Öğretim Üyesi

Öğretim Üyesi

Son dakika öğretim üyesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan öğretim üyesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını öğretim üyesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Öğretim Üyesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan öğretim üyesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 10.570 öğretim üyesi haberi bulunmuştur. Tüm öğretim üyesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Düzce'de "Afet, Güvenlik ve İletişim Stratejileri Sempozyumu" düzenlendi
Düzce'de "Afet, Güvenlik ve İletişim Stratejileri Sempozyumu" düzenlendiDüzce Valiliği himayelerinde, Düzce Belediyesi ve Düzce Üniversitesi (DÜ) iş birliğiyle düzenlenen “Afet, Güvenlik ve İletişim Stratejileri Sempozyumu”nda afet, güvenlik ve iletişim stratejileri konuları ele alındı.
20.11.2024Gündem
Türkiye'nin çeşitli alzheimer dernekleri Adana'da bir araya geldi
Türkiye'nin çeşitli alzheimer dernekleri Adana'da bir araya geldiTürkiye’de ki Alzheimer Dernekleri Adana’da toplandı. Her yıl farklı bir şehirde toplanan derneklerin bu yılki adresi Adana oldu.
20.11.2024Adana
Diyarbakır'da Amida Höyük'te heyecanlandıran keşif: Çanakkale gazisine ait olduğu ortaya çıktı
Diyarbakır'da Amida Höyük'te heyecanlandıran keşif: Çanakkale gazisine ait olduğu ortaya çıktıDiyarbakır'ın Sur ilçesindeki 10 bin yıllık Amida Höyük'teki Artuklu Sarayı'nda yapılan kazı çalışmalarında, Çanakkale Savaşı’nda gazi olan bir askere ait olduğu değerlendirilen rozet bulundu. Kazı Başkanı ve Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Yıldız, “Muhtemelen bu madalya Çanakkale savaşlarına katılıp, gazi olarak memleketi Diyarbakır’a dönen bir gazi askerimize verilen bir madalyadır. O da Amida Höyük’ün olduğu alanda düşürmüştür” dedi.
20.11.2024Gündem
Dünya havacılık tarihinde bir ilk: Türkler başardı! Bayraktar TB3 kısa pistli bir gemiden iniş kalkış yapmayı başaran ilk İHA oldu
Dünya havacılık tarihinde bir ilk: Türkler başardı! Bayraktar TB3 kısa pistli bir gemiden iniş kalkış yapmayı başaran ilk İHA olduDünya havacılık tarihinde bir ilke imza atıldı. Bayraktar TB3 İHA kısa pistli bir gemiden iniş ve kalkış yapmayı başaran ilk insansız hava aracı olarak tarihe geçti. ‘Türkler dünyada bir ilki başardı’ sözleri Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ifadelerini kullandı. Bu ne anlama geliyor? Kısa pistli bir gemiden bir SİHA'nın iniş ve kalkış yapmayı başarması ne anlama geliyor ve neden önemli? İşte konunun ayrıntıları...
20.11.2024Gündem
Çukurova'yı besleyen suyun yüzde 75'i boşa akıyor! 'Açık kanal sistemi yol açıyor'
Çukurova'yı besleyen suyun yüzde 75'i boşa akıyor! 'Açık kanal sistemi yol açıyor'Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Özekici, Çukurova'nın bereketli topraklarını besleyen Seyhan Baraj Gölü'ndeki su kayıplarına dikkat çekerek, "Barajdan alınan 100 birim suyun ancak 25 birimi arazide kullanılıyor. Kapalı basınçlı sulama sistemleriyle bu verimi 90 birimlere çıkarabiliriz. Bu nedenle devletin, yeni yapılan projelerde olduğu gibi kapalı, basınçlı sulama sistemlerine kaynak ayırarak hızla harekete geçmesi hayati önemde" diye konuştu.
17.11.2024Adana
Bu sütunlar bir imparatorluğun çöküşüne tanık oldu: Çanakkale'deki antik madende bin 600 yıldır bırakıldığı gibi duruyor
Bu sütunlar bir imparatorluğun çöküşüne tanık oldu: Çanakkale'deki antik madende bin 600 yıldır bırakıldığı gibi duruyorÇanakkale'nin Ezine ilçesindeki antik taş ocağında bulunan yaklaşık 10 metre uzunluğundaki Roma Dönemi'ne ait yaklaşık 1600 yıllık granit sütunlar ilk günkü halini koruyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İnsan ve Toplum bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reyhan Körpe, “Çanakkale'nin Ege Denizi kıyısındaki Alexandria Troas Kenti'nin yakınındaki taş ocaklarından çıkarılan bu sütunlar ve diğer mimari bloklar Akdeniz çevresindeki bütün kentlere dağıtılıyordu" dedi.
13.11.2024Gündem
Adana'da barajlar kuruma noktasına geldi! Seyhan Barajı'nda su 2 kilometre çekildi
Adana'da barajlar kuruma noktasına geldi! Seyhan Barajı'nda su 2 kilometre çekildiTürkiye'nin en sıcak illerinden Adana'da Seyhan Baraj Gölü'nde su, kıyıdan yaklaşık 2 kilometre çekildi. Çukurova'daki kuraklık tehlikesi dron ile havadan da görüntülenirken Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, "Bölgemizde belli kuraklık riskinin bulunduğu gözlemlenmekte. Türkiye'deki herkesin yeni meteorolojik olaylara adapte olması gerek" dedi.
13.11.2024Adana
Kripto varlık piyasasında gözler "ikincil düzenlemeler"de
Kripto varlık piyasasında gözler "ikincil düzenlemeler"deTürkiye'deki kripto varlık piyasasında gözler regülasyona yönelik ikincil düzenlemelere çevrilirken bu kapsamda özellikle borsalardaki lisans ve sosyal medyaya yönelik yatırım danışmanlığı şartlarının gündeme gelmesi bekleniyor.
12.11.2024Ekonomi
Deprem Uzmanı Sözbilir 6 il hakkında uyarı yaptı! Acil önlem alınması hayati derecede önemli
Deprem Uzmanı Sözbilir 6 il hakkında uyarı yaptı! Acil önlem alınması hayati derecede önemliİzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, kırılan fay uçlarındaki enerji transferinin, yeni depremlerin tetiklenmesine neden olduğuna dikkat çekerek, "Henüz kırılmayan bu sismik kaynakların varlığı nedeniyle depreme hazırlık konusunda acil önlemler alınması, halkın bilinçlendirilmesi hayati derecede önemli diye düşünüyorum" dedi.
11.11.2024Gündem
KADEM'in '6. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi' sona erdi
KADEM'in '6. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi' sona erdiKadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) tarafından düzenlenen 'Yapay Zeka ve Kadın' temalı 6. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi, 9 Kasım'da uzman konukların katılımıyla devam etti. Haliç Üniversitesi'ndeki Zirve'de yapay zekanın yalnızca kadınlar değil, tüm insanlık için nasıl daha iyi kullanılabileceğinin yolları arandı.
9.11.2024Gündem
KADEM'in 6. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde yapay zeka oturumları
KADEM'in 6. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde yapay zeka oturumlarıKadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) tarafından İstanbul'da düzenlenen "6. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi" kapsamında "Yapay Zeka, Bilgi Üretimi ve Algoritmalar", "Yapay Zeka, Sosyo-kültürel Kodlar" ve "Yapay Zeka Üzerine Etik Tartışmalar ve Politik Düzenlemeler" oturumları yapıldı.
9.11.2024Gündem
Marmara'da tehlike büyüyor! Hızla yayılıyor, yüzeye 5 metre kaldı...Balıkçılar zor durumda
Marmara'da tehlike büyüyor! Hızla yayılıyor, yüzeye 5 metre kaldı...Balıkçılar zor durumdaBalıkesir'in Bandırma ilçesindeki uzmanlar, Erdek Körfezi'nde müsilaj oluşumunun deniz yüzeyine 5 metreye kadar yaklaştığını belirledi. Bilim insanları, acil önlemler alınmadığı takdirde müsilajın yayılabileceğini ve ilkbaharda deniz yüzeyinde yeniden ortaya çıkma riskinin yüksek olduğunu ifade etti.
8.11.2024Gündem
Sanat Sohbetleri’nin ilki Çanakkale Bienali’nde yapıldı
Sanat Sohbetleri’nin ilki Çanakkale Bienali’nde yapıldıAnadolu’nun 12 farklı şehrinde düzenlenecek Trendyol Sanat Sohbetleri, çağdaş sanat dünyasının önde gelen isimlerini bu illerde yaşayan güzel sanatlar fakültesi öğrencileri, bağımsız sanatçılar ve sanatseverlerle bir araya getirmeyi hedefliyor.
7.11.2024Yaşam
Dubai çikolatası çılgınlığı devam ediyor: Uzmanlar uyardı: 'Dubai ismine kanıp kıyılmış bezelye yemeyin'
Dubai çikolatası çılgınlığı devam ediyor: Uzmanlar uyardı: 'Dubai ismine kanıp kıyılmış bezelye yemeyin'Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu, Dubai çikolatası çılgınlığının kesinlikle durdurulması gerektiğini belirterek, “Özellikle çocuklarda lüks tüketim çılgınlığına yol açıyor. Çocukları ve gençleri lüks tüketime özendiriyor.” dedi. Çankırı Karatekin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun ise Dubai çikolatasının çocuklar üzerinde olumsuz etki oluşturduğunu ve buna dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
2.11.2024Gündem
Engelli çocuklar üzerinden devleti soyuyorlar!
Engelli çocuklar üzerinden devleti soyuyorlar!Özel gereksinimi olmayan çocuklara çıkarılan sahte raporlarla aileler, öğretmenler ve rehabilitasyon merkezleri kazanç sağlıyor. Bu düzenin bedelini ise çocuklar ömür boyu süren engellerle ödüyor.
2.11.2024Gündem
Denizin altında sessiz tehlike! Marmara'da 24 metreye kadar yayıldı
Denizin altında sessiz tehlike! Marmara'da 24 metreye kadar yayıldıBandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde 2021 yılında büyük zarara yol açan müsilaj oluşumunun yeniden ortaya çıktığını açıkladı. Prof. Dr. Sarı, 23 Ekim ve 25 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleştirdiği dalışlarda müsilajın 10 metreden başlayarak 24 metre derinliğe kadar yayıldığını ifade etti.
30.10.2024Gündem
'Türkiye, 'süper besin' mavi yemişi 7 bölgede üretme potansiyeline sahip'
'Türkiye, 'süper besin' mavi yemişi 7 bölgede üretme potansiyeline sahip'Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebru Yaşa Kafkas, kanseri önlediği bilinen ve dünyada 'süper besin' olarak nitelendirilen mavi yemişin farklı yöntem ve doğru çeşit kullanılarak Türkiye'nin 7 bölgesinde de yetiştirilebileceğini belirterek, "Mavi yemiş için ülkemizde 100 bin ton üretim potansiyeline sahibiz" dedi.
27.10.2024Adana
İzmir'de 7.2'lik deprem riski hızla yaklaşıyor! 4 fay otuz bin artçı üretti
İzmir'de 7.2'lik deprem riski hızla yaklaşıyor! 4 fay otuz bin artçı ürettiDokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir depreminin 4'üncü yıl dönümüne sayılı günler kala, bölgedeki zemin aktivitesinin sürdüğünü belirtip, bugüne kadar yaşanan artçı depremlerin sayısının 30 bini aştığını söyledi. İzmir'de 7.2'lik deprem üretme kapasitesine sahip 4 fay olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Hasan Sözbilir, "Bunlar arasında Tuzla fayı, özellikle öne çıkıyor. Arkasından Gülbahçe, Seferihisar ve İzmir fayı geliyor. Bu 4 fay, aslında İzmir için en büyük deprem tehlikesini oluşturuyor" dedi.
24.10.2024Gündem
İklim krizi Karadeniz'i vurdu: Sıcaklığı Akdeniz'i geçti
İklim krizi Karadeniz'i vurdu: Sıcaklığı Akdeniz'i geçtiKaradeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu, bu yıl Karadeniz’in deniz suyu sıcaklığının ilk defa 29 dereceyi bulduğunu ve ilk defa deniz suyu sıcaklığının Akdeniz’i geçtiğini belirterek bunda iklim değişikliğinin büyük etkisi olduğunu söyledi.
23.10.2024Gündem
Sonbahar ve kış aylarına dikkat! Balon balığı insan sağlığını tehdit ediyor!
Sonbahar ve kış aylarına dikkat! Balon balığı insan sağlığını tehdit ediyor!Akdeniz’de, bilim insanının bir araya gelerek balon balıklarının insan sağlığına yönelik tehditleri, zehir oranı ve bunların mevsimsel dağılımını inceledikleri çalışmada ilginç sonuçlara ulaşıldı. Çalışmada yer alan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Rıza Köşker, balon balıklarının sonbahar ve kış mevsiminde zehir oranının en yüksek düzeye çıktığını kaydetti. Buna bağlı olarak ölüm ve zehirlenme vakalarının da arttığını belirten Köşker, balon balıklarının amatör balıkçılar tarafından avının, ilgili kamu kurumlarınca düzenlenen tebliğ ile yasaklanması gerektiğini vurguladı.
20.10.2024Gündem
Deprem uzmanı Sözbilir:'Çok yakın bir gelecekte' diyerek deprem beklenen bölgeyi gösterdi! Kent merkezinde zemin kötü stok zayıf
Deprem uzmanı Sözbilir:'Çok yakın bir gelecekte' diyerek deprem beklenen bölgeyi gösterdi! Kent merkezinde zemin kötü stok zayıfDokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 6 Şubat depremleri sonrası 11 ilde gerçekleşen geniş çaplı etüt çalışmaları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
17.10.2024Gündem
İnmede erken tedavi iyileşme şansını artırıyor! Belirtileri görmezden gelmeyin
İnmede erken tedavi iyileşme şansını artırıyor! Belirtileri görmezden gelmeyinErciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recep Baydemir; "Ekim Ayı İnme Farkındalık Ayı" yaptığı açıklamada; "İnme tedavisine ne kadar erken başlanırsa, iyileşme şansı o kadar yüksek" dedi.
11.10.2024Yaşam
Bakan Tunç: Yeni anayasa, demokratik standartları daha da yukarıya çıkaracak
Bakan Tunç: Yeni anayasa, demokratik standartları daha da yukarıya çıkaracakAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yeni anayasa, demokratik standartları daha da yukarıya çıkaracak. Devletin görevlerini belirleyen, temel hak ve özgürlükleri öne alan bir anayasayla inşallah yolumuza devam etmemiz lazım. 'Türkiye Yüzyılı'na böyle başlamamız lazım. Sadece darbeciler tarafından yazılmış olması bile başlı başına anayasa değişikliği için yeter bir sebeptir, yeter bir gerekçedir. Bu bir utançtır aslında" dedi.
10.10.2024Gündem
Erzurum Höyükteki 7 bin yıllık tarih, tez çalışmalarına ilham veriyor
Erzurum Höyükteki 7 bin yıllık tarih, tez çalışmalarına ilham veriyorErzurum'un Aziziye ilçesine bağlı Ömertepe Mahallesinde yer alan Pulur Höyük’te dört yıl önce başlatılan kazı çalışmaları, Cumhurbaşkanlığı kararıyla hız kesmeden devam ediyor.
10.10.2024Gündem
İstanbul'un barajları alarm veriyor
İstanbul'un barajları alarm veriyorİstanbul'a su sağlayan barajların doluluk oranı ortalama yüzde 36,48'e kadar düştü.
8.10.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Öğretim Üyesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki öğretim üyesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.