Son dakika bağışıklık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bağışıklık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bağışıklık haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan bağışıklık gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.699 bağışıklık haberi bulunmuştur. Tüm bağışıklık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Herkesi ilgilendiriyor! Gün içinde fark etmeden yiyor olabilirsiniz, kansere davetiye çıkarıyorUlusal Sağlık Enstitüleri'nden 3,1 milyon dolarlık bir hibe alan araştırmacılar, kolon kanseri ile ilgili önemli bulgular elde etti. Projenin ilk çalışması, işlenmiş gıdaların vücudun doğal iyileşme sürecini nasıl engellediğini anlamaya yönelikti. Araştırmacıların elde ettiği bulgular, gastroenteroloji ve hepatoloji alanında önde gelen uluslararası bir dergi olan Gut'ta 10 Aralık tarihinde yayınlandı.
Türk bilim insanından umut veren çalışma! Ameliyatı bitirecek tedavi! 'Ülkemizde sık görülüyor'Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatih Alper, 2015 yılında başlattığı çalışmalar sonucu meme enfeksiyonu hastalığında tıp dünyasında heyecan uyandıran sonuçlara ulaştı. 9 senelik tecrübenin sonucunda sadece meme içerisine steroid vererek bazen krem desteği ile 5-10 seans arası tedavi ile hastalarda tam kür sağlandığını ifade eden Alper, "Atatürk Üniversitesi radyoloji bölümünde uyguladığımız tedavi protokolüyle hastalarda hem başarılı sonuçlar aldık hem de sıfıra yakın yan etki ile ameliyata gerek kalmadan çözümler ürettik" diye konuştu.
AIDS'li çocuk alarmı! 13 yaşında öldü, yeni tehlikeyi açıkladı, vakalarda büyük artış13 yaşındaki bir çocuğun AIDS’ten ölümü, tehlikeyi göz önüne serdi. İstanbul Tıp Fakültesi’nde 100 çocuğun HIV nedeniyle tedavi gördüğü bildirildi. Uzmanlar “Vakalarda en çok artış 25-35 yaş grubunda ancak onları 15-19 yaş aralığı takip ediyor” dedi. İşte detaylar...
Elektronik sigaraların en tehlikeli türü açıklandıKanada'da yapılan bir araştırmaya göre, meyve aromalı elektronik sigaraların, özellikle böğürtlen aromalı olanların, akciğerler üzerinde en zararlı etkileri yarattığı belirlendi.
Neden bazıları çok gürültülü hapşırıyor? İşte sebebi...Bazılarımız hapşırdığında gerçekten de tüm mahalle bunun farkına varacak kadar sesli hapşırıyor. Şok dalgasından pencereler sarsılıyor, köşede uyuyan kedi yerinden zıplıyor ve televizyon karşısında mayışan komşularınız "Ne oluyor?" diye etrafına bakıyor.
Uzmanından ‘M Çiçeği virüsü' uyarısı: "M Çiçeği virüsü nöropatik ağrılara yol açabilir"Afrika'da sıklıkla görülen ve binden fazla insanın hayatını kaybettiği ‘M Çiçeği virüsü' Türkiye'de görülmedi. Virüs, Afrika'nın 18 ülkesine yayılım gösterirken, vaka sayısı 42 bini aştı. Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, 'M Çiçeği' virüsünün yayılması halinde eldiven kullanımının artacağını söyledi.bağlam menüsü var
Prof. Dr. Teker açıkladı: Meme kanseri her 5 hastadan 1'inde tekrar ediyorMeme kanserinin tedavi edildikten sonra tekrar nüksedebileceğine değinen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Fatih Teker, “Erken evrede yüzde 80 hasta süreci sorunsuz atlatabiliyor. Buna rağmen, yüzde 20'lik bir grupta kanserli doku çıkarılmasından çok sonra bile vücudun farklı bölgelerinde yeniden oluşabiliyor” dedi.
Adana’da aşırı sıcak hava yerini soğuklara bırakıyor: Kış aylarında spor sakatlanmalarına dikkat!Mevsim geçişlerinde özellikle sonbahar – kış döneminde beslenme, sporcuların bağışıklık sistemini güçlendirmek ve antrenman performanslarını sürdürebilmek için çok büyük önem taşıyor. Beslenmenin yanı sıra spor yapanların kış döneminde sakatlık ve burkulma yaşamaması için çok dikkatli olmaları gerektiğini aktaran uzmanlar, dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı. Özellikle Adana gibi sıcak illerde yaşayanların mevsim geçişlerinde antrenmanlarını beslenmeyle desteklemesi gerektiğinin altını çizdi.
İklim krizine bağlı gıda krizine bir çözüm de Aydın'dan geldi: Düşük kalorili tahıl alerjisi olanlara güvenli bir alternatifDünyanın en önemli gündem maddelerinden biri olan küresel iklim krizine bağlı olarak yaşanması muhtemel kıtlığa karşı çalışma başlatan Karya Farma HBX Ar-Ge firması kabaktan un üretti. Çalışmayı tamamlayan Karya Farma HBX-Ar-Ge Bilim Kurulu üyesi Kimyager Aslı Aktaş “Kabak unu, lif açısından oldukça zengin bir besindir. Yüksek oranda vitamin, mineral ve antioksidan içerir. Ayrıca, düşük kaloriye sahip olması, buğday gibi tahıllara alerjisi olanlar için güvenli bir alternatiftir” diye konuştu.
Adana'da tezgahlar Alıç ile doldu taştı! Kalbe çok iyi geliyor, kilosu 250 liradan satılıyorAlıç, özellikle Akdeniz mutfağında yer alan ve besin değerleri yüksek olan bir meyvedir. Zengin vitamin ve mineral içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirirken, kalp sağlığına olan faydalarıyla da dikkat çekiyor. Adana'nın sıcak yaz günlerinde serinletici bir atıştırmalık olarak tercih ediliyor.
Gaziantep'te soğuk algınlığı ve gribin doğal ilacı: BeyranGastronomi şehri Gaziantep'in meşhur tescilli lezzetlerinden olan, içinde, kemik suyu, et, pirinç, sarımsak ve çeşitli baharatların yer aldığı beyran, sonbaharın ve kış aylarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.
Bitki çayları mevsim geçişlerinde hastalıklardan koruyor Aktar Muhammed Hanzala Altun, mevsim geçişlerinde adaçayını tavsiye ettiklerini ve ekinezya ve narçiçeğinin C vitamini yönünden zengin olduğu için bağışıklığa da iyi geldiğini söyledi.
Okullar açıldı, uzman isim uyardı: Enfeksiyonlara dikkat!Kreş ve okul ortamında mikropların damlacık, hava yolu, temas veya oral yolla bulaştığını söyleyen Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ruken Tekdemir; okula giden çocukları enfeksiyondan korumak için neler yapılması gerektiğini anlattı.
‘Boş zaman hastalığı’na yakalanmış olabilirsiniz! İşte belirtileri...Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, tıp literatüründe “yeni nesil hastalık” olarak tanınan “boş zaman hastalığı”nın vücut ağrıları, baş ağrıları, yorgunluk, hafif ateş ve gribe benzer semptomlar gösterdiğini söyledi.
Suçiçeği geçirenler maymun çiçeği olur mu? Suçiçeği aşısı maymun çiçeğinden korur mu?Dünya Sağlık Örgütü Afrika'da ölümlere neden olan bulaşıcı maymun çiçeği virüsü için acil durum ilan etti. Maymun çiçeği virüsü tüm dünyayı tehdit ederken vatandaşlar “Suçiçeği geçirenler maymun çiçeği olur mu? Suçiçeği aşısı maymun çiçeğinden korur mu?” sorularına yanıt aramaya başladı.
ABD’de yeni salgın paniği: Binlerce kilo et toplatılıyorABD Gıda Güvenliği ve Denetim dairesi (FSIS), listeria bakterisi bulaşmış olduğu belirtilen binlerce kilo şarküteri et ürününün piyasadan toplatılmaya başlandığını duyurdu.
Uçuk Nasıl Geçer? Uçuk Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Uçuk pek çok sebepten dolayı meydana gelebilir. Sıklıkla dudak, burun ve çene bölgesinde görülür. Oldukça acı veren ve rahatsız edici bir durumdur. Yemek yemeyi, konuşmayı zor hale getirir. İltihaplı olması halinde bulaşabilir, bir virüs çeşididir.
Gözde Arpacık Nasıl Geçer? Gözde Arpacık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Arpacık, göz kapağının dışında meydana gelen, sivilceye benzer bir şişliktir. Sık sık gözünde arpacık çıkan kişiler bunun ne anlama geldiğini çok iyi bilirler. Gözde arpacık çıkmasının bilinen en önemli nedeni ise, bağışıklık sisteminin zayıflamasıdır. Ama başka nedenler de gözde arpacık çıkmasına neden olabilir.
Bağışıklık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bağışıklık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.