Son dakika Demokratik Kongo haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Demokratik Kongo ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Demokratik Kongo haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan demokratik kongo gelişmeleri de dahil olmak üzere 445 demokratik kongo haberi bulunmuştur. Tüm demokratik kongo haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'de yaz transfer dönemi bitti! İşte rakamlarla transfer dosyasıFutbolda Türkiye için 2024-25 sezonu birinci transfer ve tescil dönemi kapandı. Yaz transfer döneminde Trendyol Süper Lig takımlarının yaptığı 158 transferden 101'i Türkiye dışından gerçekleşti. Süper Lig'de yaz transfer döneminde 19 milyon 500 bin avroluk bonservis bedeliyle en pahalı futbolcu Youssef En-Nesyri oldu. Süper Lig takımlarının yaptığı 158 transferin yaş ortalaması 26,5 oldu.
Maymun çiçeği virüsü pandemi yapar mı, maymun çiçeği virüsü nedeniyle kapanma olur mu? Tekrar pandemi olacak mı 2024?Dünya Sağlık Örgütü (WHO), maymun çiçeği olarak da bilinen Mpox virüsü nedeniyle küresel halk sağlığı acil durumu ilan etti. Maymun çiçeği virüsü ilk olarak 1958 yılında araştırma için tutulan maymun kolonilerinde çiçek benzeri bir hastalığın görülmesiyle keşfedildi ve insanlardaki ilk maymun çiçeği vakası 1970 yılında Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde (DRC) kaydedildi. Dünya alarma geçerken vatandaşlar maymun çiçeği virüsünün tekrar bir kapanmaya neden olup olmayacağını sorgulamaya başladı. İşte uzman yorumlarına göre “Tekrar pandemi olacak mı 2024, maymun çiçeği pandemi olur mu? Eylülde kapanma olur mu maymun çiçeği virüsü terar pandemi yapar mı?” sorularının yanıtı…
Gri liste nedir, Mali Eylem Görev Gücü (FATF) ne işe yarar? Gri listeden çıkınca ne olur, FATF gri listede hangi ülkeler var?Türkiye, Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü (FATF) gri listesinden çıkarıldı. FATF, 2021 yılında Türkiye’yi kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede geride kaldığı gerekçesiyle gri listeye almıştı. Peki, Gri liste nedir, Mali Eylem Görev Gücü (FATF) ne işe yarar? Gri listeden çıkınca ne olur, FATF gri listede hangi ülkeler var?
Günün En Çok Oynanan MaçlarıMisli’de, İddaa programı içerisinde yer alan günün en çok oynanan bahislerini ve Misli yazarlarının bu maçlar için yaptığı yorumları sizler için derledik.
Türk şirketi Afrika’da 3 milyar dolar hacme ulaştıTürk şirketi Miller Holding, Afrika kıtasında 3 milyar dolarlık taahhüt hacmine ulaştığını duyurdu. Orta ve Batı Afrika’da yer alan 17 ülkede faaliyet gösteren şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Mildon, “Bize ‘Afrika’da iş yapmak zor’ diyorlar. Yeterince efor gösteren, kararlı şirketler için hiçbir pazar zor değil. Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde büyüdük, şimdi farklı ülkelerde de etkiliyiz. Kıtada Çinlilerden, Avrupalılardan farkımız kazan-kazan prensibimiz. Afrikalılar Türklerle iş yapmayı seviyor” dedi.
Ruanda Bayrağı Anlamı Nedir? Ruanda Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?Ruanda sadece Ruanda nüfusunda değil diğer komşu ülkelerde örneğin Kongo ve Uganda'da Kinyarwanda dillerini konuşan insanları da barındırmaktadır. Ruanda'nın kendi kültürü içerisinde mevcut olan Tutsi, Twa ve de Hutu kabileleri arasında meydana gelen etnik bölünmeler, kültürel farklılıkların varlığından ziyade tarihi kökenlere dayanmaktadır. Ancak derin siyasi bölünmelerin varlığına rağmen ortak bir kültür üzerinde yaşamlarını inşa etmişlerdir.
Uganda’da bir okula yapılan saldırıda 25 kişi öldürüldüUganda polisi, Demokratik Kongo sınırına yakın bir okula dün akşam Demokratik İttifak Güçleri’nce (ADF) yapılan terör saldırısında 25 kişinin öldüğünü, 8 kişinin yaralandığını duyurdu.
Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 2 deprem! Son durum açıklandıKahramanmaraş'ta dün sabah saat 04.17'de 7,7; saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 5 bin 894'e yükseldi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı açıklamada, Hatay, Maraş ve Adıyaman'da 48 saat itibariyle görevli araçların dışındaki diğer her türlü aracın girişinin yasaklandığını duyurdu.
DSÖ: Bu yıl 1 milyon insan Covid-19’dan öldüDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Bu hafta, bu yıl şimdiye kadar bildirilen 1 milyon ölümle ilgili trajik dönüm noktasını geçtik” dedi.
Maymun çiçeği virüsü, anne karnındaki bebeğe ulaşabilirMaymun çiçeği virüsünün anne karnındaki bebeğe ulaşabilme riski olduğunu vurgulayan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu, bu hastalardaki yaralara dokunulmaması, tükürük ve kan örneklerine temas etmemeleri ve hastaya ait çarşaf, havlu gibi malzemelere kesinlikle dokunmamaları gerektiğini belirtti.
Su çiçeği aşısı maymun çiçeğinden korur mu? Maymun çiçeği aşısı var mı?Dünyada 48 ülkede 3 bin 500'den fazla kişiye bulaşan maymun çiçeği virüsü Türkiye’ye de sıçradı. Vatandaşlar virüsün belirtilerini, nasıl bulaştığını sorgulanırken suçiçeği aşının maymun çiçeğinden koruyup korumayacağını da sorgulamaya başladı. Peki, Su çiçeği aşısı maymun çiçeğine karşı korur mu?
'Maymun çiçeği ' alarmı! Hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdiler...Dünyayda hızla yayılan 'Maymun çiçeği' hastalığı İstanbul'un Sultangazi ilçesinde alarma neden oldu. Ellerinde çıkan yaralar nedeniyle yabancı uyruklu 2 kişi eczaneye giderek ilaç istedi. Eczacı, 'Maymun çiçeği' şüphesiyle durumu yetkililere bildirdi. Polis ve sağlık ekipleri, eczaneden çıkarak ilerleyen 2 kişi ile yanlarındaki arkadaşlarını cadde üzerinde durdurdu. 3 kişi ambulansla hastanede götürüldü. Maymun çiçeği şüphesi olan 3 yabancı uyruklunun test sonucu beklenirken yaraların sebebinin 'suçiçeği' olabileceği de kaydedildi.
Karantina geri dönebilir! Bilim kurulu üyesi açıkladıSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, 20 gün içinde 21 ülkeye ulaşan maymun çiçeği vakaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Yavuz, Türkiye'nin uluslararası seyahatler için bir geçiş ülkesi olması nedeniyle vaka görülme açısından yüksek riskli coğrafyalardan biri olduğuna işaret ederek, hastalığın ülkemizde de tespit edilmesi durumunda ilk vakanın iyileşme süreci olan yaklaşık 4 hafta boyunca karantinada tutulması gerekeceğini kaydetti.
Maymun çiçeği virüsü için aşı gerekiyor mu? DSÖ resmen açıkladıKovid-19 pandemisinin ardından dünyanın farklı noktalarından peş peşe vaka haberlerinin geldiği maymun çiçeği endişe yarattı. Tekrar toplu aşılamaya ihtiyaç duyulup duyulmayacağı merak edilirken DSÖ'den önemli bir açıklama geldi. Peki, maymun çiçeğinde toplu aşılama gerekiyor mu? DSÖ, 20’den fazla ülkeden 200 maymun çiçeği vakası olduğunu aktarırken toplu aşılamaya gerek duyulmadığını belirtti. Çiçek hastalığı için kullanılan aşıların maymun çiçeğinde de yüzde 85 koruma sağladığı ifade ediliyor.
Yeni salgın çocukları vuruyor! Maymun çiçeği...Maymun çiçeği hastalığının çocuklarda daha ciddi seyredebileceği uyarısında bulunan Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu, Hastalık belirtileri 2-4 hafta sürer ve genellikle tedavi gerektirmeden kendi kendine iyileşir. Ancak hastalık şiddetli de seyredebilir ve akciğer enfeksiyonu, sepsis, beyin enfeksiyonu, kornea enfeksiyonu (körlüğe neden olabilir) gibi komplikasyonlara yol açabilir. Çocuklarda daha ciddi seyredebilir. Hastalık yüzde 3-6 arasında ölüme neden olabilmektedir dedi.
Maymun çiçeği virüsüne karşı nasıl önlem alınır? Maymun çiçeği virüsü pandemiye neden olur mu?Dünyada hızla yayılmaya başlayan ve maymun çiçeği virüsü hastalığı olarak bilinen Monkeypox, Covid -19 pandemisi daha bitmeden yeni bir endişe kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, maymun çiçeği virüsü nedir? Maymun çiçeği virüsü pandemiye neden olabilir mi? Maymun çiçeği virüsüne karşı nasıl önlem alınır? Maymun çiçeği virüsü Türkiye’de görüldü mü? Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Ayşegül Ulu Kılıç, maymun çiçeği virüsü hastalığı monkeypox’u anlattı.
Maymun çiçeği virüsü nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir, Türkiye’de var mı, öldürür mü? İşte Maymun çiçeği hastalığı hakkında merak edilenler...Maymun çiçeği virüsü dünya genelinde yayılmaya devam ediyor. Virüs Avusturya ve Arjantin'e de sıçradı, böylece virüsün görüldüğü ülke sayısı 15'e çıktı. İlk olarak 1970'lerde Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde kaydedilen ve son 10 yılda artış gösteren maymun çiçeğinin belirtileri, yüzde başlayan ve vücudun geri kalanına yayılan ateş, baş ağrısı ve deri döküntüleri şeklinde ortaya çıkıyor. Peki, Maymun çiçeği virüsü nedir, nasıl bulaşır, Türkiye’de var mı? Maymun çiçeği hastalığı belirtileri nelerdir, öldürür mü?
Maymun çiçeği virüsü nedir, belirtileri ne? Maymun çiçeği virüsü bulaşıcı mı? Dünyada yeni virüs paniği! Koronavirüs salgınının etkileri henüz atlatılamamışken, yeni virüs maymun çiçeği hastalığı ile ilgili endişe yaşanıyor. Daha önce Afrika’da görülen maymun çiçeği virüsü, bugünlerde Avrupa, Kuzey Amerika ve Avustralya dahil 12 ülkede görüldü. Daha önce hastalık üzerinde çalışan Afrikalı bilim insanları, vaka yayılımı karşısında şaşkın. Peki, Maymun çiçeği virüsü nedir, belirtileri ne? Maymun çiçeği virüsü bulaşıcı mı? Maymun çiçeği virüsü nasıl bulaşır? Maymun çiçeği virüsü öldürür mü? İşte yeni virüs hakkında merak edilenler…
Demokratik Kongo ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki demokratik kongo haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.