Kornea Nakli

Kornea Nakli

Son dakika Kornea nakli haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kornea nakli ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kornea nakli haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kornea Nakli

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kornea nakli gelişmeleri de dahil olmak üzere 117 kornea nakli haberi bulunmuştur. Tüm kornea nakli haberleri aşağıda listelenmiştir.
Şok diyetler metabolizmaya en büyük kötülük! Sonu organ yetmezliği
Şok diyetler metabolizmaya en büyük kötülük! Sonu organ yetmezliğiYanlış diyetler affetmiyor. Hızlı kilo kaybı elde etmek için başvurulan bu diyetler, kişinin kilo vermesini sağlarken, çeşitli hastalıklara da yol açıyor. Zayıflamak için uygulanan yanlış yöntemler kişiyi organ yetmezliğine kadar götürüyor. Diyetisyen Alican Demiroğlu da hızlı kilo kaybı amacıyla uygulanan yanlış diyetlerin bağışıklık sistemini zayıflatarak böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği gibi ciddi organ hasarlarına yol açabileceğine işaret ederken, aynı zamanda diyetlerin bir beslenme uzmanı ve hekim gözetiminde yapılması gerektiğini önemle vurguladı.
15.10.2023Sağlık
Şok diyetler iç organlara zarar veriyor, siroza yol açıyor! "Metabolizma böyle bir hileyi affetmiyor!"
Şok diyetler iç organlara zarar veriyor, siroza yol açıyor! "Metabolizma böyle bir hileyi affetmiyor!"Ünlü oyuncu Ufuk Özkan, 3’üncü derece siroza yakalandı. Doktorların 9 ila 12 ay ömür verdiği oyuncunun acilen organ nakli olması gerektiği ve bunun için sıraya girdiği öğrenildi. Ufuk Özkan’ın uygulanan yanlış diyet sonrası karaciğer yetmezliği yaşaması ve organ nakli için başvuruda bulunması gözleri yanlış diyet uygulamalarına ve organ nakliyle arasındaki bağlantıya çevirdi. Diyetisyen Alican Demiroğlu da hızlı kilo kaybı elde etmek için uygulanan diyetlerin bağışıklık sistemini çökertip, böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği gibi organ hasarlarına sebebiyet verebileceğini vurgularken diyetlerin bir beslenme uzmanı ve hekim eşliğinde yapılması gerektiğinin altını çizdi.
15.07.2023Sağlık
Lens ile uyudu, hayatı kabusa döndü
Lens ile uyudu, hayatı kabusa döndü21 yaşındaki ABD'li gencin kısacık bir uykuya dalması hayatını kâbusa çevirdi. Mike Krumholz adlı genç adam, kontak lenslerinin azizliğine uğradı.
21.02.2023Gündem
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası: “Sağ kaburgamın altından o çocuğa çiçekler gönderiyorum”
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası: “Sağ kaburgamın altından o çocuğa çiçekler gönderiyorum”1 kişi 8 kişiye can oluyor; akciğeriyle nefes, böbreğiyle can, kalbiyle yaşam veriyor. Organ bağışı hayat kurtarıyor. Diyaliz makinesine bağlı yaşayanların, günlerini yoğun bakım ünitelerinde geçirenlerin yaşamı bağışlanacak bir organa bağlı. Geçirdiğiniz trafik kazası, aldığınız grip virüsü ya da kullandığınız yanlış ilaç, sizi nakil sırası bekleyen biri haline getirebiliyor. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası. Nakil sırası bekleyenler ve nakil olanlar anlattı…
9.11.2022Sağlık
Müjde! Omar Elabdellaoui kesin dönüş tarihini açıkladı
Müjde! Omar Elabdellaoui kesin dönüş tarihini açıkladıGalatasaray'ın tecrübeli sağ beki Omar Elabdellaoui sahalara dönüş tarihini açıkladı ve sarı kırmızılı camia için "Bana verdikleri destek ve inanç çok büyük oldu" ifadelerini kullandı.
16.11.2021 Galatasaray
Ölüm sonrası yaşamı aydınlatan 'kornea dedektifleri'
Ölüm sonrası yaşamı aydınlatan 'kornea dedektifleri'Sağlık Bakanlığı tarafından İzmir'de oluşturulan 4 kişilik Kornea Timi, kamu hastaneleri, ölüm bilgi sistemi ve adli tıp kurumlarındaki ölüm vakalarını tek tek kontrol ederek kornea nakline ihtiyaç duyan kişilere umut olabilmek için savaşıyor. 'Kornea dedektifleri' araştırmaları sonucu belirledikleri adreslere giderek vefat eden kişinin yakınlarını nakil işlemi için ikna ediyor. Ekip üyelerinden Sevda Şan, "Aileler genellikle bizim gözü yerinden çıkararak göz nakli yaptığımızı zannediyor. Oysaki biz gözün üzerindeki lens kadar ince olan şeffaf bir tabakayı çıkarıyoruz. Bu şeffaf kısım 1-2 saat içinde çürüyor ve toprak oluyor. Nakil gerçekleştiğinde ise bir kişinin görmesini sağlıyor" dedi.
5.11.2021Sağlık
Sık gözlük değiştirme keratokonus belirtisi olabilir!
Sık gözlük değiştirme keratokonus belirtisi olabilir!Keratokonus 10 ila 20 yaş arasında ortaya çıkan ve genellikle miyop veya astigmat derecelerinin sürekli değişmesiyle karakterize ilerleyici bir göz hastalığıdır. Hastalığın çoğunlukla basit bir göz numarası değişikliği olarak algılanıp fark edilmeyebildiğine dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, “Bir süre artan gözlük numaraları düzeltilip görme düzeltilebilirken ilerlemesi durumunda düzeltilemeyen görme kayıpları ortaya çıkabilir. Özellikle göz numarası sık değişen gençlerde keratokonus olabileceği akılda tutulmalı. Kalıcı körlüğü önlemek için keratokonusun erken teşhis edilmesi son derece önemli” açıklamasında bulundu.
9.02.2021Sağlık
Göz tansiyonuna, başarılı cerrahi müdahale
Göz tansiyonuna, başarılı cerrahi müdahaleTrabzon’daki Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, göz tansiyonu (glokom) tedavisinde önemli olan trabekülektomi ameliyatı, hastaya başarıyla uygulandı. Opr. Dr. İrfan Akalın, "Sinsi ve ilerleyici şekilde görme kaybına, geri dönüşsüz körlüğe neden olabilen ciddi göz hastalığıdır. Bu hastalığın tedavisinde, özellikle medikal tedaviye dirençli vakalarda glokom cerrahisinin vazgeçilmez yeri vardır" dedi.
14.11.2020Sağlık
Kronik hastalar idari izinli mi? Esnek mesai uygulaması ve yeni mesai saatleri!
Kronik hastalar idari izinli mi? Esnek mesai uygulaması ve yeni mesai saatleri!İstanbul Valiliği açıkladı. İstanbul'da koronavirüs vaka sayılarındaki artış nedeniyle önlemler alınıyor. İstanbul Valiliği esnek mesai ile ilgili açıklama yaptı. Yeni mesai düzenlemesinin detaylarını İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açıkladı. İl Hıfzıssıhha Meclisi toplantısından mesai saatleri ile ilgili karar İçişleri Bakanlığı Genelgesi'nde de belirtildi. Peki, Kronik hastalar idari izinli mi? Esnek mesai uygulaması nasıl uygulanacak? Kimler idari izinli sayılacak? İşte yeni mesai düzenlemesine ilişkin tüm detaylar...
4.11.2020Gündem
Kronik hastalar okula gidecek mi? Kronik hastalığı olan öğretmenler seminere katılacak mı?
Kronik hastalar okula gidecek mi? Kronik hastalığı olan öğretmenler seminere katılacak mı?Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı açılış dönemi mesleki çalışma programı başladı. Seminer dönemi olarak da bilenen mesleki çalışmaların okullarda yapılacağının açıklanmasının ardından kronik rahatsızlığı olan öğretmenler de seminerlere katılıp katılmayacaklarını araştırıyor. Peki, Kronik hastalar okula gidecek mi? Kronik hastalığı olan öğretmenler seminere katılacak mı? İşte kronik hastalığı olan öğretmenlerin seminer çalışmaları ile ilgili merak edilenler...
25.08.2020Memur
'Göz uçuğu körlüğe yol açabilir'
'Göz uçuğu körlüğe yol açabilir'Gözde ağrı, iltihap, kızarıklık ve görme bozukluğu ile kendisini gösteren göz uçuğu körlüğe neden olabiliyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Göktuğ Demirci, “Göz uçuğu olarak da bilinen Herpes simplex virüsü gözün bu virüsle enfeksiyonu sonucu ortaya çıkar. Tipik olarak stres, yorgunluk, üzüntü, travma, güneş ışığı, enfeksiyonlar virüsü harekete geçirebilir. Korneadaki göz uçuğu hiç iz bırakmadan geçebileceği gibi, korneayı derinlemesine etkileyerek körlüğe neden olabilir” dedi.
26.07.2020Sağlık
Kronik hastalar ne zaman işbaşı yapacak? Kronik hastalığı olanların idari izinleri ne zaman bitiyor?
Kronik hastalar ne zaman işbaşı yapacak? Kronik hastalığı olanların idari izinleri ne zaman bitiyor?Corona virüs Bilim Kurulu toplandı. Sağlık Bakanı Koca'nın video konferans yöntemiyle katıldığı toplantıda, Kovid-19 ile mücadelede son durum ve normalleşme süreci sonrasında atılan adımlar görüşülüyor. Bilim toplantısı ile birlikte Kronik hastalığı olanların ne zaman işe başlayacağı ise merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, Kronik hastalar ne zaman işbaşı yapacak? Kronik hastalar ne zaman çalışmaya başlayacak? İşte Kronik hastalar ile ilgili merak edilenler...
24.06.2020Gündem
Kamu kurumlarına yeni idari izin genelgesi gönderildi! COVID-19 İdari İzin raporu nereden alınacak?
Kamu kurumlarına yeni idari izin genelgesi gönderildi! COVID-19 İdari İzin raporu nereden alınacak?Sağlık Bakanlığı 2 Haziran 2020 tarihli resmi yazıyla, 2020/8 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında idari izne esas olacak kronik hastalıkları tek tek belirleyerek tüm kamu kurumlarına bildirmişti. Sağlık Bakanlığı tarafından kamu kurumlarına gönderilen yeni genelgede aile hekimleri üzerinden COVID-19 İdari İzin Tanısı raporu alma durumunun iptal edildiği ifade edildi. COVID-19 İdari İzin raporu nereden alınacak?
Kamu çalışanları için idari izne esas olacak hastalıklar belirlendi
Kamu çalışanları için idari izne esas olacak hastalıklar belirlendiSağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgın sürecinde, kamu çalışanları için idari izne esas olacak hastalıkları belirledi.
2.06.2020Memur
Hangi kronik hastalar idari izinli ve işe gitmeyecek? Kronik hastalar durum belgesini e-nabızdan alabilecek!
Hangi kronik hastalar idari izinli ve işe gitmeyecek? Kronik hastalar durum belgesini e-nabızdan alabilecek!Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalıklar merak ediliyor. Kronik rahatsızlığı olanlara idari izin verileceğinin açıklanmasının ardından, kronik rahatsızlığı olan kamu çalışanları kronik hastalıklar için yayımlanan yeni genelgeyi araştırıyor. Sağlık Bakanlığı'nca yayımlanan genelgede, kamu kurum ve kuruluşlarında kronik hastalığı bulunan çalışanların, e-nabız sistemi üzerinden hastalık durum belgesi alabileceği, sistem üzerinden belge alamayanların ise hastalık raporları ile aile hekimine müracaat edebileceği bildirildi. İşte kronik hastalık sorgulama süreci…
Kızılay Başkanı'ndan pasif aşı müjdesi!
Kızılay Başkanı'ndan pasif aşı müjdesi!Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, corona virüs ile ilgili bir müjde vererek, "Pasif bağışıklık olarak bilinen hiperimmünglobulin’in endüstriyel üretimine başlayacağız. Yani plazma içinden saflaştırarak elde ettiğimiz antikorlarla ‘pasif aşı’ üreteceğiz. İlk çalışmalarımızı tamamladık. Artık yeni bir salgın durumunda dahi elimizde yeterli sayıda dondurulmuş plazma ve pasif aşı olacak" diye konuştu.
2.06.2020Sağlık
Kamuda kronik hastalar ne zaman işe başlayacak? Sağlık Bakanlığı kronik hastalıklar listesi
Kamuda kronik hastalar ne zaman işe başlayacak? Sağlık Bakanlığı kronik hastalıklar listesiCorona virüs için alınan tedbirlerin esnetilmesi kapsamında uygulamaya konan normalleşme süreci ile birlikte Türkiye normal hayata dönüyor. 1 Haziran'da normalleşmenin uygulanacağı alanlar belli oldu. Bu kapsamda pek çok yasak da kalktı. Özellikle kapalı olan ve uzaktan çalışma sistemine geçen işyerleri, kurum ve kuruluşlar da bu kapsamda işbaşı yapacak. Kamuda idari izinli olan personel de yarın işe başlıyor. Kamu personeli idari izinleri ile ilgili düzenlemeyi içeren işe dönüş genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Sağlık Bakanlığı da kronik hastalıklar listesini açıkladı. Peki, Kronik rahasızlığı olanlar ne zaman iş başı yapacak? Kamuda kronik hastalar ne zaman işe başlayacak? Sağlık Bakanlığı kronik hastalıklar listesinde olan hastalıklar hangileri? İşte kronik hastalığı olan ve 65 yaş üstü kamu personeli idari izinleri ile ilgili son gelişmeler...
31.05.2020Gündem
21 yaşında kendini ilk kez aynada gördü
21 yaşında kendini ilk kez aynada gördüBursa'da doğuştan görme engelli Ayşe Acar (21), sağ gözüne yapılan kornea nakliyle ilk kez gördü. Bugüne kadar hep kendi yüzünü merak ettiğini söyleyip, hayallerini anlatan Ayşe Acar, diğer gözünün de görmesi için aynı şekilde kornea nakli yapılması gerektiğini söyledi.
19.10.2019Yaşam
Yılbaşından bu yana 7 bin 263 organ ve doku nakli...
Yılbaşından bu yana 7 bin 263 organ ve doku nakli...Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Kahveci, Sağlık Bakanlığının son verilerine göre, yıl içinde 7 bin 263 organ ve doku nakli yapıldığını bildirdi.
17.10.2019Sağlık
21 yaşındaki Ayşe hayatında ilk kez gördü!
21 yaşındaki Ayşe hayatında ilk kez gördü!Bursa’da doğuştan görme engelli olan Ayşe Acar, 21 sene sonra anne ve babasını görmenin mutluluğunu yaşadı. Kendini dünyaya getiren ailesini görmenin anlatılamaz bir duygu olduğunu dile getiren genç kızın doktoruna sarılma anı herkesi duygulandırdı.
7.10.2019Yaşam
Keratokonus’un habercisi olabilir
Keratokonus’un habercisi olabilirGözlük numaramı sık sık değiştiriyorum ama hala görme kalitesinde tatminkâr bir sonuca varamadım diyorsanız ve yakınlarınızdan da buna benzer şikayetler duyuyorsanız keratokonus hastalığıyla çoktan tanışmış olabilirsiniz. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kemal Yıldırım, Keratokonus hakkında merak edilenleri anlattı.
31.07.2019Sağlık
Bir ayda 22 kornea nakli yapıldı
Bir ayda 22 kornea nakli yapıldıAkdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde bir günde 7, bir ayda 22 kornea nakli gerçekleştirildi.
29.07.2019Sağlık
Torunlarını 79 yaşında görebildi
Torunlarını 79 yaşında görebildiYıllardır birkaç ameliyat olmasına rağmen görme sağlığına kavuşamayan 79 yaşındaki Elmast Çemc, Doç. Dr. Mustafa Koç’un yaptığı başarılı kornea nakli ameliyatı sonrası sağlıklı şekilde görmeye başladı.
8.07.2019Sağlık
Somalili gencin karanlık dünyasına Türkiye ışık oldu
Somalili gencin karanlık dünyasına Türkiye ışık olduSomali'de el bombasının patlaması sonucu yaralanan ve görme yetisini kaybeden Abukar Moallim Ahmed, Türkiye'de tek seferde birden fazla operasyonunun yapıldığı komplike ameliyatın ardından tekrar görmeye başladı.
23.06.2019Sağlık
Kornea naklinde bekleme süresi kısalıyor
Kornea naklinde bekleme süresi kısalıyorOrgan bağışı bilincinin artması ve teknolojinin ilerlemesiyle Türkiye'de kornea bekleme süreleri minimum üç aya indi.
14.06.2019Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kornea Nakli ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kornea nakli haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.