eğitim Bakanlığı, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı çerçevesinde çalışmalarını tüm birimleri ve insan kaynağını devreye alarak kararlılıkla sürdürüyor. Faaliyet Planı ile daha sistematik hâle getirilen eğitimlerle mayıs ve haziran aylarında yaklaşık 3 milyon kişiye daha ulaşıldığını ifade eden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "19 milyon öğrencimiz, 1 milyon 200 bin öğretmenimiz ve velilerimizle birlikte Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye'nin örneklemini değil, evrenini oluşturuyor. Kadına yönelik şiddetle mücadele için 'her türlü şiddete sıfır tolerans' parolasıyla Bakanlığımızın tüm enstrümanlarını çok aktif kullanarak ilerliyoruz. Bu yolla ulaşamayacağımız hiçbir nokta yok." dedi.
MEB resmen duyurdu! Öğrenci, öğretmen ve veli...MEB harekete geçti ve resmen duyurdu. Eğitim faaliyetleri gerçekleştiriliyor, çalışmalar kararlılıkla yürütülüyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamada bulundu. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı çerçevesinde, eğitimler çok daha sistematik hale getirildi. Sadece kadına yönelik şiddet değil, akran zorbalığı ve her türlü şiddete 'sıfır tolerans' parolasıyla hareket edildiğine dikkat çeken Bakan Özer, öğretmenler, öğrenciler ve velilere yönelik pek çok eğitim faaliyeti gerçekleştirildiğini belirtti. e-Rehberlik modülü verileri uyarınca öğrenci ve velilerin ihtiyaçları göz önüne alınarak katılımcılar, öncelik durumlarına göre belirleniyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çocuklarımıza hayır demeyi başaramıyoruzCumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeşilay Danışmanlık Merkezleri Ortak Açılış Töreni”nde konuştu. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Bizim Yeşilay'ımızla birlikte yürüttüğümüz mücadeledeki tek gayemiz, ülkemize ve milletimize ruhu da bedeni de dipdiri nesiller kazandırmaktır. İnşallah bu mücadeleyi ülkemizde tek bir bağımlı bırakmama azim ve kararlılığıyla son nefesimize kadar sürdüreceğiz" dedi.
Polisten öğrencilere güvenli internet bilgilendirmesiMuğla'nın Marmaris ilçesinde, polis, üniversite öğrencilerine 'bilinçli ve güvenli internet' konusunda bilgilendirmede bulunup, 'Siberay Projesi'ni anlattı, el ilanları dağıttı.
"Teknoloji başında geçen süre bağımlılığı artırıyor"Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen seminerde kadınlara teknoloji bağımlılığı anlatıldı. Teknoloji bağımlılığının en büyük belirtisinin kişinin teknolojik cihazın başında harcanan sürenin giderek artması olduğunu belirten Rehber Öğretmen Emre Yıldırım, “Bağımlılık tedavi gerektiren bir durumdur. Uzmanlar tarafından ilaç tedavisi, terapi ya da kısıtlamalar konulabilir” dedi.
Dikkat! Karaciğerdeki yağlanma önlenemezse...İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İlhami Gültepe, “Son yıllarda çocuklarda görülen teknoloji bağımlılığı ve fast food beslenme alışkanlığının artmasının yanı sıra, pandemi sürecindeki hareketsizlik de karaciğer yağlanmasını artırdı. Hastalığın genç nüfusta görülme sıklığı arttı” dedi.
Pandemide çocuklarda ekran bağımlılığı uyarısıKaradeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Çilem Bilgiler, “Covid-19 ilişkili stresin, kişilerin sosyal medya kullanımı ve televizyon başında geçirdiği süreyi, anlamlı biçimde arttırdığı gösterilmiştir. Diğer bir deyişle ekranlar ve internet, kişilerin kendini yatıştırma aracı haline gelmiştir” dedi.
Çocuklarda depresyona neden oluyorPandemi nedeniyle artan teknoloji bağımlılığının çocuklarda depresyon, uyku bozuklukları, saldırganlık, sosyal kaygı, dikkat eksikliği ve takıntı gibi psikolojik sorunlara yol açtığını vurgulayan Psikolog Yağmur Bedir, “Ebeveynler ‘3-6-9-12’ kuralıyla çocuklarının ekran bağımlılığına karşı önlem alabilir. Başarıya ulaşmak için, 3 yaş öncesinde çocuk ekrana maruz kalmamalı. 6 yaşa kadar çocuğun kendine ait bir elektronik cihazı olmamalı. 9- 12 yaşları arasında çocuklar internete girerken ebeveynleri kontrol etmeli. 12 yaşından önce sosyal medya hesabı kullanmamalıdır” dedi.
Ekran bağımlılığından kurtuluşun yolu: Dijital DetoksGünlük hayatı kolaylaştıran dijital cihazları kullanmaktan kendini alıkoyamayanların dijital bağımlı olabileceğini ifade eden Dr. Öğretim Üyesi Hidayet Ece Çelik, "Bağımlı olmaktan kurtulmak için formül dijital detokstur. İnsanların dijital cihazlarda geçirdiği süre artarken, farkında olmadan iş, arkadaş ve ailelerine daha az zaman ayırıyor. Bir süre sonra bu dijital cihazlarından kısa süre uzaklaşılsa bile sıkıntı hissi, gerginlik, sinirlilik gibi birçok psikolojik ve fiziksel belirtiler yaşanabiliyor” dedi
Dijital bağımlılık bebeklikte yerleşiyorDört yaş altındaki çocukların yüzde 68’inin günlük olarak televizyon, cep telefonu, DVD ve video oyunu gibi ekran ortamını kullandığını belirten Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümünden Prof. Dr. Mustafa Bülent Şerbetçioğlu, “Dijital teknoloji bağımlılığı bebeklik döneminde yerleşiyor. Araştırmalara göre çocuğun 4-5 yaşlarında dijital ekran görüntüleriyle karşılaşılması dil öğrenmede zayıflık, dikkat eksikliği ve sosyal izolasyon sorunlarına yol açıyor” dedi.
İnternet bağımlısı çocuklar 'savaş ve strateji oyunları'na yöneldi!Salgın sürecinde internet bağımlılığına yönelik üç üniversiteden akademisyenlerin katılımıyla yürütülen çalışma sonucu 12-17 yaş grubundaki internet bağımlısı çocukların savaş ve strateji oyunlarına daha fazla yöneldiğini ortaya koydu.
Telefon bağımlılığının sebebi aileler!Psikiyatrist Savaş Öztürk, "Teknoloji bağımlılığında birinci sorumlu, anne babaların elindeki telefonlardır. Beden dilimizle çocuğumuza internetin iyi olduğunu anlatırken, ağzımızla da internette fazla vakit geçirmemesi gerektiğini söylüyoruz. Ama çocuklar sözleri değil, gördüklerini örnek almaktadır" dedi.
Teknoloji bağımlılığı çocukları risklere açık hale getiriyorDoç. Dr. Ensari, teknoloji bağımlılığının çocuklar için birçok riski barındırdığını belirterek, "Aileler çocuklarının yanlarında güvence altında olduklarını zannederken aslında onlar sanal dünyada çok farklı yerlerde dolaşıyor olabilir." dedi.
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, öğretmenlerle buluştuMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitimin son haftasında "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" kapsamında Giresun, Bingöl ve Bayburt'taki öğretmenlerle bir araya geldi.
Teknoloji Bağımlılığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki teknoloji bağımlılığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.