Son dakika Sabri Ülker Vakfı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sabri Ülker Vakfı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sabri Ülker Vakfı haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan sabri ülker vakfı gelişmeleri de dahil olmak üzere 42 sabri ülker vakfı haberi bulunmuştur. Tüm sabri ülker vakfı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sabri Ülker Vakfı'nda ödül töreni: Bilim Ödülü ‘Kök Hücre Biyolojisi’ alanına gittiBilimsel bilgileri topluma en doğru şekilde ulaştırma misyonuyla faaliyetlerini yürüten Sabri Ülker Vakfı tarafından 2016 yılından beri verilen Sabri Ülker Bilim Ödülü, İstanbul’da gerçekleştirilen törenle sahibini buldu. Toplum sağlığı üzerine araştırmalar yapan genç bilim insanlarına verilen en saygın ödül programları arasında yer alan Sabri Ülker Bilim Ödülü’nün bu yılki sahibi Berlin’deki Max Planck Moleküler Genetik Enstitüsü'nde Kök Hücre Kromatin Grubu’nun liderliğini yürüten Dr. Aydan Bulut Karslıoğlu oldu.
Obezite ve sivrisinekler salgınlarını bitirecek gelişme! Türk bilim insanı bulduABD'nin New York eyaletindeki Cornell Üniversitesi'nde Nörobiyoloji ve Davranış Bilimleri Bölümünde araştırmalarını yürüten Moleküler Biyoloji ve Genetik Uzmanı Doç. Dr. Nilay Yapıcı, fare ve meyve sinekleri üzerinde yürüttüğü çalışmasıyla obezite, metabolizma hastalıkları ve sivrisineklerin insanları sokmasını engelleyerek, çeşitli salgın hastalıkları önlemeyi hedefliyor.
En çok yaşlıları etkiliyor! Doğru beslenmek hastalığı önlüyor!Yaşlanma, anne karnından başlayarak yaşamın sonlanmasına kadar devam eden bir süreç olarak yaşamımızda rol oynuyor. Zamana bağlı olarak, hastalık söz konusu olmaksızın anatomik yapı ve fizyolojik işlev değişiklikler meydana geliyor. Beslenme sorunları, kronik hastalıklar yaş aldıkça etkisi artan unsurlar olarak karşımıza çıkıyor. Bunların yanı sıra kas gücü ile performans kayıpları ile ortaya çıkan ve son yıllarda ciddi bir artış gösteren “sarkopeni” önlenmediği takdirde yaşlıların sağlık koşullarını olumsuz yönde etkiliyor.
Yeni yılda sağlıklı kalmanın ipuçları!Tüm dünya koronavirüsle mücadelesini sürdürüyor! Yeni varyant omicron ile birliktye vaka sayıları hızla artıyor. yeni yılda COVID-19’un yayılmasını azaltmak, daha sağlıklı ve güvenli bir yeni yıl için Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) tarafından yeni önlemler paylaşıldı. İşte sağlıklı yeni yıl için sağlıklı kalma tüyoları!
Beyin sağlığı için faydalı 5 önemli besinSağlıklı yaşamın ve sağlıklı yaşlanmasının önemli bir parçasını oluşturan beyin sağlığı, faydalı besinler tüketerek gerçekleştirilen doğru beslenmeyle desteklenebiliyor. Sabri Ülker Vakfı’nın referans gösterdiği önemli araştırmalar beyin sağlığını koruyan beş önemli besin grubunu şöyle açıklıyor: Yeşil yapraklı sebzeler, yağlı balıklar, orman meyveleri, çay, kahve ve çikolata, sert kabuklu kuruyemişler.
İhmal etmeyin! Vücut için 300'den fazla faydası var!Magnezyum eksikliği, sıklıkla gözden kaçan bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Magnezyum mineralinin birçok enzimin fonksiyonel olmasındaki katkısı nedeniyle vücudumuz için önemli 300'den fazla rolü bulunuyor. Peki, Magnezyumun faydaları neler? Magnezyum mineralinin vücudumuzdaki önemli işlevi ne? Hangi besinlerde magnezyum bulunur? İşte bilmeniz gerekenler…
Metabolizmayı hızlandırıyor, toksinlerden arındırıyor!Sıcak havalarda terleme ile artan sıvı ve mineral kaybının önlenmesi için yeterli miktarda sıvı alımı sağlık açısından önem taşıyor. Sıvı ve özellikle su tüketiminin yaşamın her döneminde vücutta oluşan toksinlerin atılması, vücut fonksiyonlarının düzenli çalışması, metabolizma dengesi ve vücutta pek çok biyokimyasal reaksiyonun gerçekleşmesinde önemli rol oynadığını ortaya koyuyor.
İşte yeni varyantları önlemede en önemli iki faktörHacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, Delta'nın ötesinde yeni varyantların ortaya çıkmasını önlemek için herkesin kurallara uyması ve aşılanması gerektiğini belirtti.
Türk mutfağı dengeli beslenmek için en güzel örnek!Türk mutfağının sağlıklı yaşamın tüm gereksinimlerini karşıladığını belirten Prof. Dr. Christiani Jeyakumar Henry, “Türklerin dengeli beslenmesi için öğrenmesi gereken yeni bir şey yok. Türk kültürünü uygulayın yeter” dedi.
Sağlıklı beslenme alışkanlığı takıntıya dönüşmemeli!Günümüzde sağlıklı beslenme konularının popülerlik kazanmasıyla ortaya çıkan alışkanlıklar kişilerde takıntılı biçimde bir beslenme alışkanlığına yol açabiliyor. Sabri Ülker Vakfı’nın derlediği bilgilere göre “Ortoreksiya Nervoza” olarak geçen sağlıklı beslenme takıntısı ciddi fiziksel ve ruhsal sorunlara yol açabiliyor.
Yaz mevsiminin armağanı: D vitaminiPandemi sürecinde bağışıklık sistemini güçlü tutmak daha önemli hale gelirken, vücut için gerekli olan ve bağışıklığı destekleyici etkiye sahip D vitaminini kontrollü şekilde bol güneş ışığından ve daha az olmak kaydıyla da besinlerden alabiliriz. Uzmanlar güneş ışığından D vitamini alımının yararlı olduğu vurgularken, güneş çarpmalarına karşı dikkatli olunması konusunda uyarıyor.
Ramazan’da bağışıklığı güçlü tutmanın yolları!Ramazan’da uzun süreli açlıklarda güçlü bir bağışıklığa sahip olmak büyük önem taşıyor. Uzun süreli açlık sürecini iyi bir şekilde yönetmenin yolu güçlü bir bağışıklık sisteminden geçiyor. İşte Ramazan’da bağışıklığı güçlü tutmanın yolları!
Hastalıklara karşı direncin anahtarı! Çocuklarda mutlaka bunu deneyin!Erken yaşta gelişen yeme alışkanlıkları yetişkinlikte de sürüyor. Çocuklara sebzeyi sevdirmek onların gelişimi açısından çok önemli. Sabri Ülker Vakfı, özellikle okul öncesi dönemin çocukların sebzeleri keşfetmeleri için önemli bir zaman dilimi olduğunu vurguluyor ve şu önerilerde bulunuyor: ‘Tadım yapmak, küçük çocukları çeşitli sebzelerle tanıştırmanın iyi bir yolu olabilir. Alışılmış yemek zamanları dışında yeni tatlar denemek de işe yarayabilir. Ancak çocukları sebzeleri denemeye zorlamayın, sadece cesaretlendirin.’
Stres yönetimi için altın değerinde 7 öneri!COVID-19 salgınıyla birlikte tüm dünyada yaşanan sağlık krizi ve ekonomide yaşanan gelişmeler durgunluk ruh sağlığını yüksek oranda etkiliyor. Araştırmalar, pandemi sürecinin olumsuz etkileri arasında stres, uyku düzensizliği, gelecek kaygısı, anksiyete ve hayata karşı umutsuz yaklaşımın ilk sıralarda yer aldığını ortaya koyuyor. Peki, Stres ile nasıl baş edilir? Ruh halini korumak için neler yapılmalı? İşte stres yönetiminde altın değerinde 7 öneri!
6 adımda gıda israfını önlemek mümkün!Zamanında yenilmediği için buzdolabında bozulmaya terk edilen bir yemek ya da ihtiyaçtan fazla pişirildiği için sonunda çöpe atılan bir yemek sadece gıda israfına yol açmıyor aynı zamanda iklim değişikliğine kadar giden bir süreci de hızlandırıyor. Birkaç basit adımla gıda israfının önüne geçmek mümkün. Peki, Gıda israfını önlemek için neler yapılmalı? İşte gıda israfını engelleyecek basit öneriler...
LGS öncesi ne yemeli ne içmeli? Sınavdan önce nasıl beslenmeli?Liselere Geçiş Sınavı (LGS) yarın gerçekleştirilecek. Adaylar LGS için Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tüm hazırlıklarını tamamladı. Öğrencilerin sınav öncesi ve sınav sabahı yoğun stres içinde olmaları da malesef kaçınılmaz son. Uzmanlar, sınavlarda hiçbir besinin başarıyı tek başına, mucizevî bir şekilde etkilemediğini belirtiyor. Ancak yeterli su tüketimi ve dengeli bir beslenmeyle sınav stresini azaltmak ve başarıyı desteklemek mümkün. Peki, LGS öncesi ne yemeli ne içmeli? Sınavdan önce nasıl beslenmeli? Sınava 1 gün kala neler tüketilmeli? İşte LGS öncesi yapmanız gerekenler...
Market alışverişi ve sonrasında corona virüsten korunmak için 4 adımMarket alışverişi sırasında ise alınabilecek basit önlemlerle corona virüsten korunmak mümkün. Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), besinlerdeki olası corona virüsle başa çıkmak için dört önemli adım öneriyor: Temizle, ayrıştır, pişir ve soğut. Peki, Corona virüse karşı market alışverişinde nasıl önlem alınmalı? İşte market alışverişinde corona virüs ile ilgili dikkat edilmesi gerekenler…
Profesör Hotamışlıgil’e Avrupa’dan büyük ödülProf. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, Avrupa Diyabet Araştırmaları Derneği (EASD) ve Novo Nordisk Vakfı tarafından verilen ‘EASDNovo Nordisk Vakfı Diyabet Mükemmeliyet Ödülü’ne layık görüldü.
Sınav öncesi nasıl beslenmeli?Gıda, beslenme ve sağlık konularında geliştirdiği projelerle toplum sağlığının geleceği için çalışan Sabri Ülker Vakfı, üniversite sınavına sayılı günler kala adaylara dengeli beslenme konusunda önerilerde bulunuyor.
Çocukları soğuk algınlığından nasıl korumalı?Okulların açılması ve mevsim değişikliğiyle birlikte, soğuk algınlığının ve solunum yolu enfeksiyonlarının çocuklarda sık görülebildiğine dikkat çeken Sabri Ülker Vakfı, çocukların enfeksiyonlardan koruması için beslenme, uyku düzeni ve hijyenine dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.
Ramazan Bayramı’nda dengeli beslenmek mümkün!Ramazan ayı boyunca, yemek saatlerimiz, yemek tercihlerimiz, yemek çeşitlerindeki ve porsiyonlardaki artış gibi beslenmemizde birçok değişiklik yaşandı. Sabri Ülker Vakfı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Halit Tanju Besler, Ramazan Bayramı ve sonrasında yemek düzeni ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktalarla ilgili bilgiler verdi.
Sabri Ülker Vakfı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sabri ülker vakfı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.