Gastroenteroloji

Gastroenteroloji

Son dakika Gastroenteroloji haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Gastroenteroloji ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Gastroenteroloji haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gastroenteroloji

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gastroenteroloji gelişmeleri de dahil olmak üzere 409 gastroenteroloji haberi bulunmuştur. Tüm gastroenteroloji haberleri aşağıda listelenmiştir.
Nadir görülen yutma bozukluğundan yıllar sonra kurtuldu, en büyük isteğinin bu yemekleri yemek olduğunu söyledi
Nadir görülen yutma bozukluğundan yıllar sonra kurtuldu, en büyük isteğinin bu yemekleri yemek olduğunu söylediMersin’de yaşayan ve ileri derece kalp yetmezliği hastası olan Kenan Duranoğlu’na, yemek yiyememe şikayetiyle başvurduğu hastanede nadir görülen yutma bozukluğu tanısı konuldu. Tedavi için İzmir’e gelen Duranoğlu, nadir yapılan Per Oral Endeskopik Miyotomi yöntemiyle sağlığına kavuştu. Duranoğlu, “En büyük isteğim, Mersin’e döndüğümde Adana kebabı ve tantuni yiyebilmek” dedi.
11.11.2024Adana
'Yenidoğan çetesi' mağduru anne konuştu: Bebeklerin çığlık seslerini unutamıyorum
'Yenidoğan çetesi' mağduru anne konuştu: Bebeklerin çığlık seslerini unutamıyorumİstanbul Özel Reyap Hastanesi'nde 2020 yılında sezaryen ile doğum yapan ve bebeklerinde yaklaşık 1 ay yoğun bakımda kaldıktan sonra kronik hastalık oluştuğunu anlatan Neslihan Ünlü P. (37), "Yoğun bakımın kapıları açıldığında bebeklerin çığlıklarını duyuyorduk ve o çığlıkları hiç unutmuyorum" dedi.
20.10.2024Gündem
'Yenidoğan çetesi' soruşturmasında dehşete düşüren sözler: O kapılar açıldığında bebeklerin çığlıklarını unutmuyorum
'Yenidoğan çetesi' soruşturmasında dehşete düşüren sözler: O kapılar açıldığında bebeklerin çığlıklarını unutmuyorumTürkiye'yi sarsan 'Yenidoğan çetesi' soruşturmasında kan donduran detaylar çıkmaya devam ediyor. Esenyurt'ta faaliyetine son verilen hastane ile ilgili iddialarda bulunan Cemil Imrak, "Ben ne gerekiyorsa yapın, gerekirse bebeğimi alıp başka hastaneye götüreyim dedim. 'Sen götürürsen bebeği yolda ambulansta kaybedebiliriz, öyle bir şansımız da var çünkü bebeğin durumu kritik' dedi. Beşinci gün arayıp, 'Başınız sağ olsun bebeği kaybettik' dediler" ifadelerini kullandı. Özel Reyap Hastanesi'nde 2020 yılında sezaryen ile doğum yapan ve yaklaşık 1 ay boyunca bebeği yoğun bakımda kalıp çocuğunda kronik hastalık oluştuğunu anlatan Neslihan Ünlü P. ise yoğun bakımdaki bebeği için ‘anne sütü' götürünce ‘neden bu kadar çok süt getiriyorsun' cevabını aldığını belirten anne, “O kapılar açıldığında bebeklerin çığlıklarını duyuyorduk. O çığlıkları hiç unutmuyorum” diye konuştu.
20.10.2024Gündem
Her yıl 1 milyon kişiyi etkiliyor! Ölümcül tehdit kansızlıkla ortaya çıkıyor, uzman isim tek tek sıraladı
Her yıl 1 milyon kişiyi etkiliyor! Ölümcül tehdit kansızlıkla ortaya çıkıyor, uzman isim tek tek sıraladıDünya genelinde her yıl 1 milyon kişinin yaşamını yitirdiği kalın bağırsak kanseri en sık görülen kanser türleri arasında 3. Sırada yer alıyor. 1-31 Mart Kalın Bağırsak Kanseri Farkındalık Ayı! Uzmanlar erken teşhisin önemine vurgu yaparken işlenmiş gıdalardan ve tütsülenmiş veya yanmış et tüketilmesinden kaçınılmasını öneriyor. Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Alper Sözütek, Türkiye'de genellikle 50'li yaşlarda görülen kolon ve rektum kanserlerinin, Akdeniz Bölgesi'nde beslenme ve genetik faktörlerden kaynaklı olarak görülme yaşının 30'a indiğini, hastalığın belirti vermeden sinsice ilerlediğini söyledi.
26.08.2024Adana
Yapay tatlandırıcıda acı gerçek! En çok 'şekersiz' etiketli ürünlerde bulunuyor
Yapay tatlandırıcıda acı gerçek! En çok 'şekersiz' etiketli ürünlerde bulunuyorAraştırmaya göre haftada 2 porsiyon ve üzeri yapay tatlandırıcılı içecek tüketenlerde bağırsak kanseri riski daha yüksek. Uzmanlar ayran ve doğal meyve sularını önerirken, zehir içeren yapay tatlandırıcılar özellikle ‘şekersiz’ etiketiyle satılan ürünlerde bulunuyor.
14.08.2024Gündem
Hastalarını tacizle suçlayan doktor akıl almaz savunma: Hastalarımın algı bozukluğu var!
Hastalarını tacizle suçlayan doktor akıl almaz savunma: Hastalarımın algı bozukluğu var!Antalya'da 7 kadın hastaya 'nitelikli cinsel saldırı'da bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan Uzman Doktor Ahmet Taner Cantimur, ilk duruşmada şikayetçi kadınların huzursuz bağırsak sendromu (İBS) hastası olduğunu söyleyerek, "Bu hastaların en önemli özelliği algı ve davranış bozukluğudur. Rektum içerisinde parmakla muayene yaparken bu hastalar bunu vajinal muayene gibi algılayabilir" dedi.
22.06.2024Gündem
Antalya'da devlet hastanesinde taciz skandalı! 7 hastasına cinsel saldırıdan 153 yıl hapsi isteniyor
Antalya'da devlet hastanesinde taciz skandalı! 7 hastasına cinsel saldırıdan 153 yıl hapsi isteniyorAntalya Kepez Devlet Hastanesi'nde, muayene sırasında 7 kadın hastaya cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ahmet Taner Cantimur'un (58), 153 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
13.06.2024Gündem
Adana'da yaşayanlara dikkat! Hastalığın yüzde 20'si ileri evrede geliyor..
Adana'da yaşayanlara dikkat! Hastalığın yüzde 20'si ileri evrede geliyor..Adana'da Gastroenteroloji Cerrahisi Dernek Başkanı Ankara Şehir Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahisi Kliniği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdal Birol Bostancı, ‘Kuzeyden Güneye, Doğudan Batıya Türkiye Kolon Kanseri Farkındalığı’ sempozyumunda konuştu. Bostancı, "Türkiye verilerine göre kolon kanseri 3. sırada yer alarak hem erkeklerde hem kadınlarda en sık görülen türdür" dedi.
30.04.2024Adana
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileriMide yarası ve ülser oluşumunda bilinçsiz ağrı kesici kullanımı, sigara, kahve, stres ve çevre kirliliğinin zemin hazırladığına dikkat çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, “Mide yaralarını iyileştirmek ya da sık rastlanan bazı mide yakınmalarını geçirmek için ilaç tedavisine ek olarak bitkisel ürünler de kullanılabilir. Bunlar arasında; kudret narı, zeytinyağı, sarı kantaron yağı, papatya çayı başta olmak üzere çeşitli bitkisel çaylar ve çeşitli baharatlar bulunur. Ancak alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bitkisel takviyeler almadan mutlaka doktora danışılması gerekir” dedi.
27.03.2024Sağlık
Her yıl 1 milyon kişiyi etkiliyor! Ölümcül tehdit kansızlıkla ortaya çıkıyor, belirti vermeden sinsice ilerliyor
Her yıl 1 milyon kişiyi etkiliyor! Ölümcül tehdit kansızlıkla ortaya çıkıyor, belirti vermeden sinsice ilerliyorDünya genelinde her yıl 1 milyon kişinin yaşamını yitirdiği kalın bağırsak kanseri en sık görülen kanser türleri arasında 3. Sırada yer alıyor. 1-31 Mart Kalın Bağırsak Kanseri Farkındalık Ayı! Uzmanlar erken teşhisin önemine vurgu yaparken işlenmiş gıdalardan ve tütsülenmiş veya yanmış et tüketilmesinden kaçınılmasını öneriyor. Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Alper Sözütek, Türkiye'de genellikle 50'li yaşlarda görülen kolon ve rektum kanserlerinin, Akdeniz Bölgesi'nde beslenme ve genetik faktörlerden kaynaklı olarak görülme yaşının 30'a indiğini, hastalığın belirti vermeden sinsice ilerlediğini söyledi.
26.03.2024Adana
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktırKansere yakalanma oranının, günümüz dünyasında halen artışta olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Babek Tabandeh, “Öncelikli hedef, her zaman hastalığı tam olarak iyileştirmek olsa da kanser cerrahisinde başarının tanımı, genellikle hastalığın bölgesel tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmak ve hastanın beklenen hayat süresini 5 yıla yaklaştırmaktır” dedi.
11.01.2024Sağlık
“Kışın tüketilen aşırı sıcak içecekler kanser riski oluşturuyor”
“Kışın tüketilen aşırı sıcak içecekler kanser riski oluşturuyor”Kışın tüketilen aşırı sıcak içeceklerin ileriki yıllarda kanser riski oluşturduğunu söyleyen Gastroenteroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Vedat Göral, “Sıcak içecekler 65 derecenin üstünde her gün çok sayıda tüketildiğinde yemek borusunda yanma, erozyon, tahriş ile ortaya çıkan özofajit tablosuna yol açıyor. Aynı zamanda ileriki yıllarda yemek borusunda ve gırtlakta kanser riski oluşturuyor. İçilen çay veya diğer içeceklerin sıcaklığı 65 derecenin altında olmalı” dedi.
11.01.2024Sağlık
Vücut geliştirmede steroid ilaçları ölüme götürüyor
Vücut geliştirmede steroid ilaçları ölüme götürüyorTıbbi amaç dışında vücut geliştirme sporu için kullanılan ve sporcularda aşırı kas büyümesi sağlayan steroidler sağlığı tehdit ediyor.
7.11.2023Yaşam
Probiyotikler için uzman isimden uyarı geldi: Tek başına bağışıklık sistemini düzenleyemez
Probiyotikler için uzman isimden uyarı geldi: Tek başına bağışıklık sistemini düzenleyemezTüketildiğinde insan sağlığı üzerine olumlu etkileri olduğu düşünülen probiyotikler ve prebiyotikler hakkında Gastroenteroloji Uzmanı Dr. İsmail Acar önemli bilgiler paylaştı. “Probiyotikler ve prebiyotikler tek başına bağışıklık sistemini düzenleyemez” diyen Dr. Acar, “Sağlıklı bireylere önermeden önce bağışıklık sistemini ne derece etkilediği ve ne için kullanılacağı dikkatlice değerlendirilmeli” ifadelerini kullandı.
18.09.2023Sağlık
Kanser ile ilgili korkutan açıklama: 'Koronavirüs tetikledi' dedi ve yaş grubunu açıkladı
Kanser ile ilgili korkutan açıklama: 'Koronavirüs tetikledi' dedi ve yaş grubunu açıkladıDünya Cerrahi Gastroenteroloji ve Onkoloji Derneği Başkanı ve Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ender Dulundu, kolon, pankreas, meme, tiroit kanseri gibi normalde 40-50'li yaşlardan sonra riski yüksek olan kanserlerin 30'lu yaşlarda daha sık ortaya çıkmaya başladığını söyledi. Prof. Dr. Dulundu, özellikle Kovid pandemisi sonrası, 40 yaş altı kanser teşhisi alan hastalarda artış gözlemlediklerine de dikkat çekti.
26.04.2023Sağlık
Uzman isim uyardı: Ramazanda bu içecek ve yiyeceklerden uzak durun!
Uzman isim uyardı: Ramazanda bu içecek ve yiyeceklerden uzak durun!Ramazanda sık tüketilecek kafeinli içeceklerin reflü hastalarının şikâyetlerini artıracağını söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Ertuğrul, “Ramazanda kafein içeren içeceklerden uzak durulmalıdır. Kafein denilince aklımıza sadece kahve gelmemelidir. Kafein içeren içecekler arasında günlük yaşantıda sık kullanılan kolalı içecekler ve çikolata içeren içecekler de bulunmaktadır. Kafein, yemek borusunun alt ucunda midenin girişine doğru bulunan kasların gevşemesine sebep olmaktadır. Bu nedenle reflünün en önemli tetikleyicileri arasındadır” dedi.
27.03.2023Yaşam
Sahurdan hemen sonra yatmak reflü ataklarını tetikleyebilir
Sahurdan hemen sonra yatmak reflü ataklarını tetikleyebilirİlk teravih namazı 22 Mart Çarşamba günü kılınacak, çarşambayı perşembeye bağlayan gece de ilk oruç için sahura kalkılacak. Ramazan ayına sayılı saatler kala iftarda ve sahurda fazla yemek yenmesinin ve sahurda yemekten hemen sonra yatılmasının reflü ataklarını tetikleyeceği uyarısında bulunan Gastroenteroloji Uzm. Dr. Sibel Tetik, midelerinde gastrit veya ülser sorunu olanların oruç tutmaya başlamadan önce tedavilerini tamamlamasını tavsiye etti.
15 yaşındaki çocuğun midesinden 1 metrelik şarj kablosu ve toka çıktı
15 yaşındaki çocuğun midesinden 1 metrelik şarj kablosu ve toka çıktıDiyarbakır'da kusma ve bulantı şikayetiyle hastaneye götürülen, çekilen röntgeninde 1 metrelik şarj kablosu ve toka yuttuğu tespit edilen 15 yaşındaki erkek çocuğu, Elazığda gerçekleştirilen operasyonla yuttuğu cisimlerden kurtuldu.
15.12.2022Yaşam
Prof. Dr. Sadettin Hülagü kimdir? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sadettin Hülagü’nün biyografisi!
Prof. Dr. Sadettin Hülagü kimdir? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sadettin Hülagü’nün biyografisi!Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına Prof. Dr. Sadettin Hülagü atandı. Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki, Prof. Dr. Sadettin Hülagü kimdir? Sadettin Hülagü kaç yaşında ve nereli? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sadettin Hülagü’nün biyografisi!
14.12.2022Gündem
Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı’na Sadettin Hülagü atandı
Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı’na Sadettin Hülagü atandıCumhurbaşkanı Başdanışmanlığına eski Kocaeli Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü atandı. Hülagü’nün atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.
13.12.2022Siyaset
İshal ve karın ağrısı bu iki hastalığın habercisi olabilir
İshal ve karın ağrısı bu iki hastalığın habercisi olabilirGastroenteroloji Uzmanı Dr. Fatma Seçil Kırdök, ülseratif kolit ve Crohn hastalıklarının semptomlarının birbirine çok benzediğine dikkat çekerek, karın ağrısı ve ishale yol açan bu hastalıkların stres ve kötü beslenmeyle tetiklendiğini söyledi.
4.12.2022Sağlık
Tam 35 kilo! Karın ağrısıyla gitti, doktorlar şaşkına döndü
Tam 35 kilo! Karın ağrısıyla gitti, doktorlar şaşkına döndüTekirdağ'da Türkiye ve dünyada çok nadir gerçekleşen bir olay yaşandı. Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden 40 yaşındaki kadın hasta, doktorları şoke etti. 'İlk kez' böyle bir vaka gördüklerini belirten doktorlar 2 saat süren operasyonun sonunda şaşkınlıklarının gizleyemedi. İşte haberin detayları...
22.11.2022Yaşam
Organ Bağışı Haftası’nda çarpıcı detay! 31 bin 295 kişi organ ve doku bağışı bekliyor!
Organ Bağışı Haftası’nda çarpıcı detay! 31 bin 295 kişi organ ve doku bağışı bekliyor!Türkiye’de 31 bin 295 kişi organ ve doku bekliyor. Sadece böbrek nakli alanında yılda yaklaşık 4 bin 500 civarında operasyon gerçekleştiriliyor. Dünyada ilk beş ülke arasında yer alan Türkiye’de organ naklinin yüzde 75’i canlı, yüzde 25’i kadavradan yapılıyor ancak uzmanlara göre bu oran kadavra açısından yeterli değil. 3-9 Kasım Organ Bağışı haftasında bu duruma dikkat çeken uzmanlar özellikle aile onamında önyargıların olduğunu belirtiyor. Uzmanlar, organ bağışçılarının ailelerine bildirmeleri ve bunun vasiyet olarak değerlendirilmesi gerektiğini dikkat çekiyor. Türkiye Nefroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Alaattin Yıldız ve Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği Başkanı Uluğ Eldeğez, organ nakli süreci ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Doku, Organ Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Organ Nakli ve Ulusal Koordinasyon Merkezi Birim Sorumlusu Seher Taş ise organ bağışı sürecini anlattı.
7.11.2022Sağlık
CHP eski Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in ölümüne 'ihmal' soruşturması
CHP eski Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in ölümüne 'ihmal' soruşturmasıSağlık Bakanlığı, CHP eski Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in ölümüyle ilgili ihmal iddiaları üzerine soruşturma başlattı. Bodrum'daki hastanede babasına teşhis konulamadığını belirten avukat Ezgi Pekşen, teftiş kurulu müfettişlerine 5 saat ifade verdi.
27.09.2022Gündem
Çöp evden çıkarılan Muhammed'in son hali ortaya çıktı! Vicdansız teyze tutuklandı
Çöp evden çıkarılan Muhammed'in son hali ortaya çıktı! Vicdansız teyze tutuklandıBursa'da bir çöp evde 1 yıldır kilitli tutulan ve bitkin düşen 9 yaşındaki erkek çocuk, önce Antalya’da yaşayan annesine daha sonra savcılık kararıyla Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teslim edildi. Geniş bir tedavisi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne yatışı yapılan çocuğun, Pediatri, Çocuk Ruh Sağlığı, Beslenme ve Diyet Polikliniklerini de kapsayan genel bir değerlendirmeye tabii tutulacağı bildirildi. Öte yandan teyze Kamuran Pınar A. çıkarıldığı adliyede tutuklanarak ceza evine gönderildi.
25.07.2022Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Gastroenteroloji ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gastroenteroloji haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.