Son dakika Fil hastalığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Fil hastalığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Fil hastalığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan fil hastalığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 34 fil hastalığı haberi bulunmuştur. Tüm fil hastalığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fil hastalığı nedir, neden olur, belirtileri nelerdir? Lenfödem (Fil hastalığı) bulaşıcı mı, tedavisi nedir, geçer mi?Denizli'den Antalya'ya çalışmak için gittiği otelde sivrisineğin ısırması sonucu fil ayağı hastalığına yakalanan ve 9 yıldır insan içine çıkacağı günün hayaliyle yaşayan güvenlik görevlisinden acı haber geldi. İyileşebilmek için sağlık camiasına yaptığı çağrıyla gündeme gelen güvenlik görevlisi, fenalaşması sonucu kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Peki, Fil hastalığı nedir, neden olur, belirtileri nelerdir? Fil hastalığı bulaşıcı mı, tedavisi nedir, geçer mi?
Antalya'da sivrisinek ısırdı, hayatı karardı! 9 yıldır insan içine çıkamıyor: 'Gücüm kalmadı'Denizli’den Antalya’ya çalışmak için gittiği otelde sivrisineğin ısırması sonucu fil ayağı hastalığına yakalanan güvenlik görevlisinin hayatı karardı. İlerleyen hastalığı nedeniyle 9 yıldır insan içine çıkamayan güvenlik görevlisi, enfeksiyonun çürümeye neden olmasından dolayı çoklu organ yetmezliği riskiyle karşı karşıya kaldı.
Hayatı kabusa döndü! 15 yıldır hastalığına teşhis konulamadıBatman’da yaşayan 50 yaşındaki Nezrife Tiryaki, 15 yıl önce ayaklarının günden güne şişmesiyle hayatı alt üst oldu. Gitmedik doktor bırakmayan Tiryaki, hastalığına teşhis konulamadığı için yetkililere yardım çağrısında bulundu.
Fil hastalığı nedir, neden olur?Lenf bezleri kanallar ve düğümlerde oluşan hasarlara bağlı olarak sıvı kaybetmesi sonucunda anormallikler oluşur. Lenf bezlerindeki bu tıkanıklıklar lenf sıvısının boşalmasını da olumsuz erkiler ve kol ile bacaklarda sıvı birikimine ve şişliklere neden olur. Bu durum fil hastalığı olarak adlandırılmaktadır.
Fil hastası olan Nijeryalı kadın Türkiye'de sağlığına kavuştuSağ elindeki şiddetli ağrı ve şişlik nedeniyle elini kullanamayan ve sol ayağındaki ağrılar nedeniyle yürümekte güçlük çeken 25 yaşındaki Nijeryalı Ruqayya Lawal Mukhtar’a kaldırıldığı hastanede lenfödem (fil hastalığı) teşhisi kondu. Genç kadının Türkiye’de tedavisini gerçekleştiren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. F. Figen Ayhan “Ruqqayya 12 seanslık fizik tedavi ve rehabilitasyon sonrası sağ elini kullanabiliyor ve desteksiz yürüyebiliyor” dedi.
Fil hastalığı hakkında uzmanlardan önemli uyarılarHalk arasında “Fil Hastalığı” olarak bilinen “Lenfödem” hakkında uyarılarda bulunan Uzm. Dr. Nurhan Barutçu, “Vücudun çeşitli bölgelerinde görülebilen lenfödem, erken evrede tanımlanırsa tedavi süreci daha rahat ilerliyor” dedi.
“Evde çıplak ayakla gezmek tehlikeli'Parmakların, kolun veya bacağın bir kısmı ya da tümünde şişme, ağırlık, gerginlik hissi ve tekrarlayan cilt enfeksiyonlarının lenfödem işareti olabileceğini söyleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Halil Ural, “Evde veya dışarıda çıplak ayakla kesinlikle dolaşmayın. Ayağınıza batacak herhangi bir cisim ciltte yaralanmaya neden olarak enfeksiyon oluşmasına ve sonrasında lenfödem hastalığına zemin hazırlayabilir” dedi.
Fil hastalığı bacaklarını bu hale getirdiBartın'da fil hastalığı teşhisi konulan Sabri Reisoğlu (65), köydeki evine hapsoldu. Reisoğlu, her geçen gün şişen ayakları nedeniyle sıkıntı yaşarken, maddi imkanları yeterli olmadığı için tedavi göremediğini belirterek yetkililerden yardım istedi. İki bacağının çürümesinden dolayı ağır koku altında olan evde sürekli parfüm kullanılırken, Reisoğlu, kimsenin misafirliğe bile gelmek istemediğini belirtti.
Sıkan ayakkabı ve takılara dikkat: Lenfödem belirtisi olabilirHalk arasında ‘fil hastalığı’ olarak da bilinen lenfödemin sinsice ilerlediğini vurgulayan Anadolu Lenfödem Derneği Başkanı Prof. Dr. Pınar Borman, kol ve bacakta görülen şişliklerden sonra muhakkak fizik tedavi bölümlerine başvurulması gerektiğini söyledi. Borman, “Ayakkabınız, takınız, kıyafetleriniz sıkıyorsa, lenfödem belirtisi olabilir” dedi.
Cinsel organı 90 santimetreye ulaştı!Doğu Afrika ülkesi Kenya'da yaşayan bir genç, cinsel organı yaklaşık 90 santimetreye ve 5 kilogram ağırlığına ulaşınca küçültmek için bıçak altına yattı
Yarım tonluk kadın ameliyat edilecekDünyanın en şişman kadını olarak kabul edilen 500 kilogramlık İmen Ahmed Abdulati obezite hastalarının zayıflaması için uygulanan bariyatrik cerrahi ameliyatı için Hindistan'a gidiyor.
50 bin lira bulunamazsa hayatı kararacakDiyarbakırlı 23 yaşındaki Gamze’nin 3 yaşındayken sol bacağı şişti. 10 yıl sonra sağ bacağı da şişen Gamze’ye halk arasında fil hastalığı olarak bilinen lenf ödemi tanısı konuldu. Maddi imkansızlık nedeniyle tedavisini yarım bırakmak zorunda kalan Gamze için 50 bin lira bulunamazsa bir daha asla evden dışarı çıkamayacak.
Lenfödem nasıl bir hastalıktırFizik tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Betül Toygar cevaplıyor; Lenfödem nasıl bir hastalıktır?Lenfödem, fil hastalığı olarak da bilinmektedir. Lenf sıvısının hücreler arasında birikerek çoğunlukla kollarda, bacaklarda bazen de gövdede şişkinlik yapmasıdır. Hücreler arasında bulunan sıvılar süzülerek kana karışırlar. Bu görevi yerine getiren sisteme lenfatik sistem denir. Lenfatik sistem kan dolaşımından farklı olarak yavaş işler. Yani kalbimiz gibi onu pompalayan bir sistem yoktur. Nefes alışımızla ve kaslarımızın hareketiyle yol alır.
Fil hastası kadının en büyük özlemiMuş'ta yakalandığı fil hastalığı nedeniyle bacak kalınlığı 65 santimetreye ulaşan genç kadının tek isteği, sağlığına kavuşmak - Genç kadın, en büyük özleminin 15 yıldır giyemediği ayakkabılarıyla tekrar yürümek olduğunu belirtti.
Saat ve yüzük sıkıyorsa dikkat!Halk arasında fil hastalığı olarak bilinen lenfödemin ilk belirtisi kol ve bacaklarda oluşan dolgunluk hissi. Memorial Hizmet Hastanesi’nden Uz. Dr. Demet Demircioğlu, “Tedavi mümkün” diyor
Fil hastalığı yatağa mahkum ettiManisa’nın Yunusemre İlçesi’nde yaşayan 2 çocuk annesi 52 yaşındaki Günnur Demirler, 5 yıl önce yakalandığı fil hastalığı nedeniyle 2 yıldır evinden çıkamaz oldu...
Yusuf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Ramazan ayında Yusuf Suresi okumanın yararları ve faziletleriYusuf Suresi genel olarak Hz. Yusuf'un hayatını konu alan Kuran'ın 12'inci suresidir. 111 ayetten oluşan bu surenin ilk 3 ayeti Medine'de ve geri kalanı ise Mekke'de indirilmiştir. Sure adını o zamanlar peygamber olan Yusuf'tan almıştır. Onun hayatı boyunca karşı karşıya kaldığı sıkıntılar ve bunlara ne denli sabrettiği asıl anlatılmak istenen konu, alınması gereken bir öğüt niteliğindedir. Mekke döneminde inmiştir. 111 âyettir. Bu sûrede Yûsuf Peygamberin hayatta karşılaştığı sıkıntılar ve bunlara sabrederek nasıl başarıya ulaştığı anlatılmakta ve inananlar için faydalı öğütler, önemli mesajlar verilmektedir. Kur’an’da baştan sona kadar bir tek konuyu anlatan tek sûre budur. Peki, Ramazan ayında Yusuf Suresi okumanın yararları ve faziletleri nelerdir? Yusuf Suresi kaç ayet, kaç sayfa? Yusuf Suresi meali nedir? İşte Yusuf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
Fil Suresi okumanın yararları ve faziletleriRamazan ayı Müslümanlar için oruç tutulan ve çeşitli ibadetlerin de sürekli yerine getirildiği on bir ayın sultanı olarak geçmektedir. Doğal olarak da Müslümanlar Ramazan ayında birçok duayı okuyarak ayı kendileri için daha da güzel hale getirmektedir. Fil suresi de okunan bu dualar arasında yerini almaktadır.
Otelde sivrisineğin ısırması sonrası hayatı kabusa dönmüştü! Kahreden haber geldiDenizli'den Antalya'ya çalışmak için gittiği otelde sivrisineğin ısırması sonucu fil ayağı hastalığına yakalanan ve 9 yıldır insan içine çıkacağı günün hayaliyle yaşayan güvenlik görevlisinden acı haber geldi. İyileşebilmek için sağlık camiasına yaptığı çağrıyla gündeme gelen güvenlik görevlisi, fenalaşması sonucu kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, öğretmen kontenjanları...Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) açıklama geldi. MEB öğretmen ve öğretim elemanı kontenjanları belli oldu. Öğretmen seçimi için kılavuz yayınlandı. MEB, yurt dışına 640 öğretmen ve öğretim elemanı görevlendirecek. İşte 2021 yurtdışı öğretmenlik kılavuzu ve MEB yurtdışı öğretmenlik 2021 başvuru şartları...
Fil Hastalığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fil hastalığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.