Son dakika çocuklarda beslenme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çocuklarda beslenme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çocuklarda beslenme haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan çocuklarda beslenme gelişmeleri de dahil olmak üzere 626 çocuklarda beslenme haberi bulunmuştur. Tüm çocuklarda beslenme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karlı ve yağışlı havalar geliyor! İşte uzman isimden kışın beslenmenin altın kurallarıKarlı ve yağışlı havalar sıcak günlerin yerini almaya başladı. Kış mevsiminde hava sıcaklığının düşmesi ile birlikte yetişkin ve çocuklarda beslenme değişiklikleri görüldüğünü ifade eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Hande Güngör, sağlıklı hayatın sürdürülmesi için mevsimine uygun sağlıklı beslenme ile ideal kilonun korunmasının önemli olduğunu söyledi.
Çocuklarda beslenme bozukluğuna yol açıyor! Bu belirtilere dikkat!Çocuklarda beslenme bozuklukları, yutma bozukluğu ile birlikte veya bağımsız görülebiliyor. Beslenme ve yutma için gerekli becerilerin anne karnında gelişmeye başladığını belirten uzmanlar, yeni doğanlarda beslenme becerilerinin reflekslerle gerçekleştiğini ifade ediyor. Uzmanlar; erken doğum, nörolojik bozukluklar ve duygusal temelli zorluklar nedeniyle kaynaklı ortaya çıkabilen beslenme ve yutma bozukluklarında belirtilere önem verilerek tedaviye başlanmasını tavsiye ediyor.
SMA hastalığı nedir? SMA hastalığı tedavisi var mı? SMA Bilim Kurulu toplanıyor!SMA Bilim Kurulu toplanıyor! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak Kurul Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastaları için tedavi alternatifleri ve ülke genelinde başlatılacak tarama çalışmalarını ele alacak. Peki, SMA hastalığı nedir? SMA hastalığı tedavisi var mı? İşte detaylar…
Çocukların beslenme çantasından eksik etmeyin! Hastalıklardan koruyor!Okulların açılmasıyla birlikte ebeveynler hem çocukların beslenmesi hem de bağışıklığın güçlendirilmesi ile ilgili uzman tavsiyelerini yakından takip ediyor. Çocukların gelişimleri ve bağışıklığın güçlendirilmesinde sütün önemine dikkat çeken uzmanlar, çocukların beslenme çantalarında mutlaka sütün bulunması gerektiğini belirtiyor.
Çocuklarda sağlıklı beslenme önerileri!Günümüzde yeterli ve dengeli beslenmeyen insan nüfusunun önemli bir bölümü, yanlış beslenme sonucunda meydana gelen hastalıklara karşı maddi ve manevi mücadele veriyor. Çocukların önemli bir yüzdesinin besinlere erişimde güçlük çektiğini ve eğitimsizlik nedeniyle yanlış beslenmeye maruz kaldığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, çocuklarda sağlıklı beslenme ile ilgili tüm merak edilenleri anlattı.
Çocuklarda obezitenin önüne geçmek için 10 ipucu!Tüm dünyada çocuklarda obezite hızla yaygınlaşıyor. Uzmanlara göre çocukluk çağı obezitesi, çocuklar için ciddi bir sağlık tehdidi! İlerleyen yaşlarda kronik hastalıklara neden olan obeziteyi önlemenin yolu ise bebeklikten itibaren doğru beslenmeden geçiyor. Diyetisyen Neva Yeniçeri, çocuklarda obezitenin önüne geçmek için beslenme ipuçlarını paylaştı. İşte çocuklarda obezitenin önüne geçmek için 10 ipucu!
Çocuklarda diş çürükleri farklı sebeplerden kaynaklanıyorÇocuklarda görülen diş çürüklerinin beslenme şeklinden genetik faktörlere, ağız bakımından uzak durulması gereken besinlere kadar çeşitli nedenleri olabileceğini belirten Pedodonti Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Dilek Özge Yılmaz, "Diş çürüğü, basitçe, ağızda var olan bazı bakterilerin dişin sert yapısını, belirli etkenlerin varlığı sonucu bozulması olayıdır" dedi.
Pandemi tedbirleri çocuklara oyunlarla anlatılmalı!Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Harika Sönmez, çocukların pandemide en çok etkilenen yaş grubu olduğunu belirterek, “Bu durumun bir süreç olduğu çocuklara doğru şekilde anlatılmalı. Maske, mesafe ve hijyen kuralı yaş grubuna göre oyunlarla anlatılabilir” dedi
Giderek artan tehlike: Kızarmış gıda tüketimiKızarmış gıda tüketiminin giderek arttığını ve bu yolla oluşan kalp hastalıklarının da yaygınlaştığını belirten Kardiyolog Dr. Rıza Kaya, “Trans yağlar ve doymuş yağ asitleri, kötü kolestrol dediğimiz, kolestrol düzeyini yükseltiyor. Kızartılmış gıdaların tüketimi, kalp damar hastalıkları, inme, diyabet, hipertansiyon gibi hastalıkların da oranını artırıyor” dedi.
Çocuklarda beslenme güçlüğü ve kilo alamama varsa dikkat!Çocuklarda kalp üfürümleri altta yatan bir kalp rahatsızlığına işaret edebiliyor. Doğuştan kalp hastalıklarının önemli kısmını kalp içi delikler ve büyük damarlar arası açıklıklar oluşturuyor. Genellikle belirti vermeyen bu durum muayene sırasında ortaya çıkabiliyor ve kilo alamama, beslenme güçlüğü, solunum ve sık solunum yolu enfeksiyonu gibi belirtiler görülebiliyor. Prof. Dr. Feyza Ayşenur Paç, çocuklarda kalp üfürümü ile ilgili merak edilenleri anlattı.
Çocuğunuzun bağışıklığını beslenme çantasıyla koruyunOkullar kademeli olarak açıldı. Kantinlerin kapalı olmasıyla birlikte okul çevrelerinde bulunan büfe, döner ve pastanelere öğrencilerin talebi arttı. Uzmanlarsa salgın döneminde çocuklar için beslenmenin önemli olduğunu ve hazır gıdalardan uzak durulması gerektiğini söylüyor. Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, “Anneler dışarıdan poğaça almak yerine kendileri evlerinde yapabilir. Türk geleneğinde ekmek arası diye bir söylem vardır. Veliler tam buğday ekmeğinin arasına peynir, yumurta, balık, tavuk kıymasından olan köfte koyabilir alın size ne güzel beslenme çantası” dedi.
Çocuklarda ek gıda nasıl olmalı?Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Büşra Filiz Genç çocuklarda beslenme ve ek gıda konularında önemi bilgiler verdi.
Kahvaltı yapan öğrenciler derslere daha çok katılıyorOkul dönemlerinde çocuklarda beslenme meselelerinin baş gösterdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Uğur Çelik, ailelerin dikkat edeceği hususları anlattı.
Gençleri teknoloji bağımlılığından kurtarıyorlarBursa Osmangazi Sağlıklı Hayat Merkezindeki Teknoloji Bağımlılığıyla Mücadele Birimi, telefon, tablet ve bilgisayar bağımlılığına karşı çalışmalar yapıyor, bağımlılara destek oluyor.
Dilbağı ve konuşmaya etkisiUzm. Dil ve Konuşma Terapisti Sümeyra Öztürk cevaplıyor; Dilbağı ve konuşmaya etkisiHalk arasında dil bağı olarak bilinen ankiloglossi, doğuştan gelen bir sorundur. Ankiloglossi (dilbağı) dilin alt ve orta kısmında bulunan ve dili ağız tabanına bağlayan kısmının normalden kısa olması durumudur. Dilaltıbağı, bazı bebeklerde ya da çocuklarda beslenme, yutma ve konuşma sorunları oluşturabilir. Dilin konuşma işlevini yerine getirebilmesi için aşağı, yukarı ve yanlara doğru serbestçe hareket edebilmesi gerekir. Bazı çocuklarda dilbağı dilin hareketini kısıtlar ve özellikle yukarı kalkma hareketini gerektiren “r” ve “l” seslerinde sorun görülür. Ayrıca dilbağı, dilin ön bölgesinin kullanılmasını gerektiren “ş”, “ç”ve “t” gibi sesleri de etkileyebilir.
Çocuklarda demir eksikliğine dikkat!Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meryem Albayrak, demir eksikliği anemisinin çocuklarda zekayı geri dönüşümsüz olarak olumsuz etkilediğini söyledi.
Çocuğun şişmanlığından aile sorumluÇağın problemi haline gelen obezite, özellikle çocuk yaşlarda görülmeye başlamasıyla dikkat çekiyor. Yeteri kadar hareket etmeyen, spor yapmayan ve buna ek olarak sağlıksız besinler tüketen çocuklar, küçük yaşlardan itibaren kronik sağlık sorunlarıyla baş başa kalıyorlar. Çocuklarda beslenme alışkanlıklarının doğumla beraber başladığını ifade eden uzmanlar çocuklardaki kilo problemi ailelerin bilinçsizliğinden kaynaklandığını belirtti.
Okullar açıldı, uzman isim uyardı: Enfeksiyonlara dikkat!Kreş ve okul ortamında mikropların damlacık, hava yolu, temas veya oral yolla bulaştığını söyleyen Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ruken Tekdemir; okula giden çocukları enfeksiyondan korumak için neler yapılması gerektiğini anlattı.
Gaziantep’te sağlıklı yaşam seferberliği! Ebeveyn ve çocuklar için eğitimler sürüyorGaziantep Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla ebeveynler ve çocuklar için eğitim ve atölye çalışmaları düzenliyor. “Pusulam Annem” projesi ile ebeveynlere yönelik eğitimler dikkat çekerken, çocuklar için düzenlenen beslenme etkinlikleri de büyük ilgi görüyor.
Yapay tatlandırıcıda acı gerçek! En çok 'şekersiz' etiketli ürünlerde bulunuyorAraştırmaya göre haftada 2 porsiyon ve üzeri yapay tatlandırıcılı içecek tüketenlerde bağırsak kanseri riski daha yüksek. Uzmanlar ayran ve doğal meyve sularını önerirken, zehir içeren yapay tatlandırıcılar özellikle ‘şekersiz’ etiketiyle satılan ürünlerde bulunuyor.
Sitikolin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Sitikolin Barındıran Gıdalar Listesi...Sitikolin, protein içeren gıdalarda bulunan bir maddedir. Yumurta sarısı, karaciğer, soya fasulyesi, et, sakatatlarda bulunmaktadır. Vücudun ürettiği amino asidi ve metionin maddelerinden oluşan sitikolin suda çözülmektedir. Yapılan araştırma sonuçlarına göre sitikolinden zengin beslenmenin önemi ifade edilmektedir.
“Teknoloji bağımlılarında böbrek taşı riski daha yüksek”Böbrek taşı oluşumunda cinsiyetin, genetik faktörlerin, yaşam tarzının ve diyetin başlıca etkenler olduğuna dikkat çeken Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Şahin, “Taş hastalığı erkeklerde daha sıktır. Ancak son yıllarda beslenme alışkanlığının değişmesi nedeniyle kadınlarda ve çocuklarda da hastalık artmıştır. Sedanter hayat yaşayanlar, yatalak hastalar ve teknoloji bağımlılığı nedeniyle az hareket edenlerde daha sık görülmektedir. Obezite de taş hastalığı riskini artırmaktadır” dedi.
Çocuklarda Beslenme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çocuklarda beslenme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.