Son dakika sosyal güvenlik reformu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sosyal güvenlik reformu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sosyal güvenlik reformu haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan sosyal güvenlik reformu gelişmeleri de dahil olmak üzere 503 sosyal güvenlik reformu haberi bulunmuştur. Tüm sosyal güvenlik reformu haberleri aşağıda listelenmiştir.
SGK İl Müdürü Canbolat’tan sigortalı çalışmaya destek açıklaması!Adana'da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Bilal Canbolat, 13-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Vatandaşlara sosyal güvenlik sisteminin işleyişi, hak ve yükümlülükleri hakkında bilgi verileceğini belirten Canbolat, “Toplumun tüm kesimlerinde sigortalı çalışmaya destek verilmesi konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmalarını masum bulmuyoruzCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son günlerde muhalefet ve bazı marjinal yapılar Taksim tartışmaları ile 1 Mayıs’ın bayram havasına gölge düşürmeye çalışıyor. Sembolik törenler haricinde Taksim Meydanı’nın miting yeri olmadığı, mitinge uygun bir altyapıya sahip olmadığı, herkesin malumu iken bu konudaki dayatmaları masum bulmadığımızı ifade etmek isterim'' dedi.
Geçmişe dönük Bağkur kayıt hakkı gelecek mi? Bağkur’da geriye dönük borçlanma yapılabilir mi? Esnafın emekliliği için çalışma var mı?Binlerce esnafı ilgilendiriyor! Hükümetin Sosyal Güvenlik alanında yaptığı çalışmalar sürerken Bağkur’dan prim eksiği olan esnafta da geriye dönük borçlanma beklentisi oluştu. Esnaflar, Bağ-Kur kapsamında sigortalı olması zorunlu olanlar arasında yer alıyor. Ancak geçmişte vergi mükellefi veya oda sicil kaydı olduğu halde bugün Bağkur’lu olmayan pek çok esnaf bulunuyor. Hükümetten esnafa yönelik geriye dönük Bağkur'a kayıt hakkı ile ilgili yasal düzenleme yapılması için beklentiler arttı. Peki, Geçmişe dönük Bağkur kayıt hakkı gelecek mi? Bağkur’da geriye dönük borçlanma yapılabilir mi? İşte detaylar….
EYT’den emekli olan ne kadar maaş alacak? Memurlar EYT’den faydalanacak mı? EYT ne zaman açıklacak? Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile son gelişmeler yakından takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Aralık ayında ETY sorununun Meclise geleceğini belirtti. Milyonlarca EYT’li de düzenlemenin Meclis’e geleceği tarihi beklerken sosyal güvenlik uzmanlarından da EYT ile ilgili çözüm tahminleri gelmeye devam ediyor. EYT düzenlemesinde en çok merak edilen konuların başında da memurların durumunun düzenlemede yer alıp almayacağı ve EYT’den emekli olanların ne kadar maaş alacakları konusu yer alıyor. Peki, EYT’den emekli olan ne kadar maaş alacak? Memurlar EYT’den faydalanacak mı? EYT ne zaman açıklacak? İşte detaylar…
Memur ve çalışana yüksek emekli maaşı fırsatıMemur ve çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren açıklama geldi. Yüksek emekli maaşı almak isteyenler için detaylar tek tek açıklandı. Yüksek emekli maaşı almak isteyen vatandaşların yapması gerekenler sıralandı. Emekli aylığını düşürmeyecek aksine yükseltecek en basit çözüm prime esas kazanç tutarının yüksek gösterilmesi. Yani SGK’ya yüksek ücret seviyesinden prim yatırmak. Dolayısıyla çalışanların sık sık kendi adlarına SGK’ya yatırılan primleri takip etmeleri gerekiyor. İşverenlerinin gerçek ücretleri üzerinden prim yatırıp yatırmadığını kontrol etmek sigortalı açısından çok önemli. Aksi takdirde emeklilik vakti geldiğinde hayal kırıklıkları yaşanabilir. Emekli aylığını yükseltecek bir diğer yöntem ise Ocak 2000 dönemi öncesi askerlik, doğum ve yurt dışı borçlanmaları. Bu dönem için borçlanma yapılırsa, bir de tavandan yani en yüksekten ödeyerek borçlanılırsa emekli aylığını yükseltmek mümkün. Askerlik borçlanmasının emekli aylığına etkisi, prim ödeme gün sayısı, askerlik yapılan dönem ve göstergeye bağlı olarak değişiyor. İşte yüksek emekli aylığı ile ilgili milyonları ilgilendiren tüm detaylar...
Sigortalı olma şartı kaldırılıyor! Doğum borçlanmasında yeni dönem, yüz binlere güzel haber...İşçi işveren yüz binleri ilgilendiren yeni düzenleme geliyor. Doğum nedeniyle çalışma hayatından uzak kalan kadınların, geriye dönük prim ödemesi yapmasına olanak sağlayan, doğum borçlanması genişliyor. Bu haktan yararlanmak için doğum öncesi sigortalı olmak gerekmeyecek. Gazetevatan yazarı Mert Nayır daha önce bu mağduriyeti Anneler müjde bekliyor yazısı ile dile getirmişti. Bu düzenlemeyi bekleyenlerin sayısının ise 500 binden fazla olduğunu yazmıştı.
Emeklilik fırsatı! Milyonlarca memuru kapsıyor! SGK'ya başvurmak zorundaEmeklilik fırsatı! Milyonlarca memuru ilgilendiriyor. SGK'ya 6 ay içinde başvurmak zorunda. En az 10 yıl memur olarak çalışmış, görevinden kendi isteği ile ayrılmış ve başka işte çalışmayan memurlar isteğe bağlı iştirakçi olarak prim ödeyebilir ve emekli olabilir. İsteğe bağlı iştirakçi olabilmek için memuriyetten ayrıldıktan sonra en geç 6 ay içerisinde SGK’ya başvurma zorunluluğu var. Memuriyetten ayrıldıktan sonra 6 ay içerisinde SGK’ya başvurmayanlar isteğe bağlı iştirakçi olma haklarını kaybediyorlar. Bununla birlikte isteğe bağlı iştirakçiler keseneklerini toplu veya aralıklı olarak 6 aydan daha uzun süre ödemezlerse, iştirakçilikleri sona eriyor. İsteğe bağlı iştirakçiliğin devam etmesi için en önemli şartlardan birisi memurluktan atılmamış, istifa ederek ayrılmış olmaktır. Memurluktan atılanlar, memur olmak için gerekli şartları kaybedenler isteğe bağlı iştirakçilikten yararlanamazlar.
SGK resmen duyurdu! Herkes yararlanabiliyor, ayda 150 lira...SGK resmen duyurdu ve belli oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu açıkladı. Pandemide yapılan ödemelere ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Cevdet Ceylan, Sağlık harcamalarından dolayı 18 milyar liralık ödeme yapıldığını, 13 milyar liralık istirahat parası ödendiğini bildirdi. Ceylan, aynı zamanda herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşların ayda sadece 150 lira ödeyerek hem kendileri hem de eş ve çocuklarının sağlık hizmetlerinden faydalanabileceğinin altını çizdi. Öte yandan 7,4 milyon sigortalıya da bu süreçte Geçici İş Göremezlik Ödeneği verildi. İşte SGK Başkanı Ceylan'ın son dakika açıklamaları...
GSS ile ilgili kritik detay! Belli oldu, tüp bebek, cerrahi, psikiyatri, kemoterapi ve radyoterapi...Genel Sağlık Sigortası ile ilgili bilinmeyen detaylar ortaya çıktı! SGK duyurdu, toplumun yüzde 99’u GSS kapsamına girdi. Sağlık çalışanları, Memur, isteğe bağlı sigortalı olan, özel sektör çalışanı, 65 yaş aylığı alan, şeref aylığı alan, işsizlik ve kısa çalışma ödeneği alan herkesi ilgilendiriyor. Sevindiren gelişme, artık değişti. Tüp bebek tedavisi karşılanmaya başlandı. Son düzenlemeye göre; tedavi mekanizmalarının güçlendirilmesi ve sağlık hizmeti sunucuları tarafından sunulan sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde sürdürebilmesi amacıyla 2021 yılı Haziran ayında başlatılan uygulama ile ayakta muayene ücretlerinde ödenen tutarlarda tüm branşlar için yüzde 15 oranında artış yapıldı. Laboratuvar işlemleri, radyolojik görüntüleme tetkikleri, nükleer tıp işlemleri, kan bileşenleri, cerrahi işlemler, psikiyatrik çalışmalar, kemoterapi, radyoterapi işlemlerinde içinde yer aldığı “Hizmet Başı İşlem Puan Listesi” içinde bulunan işlemin tamamının fiyatlarında yüzde 10 ila yüzde 20 oranında iyileştirmeler yapıldı.
Askerlik borçlanması ile erken emeklilik mümkün mü?Türkiye'de sigortalılık giriş tarihi emeklilik koşulları ciddi bir şekilde değiştiriyor. Bu yüzden de sosyal güvenlikte bir günün bile çok önemi var. Kişinin emekli olabilmesi için 3 koşulun bir arada yerine getirilmesi şart. Hem emeklilik için gerekli yaşın tamamlanması, hem prim ödeme gün sayısının dolmuş olması, hem de sigortalılık süresinin tamamlanması ile emekliliğe hak kazanılıyor. Bu üç koşul tamamlanınca emekli aylığına hak kazanılır. Ancak, sigortalı bir işte çalışmaya başlamadan önce askerlik yapmış olanlar için büyük bir fırsat da bulunuyor. Erkekler, askerlik borçlanması yaptıkları takdirde sigorta başlangıç tarihlerini öne çekebiliyorlar. Peki, Askerlik borçlanması ile erken emeklilik mümkün mü? İşte askerlik borçlanması ile ilgili detaylar...
Milyonlarca kişiye bedava sağlık! Bakan duyurdu...Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2002 yılında yüzde 3,1 olan kişi başı sağlık hizmetine başvuru sayısının Genel Sağlık Sigortası sayesinde 10,3’e yükseldiğini bildirdi. Bakan Selçuk, lise mezunu gençlere 20, üniversite mezunu gençlerin de 25 yaşına kadar 2 yıl daha prim ödemeksizin GSS kapsamında olduklarını belirtti.
Emekli maaşında 3 dönem farkı!Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Emekliler ya da emekli olmayı düşünen çalışanlar için çok önemli. Emekli maaşında üç döneme dikkat. Bir günde bile maaş farkı oluyor. Maaşlar 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olanlar, 8 Eylül 1999 ile 30 Nisan 2008 arasında sigortalı olanlar ve 30 Nisan 2008 sonrasında sigortalı olanlarda farklı. İşte emekli maaşını belirleyen o tarihler...
5580 iş günü olan, yüzde 80 engelli kanser hastası nasıl emekli olur?SGK, Bağkur ya da emekli sandığı fark etmeksizin her çalışanın halidir emeklilik. Sigorta girişi, yaş, prim sayısı ya da hastalık gibi durumlara göre farklılık gösteren emeklilik yaşı araştırması, emeklilik ile ilgili yapılan araştırmaların başını çekiyor. Emeklilik yaşının merak edildiği kadar, nasıl emekli olunacağı konusunda da kafa karışıklığı devam ediyor. Peki, 5580 iş günü olan, yüzde 80 engelli kanser hastası nasıl emekli olur?
Emeklilik, sigortalılık ve sağlık hizmetleri... Büyük değişimPandemi döneminde sağlık hizmetlerinin hayati önem taşıdığını belirten İstanbul SGK İl Müdürü Murat Göktaş, Covid-19 sürecinde de vatandaşların en çok hizmet aldığı GSS hizmetlerinin aksatılmadan yürütüldüğünün altını çizdi.
3 Mayıs 1970 doğumlu, 18 yıl 3 ay 10 gün Bağ-Kur primi yatıran, SSK'lı kişi ne zaman emekli olur?Sosyal Güvenlik Reformu emeklilik yaşı hesaplamasında kafa karışıklığı hala daha devam ediyor. "Ne zaman emekli olurum" diye soran vatandaşın sayısı oldukça fazla. İş giriş tarihlerine göre değişiklik gösteren Türkiye’de emeklilik yaşı, 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanlar, 8 Eylül 1999 ile 30 Nisan 2008 arasında sigortalı olanlar ve 30 Nisan 2008 sonrasında sigortalı olanlar arasında farklılık göstermekte. Peki 3 Mayıs 1970 doğumlu, 18 yıl 3 ay 10 gün Bağ-Kur primi yatıran şu an ise SSK'lı olan kişi ne zaman emekli olur?
1966 doğumlu, 1 Temmuz 1986 sigorta girişi olan 1399 gün prime sahip kadın 3600 günle emekli olabilir mi?Sosyal Güvenlik Reformu adı altında getirilen değişiklikler, vatandaşın emeklilik yaşını hesaplamasında zorluk yaşamasına neden oluyor. Emeklilik yaşını hesaplamak için vatandaşlar arama motorları üzerinden ya da Sosyal Güvenlik Uzmanları üzerinden sorularına cevap arıyor. Emeklilik yaşı hesaplanırken, işe giriş tarihi, yaşı ve belli başlı koşullar devreye girmektedir. Peki, 1966 doğumlu, 1 Temmuz 1986 sigorta girişi olan 1399 gün prime sahip 1988 yılında da doğum yapmış kadın 3600 günde emekli olabilir mi?
2001 sigorta girişli, 2013 yılında yüzde 50 engeli ile memur olan, nasıl emekli olabilir?Sosyal Güvenlik Reformu’nda yaşanan değişiklikler vatandaşların emeklilik yaşını hesaplamasında kafa karışıklığı yaşamasına neden olduğundan, vatandaşlar arama motorları üzerinden ya da Sosyal Güvenlik Uzmanlarına yazarak sorularına cevap arıyor. Emeklilik yaşı hesaplanırken, işe giriş tarihi, yaşı ve belli başlı koşullar devreye girmektedir. Peki, 2001 sigorta girişli, 2013 yılında yüzde 50 engeli ile memur olan, nasıl emekli olabilir?
1998 SSK girişli, 4300 gün primle ne zaman emekli olur?1 Ekim 2008 yılında değişen emeklilik sisteminden sonra vatandaşlar emeklilik yaşını hesaplarken çeşitli zorluklar yaşıyor. Sosyal Güvenlik Reformu, Türkiye’de emeklilik yaşında çeşitli değişikler olmasına neden oldu. Türkiye’de emeklilik yaşı, iş giriş tarihlerine göre değişiklik göstermektedir. Peki, 1998 SSK girişli, 4300 gün primle ne zaman emekli olur? İşte detaylar…
15 Ocak 1968 doğumlu, 8150 gün primle ne zaman emekli olur?Sosyal Güvenlik Reformu emeklilik yaşı hesaplamasında kafa karışıklığına neden oluyor. ‘’Ne zaman emekli olurum’’ diye soran vatandaşın sayısı azımsanmayacak derecede. Türkiye’de emeklilik yaşı, iş giriş tarihlerine göre değişiklik göstermektedir. Peki, 4 Ekim 1995 tarihinde sigortalı işe başlayan, 15 Ocak 1968 doğumlu 8150 gün prime sahip kişi kaç yaşında emekli olur?
1998 yılında SSK’lı olan kaç yaşında emekli olur? SSK robotuna göre emeklilik yaşı hesaplama!Sosyal Güvenlik Reformu kapsamında emeklilik yaşında yapılan değişiklikler, vatandaşın emeklilik yaşını hesaplamada kafaları karıştırdı. ‘’Ne zaman emekli olurum’’ diye soran vatandaşlar, arama motorlarından emeklilik yaşını sorguluyor. Türkiye’de emeklilik yaşı, iş giriş tarihlerine göre değişiklik göstermektedir. 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanlar, 8 Eylül 1999 ile 30 Nisan 2008 arasında sigortalı olanlar ve 30 Nisan 2008 sonrasında sigortalı olanlar arasında emeklilik yaşı farklılık göstermektedir. Peki, 1998 yılında SSK girişli kaç yaşında emekli olur?
1997 yılında SSK girişli kaç yaşında emekli olur?Sosyal Güvenlik Reformu kapsamında yapılan yenilikler vatandaşın kafasını karıştırdı. Ne zaman emekli olacağını merak edenler arama motorlarından emeklilik yaşını sorguluyor. Türkiye’de emeklilik yaşı, iş giriş tarihlerine göre değişiklik göstermektedir. 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanlar, 8 Eylül 1999 ile 30 Nisan 2008 arasında sigortalı olanlar ve 30 Nisan 2008 sonrasında sigortalı olanlar farklı yaşlarda emekli olurlar. Peki, 1997 yılında SSK girişli kaç yaşında emekli olur?
1996 SSK girişli kaç yaşında emekli olur?Sosyal Güvenlik Reformu kapsamında yapılan yenilikler vatandaşın kafasını karıştırdı. Ne zaman emekli olacağını merak edenler arama motorlarına yöneldi. Türkiye’de emeklilik yaşı, iş giriş tarihlerine göre değişiklik göstermektedir. 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanlar, 8 Eylül 1999 ile 30 Nisan 2008 arasında sigortalı olanlar ve 30 Nisan 2008 sonrasında sigortalı olanlar farklı yaşlarda emekli olurlar. Peki, 1996 yılında SSK girişli kaç yaşında emekli olur?
1995 SSK girişli kaç yaşında emekli olur?Sosyal Güvenlik Reformu’nda art arda yaşanan değişikler vatandaşın emeklilik yaşı konusunda kafa karışıklığı yaşamasına neden oluyor. Ne zaman emekli olacağını merak edenler vatandaşlar, aram motorlarından yanıt aramaya çalışıyor. İşe giriş tarihine göre değişen emeklilik yaşı değişiklik göstermektedir. Peki, 1995 SSK girişli kaç yaşında emekli olur?
1994 SSK girişli kaç yaşında emekli olur?Sosyal Güvenlik Reformu kapsamında yapılan yenilikler vatandaşın kafasını karıştırdı. Ne zaman emekli olacağını merak edenler arama motorlarına yöneldi. Türkiye’de emeklilik yaşı, iş giriş tarihlerine göre değişiklik göstermektedir. 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanlar, 8 Eylül 1999 ile 30 Nisan 2008 arasında sigortalı olanlar ve 30 Nisan 2008 sonrasında sigortalı olanlar farklı yaşlarda emekli olurlar. Peki, 1994 yılında SSK girişli kaç yaşında emekli olur?
Sosyal Güvenlik Reformu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sosyal güvenlik reformu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.