Organ Ticareti

Organ Ticareti

Son dakika organ ticareti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan organ ticareti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını organ ticareti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Organ Ticareti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan organ ticareti gelişmeleri de dahil olmak üzere 138 organ ticareti haberi bulunmuştur. Tüm organ ticareti haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana çökertilen organ şebekesindeki 9 sanık tahliye edildi
Adana çökertilen organ şebekesindeki 9 sanık tahliye edildiAdana'da Türkiye, Suriye ve İsrail üçgenindeki organ ticareti şebekesine yönelik düzenlenen operasyonda tutuklanan 9 sanık tahliye edildi.
12.09.2024Adana
Adana'da sahte pasaportla yakalanan organ ticareti davasında 9 sanığa tahliye
Adana'da sahte pasaportla yakalanan organ ticareti davasında 9 sanığa tahliyeAdana Havalimanı'nda 2 kişinin sahte pasaport taşıdığının anlaşılması ile ortaya çıkan organ nakli ticaretine ilişkin soruşturmada 5 İsrail, 2 Suriye, 4 Türk vatandaşı olmak üzere toplam 11 kişi hakkında açılan davada, 9 tutuklu sanık tahliye edildi.
12.09.2024Adana
Üzerlerinde sahte İsrail pasaportuyla yakalandılar! Organ ticareti ağında sanıklara 9'ar yıla kadar hapis istemi
Üzerlerinde sahte İsrail pasaportuyla yakalandılar! Organ ticareti ağında sanıklara 9'ar yıla kadar hapis istemiAdana Havalimanı'nda 2 kişinin sahte pasaport taşıdığının anlaşılması ile ortaya çıkan organ nakli ticaretine ilişkin soruşturmada; 5 İsrail, 2 Suriye, 4 Türk vatandaşı olmak üzere toplam 11 sanık hakkında 'Organ ticareti yapmak veya aracılık etmek' suçundan dava açıldı. 9'u tutuklu 11 sanık için 9'ar yıla kadar hapis cezası istendi. Böbreklerini satmak isteyen 2 Suriyelinin 10 bin dolar karşılığında anlaştığı, 1'i kadın 2 alıcı İsrail vatandaşı ile akrabalarının böbrek nakli için sahte pasaport çıkartılan vericiler ile Adana'ya geldikleri ortaya çıktı.
5.09.2024Adana
Adana'da 'organ ticareti' şebekesi operasyonuna 9 tutuklama
Adana'da 'organ ticareti' şebekesi operasyonuna 9 tutuklamaAdana'da Türkiye, Suriye ve İsrail üçgenindeki organ ticareti şebekesine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheliden 9'u tutuklandı.
4.05.2024Adana
İsrailli organ şebekesini Adana polisi çökertti! Soruşturma derinleşti
İsrailli organ şebekesini Adana polisi çökertti! Soruşturma derinleştiAdana’da polisin sahte pasaport üzerine yaptığı incelemede Türkiye, İsrail ve Suriye üçgenindeki ‘organ ticareti’ şebekesi deşifre oldu. Suriyeli şüphelilerin böbreklerini para karşılığı sattığı, nakil işleminin gerçekleşebilmesi için alıcı İsrailli E.A.M. (28) ve S.A.S.’nin (68) akrabası gibi gösterilerek sahte pasaport düzenlendiği tespit edildi.
3.05.2024Adana
İstanbul’da organ ticareti yapanlara operasyon: 14 gözaltı
İstanbul’da organ ticareti yapanlara operasyon: 14 gözaltıİstanbul’da, yurtdışında organ nakli bekleyen kişileri bulup Türkiye’ye getirerek, burada organ verecek kişileri ayarlayan ve sahte evraklarla naklin gerçekleşmesini sağlamaya çalışan şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.
19.05.2023Gündem
Kadir Şeker davasında karar çıktı! 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı
Kadir Şeker davasında karar çıktı! 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştıKonya’da Özgür Duran’ı bıçaklayarak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan ve ardından tahliye edilen Kadir Şeker’e (22) verilen ceza ile ilgili Yargıtay’dan yeni bir karar geldi.
18.05.2023Gündem
Telefonunu toplu alanlarda şarj edenler dikkat! Tüm veriler çalınıyor
Telefonunu toplu alanlarda şarj edenler dikkat! Tüm veriler çalınıyorToplu alanlarda bulunan şarj istasyonlarında veri çalınma riskine karşı uzmanından uyarı geldi. Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilgin Metin, “Birçok şarj istasyonunda eğer halka açık ortamlardaysa içerisine çeşitli donanımsal veriler yerleştiriliyor. Siz telefonunuzu buraya taktığınız zaman telefonunuzun içerisindeki verilere erişilebiliyor" dedi.
18.05.2023Yaşam
İstanbul merkezli 4 ilde organ ticareti operasyonu: 9 gözaltı
İstanbul merkezli 4 ilde organ ticareti operasyonu: 9 gözaltıİstanbul merkezli 4 ilde sahte belge düzenleyerek organ ticareti yaptıkları belirlenen şüphelilere operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheliden 6’sı tutuklandı.
18.05.2023Gündem
Organ satışına 12 bin dolara aracılık eden çeteye operasyon, 10 şüpheli tutuklandı
Organ satışına 12 bin dolara aracılık eden çeteye operasyon, 10 şüpheli tutuklandıİstanbul 'da organ nakli bekleyen yabancı uyruklu hastalarla, organlarını 12 bin ila 60 bin dolar arasında değişen rakamlara satan kişiler arasında aracılık yapan çeteye operasyon düzenlendi.
4.10.2022Yaşam
Organ ticareti çetesinin liderinden skandal savunma: Allah rızası için...
Organ ticareti çetesinin liderinden skandal savunma: Allah rızası için...2012 ve 2013 yılları arasında faaliyet gösteren çeteyle ilgili yapılan soruşturma sonucunda, böbreklerini satışa çıkaran 7 kişinin de aralarında bulunduğu 36 sanık hakkında, 2017’de Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Dava açıldı. Davada bir doktorun yanı sıra, Mısır Büyükelçiliği’nde vize bölümünün bir çalışanı da sanık olarak yer aldı. 60 yıl hapis cezasına çarptırılan çete lideri, “Allah rızası için” yardımcı olduğunu söyledi.
8.08.2022Gündem
Terör örgütü PKK'dan iğrenç taktik!
Terör örgütü PKK'dan iğrenç taktik!Birleşmiş Milletler, "2021 Çocuklar ve Silahlı Çatışmalar" raporuna göre geçen yıl 250'ye yakın çocuğu silah altına aldı. Bu resmi olarak da kayıtlara geçti. Peki terör örgütü çocukları neden kaçırıyor? Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar önemli değerlendirmelerde bulundu.
12.07.2022Gündem
Evlenip böbreğini alıyor! Oyun İstanbul'da bozuldu
Evlenip böbreğini alıyor! Oyun İstanbul'da bozulduİstanbul'da yapılan operasyonla uluslararası organ kaçaklığı yapan 3'ü yabancı uyruklu 4 şüpheli tutuklandı. Böbrek nakli için 37 bin dolara anlaştığı belirlenen şüphelilerin alıcı ile vericiyi sahte evrakla evliymiş gibi gösterip organ nakline yasal izlenim vermeye çalıştıkları tespit edildi.
25.03.2022Yaşam
Sır cinayetin arkasından organ mafyası çıktı! İskeleti çoban bulmuştu
Sır cinayetin arkasından organ mafyası çıktı! İskeleti çoban bulmuştuMuğla'nın Fethiye ilçesinde 2018'de kaybolduktan 2 yıl sonra çoban tarafından bulunan iskeletinden kimliği belirlenen Burhan Aykurt'un (35), organ ticareti yapan kişiler tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma kapsamından gözaltına alınan Yasin İkiz, "Burhan'a yakınlaşmak için kadın ismi ve fotoğrafıyla Facebook'ta hesap açtım. Bir süre yazıştıktan sonra Burhan'ı beraber zaman geçirmek için ormanlık alana çağırdım. Amcam Şeref İ. ve yanındaki 3 kişi organ ticareti için cinayeti işledi" diyerek cinayeti itiraf etti. Yasin İkiz tutuklanırken, soruşturma kapsamında amca Şerif İ. de yakalandı.
17.02.2022Gündem
İstanbul'da yasadışı organ nakli şebekesine operasyon!
İstanbul'da yasadışı organ nakli şebekesine operasyon!İstanbul'da yasadışı organ ticareti yaptığı tespit edilen Filistin ve Ürdün uyruklu şebekeye operasyon düzenlendi. Operasyonda şebeke üyesi 4 kişi yakalanırken, organlarını satmak ve nakil için gelen 6 kişi de yerleştirildikleri otelde gözaltına alındı. Şebekenin organ nakli için gelenlerden kişi başı 45 bin dolar aldığı tespit edildi. Bu paranın 15 bin dolarının ise organını satan kişiye verildiği belirlendi. Ameliyatların ise Beylikdüzü'ndeki bir hastanede yapıldığı kaydedildi. Şüphelilerin şebeke tarafından tutuldukları oteldeki anları kameraya yansıdı.
8.12.2021Vatan TV
İstanbul'da yasadışı organ nakli şebekesine operasyon! 45 bin dolar alıp...
İstanbul'da yasadışı organ nakli şebekesine operasyon! 45 bin dolar alıp...İstanbul'da yasadışı organ ticareti yaptığı tespit edilen Filistin ve Ürdün uyruklu şebekeye operasyon düzenlendi. Operasyonda şebeke üyesi 4 kişi yakalanırken, organlarını satmak ve nakil için gelen 6 kişi de yerleştirildikleri otelde gözaltına alındı. Şebekenin organ nakli için gelenlerden kişi başı 45 bin dolar aldığı tespit edildi. Bu paranın 15 bin dolarının ise organını satan kişiye verildiği belirlendi. Ameliyatların ise Beylikdüzü'ndeki bir hastanede yapıldığı kaydedildi. Şüphelilerin şebeke tarafından tutuldukları oteldeki anları kameraya yansıdı.
8.12.2021Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan  AİHM'in Demirtaş kararına sert tepki!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AİHM'in Demirtaş kararına sert tepki!Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Demirtaş kararı ile ilgili olarak "AİHM'in Demirtaş'ın tahliyesini istemiş olması resmen çifte standarttır hatta iki yüzlülüktür. AİHM bu kararı iç hukuk yolları tüketilmeden alarak istisnai bir uygulama yapmıştır. Bunca çifte standarda daha fazla tahammül etmek mecburiyetinde olmadığımızın bilinmesini isterim. Tamamıyla bu adımlar siyasidir bunun da gerekçesini görüyoruz" dedi. Canlı yayında üniversite öğrencilerine müjdeyi veren Erdoğan, "2021'de lisan için burs ödemelerini 550 liradan 650 liraya, yüksek lisans için 1100 liradan 1300 liraya, doktora için 1650 liradan 1950 liraya çıkardık." dedi.
23.12.2020Siyaset
Kadavradan rahim nakli nedir? Kadavradan rahim nakli nasıl yapılır? Kadavradan rahim nakli yapan doktor!
Kadavradan rahim nakli nedir? Kadavradan rahim nakli nasıl yapılır? Kadavradan rahim nakli yapan doktor!Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde, Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından 8 Ağustos 2011'de dünyanın başarılı ilk rahim nakli yapılan Derya Sert, anne oldu. Kadavradan alınan rahimle hamile kalan Derya Sert (32), 4 Haziran günü erkek bebek dünyaya getirdi. Peki kadavradan rahim nakli nedir? Kadavradan rahim nakli nasıl yapılır?
26.06.2020Gündem
FETÖ’nün kaçak militanları belli oldu
FETÖ’nün kaçak militanları belli olduFetullahçı Terör Örgütü'nün Mavi kategoride arananlar listesi de belli oldu. Listede 22 isim bulunurken aralarında örgütün azılı mensuplarından Emrullah Uslu, Ahmet Hamdi Parlak gibi isimler de yer aldı.
21.06.2020Gündem
Tek böbrekle şeytani plan! Kendisini ihbar etti
Tek böbrekle şeytani plan! Kendisini ihbar ettiBöbreğinin birisini satıp, ikinci böbreği için ilan verip kapora alan ve nakle gireceği sırada kendisini ihbar ettiren Ürdünlünün oyunu polis sorgusunda ortaya çıktı.
14.07.2019Yaşam
Özel hastaneye operasyon! Ameliyat masasından aldılar...
Özel hastaneye operasyon! Ameliyat masasından aldılar...Esenyurt'ta polis ekipleri, yasa dışı organ ticareti yapıldığı ihbarı üzerine özel bir hastaneye ameliyat saatinde operasyon düzenledi. 10 bin dolara Suriyeli bir kişinin böbreğini almak istediği belirlenen İsrailli, böbreğini satan kişi, organ naklini yapacak doktor ve tercüman gözaltına alındı.
3.07.2019Gündem
Yargıtay’dan böbrek kararı!
Yargıtay’dan böbrek kararı!Yargıtay böbrek satın alarak nakil yaptıran Yaşar Özdemir (59) ve kardeşi Emre Özdemir’e evrakta sahtecilik ve organ ticareti yapmak suçlarından verilen cezayı bozdu. Yargıtay kararında, “Yaşar Özdemir’in böbrek hastalığının hayati tehlike arz edecek derecede olup olmadığı, nakilden başka bir tedavi imkânı ve nakilde zaruret bulunup bulunmadığı araştırılmamıştır” denildi.
26.06.2019Gündem
Pakistanlı kadınları Çin'de sattığı iddia edilen Çinli çete yakalandı
Pakistanlı kadınları Çin'de sattığı iddia edilen Çinli çete yakalandıPakistanlı fakir Hristiyan kadınları para ödeyen Çinlilerle evlendirdikten sonra Çin'e gönderip burada fuhuşa ve organ ticaretine zorladığı iddiasıyla Pakistan'da gözaltına alınan 11 Çinli tutuklandı.
14.05.2019Dünya
Tuncer Ustael'in sırrı çözüldü!
Tuncer Ustael'in sırrı çözüldü!Müge Anlı'ya damga vuran Palu ailesinin sapkın damadı Tuncer Ustael'in, rahmetli Melek adına kendi elleriyle yazdığı dilekçe ortalığı karıştırdı. Öte yandan Palu ailesiyle ilgili yayın yasağı geldi.
9.01.2019Gündem
Kılıçdaroğlu: Ne krizi kardeşim
Kılıçdaroğlu: Ne krizi kardeşimCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Neymiş, 'Amerikalı bir papaz varmış da o nedenle kriz çıkmış.' Yok efendim, kriz zaten vardı. Trump ister, sen de vermezsin, 'nokta' dersin, biter. Ne krizi kardeşim. Trump, Meksika sınırına duvar çekti, hala sürüyor. Kriz mi çıktı? Hayır. Merkel'le tartıştı, kriz mi çıktı? Hayır. Bizde niye çıkıyor? Bizde kriz zaten vardı." dedi.
29.08.2018Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Organ Ticareti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki organ ticareti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.