Son dakika kanuni sultan süleyman haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kanuni sultan süleyman ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kanuni sultan süleyman haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan kanuni sultan süleyman gelişmeleri de dahil olmak üzere 742 kanuni sultan süleyman haberi bulunmuştur. Tüm kanuni sultan süleyman haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kurtulmuş: Milli ruhumuzu kaybetmediğimiz sürece bu topraklara namahremin basması asla mümkün olmayacakNuman Kurtulmuş, Kütahya'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen “Kütahya Sivil Toplum Buluşması” programında yaptığı konuşmada, 25-26 Ağustos'un hem Kütahya ve Afyonkarahisar için hem de Ahlat ve Malazgirt için Türkiye'nin, Anadolu coğrafyasının önemli tarihi eşiklerinin, oralarda kazanılan zaferlerin yeniden hatırlanması için önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi.
Adana'nın Tarihi Ramazanoğlu Konağı, kültür merkezi olarak yaşatılıyorRamazanoğulları Beyliği döneminde inşa edilen ve Türkiye'nin en eski konaklarından biri olan Ramazanoğlu Konağı, yenilendikten sonra Çukurova Üniversitesi'ne devredildi. Yaklaşık 650 yıllık bu tarihi yapı, günümüzde kültür merkezi olarak Adanalılara ve ziyaretçilere hizmet veriyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağızCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu yıl emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de yüzde 50 artışa gittik. Ramazan Bayramı ikramiyelerini inşallah 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız. Devletimizin deprem bölgesiyle ilgili yükümlülükleri azaldıkça, artan kaynağı emeklilerimiz ve çalışanlarımız başta olmak üzere milletimizin istifadesine sunmaya devam edeceğiz. Bunun yanında enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek tüm toplum kesimlerinde daha kalıcı refah artışı sağlayacağız" dedi.
Şehzade Mustafa Gerçekte Nasıl Öldürüldü? Şehzade Mustafa Neden Öldürüldü?Osmanlı Devleti'nin 10. padişahı olan Kanuni Sultan Süleyman'ın çocuklarından biriside Şehzade Mustafa'ydı. Tabi Şehzade Mustafa'yı günümüzde halen sıkça araştıran kişiler bulunur. Bunun nedeni ise Şehzade Mustafa'nın oldukça trajik olan ölümüdür. Ayrıca bu ölüm hakkında birçok farklı anlatı duymakta mümkündür.
Osmanlı Devleti'nde Kapütülasyonlar Neden Ve Nasıl Sürekli Hale Getirilmiştir?Kapitülasyon kelime anlamı ile bir devletin sözleşme imzalayarak veya bir anlaşmaya ulaşarak başka devletlere ekonomik ve sosyal imtiyazlar tanıması anlamına gelmektedir. Tarihe bakıldığında ilk kapitülasyon örneğine Bizanslılarda rastlanılmaktadır. Bunun yanı sıra Anadolu Selçuklu Devleti, bazı Arap devletleri ve Memlüklüler de kapitülasyon vermeye başlamışlardır.
Rotahane kültür ve tarih şehri Erzurum’da! Pervin Ersoy: 66’ncı şehre ulaştıkTürkiye’nin zengin kültürel varlıklarını tanıtmak ve bu varlıkların iç turizm bağlamında farkındalığını arttırmak amacıyla hayata geçirilen Rotahane, Erzurum’da kültür ve tarih dolu bir yolculuk yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’un kurucusu olduğu Rotahane’nin 66’ncı durağı olan Erzurum’da Urartulardan Osmanlılara, Selçuklulardan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş dönemine kadar birçok eser, katılımcıların büyük beğenisini kazandı.
Süper Kupa finalinin ertelenmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına izin vermeyizBu yıl 10’uncusu düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Süper Kupa maçının iptaline ilişkin, “Hangi sebeple olursa olsun, sporun günlük siyasi rekabetin mezesi haline getirilmesi yanlıştır, hatalıdır, sporumuza hiçbir faydası yoktur. Dün geceden itibaren muhalefet partilerinin yaptığı açıklamaları istismar siyasetinin yeni örnekleri olarak görüyoruz. Cumhuriyet 85 milyonun ortak değeridir. Gazi Mustafa Kemal bu ülkenin banisidir. Daha düne kadar, affınıza sığınarak söylüyorum siz Atatürk’ün askeri değil, itlerisiniz diyenlerle el ele kol kola yürüyenlerin bugün söylediklerinin bizim nazarımızda hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur" dedi.
Bodrum'da merak uyandıran beyaz köpüğün nedeni belli olduMuğla'nın Bodrum ilçesinde, önceki gün 3 caddede görülen kimyasal köpüğün, bir kargo firmasına ait kamyonetteki bidonların yola düşmesiyle dökülen deterjandan kaynaklandığı belirlendi. O anlar, güvenlik kamerasına yansıdı.
Nasuh Paşa Antlaşması Özeti Ve Önemi... Nasuh Paşa Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...Osmanlı İmparatorluğunun uzun yıllar boyunca hüküm sürmesi sebebiyle o dönemlerde topraklarını genişletmek amacıyla çeşitli savaş içerisinde bulunma ve çeşitli antlaşmalar imzalamıştır. Bu bağlamda Nasuh Paşa Antlaşması Osmanlı ile Safevi Devleti arasında imzalanmıştır.
Trabzon’un Fethi hangi padişah döneminde yapıldı, Trabzon'un fethi ne zaman? Fethin tarihi önemi nedir? Trabzon'un fethi nedenleri ve sonuçları4000 yıllık tarihi geçmişiyle, Roma ve Bizans dönemlerini yaşayan, Fatih Sultan Mehmet’in Fethettiği, Yavuz Sultan Selim’in Valilik yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün üç kez ziyaret ettiği şehir Trabzon tarihi ve doğa güzellikleriyle dillere destan olmayı sürdürüyor. Peki, Trabzon’un Fethi hangi padişah döneminde yapıldı, Trabzon'un fethi ne zaman? Fethin tarihi önemi nedir? Trabzon'un fethi nedenleri ve sonuçları
Bakan Yerlikaya net konuştu: "Uyuşturucu tacirlerine hayatı dar edeceğiz"İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 60 günde uyuşturucu tacirlerine karşı 33 bin 295 operasyon düzenlediklerini, bu operasyonlar sonucunda 4 bin 30 şahsın tutuklandığını söyledi. Bakan Yerlikaya, "Uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız. Sokak sokak peşlerindeyiz. Vatandaşlarımızı zehirlemeye çalışanlara hayatı dar edeceğiz" dedi.
Mimar Sinan'ın yapıtlarındaki sırrı ortaya çıktı! İşte depreme karşı aldığı önlemlerKahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce bina yıkıldı ve ağır hasar alırken Mimar Sinan’ın eserleri ‘asrın felaketi’ne de meydan okudu. Hatay’da Mimar Sinan tarafından 1574 yılında hacı ve ticaret kervanlarının konaklaması için yaptırılan Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ile Kanuni Sultan Süleyman’ın 1553 Mısır seferi sırasında yaptığı Belen Kanuni Külliyesi, son depremde de ayakta kaldı. İşte büyük ustanın yapılarında depreme karşı aldığı önlemler.
İstanbul'a getirilen yaralılar ile ilgili açıklamaİstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen iki yıkıcı depremin ardından, İstanbul'a getirilen yüzlerce yaralı ve yakınları için yapılan planlamaları anlattı. Valilikle koordineli şekilde, yaralıların sadece tıbbi tedavilerinin değil, giyimden sosyal desteğe ve barınma ihtiyaçlarına kadar tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi. İstanbul'a getirilen yaralıların tedavi sonrası otellerde ve uygun tesislerde ağırlanacaklarını da duyurdu.
Vali Yerlikaya: İstanbul'un su ile imtihanı artarak devam ediyorİklim Değişikliği ve Su Kaynakları Çalıştayı'nda konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "İstanbul'un tarih boyunca fakirlik çektiği çok önemli bir gerçeği var. O da su. Bugüne gelindiğinde görüyoruz ki, İstanbul'un su ile imtihanı artarak devam ediyor. Su konusundaki her olumsuzluk gıda ve sanayi üretimimize de yansıyor ve yansımakta. Geçtiğimiz 19 yıla baktığımızda, İstanbul'umuzda sadece su alanında günümüz rakamlarıyla yapılan yatırım miktarı yaklaşık 19 milyar lira" dedi.
MHP lideri Bahçeli'den Tunç Soyer'e sert tepki: Tedavisi imkansız devşirme hastalığıdırMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in kurtuluşunun 100. yıldönümü dolayısıyla yaptığı konuşmaya sert tepki gösterdi. Bahçeli: "Vatan topraklarına kanlı çizmeleriyle basan müstevlilere tek kelime edemeyen bugünün işbirlikçi siyasetçilerinin 9 Eylül 1922 tarihinin 100’üncü yıl dönümünde tarihimizi düşman gözüyle yorumlaması iflah olmaz bir cahillik, tedavisi imkansız devşirme hastalığıdır." dedi.
İstanbul'un 'orta noktası' gün geçtikte hasar görüyor iddiası: 'Çok kötü durumda'Kanuni Sultan Süleyman'ın emriyle, Mimar Sinan tarafından 'İstanbul'un orta noktası' olarak belirlenerek yapılan, Şehzadebaşı Cami avlusunun köşesindeki 470 yıllık yeşil sütunun gün geçtikte zarar gördüğü öne sürülüyor. Arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay, "Yeşil mermerin üst kısmında zedelenmeler ve çatlaklar var. Önünde cadde var, buradan geçen bir araba çarparsa geri dönülemeyecek şekilde hasar görebilir " dedi.
Mimar Sinan eserleri nelerdir? Mimar Sinan eserlerinin özellikleri!Mimarlık tarihine damga vuran Mimar Sinan Osmanlı İmparatorluğu döneminde önemli abide eserlere imza attı. Mimar Sinan'ın "çıraklık eserim" dediği Şehzade Camisi, kalfalık eseri Süleymaniye ve “ustalık eserim" dediği Edirne'deki Selimiye Camisi baş eserlerinden kabul ediliyor. Peki, Mimar Sinan eserleri nelerdir? Mimar Sinan eserlerinin özellikleri nedir? İşte Mimar Sinan’ın eserleri ile ilgili bilmeniz gerekenler…
Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatı minyatürdeTrabzon'da Çınar Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği öncülüğünde hazırlanan Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman dönemini anlatan ‘Süleymanname’ minyatür sergisi Kanuni Evi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Kanuni Sultan Süleyman ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kanuni sultan süleyman haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.