Son dakika Algoloji haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Algoloji ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Algoloji haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan algoloji gelişmeleri de dahil olmak üzere 50 algoloji haberi bulunmuştur. Tüm algoloji haberleri aşağıda listelenmiştir.
Şiddetli ağrıların en başında kronik migren ve yüz ağrıları geliyorKronik ağrıların yanı sıra sebebi bulunmayan şiddetli ağrıların tanı ve tedavisiyle ilgilenen algoloji bölümü, uzun süredir süregelen ağrılarla mücadele ediyor. Uzm. Dr. Zeynep Tuncer, algoloji uzmanlarının en sık karşılaştığı hastalıkların başında ise kronik migren ve yüz ağrılarının geldiğini belirtti.
Kadın doktora iğrenç istismar! Karar verildiAnestezist ve Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Nebahat Bulut'a (46) sosyal medya üzerinden taciz içerikli paylaşımlarda bulunduğu iddia edilen Özcan A.(58) "Zincirleme şekilde cinsel taciz" suçundan 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın sabıkasız olmasını dikkate alan mahkeme, cezayı erteledi.
İşkolikler risk altında! Kesin tanı konulamıyor!Boyun, sırt, boyun, omuz ve kalçalarda bir türlü geçmek bilmeyen tutulmalar, kas ağrılarına neden olan fibromiyalji kadınlar ve işkoliklerde sık görülüyor. Kesin tanı konulmasının oldukça zor olduğunu belirten Algoloji (Ağrı) Uzmanı Prof. Dr. Kader Keskinbora, fibromiyalji hakkında merak edilenleri anlattı.
Kanser ağrılarında doğru yönlendirme önemli!Kanser tedavisi sürecinde ortaya çıkan ağrıların algoloji hekimlerince değerlendirilmesi gerektiğini dikkat çeken Prof. Dr. Serbülent Gökhan Beyaz, pankreas kanserlerinde yüzde 59 oranında, baş boyun kanserlerinde ise yaklaşık yüzde 64 ağrı görüldüğünü ve bu hastaların uygun ağrı tedavisi almadığını belirtti.
Kronik hastalıklarda verilen destek ilaç değerinde!Kronik hastalıkları olanlar hayatın büyük bir bölümünü bu hastalıkla geçiriyor. Hastalığın getirdiği tedavilerle başa çıkmak ve programlı yaşamak kimi zaman psikolojik açıdan da yoran durumların başında geliyor. Kronik hastaların takibinde dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Psikiyatrist Doç. Dr. Çiğdem Dilek Şahbaz psikolojik destekleri anlattı.
Kadın doktora istismar iddiası!Anestezist ve Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Nebahat Bulut, (46), Özcan A. (58) tarafından sosyal medya üzerinden kendisine yönelik taciz içerikli paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunmasının ardından başlatılan soruşturma tamamlandı. Şüpheli Özcan A.'nın 'Cinsel Taciz' suçundan 5 yıl 3 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.
Sağlıklı zayıflama için ton balığı tüketilmesi önerisiAlgoloji Uzmanı Prof. Dr. Emine Nur Tozan, ton balığının, içerdiği yağ asitleriyle hücrelerde yağ deposu oluşumunu önlediğini ve sağlıklı bir şekilde zayıflamaya katkı sağladığını belirtti.
Tacizcisi 30 sene sonra onu buldu! Kadın doktor...Anestezist ve algoloji uzmanı Prof. Dr. Nebahat Bulut, Muğla’dan randevu alarak İstanbul’da çalıştığı hastaneye gelen ve kendisine bahçeden kopardığı çiçekle buruşturulmuş bir kâğıda adresini yazıp bırakan Ö.M.’yi araştırdığında, sosyal medya hesabında kendi ismini ve fotoğraflarını paylaştığını gördü. Savcılığa başvuran Nebahat Bulut, “Şiddet ve cinsellik içeren mesajları var. Derhal kontrol altına alınmalı” dedi.
Kanseri ağrısız yenmek mümkün mü?Kanser ağrısı uyutmayan, depresyona yol açan, yorgunluk, bitkinlikle ortaya çıkan dayanılmaz bir ağrı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Haci Ahmet Alıcı, “Kanser olmak her zaman ağrı çekmek anlamına gelmez. Kanser ağrıları en şiddetli ağrılar arasındadır ve yüzde 60 ila 95 arasında tedavi edilebilir. Kanser hastaları hiçbir zaman umutsuzluğa ve ıstıraba terk edilmemeli ağrı tedavisi bu hastaların en doğal hakkıdır” dedi.
Kanser hastalarında ağrıyı azaltmak mümkün!Kanser ağrısı çeken hastaların yüzde 50'sinin yeterli ağrı tedavisi alamadığına dikkat çeken Algoloji (Ağrı tedavisi) Bölümünden Prof. Dr. Haci Ahmet Alıcı, "Ağrı kesicilerden yeteri kadar sonuç alamayan kanser hastalarında morfin pompaları, sinir blokları, omurilik pili veya ablatif yöntemlerle ağrılarını azaltmada büyük başarı sağlıyoruz" dedi.
Depresyon ve geçmeyen ağrılarGeçmeyen ağrıların tedavi edilmemesi durumunda depresyonun artacağını belirten Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci, geçmeyen ağrılar ile depresyon arasındaki ilişkiyi açıkladı.
Ozon Tedavisi Ağrıları ÖnlüyorOzon tedavisi hakkında detaylı bilgiler veren Algoloji ve Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci, ozon tedavisinin etkili olduğu ağrıları açıkladı.
Nedensiz bel ağrısı daha riskli!Bel ağrısı çoğu zaman, ani hareketler veya ağır nesneleri kaldırırken zayıf vücut mekaniği nedeniyle oluşan kas burkulmaları veya gerilmeleri gibi bir yaralanmanın sonucu oluşur. Bel ağrıları bir aktivite ya da travma sonrası başlayabileceği gibi belirgin bir neden olmadan da ortaya çıkabilir. Uzmanlar ani ve şiddetli olarak başlayan bel ağrıları konusunda uyarıyor. Peki, Bel ağrısı nasıl geçer? Geçmeyen bel ağrısı hangi hastalıkların habercisi? Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Kader Keskinbora bel ağrısı nedenleri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
Tepki çeken görüntü! Hastanın sorusuna kızan doktor hakaret yağdırdıAydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyat olan hastasının soru sormasına sinirlenen doktor, hasta ve yakınıyla tartışmaya başladı. Doktorun hastane odasında bağırarak hakaret yağdırdığı anlar, odada bulunan bir kişi tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine harekete geçen ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir, ''Sosyal medyada yer alan görüntüler kamuoyu vicdanında olduğu gibi bizleri de derinden üzmüştür. İlgili kişi hakkında ivedilikle hukuki süreç başlatılmıştır'' dedi.
Ameliyatla Geçmeyen Bel Fıtığı ağrıları!Bel Fıtığı Nedir? Nasıl tanı konur? Her bel fıtığı ameliyat gerektirir mi? Konuyla ilgili merak edilenleri Algoloji ve Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci sizler için anlattı.
Boyun fıtığı neden olur? Nasıl tedavi edilir?Modern yaşam koşulları bir yandan hayatımızı kolaylaştırırken diğer yandan bazı sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Gittikçe artan ağrı yakınmaları bu sorunların başında gelmektedir. Boyun fıtığı nasıl oluşur? Boyun fıtığında ne gibi değişiklikler olur? Boyun fıtığı belirtileri nelerdir? Konuyla ilgili Algoloji ve Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci önemli açıklamalarda bulundu.
Bel Fıtığı neden olur? Nasıl tedavi edilir?Her insan yaşamının bir döneminde mutlaka karşılaştığı bel ağrısı ile ilgili Algoloji ve Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Nurrettin Lüleci bilgilendirici açıklamalarda bulundu. Bel fıtığıyla ilgili doğru bilinen yanlışlar neler? Bel fıtığı nasıl tedavi edilir? İşte detaylar…
Migren tedavisinde çığır açan aşı Türkiye’ye geliyorDünya Baş Ağrısı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Nöroloji, Algoloji ve Vasküler Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz, müjdeyi verdi: Migren hastalarının üç yıldır beklediği çığır açan tedavi, 'migren aşısı' birkaç ay içinde Türkiye’de kullanılmaya başlanacak.
Radyofrekans ile diz omuz ve kalça kireçlenmesi tedavisiAlgoloji ve Ağrı Tedavisi Uzmanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci, “Radyofrekans ile diz omuz ve kalça kireçlenmesi tedavisi” hakkında merak edilenleri anlattı. Kireçlenme hastalarda genellikle tedavi edilemeyen şiddetli ağrılara sebep olmaktadır. Özellikle kalçada kireçlenmeye bağlı çok fazla ağrı hissedilir. Radyofrekans tedavisiyle yerleri tespit edilen sinirler etkisi hale getirilir ve hasta ağrıdan kalıcı olarak kurtulur.
Araç tutması hastalık habercisi olabilir!Çocukluk çağı baş ağrıları çok zor teşhis ediliyor. Çünkü aileler özellikle 4 yaş altı çocuklarda belirtileri anlamıyor ya da önemsemiyor. Baş ağrısı sadece erişkinlik dönemi hastalığı değil. Ceninde bile baş ağrısı görülebiliyor. Çocuklarda karın ağrısı, araç tutması ve sık kusma ataklarının migren işareti olabileceğini söyleyen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı'ndan Nöroloji, Algoloji ve Vasküler Nöroloji Uzmanı; aynı zamanda Dünya Baş Ağrısı Derneği Çocuk Baş Ağrısı Çalışmaları Dünya Koordinatörü Prof. Dr. Derya Uludüz, nöroloji dünyası için çocukluk çağı baş ağrılarının teşhisinin en zor konulardan biri olduğunu söyledi.
Anne-babalar dikkat: Çocuğunuzda migren olabilirProf. Dr. Aynur Özge, çocuklarda migren görülme sıklığının giderek arttığına dikkat çekerek, aileleri uyardı. Birçok ailenin çocuğundaki migreni fark etmediğine işaret eden Özge, “Çocuklar, ‘başım ağrıyor’ demezler. Çocuğun baş ağrısının anahtarı davranışındadır, sözünde değil. Gerekli önlemler alınmazsa bizi yakın gelecekte yaşam kalitesi, yaşam algısı, mutluluk düzeyi düşük, depresif, kaygılı ve beyin fonksiyonları zayıflamış bir nesil bekliyor” uyarısında bulundu.
Doktorları korkutan ilaç!Ankara’da yapılan araştırmada doktorların yüzde 67.9'u opioid türü ilaçları reçete ederken tedirgin hissettiğini ortaya çıkardı.
Migren Türkiye’nin başını ağrıtıyorTürkiye'de 13 milyon migren hastasının olduğu biliniyor. Migren daha çok kadınları seviyor, stres, uykusuzluk ve fazla kafein tüketimi atakları tetikleyebiliyor. Zonklayıcı, genellikle tek tarafta, bulantı ve kusma ile gelen, hareketle artan migren ağrısı, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.
Algoloji ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki algoloji haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.