Son dakika Bulaşıcı hastalıklar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Bulaşıcı hastalıklar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Bulaşıcı hastalıklar haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan bulaşıcı hastalıklar gelişmeleri de dahil olmak üzere 514 bulaşıcı hastalıklar haberi bulunmuştur. Tüm bulaşıcı hastalıklar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM'de İsrail çağrısı: Katliam şebekesini durdurmak için neyi bekliyorsunuz!Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'taki 79. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kürsüsünden dünyaya hitap etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, "BM Güvenlik Konseyi, Gazze soykırımının önüne geçmek, bu zulme, bu barbarlığa 'dur' demek için daha neyi bekliyorsunuz? Filistin halkıyla birlikte kendi vatandaşlarının canını tehlikeye atan katliam şebekesini durdurmak için daha neyi bekliyorsunuz?" açıklamasında bulundu.
Deprem sonrası riskler GİBTÜ’de masaya yatırıldıGaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 10 farklı üniversiteden 120’ye yakın akademisyenin katıldığı “Mikrobiyoloji ve Halk Sağlığı Bakışı ile Afetler, Salgınlar, Etkenler” etkinliğinde Asrın Felaketi olarak tanımlanan 6 Şubat depremleri sonrası depremin yol açtığı yıkıcı etkiler ve sonrasında sağ kalanların risklerini içeren halk sağlığı sorunları, bulaşıcı hastalıklar ve etkenleri ile birlikte irdelenerek gün boyunca üç oturumla enine boyuna konuşuldu ve değerlendirildi.
Hücreden AIDS’e neden olan HIV virüsünü çıkarttılar!Hollandalı bilim insanları, AIDS’e neden olan HIV virüsünü gen düzenleme teknolojisiyle laboratuvar ortamında DNA’dan makasla kesip atar gibi çıkardılar. ESCMID yaptığı açıklamada, "CRISPR-Cas gen düzenleme teknolojisinin nasıl kullanılabileceğini göstererek tedavi umutlarını artırdı” dedi.
Doğal Afet Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Doğal Afetler Neden Olur?Doğal Afetler, Dünya'nın herhangi bir doğal fenomeninden kaynaklanan felaket olaylarıdır. Bunlar sel ve kasırgalardan tsunami ve depremlere kadar değişebilir. Örneğin Türkiye'de meydana gelen ve pek çok can kaybına yol açan deprem doğal bir felaketti. Doğal tehlike, aktif fay hatlarının altında yaşıyor. Antropojenik nedenler bazı doğal tehlikelere neden olabilir veya bunları etkileyebilir.
"Deprem bölgelerinde yeterli miktarda temiz su sağlanmazsa hastalıklar çoğalabilir"İstanbul Rumeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'ndan Öğr. Gör. Nazife Koç, "Afetlerden sonra salgın hastalıkların hem görülme riski hem de yayılım hızı artar. Ama bu her afetten sonra salgınların olacağı anlamına gelmez. Dört haftadan daha uzun süre kalabalık ortamda yaşanmak zorunda kalınması, enfeksiyon hastalıklarının yayılma riskini arttırır. Salgınların oluşmasında kalabalık faktörü ile bazı başka birtakım koşullarda etkilidir. Enfeksiyon ajanının daha önceden bölgede var olması, yeteri miktarda sağlıklı suyun sağlanamaması, evsel ve insan atıkları gibi çevresel riskler, salgın riskini arttırır" dedi.
Göç eden depremzede çocuklar için 'aşı' uyarısıGazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, deprem felaketinin ardından çok sayıda kişinin başka illere göç ettiğini hatırlatarak, "Burada çocuk aşılarının yapılması, çok önemli. Göç eden depremzede çocuklara, çocukluk çağı aşıları yapılmazsa çocukluk çağı hastalıklarına karşı açık hale gelebilirler. Burada difteri, boğmaca, kızamık, tetanos, tüberküloz gibi aşılardan bahsediyoruz" dedi.
Bakan Koca: Deprem bölgesinde şu ana kadar herhangi bir bulaşıcı hastalık salgını saptanmadıSağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesinde şu ana kadar herhangi bir bulaşıcı hastalık salgınına rastlanmadığını belirterek, "Valilik ya da Kaymakamlıkların ‘musluk suyu içilebilir’ duyurusuna kadar içme ve diş fırçalama için ambalajlı sular tercih edilmeli, şebeke suyu temizlik vs. için kullanılmalıdır" dedi.
Depremde 100’e yakın hekim hayatını kaybettiDepremin vurduğu 10 kentte ölen 10 binlerce kişinin içinde 100’e yakın doktor da vardı. Sevdikleriyle yaşadıkları evlerin yıkılması sonucu ölen doktorların kimi rezidansta kimi de güvenli bulduğu sitelerde yaşıyordu.
Bakan Özer: 6 ayda tüm okullarımızı elden geçireceğizMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ülke genelindeki okullarda başlatılan 'Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar' projesiyle ilgili, "Bu projenin süresini de 6 ay olarak koyuyoruz. 6 ay içinde 57 bin 108 okulumuzun tamamını Allah'ın izniyle elden geçireceğiz. Artık tuvaletlerle okulların temizliği ile ilgili kimse konuşamayacak" dedi.
Moderna, BioNTech ve Pfizer’ı dava ettiğini açıkladıKovid-19 aşısı üreticilerinden Moderna, bugün yaptığı basın açıklamasında Pfizer ve BioNTech aleyhine ABD ve Almanya’da patent ihlali davaları açtığını duyurdu. Moderna, iki firmanın kendilerine ait olan mRNA teknolojisini izinsiz kullanıp yasa dışı kopyalayarak Kovid-19 aşısını ürettiğini ileri sürdü.
Sivrisinek ısırığı sonrası görülen ateşe dikkat!Artan sıcaklarla birlikte sivrisinek kâbusunun yeniden başladığını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Süleyman İzzet Karahan, “Sivrisinek ısırığı sonrası ateş, halsizlik gibi bulgular görülürse, sivrisinek ile bulaşan hastalıklar akla getirilerek en yakın sağlık kurumuna başvurulmalıdır” dedi.
Coronavirüs BA5 varyantı nedir, belirtileri neler? Yeni varyant bulaşıcı mı? Coronavirüs BA5 en kötü varyant mı? Coronavirüs vakalarında artış görülüyor! Vakalar haftalık bazda neredeyde ikiye katlandı. Günlük yeni vaka sayısı 16 bine yaklaştı. Uzmanlara göre vakaların artış nedeni yeni mutasyon BA5 varyantı. Uzmanlara göre, BA5 varyantı bulaşıcı ve daha tehlikeli. Dünya coronavirüsün etkilerini henüz atlatamamışken BA.5 varyantı ile ilgili uyarılar gelmeye devam ediyor. Peki, Coronavirüs BA5 varyantı nedir, belirtileri neler? Yeni varyant bulaşıcı mı? İşte yeni varyantın belirtileri…
Kurban keserken nelere dikkat edilmeli? Kurban kesim yerlerinde kesim nasıl yapılır? Uzmanlar uyarıyor!Kurban Bayramı’na kısa süre kaldı! Hazırlıklar Türkiye’nin dört bir yanında devam ederken uzmanlar kurban kesimi konusunda uyarıyor. Özellikle kurban kesiminin uzman kasaplara yaptırılması gerektiğini hatırlatan uzmanlar olası kazalara da dikkat çekiyor. Kesim sırasında hijyen kurallarına özen gösterilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, kesimde kullanılacak tüm aletlerin antiseptikle yıkanmasını, kesim sırasındaki olası kazaların önlenmesi için en az 1 metre mesafeye dikkat edilmesi ve çelikten kasap eldiveni kullanılması gerektiğini söyledi. Uzmanlar kurban eti saklanmasında plastik kapların kullanılmaması yine kurban etinin sıcakken poşetlere konulmaması gerektiğinin de altını çiziyor.
Maske ile ilgili flaş karar! Geri döndüKKTC’de aybaşında gevşetilen COVID-19 önlemleri, son bir haftada yaşanan vaka artışları nedeniyle yeniden sıkılaştırıldı.
Kabus gittikçe yayılıyor! Komşuda da görüldü, alarm verildiKabus gittikçe yayılıyor. Komşuda da görüldü. Güney Afrika ve Bulgaristan ilk maymun çiçeği vakalarını duyurdu. Böylece virüsün görüldüğü ülke sayısı 44'e yükseldi. Dünya genelindeki vaka sayısı ise 3 bini aşmış durumda. İşte son dakika haberinin detayları...
Maymun çiçeği virüsü Türkiye’de var mı? Maymun çiçeği virüsü nasıl yayılır? Koronavirüs salgının ardından dünyayı şimdi de maymun çiçeği virüsü korkusu sardı. Bilim insanları bulaşıcılığı ile ilgili uyarılar yaparken, gözler hastalığın ilk çıktığı yer olan Afrika’ya çevrildi. Son olarak ABD ve Avrupa'da görülen maymun çiçeği virüsünün, yayılması durumunda korkunç sonuçları olabileceği endişesi hakim. Gelen haberler pek çok kişiyi kaygılandırırken hastalık ile ilgili tüm bilgiler araştırılıyor. Peki, Maymun çiçeği virüsü Türkiye’de var mı? Maymun çiçeği virüsü nasıl yayılır? İşte tüm detaylar…
Amerika'nın en fazla nefret edilen adamı Martin Shkreli yıllar sonra yeniden gündemde!Amerika'da televizyon kanalları ve gazeteler kendisini "bir numaralı halk düşmanı" ilan ettiğinde henüz 32 yaşındaydı. Onun yerinde başka kim olsa bir halkla ilişkiler şirketiyle anlaşır, yerle bir olan imajını düzeltmek için profesyonellerden yardım alırdı. O ise tam tersi bildiğini okumaya ve insanları sinirlendirmeye dozu artırarak devam ediyordu.
Hemşireler Günü mesajları ve 12 Mayıs Hemşireler Günü sözleri! Sevgiliye, anneye, arkadaşa, anlamlı, güzel resimli Dünya Hemşireler Günü mesajları!12 Mayıs dünya hemşireler günü mesajları ve 12 Mayıs hemşireler günü sözleri için yapılan aramalar arttı. Sağlık çalışanlarının önemini özellikle de koronavirüs sürecinde daha iyi hissetiğimiz günleri geride bırakırken onların özel günlerini kutlamak daha da elzem bir hal aldı. Tüm sağlık çalışanları gibi hemşirelerimiz de salgın sürecinde çok yoğun emek sarf etti. Biz de bu özel günlerinde hemşireler gününü kutlamak isteyenler için “Dünya Hemşireler Günü kutlama mesajları” derledik. İşte Sevgiliye, anneye, arkadaşa, anlamlı, güzel resimli hemşireler günü mesajları…
Karın ağrısı, kaşıntı, yorgunluk, ateş belirtileri varsa dikkat! Hastaneye başvurun, gizemli hepatit hastalığı...Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, çocuklarda görülen gizemli hepatit vakaları 12 ülkeye sıçradı, vaka sayısı 170'e yaklaştı. Bilim insanları çocuklarda ölüme varan ciddi sonuçlara neden olan bu hastalığın kökenlerini araştırmaya devam ederken, İngiliz uzmanlar F41 adlı bir adenovirüsten kaynaklanabileceğini açıkladı. Bununla birlikte, pandemi dönemindeki kapanmalar nedeniyle çocukların bu tür virüslerden uzak kaldığı, ancak kısıtlamaların sona ermesiyle bağışıklıklarının aşırı tepki vermeye başlayabileceği aktarıldı. Peki gizemli hepatit hastalığı şimdiye kadar hangi ülkelerde görüldü? Çocuklardaki hepatit hastalığının belirtileri ne? İşte detaylar...
Bulaşıcı Hastalıklar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bulaşıcı hastalıklar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.