Son dakika öğretim üyesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan öğretim üyesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını öğretim üyesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan öğretim üyesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 10.557 öğretim üyesi haberi bulunmuştur. Tüm öğretim üyesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dubai çikolatası çılgınlığı devam ediyor: Uzmanlar uyardı: 'Dubai ismine kanıp kıyılmış bezelye yemeyin'Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu, Dubai çikolatası çılgınlığının kesinlikle durdurulması gerektiğini belirterek, “Özellikle çocuklarda lüks tüketim çılgınlığına yol açıyor. Çocukları ve gençleri lüks tüketime özendiriyor.” dedi. Çankırı Karatekin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun ise Dubai çikolatasının çocuklar üzerinde olumsuz etki oluşturduğunu ve buna dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
Engelli çocuklar üzerinden devleti soyuyorlar!Özel gereksinimi olmayan çocuklara çıkarılan sahte raporlarla aileler, öğretmenler ve rehabilitasyon merkezleri kazanç sağlıyor. Bu düzenin bedelini ise çocuklar ömür boyu süren engellerle ödüyor.
Denizin altında sessiz tehlike! Marmara'da 24 metreye kadar yayıldıBandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde 2021 yılında büyük zarara yol açan müsilaj oluşumunun yeniden ortaya çıktığını açıkladı. Prof. Dr. Sarı, 23 Ekim ve 25 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleştirdiği dalışlarda müsilajın 10 metreden başlayarak 24 metre derinliğe kadar yayıldığını ifade etti.
'Türkiye, 'süper besin' mavi yemişi 7 bölgede üretme potansiyeline sahip'Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebru Yaşa Kafkas, kanseri önlediği bilinen ve dünyada 'süper besin' olarak nitelendirilen mavi yemişin farklı yöntem ve doğru çeşit kullanılarak Türkiye'nin 7 bölgesinde de yetiştirilebileceğini belirterek, "Mavi yemiş için ülkemizde 100 bin ton üretim potansiyeline sahibiz" dedi.
İzmir'de 7.2'lik deprem riski hızla yaklaşıyor! 4 fay otuz bin artçı ürettiDokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir depreminin 4'üncü yıl dönümüne sayılı günler kala, bölgedeki zemin aktivitesinin sürdüğünü belirtip, bugüne kadar yaşanan artçı depremlerin sayısının 30 bini aştığını söyledi. İzmir'de 7.2'lik deprem üretme kapasitesine sahip 4 fay olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Hasan Sözbilir, "Bunlar arasında Tuzla fayı, özellikle öne çıkıyor. Arkasından Gülbahçe, Seferihisar ve İzmir fayı geliyor. Bu 4 fay, aslında İzmir için en büyük deprem tehlikesini oluşturuyor" dedi.
İklim krizi Karadeniz'i vurdu: Sıcaklığı Akdeniz'i geçtiKaradeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu, bu yıl Karadeniz’in deniz suyu sıcaklığının ilk defa 29 dereceyi bulduğunu ve ilk defa deniz suyu sıcaklığının Akdeniz’i geçtiğini belirterek bunda iklim değişikliğinin büyük etkisi olduğunu söyledi.
Sonbahar ve kış aylarına dikkat! Balon balığı insan sağlığını tehdit ediyor!Akdeniz’de, bilim insanının bir araya gelerek balon balıklarının insan sağlığına yönelik tehditleri, zehir oranı ve bunların mevsimsel dağılımını inceledikleri çalışmada ilginç sonuçlara ulaşıldı. Çalışmada yer alan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Rıza Köşker, balon balıklarının sonbahar ve kış mevsiminde zehir oranının en yüksek düzeye çıktığını kaydetti. Buna bağlı olarak ölüm ve zehirlenme vakalarının da arttığını belirten Köşker, balon balıklarının amatör balıkçılar tarafından avının, ilgili kamu kurumlarınca düzenlenen tebliğ ile yasaklanması gerektiğini vurguladı.
İnmede erken tedavi iyileşme şansını artırıyor! Belirtileri görmezden gelmeyinErciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recep Baydemir; "Ekim Ayı İnme Farkındalık Ayı" yaptığı açıklamada; "İnme tedavisine ne kadar erken başlanırsa, iyileşme şansı o kadar yüksek" dedi.
Bakan Tunç: Yeni anayasa, demokratik standartları daha da yukarıya çıkaracakAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yeni anayasa, demokratik standartları daha da yukarıya çıkaracak. Devletin görevlerini belirleyen, temel hak ve özgürlükleri öne alan bir anayasayla inşallah yolumuza devam etmemiz lazım. 'Türkiye Yüzyılı'na böyle başlamamız lazım. Sadece darbeciler tarafından yazılmış olması bile başlı başına anayasa değişikliği için yeter bir sebeptir, yeter bir gerekçedir. Bu bir utançtır aslında" dedi.
Adanalılara uzmanından topuk kanı uyarısıAdana'da 29 sene önce doğumunda topuk kanı alınmayan genç hayata engelli devam ederken topuk kanı alınan kardeşi hastalığının erken teşhis edilmesiyle engelli olmaktan kurtuldu. Çocuk Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan, topuk kanının önemine dikkat çekerek, “Topuk kanı alınmasının çocuklara hiçbir zararı yoktur ve hastalıklara bu şekilde kolaylıkla tanı konulabiliyor” dedi.
Sinan Ateş davasında karar açıklandı!Sinan Ateş davasında Serdar Öktem adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Eray Özyağcı ve Vedat Balkaya ağırlaştırılmış müebbete çarptırıldı.
Almanlar 111 yıl önce tarihi eserlere göz koymuş! Gizli belgeler ortaya çıktıÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Assos Ören Yeri Kazı Başkanı Prof. Dr. Nurettin Arslan, bu yıl hazırladığı Assos-Behram kitabında, Osmanlı Devleti'nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyı fırsat bilen Didyma, Priene ve Milet kazılarını yapmış olan İstanbul Alman Konsolosluğu Bilim Ataşesi Arkeolog Theodor Wiegand'ın, İstanbul Arkeoloji Müzesindeki eserleri Alman Bankasına götürmek için girişimde bulunduğunu belirterek, “Arkeolog Theodor Wiegand, İstanbul Arkeoloji Müzesindeki en önemli eserlerin teminat gösterilerek, Osmanlı Hükümetine, Alman Bankası tarafından yüklü bir kredi verilmesi ve sonrasında zaten Osmanlıların bu verilen krediye ödemeleri mümkün olmayacağı içinde bu eserlerin önce Alman Bankasına daha sonra da Prusya Devlet tarafından bu bankanın satın almasının iyi fikir olduğunu iddia etmiş” dedi.
Prof. Dr. Selim Badur: “Grip aşısı Kasım’da olunmalı”İstanbul'da düzenlenen Grip Aşıları Sempozyumu’nda grip aşılarının önemi vurgulandı. Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Badur, grip mevsiminin ötelendiğini, ülkemizde özellikle gribin Şubat sonu Mart ortasında pik yaptığını söyledi. Grip aşısının koruyuculuğunun ortalama 8 ay olduğunu vurgulayan Badur, özellikle yaşlılar, 65 yaş üzerinde ya da kronik hastalığı olan immün sistemi iyi çalışmayan kişilerin Kasım ayında aşı olması gerektiğini söyledi.
Nesli tehlike altında! İzmir açıklarında su altı cihazlarıyla izleniyorİzmir açıklarında orfoz balığının boy, kilo ve birey gelişimine ilişkin su altı görüntüleme çalışması yürüten bilim insanları, dalgıçlar ve ticari balıkçılarla yapılan anketler sonucu popülasyonda umut veren gelişmeler yaşandığını saptadı.
Antalya Körfezi'nde ilk kez görüntülendi! Kritik uyarı geldi, dayanılmaz acı veriyorAntalya'nın Alanya ilçesinde denizde Kızıldeniz'e özgü zehirli dikenleri olan çizgili kedi balığı sürüsü görüntülendi. Bu sürü, Antalya Körfezi'nde ilk kez tespit edilen istilacı bir tür olarak kaydedilirken, görüntüler dalış yapan bir eğitmenin sualtı kamerasıyla çekildi. Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Bu balığın artık Antalya Körfezi'ne girdiğini tespit etmiş olduk" dedi.
Van Gölü'nün su seviyesi yağışlarla korunduVan YYÜ Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Alaeddinoğlu, son yıllarda Van Gölü'nde yaşanan geri çekilmenin bu yılki yağışlar sayesinde seviyesinin korunduğunu söyledi.
KTÜ’de deprem sonrası hasarlara yapay zeka destekli robotik köpekKaradeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deprem ve Yapı Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi (DE-YAS) tarafından deprem sonrası hasar tespitinin, hızlı, güvenilir ve kolayca yapılabilmesi için yapay zeka destekli robotik köpek geliştiriyor. Hasar tespit çalışmalarının daha güvenilir yapılamasını hedeflediklerini söyleyen DE-YAS Müdürü Prof. Dr. Ahmet Can Altınışık, “Bu projeyle birlikte depremlerden sonraki hasar tespit çalışmalarının daha yeni, daha kolay, daha güvenilir olması ve ortaya çıkan problemlerin önüne geçilmesini hedefliyoruz. Robotik köpeğimiz binanın içerisine girecek ve binadaki taşıyıcı sistem hasarlarını resmedecek” dedi.
Adana'da Saimbeyli sumağı üretim alanı genişletilerek ekonomiye kazandırılacakAdana'nın Saimbeyli ilçesinde sumağı inceleyen bilim adamları birçok derde deva olduğu bilinen sumağın ilaç, gıda ve deri sektöründe büyük talep gördüğünü söyleyerek ekim alanlarının genişletilerek ekonomiye kazandırılması gerektiğini vurguladı.
Öğretim Üyesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki öğretim üyesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.