Son dakika Kılcal damar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kılcal damar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kılcal damar haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan kılcal damar gelişmeleri de dahil olmak üzere 156 kılcal damar haberi bulunmuştur. Tüm kılcal damar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hacamat nedir, faydaları nelerdir? Hacamat nasıl yapılır?Kupa terapisi diğer bir adıyla hacamat, Orta Doğu ve Uzak Doğu’da 3 bin yıldır tıbbi tedavilerde kullanılan tedavi metotlarından biri. Uzmanlar tarafından önerilen ve hastalıklara karşı bağışıklık kazandırdığı bilinen hacamat, Sağlık Bakanlığı'nın onay verdiği hastanelerde yapılıyor. Koruyucu sağlık yöntemi olarak yılda 1 veya mevsim geçişlerinde kupa terapisi yani hacamat yaptırılabilir. Peki, Hacamat nedir, faydaları nelerdir? Hacamat nasıl yapılır? İşte hacamat hakkında merak edilenler…
Bakan Karaismailoğlu'ndan İmamoğlu'nun metro iddiasına yanıt: Bu bir emek hırsızlığıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu, Sabiha Gökçen metro hattıyla ilgili İBB Başkanı İmamoğlu'nun iddialarına tepki göstererek "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hiç bir katkısı yoktur. Cevap vermeye değmez, bu bir emek hırsızlığı" dedi. Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı metrosuyla ilgili de tarih verip, "İstanbul Havalimanı - Kağıthane metrosu 1 ay sonra açılacak... Hat tamamlandığında havalimanı ile Taksim 30 dakika olacak..." ifadelerini kullandı.
Genetik gözaltı morlukları artık tedavi edilebiliyor!Gözaltı morluklarının nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi veren Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Başar Kaya, “Bu nedenlerin çoğu kalıtsaldır, yani halkaların oluşmasına neden olan bu özellikleri doğuştan miras almışsınızdır. Bu genetik miras da artık tedavi edilebiliyor” dedi.
Hava kirliliği cildi olumsuz etkiliyor!Hava kirliliği, sigara, yaşlanmaya bağlı elaskiyet kaybı ve mevsimsel değişiklikler gibi bir dizi faktör cildi olumsuz etkiliyor. Tüm bu olusuzluklara rağlan cildin parlaklığını, aydınlığını, nem oranını, kırışıklıkları, elastikiyetini, gözenek açıklığı, kalınlığını ve homojen görünümünü sağlamak mümkün. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Doç.Dr.İbrahim Aşkar hava kirliliğinin cilt üzerindeki olumsuz etkilerini anlattı, önerilerde bulundu.
Saç ekiminde destekleyicisi tedavi! Saçı canlandırıyor!Teknoloji gelişiyor, bu gelişim hayatın her alanına tesir ediyor. Tıbbın her alanındaki ilerleme ise hayatımızı kolaylaştırıyor. Türkiye, saç ekimi konusunda ise öncü ülkelerden biri olarak biliniyor. Çıkan yeni tedavi yöntemleri hakkında bilgi veren Uzman Estetisyen Özge Kara ise kişinin ihtiyacına uygun tedavi yöntemlerini, etkilerini ve sağladığı avantajları anlattı.
Günde 2,5 litre su içerseniz vücudunuzda ne olur?Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Arda Özyüksel, insan vücudu için en faydalı ilacın su olduğuna dikkat çekti. Özyüksel, erişkin bir insana eğer kalp veya böbrek yetmezliği gibi istisnai durumları yoksa günlük 2,5 litre sıvı alımını önerdiğine vurgu yaparak, suyun vücuda olan etkileri hakkında bilgi verdi.
Maskenin altında cilt sorunları artıyor!Uzun süre maske altında kalan ciltte, sivilce, kızarıklık, leke, cilt kuruluğu, gözeneklerin artması, cilt yüzeyinde tıkanıklık, rozasea (gül hastalığı), egzama gibi sağlık sorunları görülebiliyor. Bu sorunların önüne geçmek için maskeyi düzenli olarak değiştirmek, kimsenin olmadığı alanlarda çıkarıp cildin hava almasını sağlamak çok önemli. Eğer şikâyetler geçmiyorsa sorunların kronikleşmemesi için medikal destek almak şart. Medikal Estetik Uzmanı Songül Durur Zevzir; maske nedeniyle oluşan cilt sorunlarını, cilt leke tedavisini ve dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
Saç dökülmesi sorununuz varsa bu testi yapın!Saç, kadın ve erkeklerde güzelliğin önemli bir unsuru gibi görünse de aynı zamanda sağlımız hakkında da önemli ipuçlarını barındırıyor. Özellikle mevsim geçişlerinde yaşanan saç dökülmeleri kimi zaman cildimizdeki sorunlara dair ilk işaretleri de veriyor. Hormonal sebeplerin yanı sıra beslenme, kullanılan ilaçlar ya da stresin, saç dökülmelerinin önde gelen sebepleri arasında olduğunu vurgulayan Dermatoloji Uzmanı Dr. Hülya Sağlam, erken tanı ve tedavi sayesinde dökülmenin önüne geçilebileceğini ve saçların geri kazanılabileceğini belirtiyor.
Maske kullanırken cilt sorunları nasıl önlenir?Maske takmak rutin hale geldi. Ancak, maskeyi sık kullananlarda da cilt promlemleri ortaya çıkıyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Oğuz Küçükçakır, maske kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktanın sık aralıklarla cildi havalandırmak olduğunu söyledi.
“Koronavirüs’te ağrı şikâyetlerinin azalmaması endişe verici”Covid-19 ile ağrı ilişkisi konusunda açıklamalarda bulunan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Halil Ural, “Yaşlı hasta grubunda genellikle ağrı kesici kullanımı daha sık olduğu halde yine de Covid-19 enfeksiyonu sırasında ağrıların olması ayrıca endişe verici bir durum olmaktadır. Çünkü ilaca rağmen ağrı varlığı, hastalığın ağrı kesicilerin üstesinden gelebilecek güçte olabileceğini düşündürür” dedi.
Kaçış sendromu nedir, neden olur, belirtileri nelerdir? Kaçış sendromu hastalığı nasıldır? Mehmet Ali Erbil’in son hali!Uzun yıllar kaçış sendromu hastalısı olan Mehmet Ali Erbil geçen yıl ekim ayında evinin banyosunda düşerek kaburga kemiklerini kırması sonrasında tedaviye alınmıştı. Kaçış sendromu hastalığı nedeniyle 235 gün yoğun bakımda kalan ünlü sanatçı geçtiğimiz aylarda taburcu olmuştu. Son olarak ünlü isim, kemik iliğinde meydana gelen değişimden ötürü kök hücre tedavisine başlamıştı. Oyuncu ve şovmen Erbil, tedavi sebebiyle saçlarını kazıttı. Peki, kaçış sendromu hastalığı nedir? Kaçış sendromu hastalığı nasıldır, nasıl tedavi edilir? Kaçış Sendromu ve Mehmet Ali Erbil’in son hali!
"Gebelikte bulantı ve tansiyonu hafife almayın"Hamilelikte artan hormonlara bağlı gelişen karaciğer hastalıkları anne ve bebeğin hayatını tehdit ettiğini söyleyen Prof. Dr. Onur Yaprak, "Yüksek tansiyon, bulantı, kaşıntı gibi gebelikte sık rastlanan şikâyetlerin mutlaka araştırılması ve tedavinin vakit kaybetmeden başlatılması gerekir." dedi.
Kaçış Sendromu nedir? Belirtileri nelerdir? Kaçış Sendromu hastalığının tedavisi var mı?Mehmet Ali Erbil'in rahatsızlığın ardından tekrar ciddi şekilde gündeme gelen ve sistemik kılcal kaçak sendromu olarak da bilinen kaçış sendromu hastalığının ayrıntıları vatandaşlar tarafından oldukça merak ediliyor. Peki Kaçış Sendromu nedir? Belirtileri nelerdir? Kaçış Sendromu hastalığının tedavisi var mı? İşte detaylar…
Kadınların gizli kabusu; LipodemKalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akgül, Lipodem hastalığının aslında bir damar hastalığı olduğunu belirterek, “Bir yağ hastalığı değildir. Yağlanma artışı ve yağlı bölgelerdeki ağrı/acı tamamen derinin altındaki yağ dokusunun yanında bulunan kılcal damarların bozulması sonucu gelişir. Bu hastalığa ayrıca, ağrı ve yağ artışı olduğu için Ağrılı Yağlanma Sendromu da denir” dedi.
Türü tehlikede olan sülüğü Iğdır'da yetiştirmeyi başardılarIğdır Üniversitesi'nde türü tehlikede olan sülük yetiştirildi. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Mine Köktürk, 30 anaçla başladığı sülük yetiştirme çalışmasında 200 yavru üretmeyi başardı. Köktürk, "Türkiye'nin bazı bölgelerinde sülük yetiştiriliyor ama Iğdır Üniversitesi'nde ilk kez pilot proje uygulandı. Buradaki amacımız tıpta kullanılan sülükleri doğadan toplamak yerine böyle üreterek kullanıma sunmak" dedi
Tekrarlayan güneş yanıkları...Çocukların yaz aylarında dışarıda geçirdiği zamanın çoğalması ile birlikte artan sağlık sorunları hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Zeynep Cerit aynı zamanda tedbir amaçlı uyarılarda da bulundu.
Dolgu topukla stiletto arasında bir fark yok!Varis, toplardamarların genişlemesi ve kılcal damar problemiyle oluşur. Deri üzerinde belirgin şekilde görülen varislerin yanı sıra bir de görülmeyen iç varisleriniz olabilir. Peki varis belirtilerini nasıl anlayabiliriz? Varis oluşumuna nasıl engel oluruz? Topuklu ayakkabı varis oluşumunu tetikler mi?
Varis nedir? Neden dolayı oluşur?50'li yaşların üzerindekilerde görülme sıklığı çok olan varis birçok kişinin yaşadığı rahatsızlıklardan biri. Peki varis nedir ve neden dolayı oluşur? Dermatoloji Uzmanı Doktor Fulya Tezel soruları yanıtladı.
Kahramanmaraşlı polis memuru vefat ettiKahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Abdullah Çiftçi, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.
Kronik hastalara özel 9 sonbahar önerisiBugünlerde yaşanan ani ısı değişiklikleri ve virüslere bir de kronik hastalıkların getirdiği yıpranma ve stres eklendiğinde vücut direnci ister istemez zayıflayabiliyor. Hal böyle olunca hastalıklara çok daha açık hale geliyor.
Dikkat! Her burun kanaması masum değildirÇocuklarda burun kanamasının tehlikeli olduğunu söyleyen Kulak Burun Boğaz hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Cengiz Çevik, konuyla ilgili açıklamalar yaptı.
Sürekli ayakta ya da sürekli oturarak çalışıyorsanız dikkat!Kişinin hayat kalitesini çok yakından etkileyen bir hastalık varis… Hani başına gelmeyenin çok da anlamayabileceği… Özellikle de ya sürekli oturarak ya da sürekli ayakta çalışılan meslek gruplarında sıkça görülen varis, günümüzde giderek yaygınlaşıyor.
Kılcal Damar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kılcal damar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.