Smear Testi

Smear Testi

Son dakika smear testi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan smear testi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını smear testi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Smear Testi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan smear testi gelişmeleri de dahil olmak üzere 98 smear testi haberi bulunmuştur. Tüm smear testi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rahim ağzı kanseri için kritik uyarı: Erkek çocukların aşılanması şart
Rahim ağzı kanseri için kritik uyarı: Erkek çocukların aşılanması şartRahim ağzı kanserinin önlenebilir bir hastalık olduğunu ve HPV aşısının devlet politikası haline getirilerek aşılama programına girmesi gerektiğini söyleyen Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, HPV aşısının hem erkek hem de kız çocuklarına erken yaşta yapılmasının önemine işaret etti. Prof. Dr. Ünal, “Esasında erkeklerin aşılanması gerekiyor. Bu virüsü erkekler taşıyor ve bulaştırıyor. Dolayısıyla 9 ila 15 yaş arasındaki erkek çocuklarının aşılanması şarttır” dedi.
15.01.2024Sağlık
Cinsel ilişkide ağrı varsa dikkat! Bu soruna prezervatif ve kayganlaştırıcılar neden oluyor!
Cinsel ilişkide ağrı varsa dikkat! Bu soruna prezervatif ve kayganlaştırıcılar neden oluyor!Cinsel ilişki sırasında dayanılmaz ağrılara neden olabiliyor! Doğum kontrol hapı, prezervatif ve kayganlaştırıcı krem kullananlarda sık görülüyor. Vajinal kanamalara varana kadar çok fazla belirtiyle ortaya çıkan rahim ağzı yaraları hem sosyal hayatı hem de cinsel yaşamı olumsuz etkileyebiliyor. Peki, Rahim ağzı yarası nedir? Belirtileri nelerdir? Rahim ağzı yaraları neden olur? Rahim ağzı yaraları nasıl tedavi edilir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Demir Yüzer rahim ağzı yaralarının belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
4.04.2022Sağlık
Erken teşhisle rahim ağzı kanserinin tedavisi mümkün!
Erken teşhisle rahim ağzı kanserinin tedavisi mümkün!Bilinen vakaların neredeyse tamamına yakını HPV virüsüne bağlı olarak ortaya çıkan rahim ağzı kanseri, çoğu kanser türünde olduğu gibi erken teşhis edilirse başarılı bir şekilde tedavi edilebiliyor. Peki, Rahim ağzı kanseri belirtileri ne? Rahim ağzı kanserinin tedavisi nasıl yapılıyor? HPV virüsü nedir, nasıl bulaşır? HPV aşısı ne zaman yapılmalı? Doç. Dr. Derman Başaran, rahim ağzı kanserini anlattı.
7.03.2022Sağlık
Rahim ağzı kanseri hakkında doğru sanılan 10 yanlış!
Rahim ağzı kanseri hakkında doğru sanılan 10 yanlış!Rahim ağzı kanseri dünyada en sık görülen kanserler arasında 4. sırada yer alırken, 45 yaş altındaki kadınlarda ise 2. sıraya yükseliyor. Dünyada her yıl 604 bin kadın rahim ağzı kanserine yakalanıyor ve bu hastaların yaklaşık yarısı hayatını kaybediyor. Oysa dünyada en sık görülen kanserlerden biri olan rahim ağzı kanseri aslında düzenli yapılan taramalarla önlenebiliyor!
5.02.2022Sağlık
Kanserde erken teşhis ve tarama hayat kurtarır!
Kanserde erken teşhis ve tarama hayat kurtarır!Günümüzde yeni geliştirilen tedavi yöntemleri, erken teşhis ve tarama ile birçok kanser türünün önüne geçmek mümkün oluyor. Ailesinde bir kanser hikayesi bulunanlara, belirli bir yaş üzerinde olan kişilere mutlaka düzenli tarama yaptırması gerektiğini hatırlatan Op. Dr. Süleyman Deniz Kahraman, kanser türleri ve belirtileri hakkında önemli bilgiler verdi.
1.02.2022Sağlık
Erken teşhis hayat kurtarıyor
Erken teşhis hayat kurtarıyorKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Gamze Keleş, “Human papilloma virüsün(HPV) yol açtığı anüs rektum ve ağız içi kanserlerinin önlenmesi, siğil oluşumunun engellenmesi ve HPV bulaşını azaltmak için aşı oldukça önemlidir. HPV aşısının uygulandığı kız çocuklarında kanser türlerini yüzde 86 oranında, genç yetişkinlerde ise yüzde 71 oranında azalttığı tespit edilmiştir” dedi.
25.01.2022Sağlık
Rahim ağzı kanseri önlenebilir! Kritik açıklama
Rahim ağzı kanseri önlenebilir! Kritik açıklamaKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nilay Kahraman Pişkinpaşa, rahim ağzı kanserinin erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilen bir kanser türü olduğunu söyledi.
10.01.2022Yaşam
Genç modelin ölümü İngiltere'yi sarstı! Yanlış teşhis sonu oldu: Koronavirüs dediler ama...
Genç modelin ölümü İngiltere'yi sarstı! Yanlış teşhis sonu oldu: Koronavirüs dediler ama...İngiltere'deki sağlık sistemindeki aksaklıklar ve doktorların yanlış teşhisi genç modelin trajik bir şekilde hayatını kaybetmesine neden oldu...
8.01.2022Dünya
Cinsel ilişki ve temas ile bulaşıyor! Kansere neden oluyor!
Cinsel ilişki ve temas ile bulaşıyor! Kansere neden oluyor!Genital siğil hastalığı, HPV 200 civarında türü olan bir DNA virüsüdür. HPV türlerinden 60’ı kadın genitalinde etkili olabiliyor. Genital siğillerden bazılarının rahim ağzı kanserine dönüşebildiğine dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Vedat Günyar, “Önlenebilir bir kanser türü olan rahim ağzı kanseri yavaş gelişir. Erken evrede teşhis ve tedavi edilebilirse, çoğu hastada tam iyileşme sağlanabilir. Bu nedenle PAP Smear ve HPV DNA genotipleme testleri ile tarama yapılması büyük önem taşır” dedi.
4.01.2022Sağlık
Şehir hayatı doğurganlığı azaltıyor!
Şehir hayatı doğurganlığı azaltıyor!Günümüzde kadınların eğitim seviyesinin yükselmesi, iş gücüne katılımın artması, kariyer kaygısı ve geniş aile yapısının azalması, özellikle doğurganlığın en yüksek olduğu 21-25 yaş aralığının kaçırılmasına sebep oluyor. Yaş ilerledikçe bazı sağlık sorunlarının artması ve yumurta rezervlerinin azalması ise hamile kalmayı zorlaştırıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman anlattı.
28.11.2021Sağlık
Yılda 7 milyon kişiye kanser taraması yapılıyor
Yılda 7 milyon kişiye kanser taraması yapılıyorSağlık Bakanlığı kanseri erken teşhis etmek için Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezilerinde (KETEM) ücretsiz taramalar gerçekleştiriyor. Yılda ortalama 7 milyon vatandaşımız Meme, Serviks (Rahim Ağzı) ve Kolorektal (Kalın Bağırsak) kanser türlerine karşı taranıyor.
19.11.2021Sağlık
Rahim ağzı kanserinde erken tanı hayat kurtarır!
Rahim ağzı kanserinde erken tanı hayat kurtarır!Rahim ağzı kanseri dünyada ve ülkemizde en sık görülen jinokolojik kanserlerin başında geliyor. Rahim ağzı kanseri nedenleri arasında çok sayıda doğum yapmak, erken yaşta cinsel ilişkiye girmek ve sigara içmek geliyor. Bunun yanı sıra ileri evreye kadar şikayet oluşturmayan rahim ağzı kanserinde en önemli risk faktörü olarak HPV virüsü gösteriliyor. Peki, Rahim ağzı (serviks) kanseri nedir? Rahim ağzı kanseri belirtileri nelerdir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğt. Üyesi Şefik Gökçe anlattı.
14.09.2021Sağlık
Kadın kanserinde hayat kurtaran öneriler
Kadın kanserinde hayat kurtaran önerilerÜlkemizde meme kanserinden sonra en yaygın görülen kadın kanserlerinde ihmal edilen bazı belirtiler aksine yaşamsal önem taşıyor. Ülkemizde her yıl 5 bine yakın kadına rahim kanseri, yaklaşık 3 bin kadına yumurtalık kanseri, 1.500 kadına da rahim ağzı kanseri tanısı konuyor. Ancak çoğunlukla bu kanserler belirti vermeden sinsice ilerlediği için, çoğu kişi de ya korkudan ya da ihmalkarlıktan düzenli kontrollerini yaptırmadığı için ne yazık ki ileri evreye ulaşmış oluyor. Oysa ölümcül kadın kanserleri düzenli rutin kontroller ve testler ile erken teşhis edilirse tedavi edilebiliyor.
8.09.2021Sağlık
İlerleyen yaşlarda kadınların dikkat etmesi gereken 6 kural
İlerleyen yaşlarda kadınların dikkat etmesi gereken 6 kuralKadınlar 40’lı yaşlarından sonra birçok fizyolojik değişim yaşıyor. Bu değişimlerle birlikte bazı sağlık problemlerini işaret eden belirtiler de ortaya çıkabiliyor. Menopoz sürecinde östrojen oranı değiştiği için miyomlarda ve poliplerde artış, adet düzensizliklerine neden olan kistler ve rahim ağzı kanseri belirtilerinde artış yaşanabiliyor. İlerleyen yaşlarda kadınların jinekolojik kontrollerini ihmal etmemesi önem taşıyor. Gerekli tetkikleri hastalıklar baş göstermeden yaptırmak hayat kurtarabiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Timur Uğurlu ileri yaştaki kadınların jinekolojik açıdan dikkat etmesi gerekenleri anlattı.
4.09.2021Sağlık
Rahim ağzı kanserinde erken teşhis için smear testi önemli
Rahim ağzı kanserinde erken teşhis için smear testi önemliKadın Doğum Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Emine Zeynep Yılmaz, "Erken teşhis açısından birkaç saniyede tamamlanan smear testini cinsel hayatı başlayan tüm kadınların yaptırması hayat kurtarıcı. Kadınlarda kanser ölümlerinin en sık sebeplerinden rahim ağzı kanserleri yüzde 99 oranında HPV virüsü nedeniyle oluştuğu için mutlaka HPV aşısı ihmal edilmemeli." ifadelerini kullandı.
31.08.2021Sağlık
Diyabet kanser riskini artırıyor!
Diyabet kanser riskini artırıyor!Yapılan araştırmalara göre diyabetli hastalarda kanserin görülme sıklığı diyabetik olmayanlara göre daha yüksektir. Diyabet yani şeker hastalığı özellikle meme, kolon, pankreas, karaciğer ve rahim kanseri riskinin artmasına sebep oluyor. Diyabetik hastalarda kanserin yüksek görülmesinin başlıca nedenleri yaş, cinsiyet, obezite, sigara, diyet, fiziksel inaktivite ve alkol tüketimi gibi ortak risk faktörlerin her iki hastalık grubunda bulunmasıdır. Hiperglisemi (şeker yüksekliği), insulin-benzeri büyüme faktörleri ve insulin direnci-hiperinsulinemi kanser ve diyabet arasındaki ilişkiyi gösteren en önemli biyolojik mekanizmalardır.
18.08.2021Sağlık
40 yaş üstü kadınlarda bu 8 belirtiye dikkat!
40 yaş üstü kadınlarda bu 8 belirtiye dikkat!Menopoz yaşı dünya genelinde 45-55 arası olarak kabul ediliyor. Ülkemizdeyse bu rakam ortalama 46-48 olarak gösteriliyor. Özellikle 40’lı yaşlardan sonra kadınlarda birçok fizyolojik değişim yaşanıyor. Bu değişimler bazen menopozun bazen de ciddi jinekolojik sorunların habercisi olabiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. N. Melih Gündüz, 40 yaş üstü kadınların dikkat etmesi gereken jinekolojik belirtiler hakkında önemli bilgiler verdi.
12.07.2021Sağlık
Erkekler de rahim ağzı kanseri aşısı olmalı
Erkekler de rahim ağzı kanseri aşısı olmalıRAHİM ağzı kanserinin dünyada 45 yaş altı kadınlarda en sık görülen ikinci kanser türü olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, bu kanserden korunmak adına kadınlar gibi erkeklerin de HPV aşısı olması gerektiğini söyledi.
10.02.2021Sağlık
'Rahim ağzı kanserinde erken teşhis çok önemli'
'Rahim ağzı kanserinde erken teşhis çok önemli'Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Elif Çınar, "Kadınlarda rahim ağzı kanserinde erken teşhis çok önemlidir. Senede bir ya da iki senede bir jinekolojik muayenelerin ihmal edilmemesi gerekiyor” dedi.
27.01.2021Sağlık
Rahim ağzı kanseriyle mücadelede ‘güçlü bağışıklık’ vurgusu!
Rahim ağzı kanseriyle mücadelede ‘güçlü bağışıklık’ vurgusu!Doç. Dr. Hatice Kahyaoğlu Süt, "Rahim ağzı kanserine karşı güçlü bir bağışıklık sistemi önemli sağlıklı beslenme, vitamin destekleri özellikle günlük D vitamini ihtiyacını karşılamak çok önemli" diyerek, erken tanı sayesine hastalığın ilerlemeden tedavi edilebildiğini de kaydetti.
25.01.2021Sağlık
Her yıl 3 bin kadın rahim ağzı kanseri oluyor
Her yıl 3 bin kadın rahim ağzı kanseri oluyorOcak ayının ‘Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı’ olması nedeniyle HPV (İnsan papilloma virüsü) testi ve aşısının önemine dikkat çeken Jinekolojik Onkoloji ve Kadın Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu, “Ülkemizde her yıl, 3 bin kadına rahim ağzı kanseri tanısı koyuluyor. Yaklaşık bin 500’ü ise rahim ağzı kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor. Bunların hemen hemen tamamı HPV aşısı ile önlenebilirdi. Türkiye’de henüz programa girmedi ama eninde sonunda girecektir. Erken teşhis çok önemli. Erken tanıyla önce kanser tedavi edilip, ondan sonra kadınların gebe kalması sağlanabilir” dedi.
7.01.2021Sağlık
Düzenli kontroller ile kanserlerden korunmak mümkün
Düzenli kontroller ile kanserlerden korunmak mümkünKadınlarda en sık görülen kanser türleri (rahim, rahim ağzı, yumurtalık ve tüp kanserleri) arasında yer alan ve erken teşhis edildiğinde tedavisi mümkün olan hastalıklar, düzenli periyodik muayene sayesinde korkulu rüya olmaktan çıkıyor.
28.12.2020Sağlık
Rahim ağzı kanseri cerrahisinde anne olma şansı korunuyor
Rahim ağzı kanseri cerrahisinde anne olma şansı korunuyorProf. Dr. Vardar, "Son araştırmalar, rahmi koruyacak şekilde tümörlü bölgenin alınmasının rahmi almak kadar etkili olduğunu gösterdi." dedi.
31.10.2020Sağlık
'Kadın doğum check-up'ını ihmal etmeyin'
'Kadın doğum check-up'ını ihmal etmeyin'Düzenli olarak kadın doğum check-up’ının aksatılmaması gerektiğini belirten Op.Dr. Mine Fisun Ergül, “Her şeyden önce tüm bireylerin düzenli check-up yaptırması gerekmektedir. Bu sayede ileride tedavisi mümkün olmayan hastalıkları erken tanıyla tedavisini mümkün kılabiliriz. Kadınlar, düzenli olarak paps incelemesi, usg ve mamografi ölçümü yaptırmalıdır” dedi.
16.10.2020Sağlık
'Tarama testlerini yaptırmak için engel yok'
'Tarama testlerini yaptırmak için engel yok'Jinekolojik kanserlerin görüntüleme, tanı ve tedavi aşamalarında yaşanan gecikmelerin, hastaları kanserin ilerlemesi ile karşı karşıya bıraktığı uyarısında bulunan Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, tanı ve tarama testlerinde herhangi bir nedenle geç kalınmaması gerektiğini söyledi
17.09.2020Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Smear Testi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki smear testi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.