Son dakika bal kabağı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bal kabağı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bal kabağı haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan bal kabağı gelişmeleri de dahil olmak üzere 89 bal kabağı haberi bulunmuştur. Tüm bal kabağı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'de doğan ilk fil 'İzmir' 14. doğum gününü kutladı:İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki, Türkiye'de dünyaya gelen ilk fil olan ve adı da yapılan anket sonucu oyları ile belirlenen fil ‘İzmir’ için 14’üncü yaş günü kutlaması yapıldı. Etkinlikte İzmir, kendisi için bal kabağı ve meyvelerle hazırlanan pastayı yedi.
Sinop'ta 55 kilogramlık bal kabağı yetiştirildiSinop'un Durağan ilçesinde yetiştirilen 55 kilogramlık bal kabağı pazarda satışa sunuldu. Ürün yetiştiricisi Hasan Dede, bal kabağının çok sert olduğunu elektrikli testereyle parçalara ayırabildiklerini söyledi.
Nevşehir'de liseli öğrenciler coğrafi işaretli ürünlerle 'Kapadokya çikolatası' ürettiNevşehir'de Kapadokya Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, içinde bal kabağı, kabak çekirdeği, tahin, çıtır kadayıf gibi coğrafi işaretli ürünlerin bulunduğu çikolata üretti. Üretilen çikolataya 'Kapadokya çikolatası' ismini veren öğrenciler, patent sürecini de başlattı. Okul müdürü Yusuf Narin, "Kapadokya turizmine de katkıda bulunmak amacıyla çocuklarımız bir ürün geliştirdiler. Bu ürünü önümüzdeki günler içerisinde ülkemize ve tüm dünyaya mal etmek istiyoruz. Kapadokya turizmine bir değer daha katmak istiyoruz" dedi.
1 milyon üyeye 1,2 milyar TL faydaAlışveriş platformu Hepsiburada’nın sadakat programı Hepsiburada Premium, 1 milyon üyeye ulaştı. Programa dahil olan kullanıcılar bu sürede toplam 1,2 milyar TL fayda elde etti.
Kolesterol, kanser ve diyabete şifa! Ölçüyü kaçırırsanız bağırsak için büyük tehlikeAntioksidan bakımından çok zengin, diyabet riskini azaltıyor. Antikanser özellikleri bulunuyor, kötü kolesterol seviyelerini düşürüyor. Uykuyu iyileştiriyor, parazitlerin vücuttan atılmasını sağlıyor. Mesane sağlığı için de çok yararlı olan besinin, görmezden gelinen çok önemli bir tehlikesi bulunuyor. Bağırsaklara verdiği bu zararı ise kimse bilmiyor...
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisiSoğuk havaların insan sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kış aylarında doğru beslenmeye daha fazla dikkat etmek gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde et, süt, yoğurt, peynir, meyve, sebze ve ekmek gruplarını içeren yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme ile birlikte antioksidanlardan zengin besinlerin tüketilmesi yer alır. Zencefil, zerdeçal, sarımsak-soğan, fermente gıdalar, yağlı tohumlar, keten tohumu ve sebze-meyve hastalıklardan korunmada etkili gıdalardır” dedi.
Hızla kalorileri yakıyor, sağlıklı kilo verdiriyor! Yüzde 30 artırıyor...Kış aylarında üşümenin kilo vermeyi hızlandırdığını belirten Diyetisyen Serenay Bender, “Kilo vermek için kış aylarının seçilmesinin nedenleri arasında ilk olarak soğuk havanın kalorilerin daha hızlı yakılmasını sağlaması yer alıyor. Kış aylarındaki meyve ve sebze liflerinin çok olması da kilo vermeyi kolaylaştırıyor” dedi. İşte o besinler...
Kasım ayında ne yenir? Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? İşte kasım ayında tadı en iyi yiyecekler!Kasım ayı geldi. Havaların soğumaya başladığı ve etkisini iyididen iyiye gösterdiği kasım ayı kışa geçişin ve hazırlıkların yapıldığı aydır. Kasım ayı ile birlikte sağlıklı kalmak ve kış ayına geçişte hastalanmamak için uzmanların bazı önerilerine kulak vermek gerekiyor. Başta bağışıklığı güçlendirmek için mevsiminde meyve ve sebzeleri tüketmek gerekiyor. Kasım ayının ilk gününde pek çok kişi hem tasarruf etmek hem de lezzetinde yüyecekleri tüketmek için kasım ayı meyve ve sebzelerini araştırıyor. Peki, Kasım ayında ne yenir? Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? İşte kasım ayında tadı en iyi yiyecekler!
İftar ve sahurda bu besinlere dikkat! Şişkinlik varsa ve mide ağrısı çekiyorsanız…Ramazan ayı ile birlikte, oruç tutanlarda ani yeme değişikliği pek çok soruna neden olabiliyor. Başta hazımsızlık, şişkinlik, sindirim, mide ağrısı ve mide bağırsak sorunları oruç ile beraber arttı. Ancak uzun süren açlık günlerinde birkaç önemli değişiklik yaparak sorunlardan kurtulabilirsiniz. Diyetisyen Tuğçe Gençel ramazan ayında beslenmede dikkat edilmesi gerekenleri anlattı ve şişkinlik, kabızlık ve mide sorunları yaşayanlara önerilerde bulundu.
Testosteronu ve libidoyu yükseltiyor, kolesterolü dengede tutuyor! İyi gelmediği hastalık yok, tam bir protein deposu...Libidoyu yükseltiyor, prostatı koruyor, uykuyu düzenliyor, stresi azaltıyor, kalbi koruyor, saç dökülmesini engelliyor. Vitamin, mineral, antioksidan, protein, lif ne ararsanız bu besinde var. Tokoferoller, fitoöstrojenler, omega-3 yağ asitleri bakımından çok zengin, mide, akciğer ve kolon kanserleri dahil olmak üzere birçok kanser türlerine karşı koruma sağlıyor. Bağışıklık sistemini geliştirerek hastalıklarla mücadele ediyor, günlük potasyum ihtiyacının yüzde 10'unu karşılıyor. Sperm sayısı ve kalitesini yükseltiyor, testosteronu yükseltiyor. Çinko açısından oldukça zengin, kolesterolü dengede tutmaya yardımcı oluyor.
Kaplumbağa ne yer, ne ile beslenir? Kaplumbağalar en çok neyi sever?Kedi, köpek ve kuşun yanı sıra son dönemlerde evde en sık beslenen evcil hayvanlar arasında kaplumbağalar da sıkça besleniyor. Kaplumbağalar hem etçil hem de otçul beslenen hayvan türleridir. Fakat yemek boruları küçük olduğu için yiyecekleri küçük parçalar halinde kaplumbağalara vermek gerekir. Bu sayede yemekleri daha kolay yiyebilir ve sindirebilirler.
Meme kanserine karşı doymuş yağlardan uzak durunMeme kanseri ve beslenme arasında çoğu kanserde olduğu gibi güçlü bir ilişkinin mevcut olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Özenç Turşak, “Doymuş yağdan zengin gıdalarla beslenenlerde meme kanseri sıklığı 2 kat artmaktadır. Bu gıdalar arasında sosis, salam gibi işlenmiş et ürünleri, krema, çeşitli çikolata, pasta ve bisküviler yer almaktadır” dedi.
Hamilelikte bulantı, gaz ve kabızlık için en etkili 5 çözüm!Genellikle anne adaylarında ikinci trimesterden itibaren yaygın olarak görülen mide sorunları hamilelik için hayli zorlu bir süreç olarak tanımlanır. Bu sorunların en önemli nedeni hormon seviyelerindeki değişiklik. Hormon seviyeleri bağırsak hareketlerini yavaşlatmanın ötesinde sindirimi etkileyebilir ve gaz birikmesine neden olabilir. Rahminizi ve içindeki bebeği beslediği için “gebelik hormonu” olarak da adlandırılan progesteron hamilelikte şikayetlerin sıklıkla görülmesine neden oluyor. Peki, Hamilelikte kabızlık için ne yapmalı? Hamilelikte mide bulantısı ve gaz problemine ne iyi gelir? Hamilelikte yanması ve kabızlık nasıl geçer? Beslenme Danışmanı Dyt. Ceren Çetin Asdemir, sindirim sistemi problemi yaşayan hamileler için en etkili 5 çözüm yolunu anlattı.
Yeni kabus: 'Hemoroidal hastalık'Pandemi döneminde uzun süre hareketsiz kalma ve düzensiz beslenme gibi nedenlerle anal bölge hastalıkları ile her zaman olduğundan daha fazla karşılaşıldığını belirten Prof. Dr. İlker Sücüllü, “Bunların arasında da en sık görülen hemoroidal hastalığın en sık oluşma nedeni ise kronik kabızlık, ishal, tuvalette uzun süre vakit geçirmek ve ağır sporlardır” dedi.
Bu besinlerle bağışıklığı güçlendirmek mümkünDiyetisyen Eda Ünal kış aylarında ve korona virüs döneminde hastalıklara karşı hangi besinlerin tüketilmesi gerektiğini anlatarak, 'Altın Süt' tarifi verdi.
Mevsim geçişinde hangi gıdaları tüketmeliDiyetisyen Reyhan Özbey, pandemi etkisi altındaki mevsim geçiş sürecinde bağışıklığın güçlenmesi için hangi gıdaların tüketilmesi gerektiğine dair tavsiyeler verdi.
Mevsim geçişinde bu gıdaları sofranızdan eksik etmeyinPandemi etkisi altındaki mevsim geçiş sürecinde bağışıklığın güçlenmesi için gıdalarla alınacak önlemlerin olduğunu belirten Beslenme ve Diyetetik Bölümü Arş. Gör. Eda Balcı, önemli bilgiler paylaştı.
Hem grip hem de Covid-19’dan koruyan besinlerHem corona salgını hem de grip salgının birleşerek sağlığımızı tehdit etmesinden endişe edilen bu günlerde vücut direncimizi güçlendirmenin, iki virüsten de korunmada büyük rolünün olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Simay Duvan, güçlü bir bağışıklık sistemi için beslenme önerilerinde bulundu.
Akciğer sağlığı için 'balık tüketin' önerisiCorona virüs salgınına karşı akciğerleri korumak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, sıvı ve gıda tüketimine yönelik tavsiyelerde bulundu. Uzmanlar özellikle, haftada iki kez balık ve sık sık kefir tüketilmesini önerdi.
Güçlü bağışıklık için haftada 2 kez balık tüketinCorona virüs tehdidine karşı akciğerleri korumak ve bağışıklık sisteminin güçlendirmek gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, sıvı ve gıda tüketimine yönelik tavsiyelerde bulundu. Uzmanlar özellikle, haftada iki kez balık ve sık sık kefir tüketilmesini öneriyor.
Bal kabağı çorbası nasıl yapılır? Kabızlık için birebir bal kabağı çorbası tarifi ve yapılışıÇorba, büyüme ve gelişme çağındaki çocukların beslenmesinde de son derece önemlidir. Beslenme uzmanları da çocuk beslenmesinde bebeklik döneminden büyüme çağına kadar çorba çeşitlerini mutlaka önermektedir. Özellikle bal kabağı çocuklar için önemli besin ve vitaminleri içeren sebzelerden biri. Her yaş grubunun tüketebileceği bal kabağı hem doyurucu hem de vitaminler açısından zengin bir seçenek. Ayrıca sindirimi düzenler ve kabızlığa da iyi gelir. Peki, Bal kabağı çorbası nasıl yapılır? İşte bal kabağı çorbası tarifi ve yapılışı…
Bal Kabağı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bal kabağı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.