Nüfus Hizmetleri Kanunu

Nüfus Hizmetleri Kanunu

Son dakika Nüfus Hizmetleri Kanunu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Nüfus Hizmetleri Kanunu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Nüfus Hizmetleri Kanunu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nüfus Hizmetleri Kanunu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nüfus hizmetleri kanunu gelişmeleri de dahil olmak üzere 214 nüfus hizmetleri kanunu haberi bulunmuştur. Tüm nüfus hizmetleri kanunu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) resmen duyurdu! Kabul edilmiyor, emeklilik...
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) resmen duyurdu! Kabul edilmiyor, emeklilik...SGK son dakika duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklama özellikle emeklilik bekleyenleri yakından ilgilendiriyor. Emeklilik sürecini sigortalı olarak işe başlanılan yıl, prim günü ve yaş şartı belirliyor. Nüfusta yanlış yazılmış olan doğum tarihlerini kişler sonradan düzeltebiliyor. Peki yaş düzeltmeleri emeklilikte dikkate alınır mı? SGK hangi yaş düzeltmelerini kabul eder? Emeklilikte dikkate alınabilmesi için yaş düzeltmesinin ne zaman yapılması gerekir? SGK yaş düzenlemesini dikkate almıyor. Ancak kritik bir detay değişiklik sağlayabiliyor.
16 bin TL karşılıksız devlet desteği! Paralar banka hesaplarına yatırılıyor, 30 gün içerisinde...
16 bin TL karşılıksız devlet desteği! Paralar banka hesaplarına yatırılıyor, 30 gün içerisinde...Devletten karşılıksız para desteği! Pek çok kişi haberdar olmadığı için başvuruda bulunmuyor. Yaş ve süre sınırı bulunuyor. Devlet tarafından toplam 16 bin lira karşılıksız ödeme yapılıyor. Paralar vatandaşların banka hesaplarına yatırılıyor. Ödemeler en geç 30 gün içinde yapılıyor. Evlenmeyi düşünen ancak maddi nedenlerden dolayı zorlanan gençlere devletten güzel haber geldi. 'Çeyiz hesabı' ile devletten yardım almak mümkün. Bu ödemeden yararlanabilmek için bazı şartlara uymak gerekiyor. Eşlerin ayrı ayrı başvuru yapması durumunda kişi başı 16 bin lirayı bulan destek 32 bin liraya kadar çıkabiliyor. İkiye katlanan destek ile yuva kurmak, gençler için daha kolay hale geliyor.
2.03.2022Ekonomi
Müftülükler son 4 yılda 38 bin 53 resmî nikâh kıydı!
Müftülükler son 4 yılda 38 bin 53 resmî nikâh kıydı!Evlendirme işlemlerinin kolaylaştırılması ve bürokrasinin azaltılması için müftülüklere verilen resmî nikâh kıyma yetkisi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. 38 bin 53 nikâh akdi il ve ilçe müftülüklerince gerçekleştirildi.
3.10.2021Gündem
Mahkeme kararı olmadan yapılabiliyor! O tarihe kadar...
Mahkeme kararı olmadan yapılabiliyor! O tarihe kadar...Binlerce kişi bu haktan faydalandı. 2017 yapılan düzenleme ile mahkemeye başvurmaya gerek kalmadan istenilen değişiklik yapılmaya başlandı. Süreç devam ediyor. 6 Aralık 2022 tarihinde sona erecek. Yazım, imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmasından kaynaklanan anlam değişlikleri bulunan, genel ahlaka uygun olmayan ve toplum tarafından gülünç karşılandığı değerlendirilen adların mahkeme kararı aranmaksızın değiştirilebilmesine imkan tanıyan düzenleme vatandaşlardan ilgili görmeye devam ediyor. Uygulama sayesinde 2017 yılından bugüne kadar 260 bin 157 kişi soyadını, 124 bin 32 kişi ise ismini düzeltti.
31.01.2021Gündem
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Ücretsiz izin...
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Ücretsiz izin...Milyonlarca çalışan için ücretsiz izin merak konusu olmuştu. Çalışanlar ücretsiz izin ile ilgili sorularına cevap aradı. İşten çıkarma yasağı süresince işveren işçiyi ücretsiz izne çıkartabilir. Bunun için işçinin onayını alması gerekmez. İşte ücretsiz izin ile ilgili tüm ayrıntılar...
İşten çıkarma yasağı devam ediyor mu?
İşten çıkarma yasağı devam ediyor mu?Milyonlarca çalışanı ilgilendiren işten çıkarma yasağının uzamasını öngören kanun teklifi yasalaştı. Cumhurbaşkanı kararıyla işten çıkarma yasağı 30 Haziran 2021'e kadar uzatılabilecek.
Ekonomiye ilişkin "torba kanun" Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomiye ilişkin "torba kanun" Resmi Gazete'de yayımlandıBazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
26.06.2020Gündem
Meclis'te kabul edildi! Milyonları ilgilendiriyor, artık...
Meclis'te kabul edildi! Milyonları ilgilendiriyor, artık...Milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenleme Meclis'te kabul edildi. Artık yeni dönem başlıyor.Kredi ve banka kartı olan, cep telefonu kullanan herkesi kapsıyor.Elektronik haberleşme hizmeti sunan kuruluşlar ile finansal kuruluşların müşterileri ile yaptıkları işlemlerde sözleşmeler, elektronik ortamda düzenlenebilecek.Elektronik haberleşme hizmetleri için sözleşmeler, yazılı usulün yanında elektronik de yapılabilecek.Abonelik sözleşmelerinin feshedilmesinde yazılı bildirim koşulu kaldırılacakKanuna göre, bu yıl meydana gelen ve 9 ili etkileyen 4 depremden zarar gören afetzedelere yardım edilebilecek.Karşılıksız çekten hüküm giyen kişi, tahliye tarihinden itibaren en geç 1 yıl içinde çek bedelinin ödenmeyen kısmının onda birini alacaklıya ödeyecek
18.06.2020Ekonomi
Resmen değişti! Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendiriyor, artık...
Resmen değişti! Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendiriyor, artık...Milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenleme yapıldı. Türkiye'de yaşayan ve Türk vatandaşı olan herkesi kapsayan düzenlemeyle artık yine döneme geçildi. Bugüne kadar sağlık kuruluşlarınca 20 bin 347 doğum, 118 bin 522 ölüm dijital ortamda aile kütüğüne tescil edildi. Mahkeme kararı aranmaksızın 331 bin 634 ad-soyad düzeltmesi yapıldı. Nüfus kayıt örneği ve ikametgah belgelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden alınabilmesine imkan veren uygulamayla bugüne kadar 33 milyon 789 bin 27 nüfus kayıt örneği, 36 milyon 145 bin 775 yerleşim yeri belgesi e-Devlet Kapısı üzerinden alındı. İşte nüfus kayıt ve işlemeleri ile ilgili yeni düzenleme...
12.05.2020Ekonomi
Mahkeme kararı aranmaksızın 331 bin ad soyad düzeltmesi yapıldı
Mahkeme kararı aranmaksızın 331 bin ad soyad düzeltmesi yapıldıSağlık kuruluşlarınca bugüne kadar 20 bin 347 doğum, 118 bin 522 ölüm dijital ortamda aile kütüğüne tescil edildi. Mahkeme kararı aranmaksızın 331 bin 634 ad-soyad düzeltmesi yapıldı.
9.05.2020Gündem
On binlerce kişiyi ilgilendiriyor! Meclis'te kabul edildi artık...
On binlerce kişiyi ilgilendiriyor! Meclis'te kabul edildi artık...On binlerce kişi merakla bekliyordu. Türkiye Büyük Millet Meclis'nde yapılan düzenleme ile kabul edildi. Artık daha kolay. Nüfus Hizmetleri Kanunu'nunda "Türk vatandaşlarının, yabancı ülkelerde boşanma ve evliliğin iptali" hükmünü düzenleyen maddesinde yapılan son değişiklikle başka ülkede sonlanan evliliklerin Türkiye'de nüfus kaydına işlenmesine kolaylık getirildi.
3.04.2020Gündem
Emeklilikte yeni dönem! Meclis’te kabul edildi, Cumhurbaşkanı onayladı...
Emeklilikte yeni dönem! Meclis’te kabul edildi, Cumhurbaşkanı onayladı...Milyonlarca kişi merakla bekliyordu. Emekli olan ya da emekli olmayı planlayan kişileri yakından ilgilendiren bir kanun teklifi Meclis'ten geçti ve düzenlemeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı ve yürürlüğe girdi. Türkiye'de ikamet etmeyen vatandaşlar da artık Bireysel Emeklilik sistemi'ne (BES) dahil olabilecek.Şehir, kasaba ve köy sınırları içinde bulunan ve kanunda belirtilen yerler dışında kalan her çeşit ticaret ve sanat amacı güden iş yerlerinde çalışanlar, buralarda barındırılanlar, öğrenci yurtları ve benzeri yerlerde çalışanlar, bu yerlerde kalan öğrencilerin bildirimleri, sorumlu işleticilerce genel kolluk kuvvetlerine elektronik ortamda da yapılabilecek. İzinsiz tüfek imalathanesi kuranlara 5 yılı kadar hapis getirildi.
27.03.2020Ekonomi
Torba Yasa 2020 | Yeni torba yasasında neler var? Torba yasa ne zaman çıkacak?
Torba Yasa 2020 | Yeni torba yasasında neler var? Torba yasa ne zaman çıkacak?Ekonomiye ilişkin "torba teklif" TBMM'de. AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan KOBİ'lerin desteklenmesi için kredi garanti kuruluşlarına sağlanan kaynağın 35 milyar liraya çıkarılması, illegal bahis ve şans oyunlarının katalog suçlar kapsamına alınmasını da içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, teklifin, gazilere ikinci maaş bağlanmasını, doğal afetlerde doğal gaz ve elektrik borçlarının ertelenmesini, Vakıflar Genel Müdürlüğü taşınmazlarında kira borcu olanlara 3 ay süre tanınmasını, yivsiz tüfek, spor ve nişan tüfeği ile tabancaları izinsiz üretenlere yönelik hapis cezasının artırılmasını da içerdiğini bildirdi. Yeni torba yasasında neler var? Torba yasa ne zaman çıkacak? İşte yeni torba yasa 2020 hakkında merak edilen tüm ayrıntılar…
19.02.2020Gündem
Ekonomiye ilişkin "torba teklif" TBMM'de!
Ekonomiye ilişkin "torba teklif" TBMM'de!AK Parti'li milletvekillerinin imzasını taşıyan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.
17.02.2020Siyaset
Süre 3 Kasım'da doluyor!  262 bin 837 kişi değişiklik yaptı
Süre 3 Kasım'da doluyor! 262 bin 837 kişi değişiklik yaptıKimliklerde yeni dönem. Ad ve soyadlardaki yanlış yazımlar mahkeme kararı olmaksızın değiştirilmesi süreci devam ediyor. Bu süreçte 188 bin kişi soyadını değiştirdi. 74 bin kişi ise isminde değişiklik yaptı. Değiştirme süresi ise 3 Kasım 2019'da sona erecek.
26.10.2019Gündem
Çipli kimlik kartı sayısı 37 milyona ulaştı
Çipli kimlik kartı sayısı 37 milyona ulaştıE-Nüfus Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Ali Kart, Türkiye'de çipli kimlik kartına geçen kişi sayısının yaklaşık 37 milyon kişiye ulaştığını bildirdi.
27.03.2019Gündem
Anayasa Mahkemesi'den müftülere nikah yetkisi ile ilgili flaş karar
Anayasa Mahkemesi'den müftülere nikah yetkisi ile ilgili flaş kararAnayasa Mahkemesi, CHP'nin müftülüklere evlendirme yetkisi veren yasanın iptali için yaptığı başvuruyu oy birliğiyle reddetti.
23.01.2019Gündem
Soy ağacıyla ilgili çarpıcı rakam
Soy ağacıyla ilgili çarpıcı rakamE-devlet sistemi üzerinden 31 milyon 937 bin 261 alt üst soy bilgi sorgusu yapıldı.
6.01.2019Gündem
Nüfus müdürlüklerine akın ettiler!
Nüfus müdürlüklerine akın ettiler!Geçtiğimiz yıl bir kereye mahsus yazım ve anlam bakımından hatalı soyadlarının değiştirilmesine imkân sağlanması üzerine vatandaşlar nüfus müdürlüklerine akın etti. En çok, “Top, Karpuz, Danabaş, Ördek, Çakal, Kör, Malak, Armut ve Davul” gibi soyadlar değiştirildi.
22.07.2018Gündem
Binlerce kişi nüfus müdürlüklerine koştu...
Binlerce kişi nüfus müdürlüklerine koştu...İçişleri Bakanlığının ad ve soyadında yazım, imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmasından kaynaklanan anlam değişikliklerinin mahkeme kararı aranmaksızın değiştirilmesine imkan sağlayan uygulaması sayesinde, bugüne kadar 56 bin 212 kişi soyadını değiştirdi, 22 bin 40 kişi ismini düzeltti.
21.07.2018Gündem
Para cezalarına çifte indirim
Para cezalarına çifte indirimTrafik cezası dahil idari para cezalarını yapılandıranlara peşin ödemede çifte fırsat sunuluyor. Yİ-ÜFE tutarında yüzde 90, ceza aslında da yüzde 25 indirim yapılıyor
16.06.2018Ekonomi
Milyonlarca vatandaşa müjde! Resmen kabul edildi
Milyonlarca vatandaşa müjde! Resmen kabul edildiYurt dışından getirilen varlığa ilişkin vergi düzenlemesi, vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere bayram ikramiyesi ödenmesi, imar barışı, yaşlılık aylığının 500 liraya çıkarılması gibi düzenlemeleri de içeren kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı
11.05.2018Ekonomi
Milyonları ilgilendiren tasarı TBMM'de
Milyonları ilgilendiren tasarı TBMM'deVergi ve prim borçları, emeklilere ikramiye, imar barışı, yaşlılık aylığının artırılması, Bağ-Kur desteği, üniversitelerden kaydı silinenlerin okullarına dönme imkanı gibi düzenlemeleri içeren kanun tasarısı TBMM'ye sunuldu.
30.04.2018Siyaset
Milyonlar soyağacı için e-Devlet'e akın etti!
Milyonlar soyağacı için e-Devlet'e akın etti!İçişleri Bakanlığınca e-Devlet uygulaması üzerinden verilen "Alt-üst soy raporu" hizmeti kapsamında, bir haftada 14 milyon 568 bin 890 belge üretildi. Son açıklanan verilere göre 80 milyon 810 bin 525 olan Türkiye nüfusunun 5'te 1'i "alt-üst soy raporu"nu almış oldu.
"Alt-üst soy raporu"nda üretilen belge sayısı 3,5 milyonu geçti
"Alt-üst soy raporu"nda üretilen belge sayısı 3,5 milyonu geçti"Alt-üst raporu" sorgulama sayfası, yeniden kullanıma açıldığı andan bu saate kadar 3 milyon 641 bin belge üretildi.
15.02.2018Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Nüfus Hizmetleri Kanunu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nüfus hizmetleri kanunu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.