Son dakika kanserli hücreler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kanserli hücreler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kanserli hücreler haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan kanserli hücreler gelişmeleri de dahil olmak üzere 157 kanserli hücreler haberi bulunmuştur. Tüm kanserli hücreler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Brezilya cevizi faydaları nelerdir? Brezilya cevizi nerelerde, ne için kullanılır?Peru ve Bolivya bölgelerinde yetişen Brezilya cevizinin pek çok faydası bulunuyor. Tiroid hormonlarını düzenleyici etkisi nedeniyle sık sık tüketilen Brezilya cevizi, omega-3 yağ asidi açısından oldukça zengindir. Peki, Brezilya cevizi faydaları nelerdir? Brezilya cevizi nerelerde, ne için kullanılır? İşte detaylar…
Sarı kantaron yağının faydaları nelerdir?Botanik olarak Hypericum perforatum olarak bilinen sarı kantaron, Avrupa ve Asya'ya özgü yabani bir bitkidir. Sarı kantaron yağı, vücudu mikroplara karşı koruyan ve özellikle de egzama ve varis gibi cilt rahatsızlıklarında sıklıkla kullanılıyor. Peki, Sarı kantaron yağının faydaları nelerdir? Sarı kantaron yağı neye iyi gelir? Sarı kantaron yağı nasıl tüketilmelidir? İşte sarı kantaron hakkında bilmeniz gerekenler…
Kişiye özel radyoterapi yapılabilirKanserin farklı tür ve evrelerinin tedavisinde radyasyon onkolojisinin etkili olduğunu söyleyen Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Evrim Metcalfe, “Radyoterapi aygıtlarında gerek teknik donanım gerekse planlama yazılımları açısından son yıllardaki gelişmeler sayesinde, kanserli bölgeye yüksek dozlarda tedavi edici radyasyon verilebilirken çevresindeki sağlam doku ve organların güvenle korunabilir. Böylece, çok daha yüksek tümör kontrolü sağlayan tedaviler mümkün olmaktadır” dedi.
Türk araştırmacılar buldu! Kanser tedavisinde bor oksit mucizesi!Türk araştırmacılar kanseri bor oksit bileşenleriyle tedavi etmek için çalışıyor. Doç. Dr. Özgur Albuz yönetimindeki bilimsel çalışmada, kanserli kitlenin çıkarılmasının ardından, kalan bölgenin kanser hücrelerinden temizlenmesinde bor oksit bileşenlerinin kullanılmasının, sağlıklı dokulara daha az zarar verdiği ortaya konuldu. Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Albuz:"Çalışmamızın sonuçlarının ortaya koyduğu şekliyle, ulusal ve gerekirse uluslararası ortak çalışmalarla milli kanser ilaçlarının üretimi konusunda önemli adımlar atılacağına inanıyoruz" dedi.
Kanserli hücreler tek seferde yüksek doz ışınla yok edilebiliyorTürkiye'de devlet ve üniversite hastaneleri içinde sadece Ankara Şehir Hastanesinde bulunan iki yeni cihazla, kanserli bölgenin etrafındaki sağlıklı dokular korunurken tümör, tek seferde verilebilen yüksek doz ışınla yok edilebiliyor.
'İmmünoterapi bağışıklığı harekete geçiriyor'İmmünoterapinin akciğer, böbrek gibi 20’den fazla kanser türünün tedavisinde kullanıldığını anlatan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Umut Demirci, "İmmünoterapi tedavisi, kanserli hücrelerin bağışıklık sistemi üzerinde yarattığı baskıyı ortadan kaldırarak, bağışıklık sisteminin harekete geçmesini ve T hücrelerinin kanseri yok etmesini sağlar" dedi.
"Kanseri önlememiz mümkün"Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fikri İçli, fazla kilo, hareketsiz yaşam ve sigaranın kanser riskini artırdığına işaret ederek, "İnsanlar her yere arabayla gidiyor. Eve gidince de sigara ve alkol tükettiklerini düşünürsek bunların hepsi kansere hazırlık." dedi.
'Akıllı ilaçlar' kronik lösemilerde umut vadediyorHematolog Prof. Dr. Meltem Aylı, kronik lösemilerde tedavinin süratle gelişen ve daha etkin moleküllerin üretildiği hedefe yönelik tedavi ajanlarına kaydığını söyledi.
Son evredeki kanserini yendi bulduğu yöntemle çığır açtıEge Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şenay Hamarat Şanlıer, yumurtalık, karın içi ve bağırsak kanserine yakalandı, son evrede olan hastalığını üç yıllık bir mücadeleden sonra yenmeyi başladı.
Tesadüfen kemoterapi ilacı keşfettiler!Tedavilerin geliştirilebilmesi için uzun yıllar araştırmalar yapılıyor. Bugün zamanı geriye sarıp bir araştırma laboratuvarına konuk olacağız ve keşfin perde arkasına bakacağız. Sisplatin etken maddeli bir kemoterapi ilacının tesadüfen keşfine tanık olmaya hazır mısınız?
Kanseri neden yenemiyoruz?Kansere karşı verilen savaşta tümörler yıllardan beri bilim insanlarından daha hızlı davranıyor. Peki neden yüzyılın en büyük hastalığını yenmekte bu kadar yavaş ilerliyoruz? Bunun 5 nedeni var.
Spermler kanserli hücrelere ilaç taşıyacak!Almanya’da bulunan Leibniz Institute for Solid State and Materials Research’ten Haifeng Xu ve araştırma ekibi kadın üreme yolunda, rahim ve rahim ağzında ortaya çıkan kanserlere ilaç ulaştırmak için sperm kullanmayı denedi.
Fareleri ‘gençleştiren’ ilaç insanlarda da denenecekBilim insanları geliştirdikleri bir ilaçla farelerin bazı organlarının yaşlanma sürecini geri çevirmişti. Şimdi aynı ilaç, bir dizi güvenlik testinden sonra insanlarda da denenecek
Kanserin yayılma nedeni yağlı besinlerİspanya’da Barcelona Araştırma Enstitüsüne bağlı bir grup araştırmacı tarafından yapılan çalışmada, yayılma kabiliyetine sahip kanser hücrelerinde CD36 adında bir protein tespit etti...
‘ABD-Türkiye el ele verse bu iş biter’“Gerçekten netice almak isteniyorsa, ABD ve Türkiye el ele verse bu işi biter. Suriye’deki DAEŞ’li sayısı 10 bin. Bir o kadar da Irak’ta olduğunu kabul edelim. Tüm bunlarla ABD ve Türkiye zaten başa çıkamıyorsa, yazıklar olsun”
Kanserli Hücreler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kanserli hücreler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.