Son dakika Kronik yorgunluk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kronik yorgunluk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kronik yorgunluk haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan kronik yorgunluk gelişmeleri de dahil olmak üzere 450 kronik yorgunluk haberi bulunmuştur. Tüm kronik yorgunluk haberleri aşağıda listelenmiştir.
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir'Kış aylarında solunum yolunu etkileyen influenza A-B, Respiratuar Sinsityal Virüs (RSV), Rhinovirüs ve Adenovirüs gibi viral enfeksiyon salgınları görülüyor. Bu kış özellikle influenza A ve RSV vakalarında artış yaşandığını ve semptomların geçmiş yıllara göre daha şiddetli olduğunu belirten İç Hastalıkları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, RSV enfeksiyonuna karşı alınabilecek önlemler ve çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirttiği glutatyonun hastalıklardan korunmadaki rolünü anlattı. Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, “Glutatyon tedavisiyle bağışıklığı güçlendirilebilir” dedi.
Doğal antidepresan! Ağrı kesici özelliği dikkat çekiyor, uyku sorunları için çözüm...Kireçlenmelere karşı etkili, kronik yorgunluğu bitiriyor. Bel ve boyun fıtığı, romatizma, epilepsi, uyku sorununa iyi geliyor, antidepresan ve ağrı kesici özelliği bulunuyor. Karaciğerin bağışıklık sistemi, karaciğer yağlanması, hepatit B, sivilce gibi cilt sorunlarında etkili, kronik yorgunluk hissi, ciltte sivilce oluşumu, karaciğer yağlanması ve hepatit B için çok faydalı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, her derde deva kürün tarifini verdi...
Uzman isim uyardı: Kahvaltılarınızı düzene sokunBahar yorgunluğu kış ayından bahar ayına geçilirken havaların birden ısınması sonrası görülüyor. Soğuk havaya alışan insanlar havanın bir anda ısınmasıyla kendini halsiz ve yorgun hissediyor. Yorgunluğun geçmemesi durumunda bir hekime başvurmamız gerekiyor. Peki bu yorgunluğu üstümüzden nasıl atabiliriz? Bu dönemde beslenmemiz nasıl olmalı? Hayatımızdan çıkarmamız gereken besinler neler? İşte yanıtları...
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün'Ozon terapisi' olarak da bilinen ozon tedavisinin çeşitli hastalıkların tedavisine tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak uygulandığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ayşe Tuba Kurt, “Ozon tedavisindeki amaç; vücudun fonksiyonlarının olması gerektiği hale getirilmesidir. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ozon terapisi depresyon ve stresin azalmasını sağlıyor ayrıca beyin fonksiyonlarını düzenleyerek, hafızayı güçlendiriyor” dedi.
Hayatı kabusa çeviriyor! Unutkanlık, sinirlilik, konsantrasyon güçlüğü ve uyku bozukluğu...Pandemi biterken yeni bir kronik hastalığın ortaya çıktığını söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, “Pandemi sonrası sadece mekanik olarak nefes darlığı çekmekten öte insanlarda 'beyin sisi' dediğimiz bazı kelimeleri hatırlayamama, unutkanlık, sinirlilik, başladığı işi bitirememe, konsantrasyon güçlüğü ve bazı uyku bozukluğu gibi rahatsızlıkların ortaya çıktığını görüyoruz” dedi.
Kronik yorgunluk ve obezitenin çözümü! Hücreleri yeniliyor, etkisini anında gösteriyor, kahvenize iki kaşık eklerseniz...Hücreleri yeniliyor. Vücudun direncini arttırıyor. Aynı zamanda obezite için de etkili. Sabahları tüketenler gün içerisinde daha enerjik oluyor. Kronik yorgunluğa iyi geliyor. İçtiğiniz kahvenin içerisine iki kaşık ekleseniz bile etkisini gösteriyor. Sabah kahvaltılarının iki vazgeçilmez içeceği portakal suyu ve kahve… Peki bu iki içeceği birleştirip tüketmeye ne dersiniz? Kulağa biraz farklı gelse de yurt dışında giderek yaygınlaşan bu içecek sağlığınız için de oldukça faydalı. Portakal sulu kahvenin yapımına dair tüm detaylar bu yazıda…
Beyin cerrahisi 'parkinson’a tedavi imkanı sunuyor!Beyin ve Sinir Cerrahisi Nöroşirürji Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Karkucak, son yıllarda beyin cerrahisindeki ilerleme sonucu uygulanır hale gelen derin beyin stimülasyonu işlemi sayesinde parkinson hastalığındaki şikayetlerin geriletilebildiğini belirtti.
Kanser, kalp hastalıkları, kronik yorgunluk için şifa! Kan basıncını düşürüyor, ödem atıyor, yoğurda bir kaşık eklemek yeterli, bir ay tüketen...Sağlığa sağlık katıyor. Bir ay düzenli kullananlar sonuçlara inanamıyor. Yoğurda bir kaşık ilave etmek yeterli oluyor. Yoğurt, dünya çapında faydalarıyla ilgi çeken lezzetiyle damak çatlatan besinlerin başında gelir. Yoğurttan alınan kalsiyum yağ yakımını da hızlandırmaktadır. Yoğurt ayrıca potasyum, fosfor, riboflavin, iyot, çinko, A, E ve B vitaminleri içermektedir. Bu da yoğurdu gastrointestinel bozukluklara, hipertansiyona yol açan kötü kolesterol ve kalp-damar hastalıklarına karşı güçlü bir koruyucu haline getirmektedir. Yoğurda ekleyeceğiniz bir baharatla etkileri inanılmaz olacak!
Konsantrasyon güçlüğü, baş ağrısı, uyku bozukluğu ile ortaya çıkıyor! Nedeni bilinmiyor, hemen...Birçok kişi aynı dertten şikayetçi. Aniden ortaya çıkıyor. Nedeni henüz bilinmiyor. Uzun süre devam etmesi durumunda mutlaka destek alınması gerekiyor. Psikiyatri Uzmanı Dr. Ebru Öztepe Yavaşcı, "Kronik yorgunluğun henüz kesin nedeni ise bilinmiyor. En az 6 aydır devam eden kas ve eklem ağrıları, sürekli yorgunluk ve enerji eksikliği hissediliyorsa bir uzmana danışmakta büyük fayda var" diye konuştu.
Tuba Ünsal’ın hastalığı ne? Geçirgen bağırsak sendromu nedir, belirtileri neler? Ünlü manken Tuba Ünsal verdiği bir röportajda hastalığı sonrasında yaşadıklarını anlattı. Hastalığı nedeniyle zor günleri geride bırakan ünlü mankenin “Namaz kılmaya başladım” açıklamaları sosyal medyanın gündemine oturdu. Peki, Tuba Ünsal’ın hastalığı ne? Geçirgen bağırsak sendromu nedir, belirtileri neler? İşte Tuba Ünsal’ın açıklamaları ve hastalığı ile ilgili detaylar…
Kadınlarda iki kat fazla görülüyorKronik Yorgunluk Sendromu’nun kadınlarda erkeklere kıyasla yaklaşık iki kat daha fazla görüldüğünü söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Kaya, “6 aydır geçmeyen yorgunluk, uyku bozuklukları, ağrı, kaygı bozuklukları, hafıza ve konsantrasyon güçlükleri, baş dönmesi ve sersemlik gibi şikayetler yaşıyorsanız Kronik Yorgunluk Sendromu hastası olabilirsiniz” dedi.
Çağın sorunu ‘tükenmişlik’ sendromu! Belirtileri...Sürekli olumsuz düşüncelere kapılmanın ‘tükenmişlik’ sendromuna neden olabileceğini belirten Psikolog Anıl Özcan, “Tükenmişlik sendromu, yoğun ve stresli yaşam şartlarından dolayı sık görülmeye başlanan fiziksel, zihinsel ve duygusal tükenmeye yol açan psikolojik bir rahatsızlıktır. Özellikle mükemmeliyetçi kişilik yapısına sahip olanlar, sorumlulukları olması gerektiğinden fazla olanlar, ev, iş ve sosyal ortamda yoğun temposu olan kişiler bu durum ile daha fazla karşı karşıya kalabilirler” dedi.
D vitamini ile ilgili flaş uyarı! EngelliyorD vitaminiyle ilgili son dakika açıklaması! Çocuklarda D vitamini eksikliği birçok rahatsızlıkları da beraberinde getiriyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mesut Arslan, D vitamininin vücudumuzda kalsiyum ve fosfor metabolizmasında çok önemli rolü olduğunu söyledi.
Bağırsak Sendromu’na neden olabiliyor! Dikkatli olunGastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer, “İrritabl bağırsak sendromu (İBS), karın ağrısı ve bağırsak alışkanlığında değişiklik ile karakterize fonksiyonel bağırsak hastalığıdır. Oldukça sık bir durum olup toplumun yüzde 5-10’unu etkiliyor. Sinir sistemi değişiklikleri ve stres irritabl bağırsak sendromuna neden olabiliyor” dedi.
Magnezyum takviyesi, yardımcı oluyor! Reflü, kabızlık...Magnezyum içeriği bakımından zengin besinlerin tüketiminin önemine dikkat çeken Diyetisyen Dilek Sivri, “Magnezyum takviyesi, reflü ve kabızlığı hafifletmeye yardımcı olabilir. Kan magnezyum seviyeleri düşükse bu eksikliği düzeltmek için doktor tarafından önerilen magnezyum formu alınmalıdır” uyarısında bulundu.
Her ağrı meme kanserini işaret etmeyebilirKadınlarda sık görülen meme ağrısının, meme kanseri endişesine yol açabildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Irmak Durur Subaşı, “Genellikle normal meme dokusu veya memenin iyi huylu hastalıkları ağrı bulgusuna yol açarken meme ağrısı, yaklaşık yüzde 1,2 ila 6.7 gibi bir oranla çok nadiren meme kanserlerine eşlik eder” dedi.
Mevsimine uygun olmayan beslenme tarzına dikkatMevsiminde beslenmenin önemine dikkat çeken Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Erdal Dilekçi, “Önümüzdeki en ciddi problem mevsimi dışında yetiştirilen veya saklanma teknikleri ile fazla miktarda tüketilen mevsimine uygun olmayan beslenme tarzıdır. Yani kış döneminde yazlık gıdalar tüketilirken yaz döneminde ise kışlık gıdalar tüketilmeye başlandı. Sonuç olarak ciddi şekilde beslenme problemleri, hazımsızlık ve mide-bağırsak problemleri ile karşılaşmaktayız. Örneğin taze fasulyeyi yazın kuru fasulyeyi ise kışın tüketmeliyiz. Sağlık açısından daha doğru bir tercih olacaktır” dedi.
Dr Ebru Akçakanat: Ağır metaller kronik hastalığa neden olabilir!Ağır metaller vücudumuza pek çok farklı yolla girebiliyor ve birikerek çeşitli sağlık sorunlarına yol açıyor. “Kronik hastalıklarınız varsa, ağır metal toksin birikiminiz olabilir” diyen Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ebru Akçakanat, vücudu ağır metallerden temizlemenin yollarını anlattı.
Ozon tedavisi vücut direnci ve bağışıklığı artırıyor!Ozon tedavi, Covid-19 başta olmak üzere pek çok hastalıkla mücadelede vücudu destekliyor. İnsan sağlığı için önemli elementlerden biri olan ozon gazının uzman kontrolünde tedavi amaçlı kullanılması, bağışıklık sistemini güçlendirerek direnç verdiğini dikkat çeken Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr Öğretim Üyesi Hülya İskenderoğlu Bahat ozonun pek çok hastalığa kısa ve etkin tedavi sağladığını belirtti. Peki, Ozon tedavisini salgın döneminde yaptırmak direnci artırır mı? Ozon tedavisi ne sıklıkta yaptırmak önemlidir? Ozon Tedavisi neye iyi gelir? Hülya İskenderoğlu Bahat ozon tedavisi ile ilgili merak edilenleri anlattı.
Kronik yorgunluğun nedeni hipotiroidi olabilirHalsizlik, dikkat dağınıklığı, kilo artışı ve vücutta ödem gibi spesifik olmayan belirtilerin hipotiroidi olabileceğini belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları bölümünden Uzm. Dr. Safiye Arık, tiroid bezinin az çalışması halinde ortaya çıkan hastalığın çeşitli sebepleri olabileceğini söyledi.
‘Nöral terapi, kronik hastalıkların oluşmasını engeller’Ankara’da Nöroloji Uzmanı Dr. Fatma Akkan Yılmaz, “Nöral terapi, vücudun kendi kendine yapması gereken fakat aşırı yüklenmeden dolayı yapamadığı iyileştirme etkisini açığa çıkararak sorunların ortadan kalkmasını sağlar ve kronik hastalıkların oluşmasını engeller. Bu nedenle nöral terapi, hem mevcut şikayetleri tedavi eden hem de uzun dönemde oluşabilecek hastalıkları önleyen düzenleyici ve kalıcı bir tedavi yöntemidir” dedi.
Kronik yorgunluk sendromuna karşı bunları tüketinVücuttaki en önemli antioksidan olan glutatyonun yaşla birlikte azaldığını belirten Doç. Dr. Didem Sezgin Özcan, “Sağlıklı kalmak, yaşlanmayı yavaşlatmak, hasarlı hücreleri onarmak, bağışıklığı güçlendirmek için glutatyon yeterli düzeyde tutulmalı. Glutatyon uygulamalarının kronik yorgunluk sendromu, depresyon, fibromiyalji, iltihaplı romatizmal hastalıklar gibi yaygın bir kullanım alanı mevcut” dedi. Özcan, et, yumurta, balık, sarımsak, soğan, brokoli, lahana, su teresi, maydonoz, karnabahar gibi sebzelerin beslenmede yer alması önerisinde bulundu.
Böbrek yetmezliğine giden süreç gençlerde de sinsi ilerliyorKronik böbrek hastalığının son aşaması olan böbrek yetmezliğinin Türkiye açısından önemli bir sağlık sorunu olduğunu belirten İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Süheyla Apaydın, "Özellikle gençlerde, belirtiler ancak ileri evreye geldikten sonra ortaya çıkabiliyor" dedi.
Kronik Yorgunluk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kronik yorgunluk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.