Son dakika kinoa haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kinoa ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kinoa haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan kinoa gelişmeleri de dahil olmak üzere 95 kinoa haberi bulunmuştur. Tüm kinoa haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yılbaşı akşamı için beslenme tüyolarıYeni yılı karşıladığımız ilk saatlerde mide ağrısı, şişkinlik, hazımsızlık, baş ağrısı gibi problemleri yaşamamak için dikkatli beslenmekte fayda olduğunun altını çizen diyetisyen Berna Arslan, “Yemeklerinizin pişirme yönteminde kızartma yerine fırınlama, soteleme veya ızgara seçeneklerini seçmenizi öneririm. Hafif başlangıçları tercih ederek ana yemekten önce salata, ızgara sebze, zeytinyağlı meze varsa tüketilebilir" dedi.
Diyabet ve tansiyonun bir numaralı düşmanı! Düzenli tüketilirse kanser riskini sıfıra düşürüyorDüzenli tüketildiğinde kanser riskini sıfıra indiriyor, antioksidan özelliği bulunuyor. Kan şekerini düzenlemeye yardımcı oluyor, kansere sebep olan toksinlerden diğer hücreleri koruyor. Kalp hastalığı, diyabet ve diğer kronik hastalıkların riskini en aza indiriyor; 33 çeşit kükürt bileşiği, 17 çeşit aminoasit, flavonoidler, çinko, magnezyum, kalsiyum, A vitamini, B ve C vitaminleri içeriyor. Tansiyon düşürüyor, kan damarlarını koruyor, hücre yıkımını azaltıyor. İşte insan sağlığı için mucize olan yeşil besinler...
Anne olmayı düşünüyorsanız bazı besinlerden uzak durunBeslenme ve Diyet Uzmanı Gözde Gence Kırtız, hamile kalmak isteyenlere beslenme tavsiyelerinde bulundu. Bu tavsiyelerin başında işlenmiş gıdalardan kaçınmak, şekerli gıdalardan uzak durmak, Akdeniz tipi beslenmek ve mutlaka düzenli egzersiz yapmak geliyor.
Astım krizlerine beslenme ile çözüm! Astım hastaları hangi besinleri tüketmeli?Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Zahide Alaçam, dünyada her yıl 400 binden fazla astıma bağlı ölüm olduğunu belirterek astım hastalığı hakkında bilgi verdi, astımı olan hastaların nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda önerilerde bulundu.
Hamilelikte beslenmeye dikkat! Hamile diyeti erken doğum riskini azaltıyor!Kadının doğal yaşam döngüsünün içerisinde doğurganlık da bulunuyor. Hamile bir kadının enerji ihtiyacının periyodik olarak arttığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak İnsel Aydın, “Hamilelik döneminde folik asit, demir, D vitamini ve kolajen takviyeleri ilk aydan itibaren kullanılabiliyor. Besin olarak enerji ihtiyacı ise altıncı aydan itibaren başlıyor. Bu dönemde ekstra bir kâse yoğurt veya 2 fazla köfte hamilenin ekstra kalori ihtiyacını karşılayabiliyor. Dolasıyla halk arasında sıklıkla kullanılan ‘iki canlısın sen, iki kişilik beslenmelisin’ söylemi toplumda yer edinmiş yanlış bir ifade. İdeal kilo ile hamile kalmak hem gebe hem de bebek sağlığı için oldukça önemli” dedi.
Resmen serotonin deposu! Mutluluk seviyesini anında yükseltiyorGün içinde iş stresi, trafik ya da insan ilişkilerinde yaşanan gerginliklerden dolayı mutsuz olabiliyoruz. Bu durumda yapılabilecek en güzel şeylerden biri mutluluk hormonunun çalışmasını sağlayan besinleri tüketmek olacaktır. Peki mutluluk veren yiyecekler arasında neler bulunuyor? İşte serotonin ve dopamin deposu yiyecekler...
Kötü kolesterol için şifa, obezite ile mücadele ediyor! Astronotların gözdesi, tam bir protein deposuSindirimi düzenliyor, astronot yiyeceği olarak biliniyor. Protein, karbonhidratlar, lif, folat, B6 vitamini, E vitamini, bakır, demir, çinko, manganez, magnezyum, potasyum, fosfor bakımından oldukça zengindir. İçerisinde antioksidan ve antienflamatuar barındırıyor, birçok tahıla göre daha lif oranı daha yüksektir. Daha uzun süre tok kalmayı sağlıyor, gluteni diyetlerinden çıkarmak isteyenler için en iyi tercihlerden bir olduğu biliniyor. Tüketenlerde kötü kolesterol, toplam kolesterol ve vücut ağırlığında önemli düşüşler tespit ediliyor, aşırı kilo ve obeziteyi bitirmede yardımcı oluyor. Metabolizma üzerinde de büyük etkilere sahip olan bu besinin faydaları saymakla bitmiyor.
Yılda 62 milyon lira kazandırıyor, hepsi şifalı! Bakanlık onay verdi ve...Yılda 62 milyon lira gelir elde ediliyor, 3 bin 500 türden 427’si Muğla’da yetişiyor. Bakanlık onay verdi, Türkiye’nin en büyük bahçeleri oluşturuldu. Defne, Adaçayı, Keçiboynuzu, Salep, Meşe Palamudu ve Sığla Ağacı... Hepsinin şifası kanıtlandı, çoğu kozmetik ve ilaç sektörünün vazgeçilmezleri arasında. ‘Itri-Tıbbi, Aromatik ve Boya Bitkilerinin Üretiminin Yaygınlaştırılıp Geliştirilmesi’ projesi kapsamında Muğla coğrafyasına uyumlu yeni türlerin üretimi çalışmaları da sürüyor.
Brezilya cevizi faydaları nelerdir? Brezilya cevizi nerelerde, ne için kullanılır?Peru ve Bolivya bölgelerinde yetişen Brezilya cevizinin pek çok faydası bulunuyor. Tiroid hormonlarını düzenleyici etkisi nedeniyle sık sık tüketilen Brezilya cevizi, omega-3 yağ asidi açısından oldukça zengindir. Peki, Brezilya cevizi faydaları nelerdir? Brezilya cevizi nerelerde, ne için kullanılır? İşte detaylar…
Ketojenik diyet nedir, nasıl yapılır? İşte ketojenik diyet listesiFit ve sağlıklı bir görünüm, herkes için oldukça önemlidir. Hastalıklardan korunmak adına beslenme düzenine çok dikkat edilmelidir. Bilhassa kilo sorunu olan bireyler, ideal diyetler ile beraber hızlı bir biçimde kilo verebilirler. Keto diyeti son zamanlarda çok sık tercih edilmektedir. Peki ketojenik diyet nedir, nasıl yapılır? Ketojenik diyet listesi hakkında bilgiler nedir detayları ile derledik.
Magnezyum uyku kalitesini artırıyor!Sinir sistemi üzerinde önemli bir rol oynayan magnezyum, kişiyi sakinleştiren mekanizmaları harekete geçirmeye, ayrıca uykuyu engelleyebilecek kaygı ve depresyonun hafifletilmesine yardımcı oluyor. Magnezyumun sinir sistemini sakinleştirmeye destek olarak vücudu ve zihni uykuya hazırlamaya yardımcı olduğuna dikkat çeken Dr. Diyetisyen Çağatay Demir, “Birçok lezzetli yiyecek ihtiyaçduyduğunuztüm magnezyumu sağlayabilir” diyor.
Magnezyum takviyesi, yardımcı oluyor! Reflü, kabızlık...Magnezyum içeriği bakımından zengin besinlerin tüketiminin önemine dikkat çeken Diyetisyen Dilek Sivri, “Magnezyum takviyesi, reflü ve kabızlığı hafifletmeye yardımcı olabilir. Kan magnezyum seviyeleri düşükse bu eksikliği düzeltmek için doktor tarafından önerilen magnezyum formu alınmalıdır” uyarısında bulundu.
Mevsim geçişlerinde duygu durumu nasıl korunur?Yaz sıcaklarının geride kaldığı bu günlerde, bağışıklık sistemleri alarm veriyor. Soğuk havalara hazırlanmak için yavaşlayan metabolizmalar, depresyon, mutsuzluk ve yorgunluk hissine neden oluyor. Uzmanlar ise dengeli ve düzenli beslenmeyi öneriyor.
Glütensiz diyette kardiyovasküler riske dikkatGlütensiz diyetin kişilerde protein, diyet posası, vitamin ve mineraller gibi bazı besin ögesi eksikliklerine neden olabileceğine dikkati çeken Uzman Diyetisyen Sedef Aksu, “Glütensiz besinlerin yağ içeriği yüksek olduğundan, kardiyovasküler risk faktörleri açısından da dikkatli olunması gerekir. Glütensiz diyetlerde sık görülen besin ögesi yetersizliklerini önlemek için glüten içermeyen ve besin ögeleri açısından zengin alternatif tahılların tüketilmesinin yanı sıra, posa ve birçok besin ögesinden zengin sebze, meyve ve kurubaklagil tüketimine de önem gösterilmelidir” dedi.
“Herkes glutensiz beslenmek zorunda değil”Glutensiz beslenmenin son yılların yeni diyet trendi olduğunu ve hemen hemen her markette glütensiz ürünlerin bulunduğu raflar olduğunu belirten Dr. Dyt. Serap Andaç Öztürk, Çölyak hastası olanlar ve glütene hassasiyeti olan kişiler dışında glütensiz beslenmenin şart olmadığını ifade etti.
10 kilo vermenize yardımcı olabilecek 5 beslenme değişikliği!Kilo vermek için yüzlerce farklı strateji var. Pek çoğumuz hangisini seçeceğimizi düşünürken beslenme düzeninizde yapacağınız birkaç küçük ayar, kilo verme yolculuğunu destekleyebilir. 'Kilo vermek için ne yapmalıyım?' diyorsanız işte 10 kilo vermenize yardımcı olabilecek 5 basit beslenme değişikliği!
Glüten diyeti yaparken bu noktalara dikkat!Glütene karşı hassasiyeti olan herkesin çölyak hastası olmadığına dikkat çeken Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Kübra Şahin, "Çölyak, bu hassasiyetin en şiddetli semptom gösteren türü. Glüten tolerasyonu ise kişiden kişiye değişkenlik gösterir'' dedi. Şahin, glüten diyeti yaparken dikkat edilmesi gerekenler hakkında önemli bilgiler verdi.
Vegan nedir? Vegan ile vejetaryen arasındaki fark nedir?Şarkıcı Miley Cyrus’un "beyninin normal çalışmıyor" diyerek, veganlığı bıraktığını söylemesinin ardından dikkatler yeniden vegan konusuna odaklandı. Vegan ya da Veganlık, beslenme ihtiyacını hayvansal gıdalardan sağlanmaması durumudur. Vejetaryen beslenmenin bir türü olan vegan ya da veganlık nedir? Vegan ile vejetaryen arasındaki farklar nelerdir?
Mikrofilizler bağışıklık sistemini güçlendiriyorDünyada kullanımı hızla yaygınlaşan mikrofilizlerin vitamin, mineral ve protein deposu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kamil Bostan, tohumlardan filizlenerek yeşeren bitkilerin en küçük haline mikrofiliz denildiğini ifade etti. Prof. Dr. Bostan, mikrofilizlerin içindeki bileşiklerden dolayı bağışıklık sistemini güçlendirdiğini vurgulayarak hem çiğ hem de pişmiş olarak tüketilebileceğini aktardı.
Bağışıklık sistemini destekleyen beslenme önerileriMalatya'da bir üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Karabulut, "Kovid-19 ile mücadele sürecinde, zengin antioksidan ve vitamin kaynağı gıdaların tüketilmesi, immün sistemin kuvvetlenmesine destek oluyor." dedi.
Kinoa ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kinoa haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.