Ses Kısıklığı

Ses Kısıklığı

Son dakika Ses kısıklığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ses kısıklığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ses kısıklığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ses Kısıklığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ses kısıklığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 200 ses kısıklığı haberi bulunmuştur. Tüm ses kısıklığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ses Kısıklığı Nasıl Geçer? Ses Kısıklığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Ses Kısıklığı Nasıl Geçer? Ses Kısıklığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Ses kısıklığı birçok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Öncelikle nedeni tespit etmek sonrasında tedaviye başlamak gerekir.
17.01.2024Sağlık
Burun akıntısı, gözlerde kaşınma, morarma, boğazda ağrı ve kaşıntı! Vaka sayıları artıyor, yaşam kalitesini düşüyor...
Burun akıntısı, gözlerde kaşınma, morarma, boğazda ağrı ve kaşıntı! Vaka sayıları artıyor, yaşam kalitesini düşüyor...Alerji toplumda her 3 kişiden birinde olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Melahat Bekir Külah, “Küresel ısınma, kış aylarının sert geçmemesi, baharın daha erken gelmesi bahar alerjenlerine maruziyet süresini uzatmakta, artık ağaç veya ot olsun polen sezonu daha erken başlamakta ve daha uzun sürmektedir. Birçok kişide burun akıntısı, tıkanıklığı, arka arkaya hapşırık, gözlerde kaşınma, kızarma, batma; gözaltlarında torbalanma ve morarma, boğazda ağrı, kaşıntı ve ses kısıklığı, kulaklarda doluluk ve kaşıntı olabilir” dedi.
11.09.2023Sağlık
Koronavirüsün yeni varyantı 'Eris' 51 ülkede ortaya çıktı
Koronavirüsün yeni varyantı 'Eris' 51 ülkede ortaya çıktıKoronavirüsün gündemdeki yeni adı ‘Eris’ olurken Dünya Sağlık Örgütü de ‘bu varyantı izlemeye aldığını’ duyurdu. 51 ülkede görülen Eris varyantı en hızlı hastalık artışına yol açsa da ağır hastalık ve ölüm riski açısından korkutmuyor.
19.08.2023Yaşam
Yıllarca tedavisi yok sanılıyordu! Birkaç dakika içerisinde kurtulmak mümkün
Yıllarca tedavisi yok sanılıyordu! Birkaç dakika içerisinde kurtulmak mümkünAkciğer kanseri, guatr, şah damarı veya boyun fıtığı ameliyatları, grip, hatta Covid nedeniyle kalıcı ses kısıklığı yaşanabiliyor. Tek taraflı ses teli felci ile seyreden ses kısıklığının tedavisi ise ameliyata uygun olmayan bazı hasta gruplarında sakinleştirici bile verilmeden, muayene eder gibi yapılabilen ses teli dolgusu ile mümkün. Hastalar, ses teli dolgusu ile birkaç dakika içinde seslerine kavuşuyor. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği'nden Doç. Dr. Necati Enver, son birkaç yıldır en çok Covid sonrası yaşanan ses kayıpları nedeniyle bu işlemi uyguladıklarını kaydetti.
14.08.2023Sağlık
Ses teli dolgusu nedir? Kalıcı ses kısıklığı nasıl tedavi ediliyor?
Ses teli dolgusu nedir? Kalıcı ses kısıklığı nasıl tedavi ediliyor?Akçiğer kanseri, guatr, şah damarı veya boyun fıtığı ameliyatları, grip, hatta Covid nedeniyle kalıcı ses kısıklığı yaşanabiliyor. Tek taraflı ses teli felci ile seyreden ses kısıklığının tedavisi ise ameliyata uygun olmayan bazı hasta gruplarında sakinleştirici bile verilmeden, muayene eder gibi yapılabilen ses teli dolgusu ile mümkün. Hastalar, ses teli dolgusu ile birkaç dakika içinde seslerine kavuşuyor. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği'nden Doç. Dr. Necati Enver, son birkaç yıldır en çok Covid sonrası yaşanan ses kayıpları nedeniyle bu işlemi uyguladıklarını kaydetti.
14.08.2023Haber
Ses teli yırtılması nedir, ses teli yırtılması neden olur? Aleyna Tilki ses teli yırtılması nedeniyle bir süre şarkı söyleyemeyecek!
Ses teli yırtılması nedir, ses teli yırtılması neden olur? Aleyna Tilki ses teli yırtılması nedeniyle bir süre şarkı söyleyemeyecek!Aleyna Tilki, geçmiş konserlerinden bir görüntü paylaşarak ses tellerinin yırtıldığını ve bir süre şarkı söyleyemeyeceğini açıkladı. Söz konusu açıklamanın ardından ses teli yırtılması hakkında araştırma yapılmaya başlandı.
15.12.2022Sağlık
Akciğer kanseri belirtileri ne? Akciğer kanseri neden olur?
Akciğer kanseri belirtileri ne? Akciğer kanseri neden olur? İkinci en yaygın kanser türlerinden olan akciğer kanseri erken evlerde belirgin semptomlar göstermiyor. En önemli nedeninin sigara olarak gösterildiği akciğer kanserinde sigara içenlerin yakalanma riski içmeyenlere göre 23 kat fazla olduğu saptanmıştır. Peki, Akciğer kanseri belirtileri ne? Akciğer kanseri neden olur? Akciğer kanserinin ilk belirtisi nedir? Akciğer kanseri tedavisi nasıldır? İşte bilmeniz gerekenler…
15.10.2022Sağlık
Koronavirüste flaş gelişme! Hastaneye yatışlar başladı
Koronavirüste flaş gelişme! Hastaneye yatışlar başladıKoronavirüs salgınında yeni dalganın yaşandığı Türkiye’de vaka ve ölü sayısı yükselmeye devam ediyor. Uzmanlar, hastaneye yatışların başladığını belirtirken, Kovid tablosunun bu ayın sonunda daha da kötüleşebileceği uyarısı yapıyor.
16.07.2022Yaşam
Ramazan’da mide ağrısına karşı alınabilecek 7 önlem
Ramazan’da mide ağrısına karşı alınabilecek 7 önlemRamazan ayında beslenme düzenindeki değişiklik mide ağrısına neden olabiliyor. Şikeyetlerin arttığı bu dönemde, uzmanlar mide ağrısının hafife alınmaması gerektiğini ifade ediyor. Mide ağrısına eşlik eden kanama, kilo kaybı, sarılık, iştahsızlık, boğazda takılma hissi, erken doyma veya kansızlık gibi durumlar varsa vakit kaybetmeden uzmana başvurmak gerektiğini belirten Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kaplan mide ağrısına eşlik eden belirtileri ve alınabilecek önlemleri anlattı. Peki, oruçluyken mide ağrısı neden olur? Mide ağrısı hangi hastalıkların habercisi olabilir? İşte mide ağrısına iyi gelen yöntemler…
4.04.2022Ramazan
Çocuklarda kışın görülen hastalıklara dikkat!
Çocuklarda kışın görülen hastalıklara dikkat!Kış ayları ile birlikte artış gösteren solunum yolu enfeksiyonları çoğu zaman benzer belirtiler nedeniyle tanının konulmasını zorlaştırıyor. Oysa doğru tanı ve doğru tedavi, hem iyileşme süresinin uzamasını, hem de tedavi maliyetlerinin artmasını önlüyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Doç. Dr. Nisa Eda Çullas İlarslan, çocuklarda solunum yolu hastalıkları, belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
4.02.2022Sağlık
Yemek borusu (özofagus) kanseri nedir?
Yemek borusu (özofagus) kanseri nedir?Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Onur Bayraktar, yemek borusu kanserinin tanı ve tedavi yöntemlerini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
3.02.2022Sağlık
Bu belirtiler hayat kurtarıyor! İşte kanserin 10 önemli sinyali!
Bu belirtiler hayat kurtarıyor! İşte kanserin 10 önemli sinyali! Çağımızın en korkulan hastalıklarından biri kuşkusuz ki kanser! Dünyada her yıl yaklaşık 15 milyon, ülkemizde yaklaşık 175 bin kişiye kanser tanısı konuyor. Günümüzde her ne kadar kanser tanısı alan hasta sayısı artsa da, teşhis ile tedavisinde çığır açan gelişmeler ve düzenli yapılan taramalar sayesinde uzun yıllar sağlıklı yaşam sürebilen kanserli hasta sayısı da giderek artıyor. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Aziz Yazar, kanser tedavisinden başarılı sonuç alınmasında erken teşhisin kilit rol oynadığına dikkat çekti.
2.02.2022Sağlık
Sigara ile ilgili flaş açıklama! 15 yıl sürüyor
Sigara ile ilgili flaş açıklama! 15 yıl sürüyorAkciğer kanseri hastalarının, kansere bağlı kitlelerinin bronşlara ve alveol denilen hava keseciklerine baskısı nedeniyle solunum güçlüğü yaşadıklarını belirten Medikal Onkoloji uzmanı Dr. Abdallah T M Shbair, akciğerlerin yeteri kadar temiz havayı almamasının akciğerde meydana gelebilecek hücrelerin tahribatına neden olabileceğini belirterek akciğer kanseri farkındalık ayı vesilesiyle açıklamalarda bulundu. Shbair, "15 yıl önce sigarayı bıraksanız da etkisi çeşitli yollarla devam edebiliyor" dedi.
12.11.2021Sağlık
“Her bronkoskopi yapılan hasta akciğer kanseri değildir”
“Her bronkoskopi yapılan hasta akciğer kanseri değildir”Fiberoptik bronkoskopi (FOB) sayesinde özellikle akciğer kanseri başta olmak üzere, birçok akciğer hastalıklarının tanı ve tedavisinin yapılabildiğini söyleyen Göğüs Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Ali Metin Görgüner, her bronkoskopi yapılan hastanın akciğer kanseri olmadığını, bu yüzden hastaların bu işlemi yaptırmaktan çekinmemeleri gerektiğini belirtti.
23.09.2021Sağlık
Erken evrede yüzde 90 başarı sağlanıyor
Erken evrede yüzde 90 başarı sağlanıyorTürkiye Baş ve Boyun Kanserleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, baş boyun kanserinin erken teşhisine dikkat çekti. Prof. Dr. Özdoğan, “Baş boyun kanserlerinde ne kadar erken tanırsak, çok küçük bir cerrahide veya sınırlı alan radyoterapiyle tamamen iyileştirebilme şansımız var. Erken evrede yakaladığımızda neredeyse yüzde 90'ların üzerinde tamamen hastalıktan kurtulma şansı var" dedi.
23.09.2021Sağlık
'Çocuklarda öksürüğü ilaçla kesmeyin'
'Çocuklarda öksürüğü ilaçla kesmeyin'Öksürüğün akciğerlerin bir savunma mekanizması olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Yeliz Öz, “Öksürük kesici ilaçları kullanarak öksürüğü kesmek yerine sebebini anlayıp ona yönelik tedavi uygulanmalı. Sinüzit, bademcik iltihabı, hatta orta kulak enfeksiyonu, köpek havlaması şeklinde gelişen larenjit (krup), mide reflüsü öksürüğe neden olabilir. 2 haftadan uzun süren, gece uyandıran öksürükler ve kanlı balgam durumunda hastaneye başvurulmalıdır” dedi.
1.09.2021Sağlık
Tiroid nodüllerine ameliyatsız çözüm!
Tiroid nodüllerine ameliyatsız çözüm!Tiroid nodülleri, başta kadınlar olmak üzere toplumun yüzde 40’ının muzdarip olduğu bir sağlık sorunu. Çoğunlukla iyi huylu olsalar da kansere dönüşme riski bulunan bu nodüllerin geç kalınmadan tedavi edilmesi gerektiğini söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Arif Ender Yılmaz, “Tiroid nodülleri ve guatr tedavisi ameliyatsız bir yöntem olan mikrodalga ablasyonla mümkün” dedi.
22.08.2021Sağlık
Tiroiddeki iyi huylu tümörler yakılarak yok edilebiliyor
Tiroiddeki iyi huylu tümörler yakılarak yok edilebiliyorTiroid nodüllerinin başta kadınlar olmak üzere toplumun yüzde 40’ının muzdarip olduğu bir sağlık sorunu olduğunu ve çoğunlukla iyi huylu olsalar da kansere dönüşme riski bulunan bu nodüllerin geç kalınmadan tedavi edilmesi gerektiğini söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Arif Ender Yılmaz, “Tiroid nodülleri ve guatr tedavisi ameliyatsız bir yöntem olan mikrodalga ablasyonla mümkün” dedi.
19.08.2021Sağlık
Dumandan etkilenenler mutlaka fiziki muayeneden geçmeli!
Dumandan etkilenenler mutlaka fiziki muayeneden geçmeli!Duman zehirlenmeleri yangınla mücadele eden bölgelerde yaşayan geniş kitleleri etkiliyor. Yangın alanlarından atmosfere yayılan dumanın içerdiği ısı, gazlar ve tam olarak yanmamış parçacıkların sağlık üzerinde uzun ve kısa vadeli etkilere sahip olduğunu belirten Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ziya Saltürk, “Duman, ısıya bağlı üst havayollarında ortaya çıkan yanıklar, alt havayollarını etkileyen kimyasal hasar ve gazlara bağlı oluşan sistemik toksisite yani zehirlenmeye neden olabilir. Dumandan etkilenen kişi yangın alanından uzaklaştırılmalı ve temiz hava alabileceği ya da mümkünse oksijen desteği sağlanabilecek bir ortama götürülmeli. Ciltte renk değişiklikleri, cilt yanıkları, koyu renkli balgam, ses kısıklığı, yanan burun kılları gibi ilk bakışta çok önemli değil gibi görünen durumlarda dahi mutlaka fizik muayene ve testler ile değerlendirme yapılmalı” açıklamasında bulundu.
15.08.2021Sağlık
Reflü gırtlak kanserine neden olabilir
Reflü gırtlak kanserine neden olabilirGırtlak kanserinin önlenebildiğinin bilimsel olarak kanıtlanmadığını söyleyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mehmet Eken, reflü kaynaklı gırtlak kanserlerinin baş-boyun kanserleri arasında en çok görülebilen kanser türü olduğunun altını çizdi.
13.08.2021Sağlık
Gırtlak ve yutak kanserlerinden korunmak mümkün
Gırtlak ve yutak kanserlerinden korunmak mümkünGırtlak ve yutak kanserinin önlenebilir hastalık olduğunu söyleyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mehmet Eken, gırtlak kanserlerinin baş-boyun kanserleri arasında en çok görülebilen kanser türü olduğunun altını çizdi.
13.08.2021Sağlık
Akrep sokmalarında ağız ve boğaz bölgesi uyarısı
Akrep sokmalarında ağız ve boğaz bölgesi uyarısıYazın artış gösteren akrep sokmalarında ağız ve boğaz bölgesinin tehlikeli olduğunu belirten Öğr. Gör. Özlem Karagöl, “Ağız ve boğaz bölgesindeki ısırık veya sokmalar, oluşabilecek şişlik nedeniyle tehlikelidir ve hayatı tehdit edebilir. Tüm vücudu ilgilendiren bir alerjik reaksiyon potansiyel olarak hayatı tehdit edebileceğinden acil tıbbi müdahale gerektirir” dedi.
14.07.2021Sağlık
Ses kısıklığının 2 hafta sürmesi hastalık habercisi olabilir
Ses kısıklığının 2 hafta sürmesi hastalık habercisi olabilirÇoğunlukla kısa sürede düzelen ses kısıklığının bazı durumlarda dikkate alınması gerektiğini belirten Prof. Dr. Tolga Kandoğan, “Ses kısıklığı eğer 2 ila 3 haftadır sürüyorsa gırtlak, yutak, yemek borusu kanseri gibi hızla tedaviye başlanması gereken bazı hastalıkların habercisi olabilir” dedi.
12.07.2021Sağlık
Guatr ameliyatı sonrası ses kısıklığı riski
Guatr ameliyatı sonrası ses kısıklığı riskiTiroid ameliyatından sonra hastalarda çok nadiren de olsa ses kısıklığı görülebildiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. İlker Murat Arer, geçici ses kısıklığında 9-12 ay içerisinde sesin yerine geldiğini, kalıcı ses kısıklığının ise yüzde 1’den az olduğunu belirtti.
9.07.2021Sağlık
"Alerji tedavisinde en güvenilir yöntem aşılama"
"Alerji tedavisinde en güvenilir yöntem aşılama"Çocuklarda alerjik rinit, gıda alerjisi, alerjik egzama ve astımın görülme sıklığının arttığına dikkati çeken Doç. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, "Alerji aşıları alerjenlere karşı duyarlılığı azaltmasının yanı sıra hastalığın belirtilerini ve ilaç kullanma gereksinimini azaltır, yaşam kalitesini artırır. Ayrıca yeni alerjilerin ve astım gelişimini önlemede koruyucu etkisi vardır. Bu noktada alerjik hastalığın doğal seyrini değiştiren tek tedavi yöntemi" dedi.
9.07.2021Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Ses Kısıklığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ses kısıklığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.