Son dakika su kaybı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan su kaybı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını su kaybı haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan su kaybı gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.134 su kaybı haberi bulunmuştur. Tüm su kaybı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fındık üreticilerine erken hasat uyarısı! "Kalitesiz fındık ortaya çıkar"Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, yaklaşan fındık hasat sezonu öncesinde üreticilere ‘erken hasat yapmamaları’ uyarısında bulunarak, “Erken toplanan fındıklarda aşırı su kaybı, fındık içerisinin boşalması, randıman kaybı ve kilo kaybı gibi problemler yaşanabiliyor. Bu, fındığı sattığımız zaman kilo kaybından, randıman kaybından dolayı hem cebimize girecek olan paranın ekonomik yönden azalması, hem de fındığımızın kalitesi açısından ihracatımız açısından da bir kalitesiz bir fındık oluşmasını ortaya çıkarır” dedi.
Marmara Gölü'nde balıkçılık yerine tarım yapılıyor! Kuraklık gölü kuruttuManisa’nın ‘kuş cenneti’ olarak bilinen, su kaybı ve kuraklık nedeniyle kuruyan Marmara Gölü’nde balıkçılık yerine tarım yapılıyor. Kuşların da terk ettiği göl buğday tarlasına döndü. İklim ve doğanın dengesinin değiştiğini söyleyen köylüler ‘Gölümüze su verilsin’ çağrısı yaptı.
Yazın 60 dakikadan fazla sürüyorsa dikkat! Uzmanı uyardı: Mola verin, potasyum ve elektrolitler içeren sular içinYaz mevsiminin gelmesiyle birlikte güvenli egzersiz yapmanın önemi daha da arttı. Yüksek sıcaklıklar vücuda ekstra yük bindirir ve yaz aylarında egzersiz yapmayı zorlaştırarak sıcak çarpması, aşırı su kaybı veya ısı bitkinliği gibi sorunları beraberinde getirebilir. Bu dönemde dikkatli olunmazsa, ciddi sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk Egzersiz sırasında vücut terleme yoluyla önemli miktarda sıvı kaybeder. Bu kaybı telafi etmek için yeterli miktarda su içmek gerekir. Aksi takdirde, dehidrasyon riski artar ve bu da performansı olumsuz etkiler" diyerek yaz aylarında serin kalmayı kolaylaştıracak öneriler de sundu.
Marmara Gölü'nü kurtaracak proje! Kuraklık ve su kaynakları kesildi..Manisa'nın Salihli, Saruhanlı ve Gölmarmara ilçeleri sınırlarında 'Ulusal öneme sahip sulak alan' tescilli, 'kuş cenneti' olarak bilinen Marmara Gölü, Devlet Su İşleri (DSİ) 2'nci Bölge Müdürü Hüseyin Koray Bilgi, Manisa'da yaşanan kuraklık ve su kaynaklarının kesilmesiyle tamamen kuruyan Marmara Gölü'nü kurtarmak için DSİ tarafından hazırlanan projenin 9 Mayıs'ta ihaleye çıkacağını duyurdu.
Veterinere götürdüğü buzağısının tedavisi bitene kadar başından ayrılmadıYozgat’ta besici Ali Kunduz, hastalanan 20 günlük buzağısını arabasının bagajında veteriner hekime götürdü. İshal teşhisi konulan buzağıya araba bagajında serum takıldı. Hayvan sahibi de serum bitene kadar buzağının başında bekledi.
Plazmoliz Nedir, Hangi Ortamlarda Olur? Plazmoliz Örnekleri Nelerdir?Plazmoliz; bitkisel yapı üstünden değişik ortam şartları altında gerçekleşmektedir. Bununla beraber bu konu; biyolojik bakımdan canlı çeşitleri içerisinde önemli bir yer taşımaktadır. Plazmoliz durumu; bir osmoz neticesinde oluşmaktadır. Dış ortam içerisinde yer alan konsantrasyonun oranı, hücre çapındaki sıvıya göre çok fazla olduğu zaman çözünen molekül ve birim hacim başında daha az su içermesi nedeniyle ortaya çıkmaktadır.
Leke sorununu en aza indirmek mümkün! Uzmanından cilt bakım rutini ve önerileriYaz mevsimi geride kaldı. Güneş ışınlarının cilt üzerindeki etkisi sonbaharla birlikte gün yüzüne çıktı. Bronzlaşan cilt rengini kaybetti, sıcak hava cildi nemsizleştirerek donuklaştırdı. Doğa kendisini yeni mevsime hazırlarken, cilt de kendini yenilemeye hazır hale getirdi. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu da mevsim geçişlerine uygun, cildi mevsim değişimine hazırlayacak cilt bakım önerilerinde bulunarak önleyici tedbirlerden bahsetti.
Yazın 60 dakikadan daha uzun süre egzersiz yapıyorsanız dikkat! Potasyum ve elektrolit içerikli içecekleri yanınızdan ayırmayın!Yaz aylarının gelmesiyle güvenli bir şekilde egzersiz yapmak daha önemli bir hal aldı. Yüksek sıcaklık vücuda ekstra yük bindirdiğinden yaz aylarında egzersiz yapmak zorlaşır, sıcak çarpması, aşırı su kaybı ya da ısı bitkinliği gibi sorunlara davetiye çıkarabilir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk sıcak havalarda spor yaparken su içmenin altını çizerken yaz aylarında serin kalmaya yardımcı olacak tavsiyelerde de bulundu.
İftardan sonra ishal neden olur? İftardan sonra yaşanan ishal nasıl geçer?İftardan sonra ishal neden olur sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ramazan ayında en çok görülen rahatsızlılardan birisi de ishaldir. Özellikle iftardan sonra kendini gösteren ishal sahurda ne yediğinizle alakalı da olsa iftarda ne kadar çok su tükettiğinizle de ilgilidir.
'Her meyve suyu, meyve suyu değildir' diyerek uyardı! Hepsi birbirinden farklı, bunlara dikkatRamazan ayının sık tüketilen içeceklerinden olan meyve suyunu alırken ve tüketirken nelere dikkat edilmesi gerektiğini değerlendiren Prof. Dr. Aziz Ekşi, “Meyve suyu, meyve nektarı, meyveli içecek ve aromalı içecek; hepsi birbirinden farklı. Alırken meyve oranının en yüksek olduğu içeceği tercih etmeliyiz” dedi.
Emine Erdoğan: 'Su vatandır' inancıyla geleceğimize sahip çıkalımCumartesi Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Vatanseverliğin, ülkemizin bir damla suyuna dahi sahip çıkmak olduğuna inanan ve gelecek nesillerimizin bir bardak suya muhtaç kalmaması için bugünden çalışan bütün duyarlı insanlarımıza çağrıda bulunuyorum; ‘Türkiye Yüzyılı'na bir damla da siz olun. 'Su vatandır' inancıyla ve bir seferberlik ruhuyla geleceğimize birlikte sahip çıkalım" dedi.
Çekilme olan Burdur Gölü'nde iskele, 18 metre uzaklaştıTürkiye'nin 7'nci büyük gölü Burdur Gölü'nde su seviyesi, en yüksek düzeye ulaştığı 1970 yılı Mayıs ayından bu yana 19,94 metre düştü. Kuraklığın da etkisiyle kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan gölde çekilme, hızla devam ederken, Burdur Gölü Halk Plajı'nda 5 yıl önce suyun içinde kalan iskele ise 18 metre uzaklaştı.
Erçek Gölü’nde korkutan görüntüVan’da ‘kuş cenneti’ olarak adlandırılan Erçek Gölü'nde, küresel iklim değişikliğinin etkisiyle yaşanan su kaybı korkutuyor.
Yaz aylarında ağır yemekler öğlen yenilmeliMardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Davut Sakız, “Yaz aylarında tüketilen besinlere dikkat etmeliyiz. Ağır yemekler öğlen öğününe çekilmeli” dedi.
Salda Gölü'ne girmenin tamamen yasaklanması isteğiSalda Gölü'nde, Beyaz Adalar kısmı için uygulanan giriş yasağının, gölün tamamını kapsaması istendi. Ziyaretçilerin şampuan, güneş kremi kullanmasıyla çok kapsamlı kirlilik oluştuğu, kapalı havza göl özelliği nedeniyle de bu kirliliğin atılamadığı kaydedildi. Pamukkale'deki koruma önlemlerinin Salda için de uygulanmasını öneren Dr. Erol Kesici, “Salda'nın suyunu gözümüzle, uzaktan sevmemiz gerekir" dedi.
Diyabet hastalarına 10 önemli yaz uyarısı!Yaz mevsimi geldi. Ancak güneşin kendini bolca gösterdiği yaz ayları diyabet hastaları için büyük bir risk oluşturabiliyor. Yaz mevsiminde vücutta oluşan sıvı kaybına, yazın getirdiği rehavet nedeniyle beslenme düzeninin bozulması ve rutin kontrollerin ihmal edilmesi gibi çeşitli faktörler de eklenince, diyabet hastalarının kan şekerinde düzensizlikler gelişebiliyor. Bunun sonucunda yaşam kalitesinin düşmesinin yanı sıra kalpten böbreklere, beyinden gözlere kadar pek çok organda hasar meydana gelebiliyor. Aslında yaşam alışkanlıklarında yapılacak olan bazı düzenlemelerle diyabet hastalarının kan şekerini kontrol altında tutarak sağlıklı bir yaz dönemi geçirmeleri mümkün olabiliyor. Peki, Diyabet hastaları nelere dikkat etmeli, nasıl beslenmeli? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Batmacı anlattı.
Kandaki mineral dengesini bozuyor, böbreğin düzgün çalışmasını engelliyor! Fazlası zararlı...Kandaki mineral dengesini bozuyor, bununla birlikte böbreğin düzgün çalışmasını engelliyor. Fazla tüketilmemesi büyük önem taşıyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Levent, böbrek rahatsızlıklarının tedavi ve önleme yöntemleri hakkında bilgi vererek, “Fazla tuzdan kaçının, çok tuzlu yiyecekler kandaki mineral dengesini bozarak, böbreğin düzgün çalışmasını zorlaştırabilir” uyarısında bulundu.
Nükleer saldırılardan nasıl korunulur? Nükleer saldırısı öncesinde hazırlık nasıl yapılır? Tüm dünya Rus Lider Putin’in nükleer adımını konuşuyor! Rusya'nın nükleer silahlar ve hipersonik füzeleri de kapsayan "caydırıcı güçlerini" özel savaş görevi durumuna geçirmesi endişelere neden olurken NATO Putin’in nükleer emri vermesini sert bir şekilde eleştirdi. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Putin'in nükleer adımının "tehlikeli ve sorumsuzca" olduğunu söyledi. Dünya nefesini tuttu. Gözler Rusya Ukrayna müzakerelerine çevrildi. Pek çok kişi bu gelişmeler üzerine nükleer saldırılar, etkileri, sonuçları ve korunma yöntemlerini araştırıyor. Peki, Nükleer saldırılardan nasıl korunulur? Nükleer saldırısı öncesinde hazırlık nasıl yapılır? İşte detaylar…
Böbrek yetmezliğine neden oluyor! Aşırı durumlarda komaya kadar götürüyorBöbrek yetmezliğine neden oluyor, kireçlenme yaparak su kaybı ile böbreklerde hasara yol açıyor. Yetersiz alınırsa enfeksiyon riskini artırıyor, kemiklerde güçsüzlüğe neden oluyor. Kusma, mide bulantısı, kabızlık ve mide ağrısı gibi sindirim rahatsızlıklarına yol açıyor, yanlış alınırsa yorgunluk, baş dönmesi, halüsinasyonlar ve kafa karışıklığı görülüyor. İştah kaybı, aşırı idrara çıkma, yüksek tansiyon, kalp anormallikler ve susuz kalma en büyük göstergeleri arasında. Yüksek miktarda alınınca ortaya çıkan hiperkalsemi nedeniyle koma gibi hayati bir risk ortaya çıkarabiliyor.
Su Kaybı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki su kaybı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.