Gaz Sancısı Nasıl Geçer? Gaz Sancısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Gaz sancısının geçmesi için papatya ya da nane çayı tüketebilirsiniz. Lifli gıdaların tüketiminden uzak durarak ve gaz yapmayan besinleri tüketerek uzun vadede gaz sancısına da engel olmak mümkündür.Â
Gaz Sancısı Nasıl Geçer?
Gaz sancısı bazı kişiler kendi kendine geçse de bazen uzun sürebilir ve günlük yaşamı etkiler. Gaz sancısından kurtulmak için papatya çayı içerek midenizin rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Bal kabağı tüketimi gaz birikmesini engellediği ve sindirimi rahatlattığı için bu süreçte önerilen bir besindir.
Kimyon tohumu çiğnemek ya da nane çayı içmek de sancıdan kurtulmanız için bitkisel yöntemler arasında sayılır. Zencefil hem mide bulantısına hem de hazımsızlık ile gaz sıkışmasına iyi geldiğinden bu süreçte tüketilebilir.
Gaz Sancısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Lifli ve gaz yapan lahana, enginar, armut, brokoli ve fasulye gibi yiyeceklerden uzak durmak gaz sancısının hafiflemesi adına çok önemlidir. Süt ve süt ürünlerini çok tüketmek de gaz sancısına neden olacağından bu ürünlerden uzak durmakta fayda vardır. Bu süreçte bol bol su içmek sindirimi kolaylaÅŸtırır ve gaz sancısını hafifletir. Kendinizi rahatsız hissettiÄŸiniz durumlarda papatya çayı da içebilirsiniz.Â
Gaz Sancısı Neden Olur?
Gaz sancına neden olan birçok farklı durum vardır. Sindirim sisteminde meydana gelen değişimler, bakteriyel sıkıntılar ve vücuttaki hormonal değişimler gaz sancısına neden olabilir.
Gaz sancısının nedenleri arasında hareketsiz yaşam, uzun süre gaz çıkarmamak, ayak ve karın bölgesini üşütmek, lifli gıdaları gereğinden fazla tüketmek ve yaşanan bağırsak sıkıntıları sayılabilir.
Bunlara ek olarak adet öncesinde gelen ataklar, hızlı yemek yemek ve lokmaları bütün olarak tutmak, uzun süre sakın çiğneyerek hava yutmak ve aşırı alkol tüketimi de gaz sancısına neden olabilir.
Belirtileri Nelerdir?
Gaz sancısının belirti ve semptomları genellikle her insanda aynıdır. Karında meydana gelen ağrılar, gaz çıkarma, geğirme, karnın fiziksel olarak normalden daha büyük olması ve karındaki şişkinlik ile baskı hissi gaz sancısı belirtilerindendir.
Gaz ağrısının ve sancısının günlük yaşamı etkilemesi genelde mümkündür. Eğer yapılan hiçbir şey sonuç vermezse ve gaz sancısı sosyal hayatınızı etkilemeye başlarsa mutlaka bir uzman hekime başvurmalısınız.