Şişmanlık

Şişmanlık

Son dakika şişmanlık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan şişmanlık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını şişmanlık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şişmanlık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şişmanlık gelişmeleri de dahil olmak üzere 524 şişmanlık haberi bulunmuştur. Tüm şişmanlık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Varis Nasıl Geçer? Varis Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Varis Nasıl Geçer? Varis Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Varisin geçmesi için hareketli bir yaşam tarzını benimsemek gerekir. Eğer varsa fazla kilolardan kurtulmak da varisin geçmesi için önemlidir.
17.01.2024Sağlık
Aşırı sıcaklar için sağlık uyarısı! Karşılaşacağınız tehlike büyük
Aşırı sıcaklar için sağlık uyarısı! Karşılaşacağınız tehlike büyükZonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner, aşırı sıcaklıklar çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirdiğini ifade etti.
13.07.2023Gündem
Obezite sıklığı 30’lu yaşlarda artış gösteriyor
Obezite sıklığı 30’lu yaşlarda artış gösteriyorDünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, dünya genelinde 1 milyardan fazla aşırı kilolu veya obezite hastası bulunurken 2035’te bu sayının 4 milyarı aşacağı tahmin ediliyor. Obezite yaş dağılımına göre incelendiğinde ise 30’lu yaşlarda obezite sıklığı artarken 45-65 yaşları arasında zirve yapıyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde obezitenin her geçen gün artış gösterdiğini kaydeden uzmanlar Avrupa Obezite Günü kapsamında açıklamalarda bulundu.
22.05.2023Sağlık
Uzmanından uyarı: Göğüs ağrılarını hafife almayın
Uzmanından uyarı: Göğüs ağrılarını hafife almayınKalbe giden damarların sertleşmesi, ani kalp krizi ile birlikte hayati ve genetik faktörler damar sertliğinin değiştirilemeyen nedenlerini oluştururken; kişiye özel yaşam tarzı değişiklikleri ile kalp hastalıklarından korunmak mümkün olabiliyor. Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr Erol Kurç, koroner damar hastalığından kaynaklanabilen göğüs ağrıları hafife alınmaması gerektiğini belirtti.
16.01.2023Sağlık
Uzmandan 'aşırı sıcak' uyarısı
Uzmandan 'aşırı sıcak' uyarısıEdremit İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Onur Koçak, aşırı sıcaklarda alınması gereken tedbirler ve denize girerken dikkat edilmesi gereken kurallar hakkında vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyardı.
31.05.2022Sağlık
Bayramda beslenmeye dikkat! Aşırı tatlıdan kaçın, az ve sık yiyin
Bayramda beslenmeye dikkat! Aşırı tatlıdan kaçın, az ve sık yiyinRamazan ayında iftar ve sahur arasında ortalama 14 saat aç kalındığı için metabolizmanın yavaşladığını hatırlatan Dahiliye Uzmanı Dr. Hasan Levent, “Yavaşlamış olan metabolizmamızı hızlandırmak amacıyla az ve sık yemek, günde en az 7000 adım atacak şekilde yürümek gerekiyor” dedi.
28.04.2022Sağlık
6 saatten az uyku kalp hastalıklarına zemin hazırlıyor
6 saatten az uyku kalp hastalıklarına zemin hazırlıyorKardiyoloji Uzmanı Dr. Ahmet Karabacak, zararlı yiyecekler ve alışkanlıkların kalp krizi yaşını düşürdüğünü söyleyerek, “20 yaş üstü gençler düzenli kalp taraması yaptırmalı” dedi. Dr. Karabacak, günde 6 saatten daha az ve kalitesiz uykunun da kalp hastalıklarına zemin hazırladığını söyledi.
14.04.2022Yaşam
Sigara bırakma polikliniklerinde kansere geçit yok
Sigara bırakma polikliniklerinde kansere geçit yokBaşta akciğer olmak üzere birçok kanser türünün başlıca etkeni olan sigaraya karşı Sigara Bırakma Poliklinikleri’nde önemli başarılar elde ediliyor. 1-7 Nisan Kanser Haftası’nda konuşan Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Yiğit, “Sadece akciğer kanseri değil, diğer kanser türleri için de sigara sebep olan birinci etken. Kanser Haftası’nda umarım sigarayı bırakan vatandaşlarımızın sayısı artar. Vatandaşlarımız eğer sigarayı bırakmak istiyorlarsa 'bırakamam' demesinler, sigara bırakma polikliniklerini bir denesinler” dedi.
1.04.2022Sağlık
Kolon kanseri önlenebilir
Kolon kanseri önlenebilirGenel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Servet Yetgin, kolon kanserinin dünyada giderek sıklığının arttığını ve kanserden ölüm sebepleri arasında giderek üst sıralara yükseldiğini söyledi.
24.03.2022Sağlık
Kandaki mineral dengesini bozuyor, böbreğin düzgün çalışmasını engelliyor! Fazlası zararlı...
Kandaki mineral dengesini bozuyor, böbreğin düzgün çalışmasını engelliyor! Fazlası zararlı...Kandaki mineral dengesini bozuyor, bununla birlikte böbreğin düzgün çalışmasını engelliyor. Fazla tüketilmemesi büyük önem taşıyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Levent, böbrek rahatsızlıklarının tedavi ve önleme yöntemleri hakkında bilgi vererek, “Fazla tuzdan kaçının, çok tuzlu yiyecekler kandaki mineral dengesini bozarak, böbreğin düzgün çalışmasını zorlaştırabilir” uyarısında bulundu.
14.03.2022Sağlık
Kışın sofranızda olması gereken 7 besin!
Kışın sofranızda olması gereken 7 besin!Vücudun hastalıklarla savaşmasına yardımcı olarak bağışıklık sistemini güçlendirmenin en kolay yolu, beslenme ve yaşam tarzı değişikliklerinden geçiyor. Vücudun doğal savunmasını güçlendirecek doğal yollar hakkında bilgi veren Diyetisyen Yasin Ayyıldız kışın sofranızdan eksik etmemeniz gereken 7 besini anlattı.
9.03.2022Sağlık
Günde en az 5 bin adım uyarısı!
Günde en az 5 bin adım uyarısı!Prof. Dr. Vedat Göral, “Şişmanlık ilerleyen dönemlerde karaciğer yağlanması, hipertansiyon, diyabet ve bazı kanser türlerine neden olmaktadır. Çocuklarda bile obezitenin görülme sıklığı artmaktadır. Havuç, elma, kavun, karpuz gibi glisemik indeksi yüksek gıdaları çok tüketmemeli, düzenli egzersiz yapılmalı. Yetişkinler günde en az 5 bin adım atmalıdır” dedi.
4.03.2022Sağlık
Erken teşhis kalp krizi riskini yüzde 80 önleyebilir
Erken teşhis kalp krizi riskini yüzde 80 önleyebilirKardiyoloji Uzmanı Dr. Özgür Öz, kalp damar hastalıklarında gerekli tedbirlerin alınması sayesinde, erken teşhis ve tedaviler ile kalp krizi riskinin yüzde 80 oranında önlenebileceğini söyledi.
17.02.2022Sağlık
Yemek borusu (özofagus) kanseri nedir?
Yemek borusu (özofagus) kanseri nedir?Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Onur Bayraktar, yemek borusu kanserinin tanı ve tedavi yöntemlerini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
3.02.2022Sağlık
Fazla kilo ve obezite tetikliyor! Risk artıyor!
Fazla kilo ve obezite tetikliyor! Risk artıyor!Fazla kiloların kalp damar sistemi, sindirim, solunum, bağışıklık sistemi gibi pek çok sistemi etkilediğini belirten uzmanlar, obezitenin vücudumuzdaki pek çok hormonal sistem ve hücre yapısını da etkileyerek bazı kanser risklerini artırdığına ve pek çok kanserin gelişmesini tetikleyebileceğine dikkat çekiyor. Uzmanlar, tanı konulan tüm kadın kanserlerinin yüzde 50’sinin, tüm erkek kanserlerinin yüzde 25’inin şişmanlık ve obezite ile ilişkili olduğunu belirtiyor. Uzmanlar, kanser riskini azaltmak için ideal kiloya erişilmesini, sağlıklı ve dengeli beslenmeyi ve düzenli egzersiz yapılmasını tavsiye ediyor.
2.02.2022Sağlık
Çocuklar kötü beslenme riski ile karşı karşıya
Çocuklar kötü beslenme riski ile karşı karşıyaKorona virüsün ortaya çıkmasıyla uygulanan sosyal yaşam kısıtlamaları çocukların hayatını da olumsuz yönde etkiledi. Özellikle beslenme alışkanlıklarında olumsuz değişimler meydana geldiğini aktaran Dr. Öğr. Üyesi Dilek Özçelik Ersü, “Okulların kapatılması, belirli saatlerde uygulanan sokağa çıkma yasakları çocuklarda hareketsizlik, asosyallik, daha fazla yeme eğilimiyle sonuçlandı” dedi.
21.12.2021Sağlık
Karaciğeri yağlandırıyor, ilaç kadar etkili! Zayıflamak isterken...
Karaciğeri yağlandırıyor, ilaç kadar etkili! Zayıflamak isterken...Diyet yapanlar dikkat! Zayıflamak isterken sağlığınız tehlikeye girebilir. Şok diyetlerin de şişmanlık kadar sağlık için tehdit olduğu ortaya çıktı. Sağlıklı beslenme ve düzenli egzersizle verilen kilolar karaciğer yağlanmasını ciddi oranda geriletiyor ama Hızlı kilo alıp vermek çok riskli olabiliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Oya Yönal, yüzde 10’dan fazla kilo kaybının karaciğerdeki sertliği neredeyse yarı yarıya azalttığına dikkati çekere, bu durumun tersine dönmemesi için kritik tavsiyelerde bulundu.
16.11.2021Sağlık
Bu belirtilere dikkat! İlk 3 saat içinde müdahale önemli!
Bu belirtilere dikkat! İlk 3 saat içinde müdahale önemli!Tüm dünyada her yıl binlerce kişiyi etkileyen inme acil müdahale gerektiren sağlık sorunları arasında ilk sıralarda yer alıyor. İnme ilk 3 saatte müdahale edilmediğinde kalıcı sakatlıklara ve hayat riske neden olabilir. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Nergiz Hüseyinoğlu, inme riskini engelleyecek önlemleri anlattı.
31.10.2021Sağlık
İnme erken teşhis konulursa tedavi edilebiliyor
İnme erken teşhis konulursa tedavi edilebiliyorTürk Girişimsel Radyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Halil Öztürk, inmenin erken teşhis konulması halinde ameliyatsız tedavi edilebildiğini, çeşitli yöntemlerle daralan damarın açılabildiğini ve bu yolla hastanın felç geçirmesinin önlenebildiğini söyledi.
29.10.2021Sağlık
Obezite Kovid-19 için "risk faktörü" oluşturuyor
Obezite Kovid-19 için "risk faktörü" oluşturuyorTrakya Üniversitesi (TÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, obezitenin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) için ciddi bir risk faktörü olduğunu belirtti.
14.10.2021Sağlık
Çinko kaynağı et, yumurta ve deniz ürünleri ihmal edilmemeli
Çinko kaynağı et, yumurta ve deniz ürünleri ihmal edilmemeliOkulların açılması ve mevsim geçişleriyle beraber üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış gözlendiğini belirten uzmanlar, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için doğru ve dengeli beslenmeyi öneriyor. Her öğünde 4 besin grubunun bulunması gerektiğini belirten uzmanlar, et, karaciğer, yumurta ve deniz ürünlerinin en iyi çinko kaynağı olduğunu belirterek bağışıklığın güçlenmesindeki rolüne dikkat çekiyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmede C vitamininin de önemli olduğunu belirten uzmanlar, kuşburnu, turunçgiller, domates tüketilmesini tavsiye ediyor.
6.10.2021Sağlık
Obezite tedavisinde balon yöntemi
Obezite tedavisinde balon yöntemiObezitenin günümüzde tüm dünya üzerinde en önemli sağlık problemlerinden biri olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Babek Tabandeh, obezitede tedavisinde kullanılan endoskopi gerektirmeyen bir yöntem olan mide balonuna ilişkin bilgi verdi.
20.09.2021Sağlık
Aşırı sıcaklarda bu uyarılara dikkat!
Aşırı sıcaklarda bu uyarılara dikkat!Sıcak havaların çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getireceğini belirten Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nurten Elkin, terlemenin vücut ısısının korunması açısından önemli olduğunu ifade etti. Bebeklerde, yaşlılarda ve kronik hastalığı olan kişilerde tek başına terlemenin yeterli olmadığını anlatan Dr. Elkin, "Sık sık duş alınmalı, ayaklar, eller, yüz ve ense soğuk suyla ıslatılmalı, susama hissine bakılmaksızın her gün 2-2,5 litre sıvı tüketilmeli” dedi.
23.07.2021Sağlık
Obezite ameliyatları ne zaman yapılmalı?
Obezite ameliyatları ne zaman yapılmalı?Obezite, tüm dünyada her geçen gün yaygınlaşan ciddi bir sağlık sorunu. Son 40 yıldır tüm dünyada artış gösteren obezitenin birçok farklı sağlık sorununa neden olabildiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal, “Türkiye’de ve dünyada günümüzün en önemli ölüm nedenlerinden biri olarak kabul edilen obezite mutlaka tedavi edilmeli. Özellikle COVID-19 pandemisinin başlamasıyla beraber Türkiye’deki şişmanlık insidansının daha da arttığı biliniyor. Yetişkinlerin yanı sıra çocuk ve ergenlerde de obezitenin görülme oranı arttı” açıklamasında bulundu. Peki, obezite ameliyatları ne zaman yapılmalı? Obezite ameliyatı kimlere yapılır? En yaygın yapılan ameliyatlar hangileri? Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal anlattı.
1.07.2021Sağlık
Her 3 kişiden 1'i obez
Her 3 kişiden 1'i obezTBMM Obezite ile Mücadele Yöntemleri ve Önlemleri Komisyonu raporuna göre, her 3 kişiden 1’i obez. İstanbul'da obezite oranı ise yüzde 30.7. Rapora göre kadınlarda obezite oranı daha yüksek.
20.06.2021Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Şişmanlık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şişmanlık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.