Deniz Kumu

Deniz Kumu

Son dakika deniz kumu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan deniz kumu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını deniz kumu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Deniz Kumu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan deniz kumu gelişmeleri de dahil olmak üzere 111 deniz kumu haberi bulunmuştur. Tüm deniz kumu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bahçelievler'de çöken binanın deniz kumundan yapıldığı ortaya çıktı
Bahçelievler'de çöken binanın deniz kumundan yapıldığı ortaya çıktı Bahçelievler’de dün sabaha karşı kısmen çöken binanın inşaatında deniz kumu kullanıldığı ortaya çıktı. Binanın enkazında yapılan çalışmalarda kolon ve beton parçalarındaki deniz kabukları dikkat çekti.
28.06.2024 Gündem
İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü! Bakan Yerlikaya adli ve idari soruşturma yapılıyor
İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü! Bakan Yerlikaya adli ve idari soruşturma yapılıyor İstanbul Küçükçekmece'de 3 katlı bir bina bilinmeyen bir sebeple çöktü. Bölge yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Enkaz altından bir kişinin cansız bedenine ulaşılırken 8 kişi yaralı olarak çıkarıldı. Öte yandan İstanbul Valiliği çöken bina ile ilgili olarak son bilgileri paylaşırken, 'Enkazda an itibariyle kalan şahıs bulunmayıp arama kurtarma ekiplerinin enkazda dinleme çalışmaları devam etmektedir.' açıklamasında bulundu.
2.06.2024 Gündem
Ölüme neden olan binanın yıkımında korku dolu anlar! Son anda pencereye çıkıp el salladı
Ölüme neden olan binanın yıkımında korku dolu anlar! Son anda pencereye çıkıp el salladı Avcılar’da geçen yıl, 38 yaşındaki Mahbup Uzunay, binadan düşen beton parçalarının kafasına düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Yapılan testlerde çürük olduğu belirlenen 4 katlı binanın yıkımı, olaydan 11 ay sonra başlatıldı. Yıkım sırasında, binanın 4'üncü katında uyuyan evsiz pencereye çıkarak ekiplere seslendi. Evsizin binayı terk etmesiyle yıkıma devam edildi.
20.03.2024 Gündem
'Balkonu mutfağa ilave etmek uygun değil' uyarısı! İşte depreme dayanıklı yapı için 3 aşama
'Balkonu mutfağa ilave etmek uygun değil' uyarısı! İşte depreme dayanıklı yapı için 3 aşama Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden Doç. Dr. Oğuz Akın Düzgün, depreme dayanaklı yapıların 3 aşamalı inşa edilmesi gerektiğini belirterek, "Mekan açmak için bölme duvarlarını kaldırmak, balkonu mutfağa ilave etmek uygun değil. Kirişten boru geçirmek için delikler açmak uygun değil. Bina başlangıçta nasıl tasarlanmışsa; o şekilde muhafaza etmek lazım" dedi.
5.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs'ın sloganını duyurdu: Doğru adımlarla yola devam
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs'ın sloganını duyurdu: Doğru adımlarla yola devam Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında gündeme dair merak edilen soruları yanıtladı. Seçim kampanyasındaki sloganlarını 'Doğru adımlarla yola devam' olarak belirlediklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hem şahsım, hem teşkilat olarak seçim kampanyamızı yüz yüze yürüteceğiz. Siyasette, 'Erdoğan stili' olarak kabul edilen bir tarz var. Nedir o? Yüz yüze, gönül gönüle ilişki" dedi. Deprem bölgesinde 27 bin 949 konutun inşasına başlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete tepki göstererek, "Hayatında inşaat nedir görmemiş, kalkmış bizi eleştiriyor, temele çukur diyor" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kentsel dönüşümle ilgili olarak ise "Biz hocalarımızla beraber çalışıyoruz, yeni dönemde daha detaylı bir şekilde ele alıp yasal çerçevelerde de bir adımı atabiliriz. Artık imar affı düşünemeyiz. Düşünme vakti yok" dedi.
29.03.2023 Gündem
Kız Kulesi'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi
Kız Kulesi'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi İstanbul'un sembol yapılarından Kız Kulesi'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Kurulan iskelede çalışmalar devam ederken, kubbe aslına uygun olarak yeniden ortaya çıkarıldı ve kaplama aşamasına geçildi. Kulenin restorasyon yapılmadan önceki fotoğraflarında ise kolon demirlerinin açığa çıktığı, betonunda deniz kumu ve midye kabuklarının olduğu görüldü.
21.03.2023 Gündem
Kiraladığı iş yerini sigorta için inceletince, kolonlardaki hasar ortaya çıktı
Kiraladığı iş yerini sigorta için inceletince, kolonlardaki hasar ortaya çıktı Avcılar'da 4 ay önce kiraladığı iş yerini sigortalatmak için binada inceleme yaptıran Nursel Keklik, bodrum katındaki kolonlarda betonun dağıldığını, demirlerin korozyona uğradığını görünce, tahliye kararı aldı. İş yeri sahibi, kira sözleşmesindeki sürenin tamamlamadığını gerekçe göstererek dava açtı. Keklik, "Deprem olmasa da yıkılabilecek bir binanın içindeyiz. Burası tam anlamıyla tabut, mezarımızdayız" dedi.
12.03.2023 Gündem
Ebrar Sitesi’nde 'nervürsüz demir' faciası!
Ebrar Sitesi’nde 'nervürsüz demir' faciası! Kahramanmaraş’ta yıkalan binaların çoğunda betonun kaymasını önlemek için kullanılan çıkıntılı demir yerine nervürsüz demir kullanıldığına vurgu yapan Yapı Denetim Uzmanı Mimar Ebutalip Ceren, “Ebrar Sitesi’nde yaklaşık iki bin canımızı kaybettik. 2000 yılı sonrası yapılmasına rağmen binalarda nervürsüz demir kullanılmış” dedi.
16.02.2023 Gündem
DASK ile ilgili tüm detaylar ortaya çıktı! 24 saat içinde hesaplara yatırılacak
DASK ile ilgili tüm detaylar ortaya çıktı! 24 saat içinde hesaplara yatırılacak Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm bölgede yaralar sarılmaya çalışılırken depremzedelerin hayata yeniden tutunabilmeleri için sigorta şirketlerinden alacakları tazminatlar büyük önem taşıyor. Konuyla ilgili merak edilen DASK hangi hasarları kapsar? Hangi konutlar kapsamda? DASK, ne kadar hasar ödeyecek? Zararın tamamı ödenir mi? Hasar ihbarı nasıl yapılacak? sorularına uzman isimler ve sektör temsilcileri cevap verdi. İşte detaylar...
15.02.2023 Gündem
Dünya Türkiye için seferber oldu! Dolandırıcıları Yunan medyası deşifre etti...
Dünya Türkiye için seferber oldu! Dolandırıcıları Yunan medyası deşifre etti... Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddettindeki depremlerin vurduğu Türkiye için tüm dünya harekete geçti. Tarihin en büyük felaketi sonrası pek çok ülke Türkiye'ye yardım ve arama kurtarma ekibi gönderdi. Dünya basını Türkiye'deki gelişmelere gemiş yer ayırmaya devam ederken Yunan basınıise dolandırıcıları deşifre etti.
15.02.2023 Dünya
Depremde yıkılan binadan deniz kumu ve dere taşı çıktı
Depremde yıkılan binadan deniz kumu ve dere taşı çıktı Gaziantep İslahiye’de yıkılan Gözde Apartmanı’ndan alınan karot örneğinde dere taşı ve deniz kumuna rastlandı. Bir cephesi 6 katlı, diğer cephesi 8 katlı inşa edilen binaya 2018’de çürük raporu verildiği ortaya çıktı.
15.02.2023 Gündem
THY: Uçuşlarımız yine ücretsiz olacak
THY: Uçuşlarımız yine ücretsiz olacak Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından 6 gün boyunca 790 seferle 139 bin 438 vatandaşın tahliyesini gerçekleştiren Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, deprem bölgesinden yolcuları ücretsiz taşımaya devam edeceklerini açıkladı. Bolat, "Çok yakında rezervasyon sistemine geçmeyi planlıyoruz. Sistemlerimize ulaşım imkanı olmayan yerlerdeki yolcularımızın diğer şehirlerdeki akrabaları, komşuları veya arkadaşları da onlar adına rezervasyon yapabilirler" dedi. 
12.02.2023 Ekonomi
TBMM Başkanı Şentop, Adana'da depremzedeleri ziyaret etti
TBMM Başkanı Şentop, Adana'da depremzedeleri ziyaret etti TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Adana'da depremzedeleri ziyaret edip, yaralıların durumu hakkında bilgi aldı.
12.02.2023 Gündem
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Deprem bölgesinde davalar 2 ay ertelenecek
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Deprem bölgesinde davalar 2 ay ertelenecek Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki davaların 2 ay süreyle erteleneceğini duyurdu.
12.02.2023 Gündem
Acı gerçek ortaya çıktı! 'Binalarda deniz kumu kullanılmış'
Acı gerçek ortaya çıktı! 'Binalarda deniz kumu kullanılmış' Tüm Türkiye’yi yasa boğan depremlerin ardından Kocaeli’den Hatay’a arama kurtarma çalışmalarına katılmak için giden inşaat işiyle uğraşan gönüllüler, yıkılarak enkaza dönüşen binaların yapımında deniz kumu kullanıldığını tespit etti.
12.02.2023 Gündem
Çin’den sipariş ettiği ürünü almaya gidince şok oldu
Çin’den sipariş ettiği ürünü almaya gidince şok oldu E-ticaret sitelerinden alışveriş yapanları ilgilendiren olay! Kumaş üretimi yapan Yunus Deniz, Çin’den sipariş ettiği ürünler gelince şoka uğradı. Çıkan şey karşısında hüsran yaşayan iş insanı, “Konteyner Çin’deki limanda kontrol ediliyor. Oradaki görevlilerin bunu fark etmemiş olması imkânsız, organize bir dolandırıcılık. Hakkımızı arayacağız, Çin ile iş yapanlar da dikkatli olsun” uyarısında bulundu.
17.10.2021 Gündem
Şahan Gökbakar’ın villasındaki iskele için karar verildi
Şahan Gökbakar’ın villasındaki iskele için karar verildi Muğla MUĞLA Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nce komedyen Şahan Gökbakar'ın Marmaris'teki koyda satın aldığı dubleks villanın önüne izinsiz iskele yaptırıp, 'Özel mülktür' tabelası asmasıyla ilgili başlatılan inceleme tamamlandı.
13.07.2021 Magazin
Ünlü oyuncu Şahan Gökbakar'a şok! İzinsiz yaptı, inceleme başlatıldı
Ünlü oyuncu Şahan Gökbakar'a şok! İzinsiz yaptı, inceleme başlatıldı Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, komedyen Şahan Gökbakar'ın Marmaris'teki bir koyda satın aldığı dubleks villanın önüne izinsiz iskele yaptırıp, 'Özel mülktür' tabelası astığı iddialarıyla ilgili olarak inceleme başlattı.
8.07.2021 Magazin
Kulaklardan çıkanlar hayrete düşürüyor
Kulaklardan çıkanlar hayrete düşürüyor Düzce’de, Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Ali Fuat Şaşoğlu, kulağa kaçan yabancı cisimlerin kulakta duyma kaybına varacak hasarlar yaptığını belirtirken, hastaların kulaklarından çıkan sinek, karınca, kulaklık tıpası, boncuk ve oyun hamuru şaşırtıyor.
6.05.2021 Sağlık
'İnşaatta deniz kumu kullanımı çelik malzemeyi yıllar içinde inceltir'
'İnşaatta deniz kumu kullanımı çelik malzemeyi yıllar içinde inceltir' İzmir’in Seferihisar açıklarındaki depremin ardından Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'Sıvada deniz kumu kullanıldığı tespiti var' açıklaması inşaat malzemelerine karıştırılan deniz kumu tehlikesini gündeme getirdi. İnşaat mühendisi İrfan Kadiroğlu, sıvada deniz kumu kullanımının binanın dayanıklılığına bir zararı olmadığını belirterek, "Ancak, betonarmede kullanılırsa klorür çözünerek demirdeki iyonlarla reaksiyona girer ve paslanmaya sebep olur. Yıllar boyunca bu paslanma devam eder. Çelik malzeme bina ilk inşa edildiğinde kalınken, giderek incelir" dedi.
16.11.2020 Gündem
Bakan Kurum: Van'da 254  konut yıkıldı
Bakan Kurum: Van'da 254 konut yıkıldı Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, İran'da meydana gelen depremde Van'da hasar gören yapılara ilişkin, "Hak sahibi vatandaşlarımıza kalıcı konutlar için çalışma başlatmış durumdayız." dedi.
24.02.2020 Gündem
Kartal'daki çöken binaya ilişkin iddianame kabul edildi
Kartal'daki çöken binaya ilişkin iddianame kabul edildi Kartal'da Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesine ilişkin biri tutuklu 3 sanık hakkında hazırlanan iddianame Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Mahkeme, tutuklandıktan bir ay sonra tahliye edilen binanın projesini oluşturan Suzan Çayır hakkında, tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Dava, 24 Haziran'da görülecek
11.04.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN TÜRK-Kanal D ortak yayınına konuk oldu.
25.02.2019 Siyaset
İçinden fay geçen Gemlik taşınıyor!
İçinden fay geçen Gemlik taşınıyor! Aktif deprem fayı üzerine kurulu Bursa’nın Gemlik ilçesi şehrin 3 kilometre kuzeyine taşınacak. Böylece Cumhuriyet tarihinde ilk kez deprem yaşanmadan önce bir ilçenin yeri değişmiş olacak
29.09.2021 Gündem
Dünya Turizm Fuarı Londra'da başladı
Dünya Turizm Fuarı Londra'da başladı Türkiye’nin de katıldığı Dünya Turizm Fuarı (WTM), İngiltere'nin başkenti Londra'da başladı.
17.06.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Deniz Kumu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki deniz kumu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.