Son dakika AIDS hastalığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan AIDS hastalığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını AIDS hastalığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan aıds hastalığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 190 aıds hastalığı haberi bulunmuştur. Tüm aıds hastalığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
AIDS belirtileri (Erkek Kadın) AİDS hastalığı nedir, AİDS nasıl bulaşır, öldürür mü, AİDS hastalığı kan tahlili sonucunda anlaşılır mı, geçer mi, tedavisi var mı?Dünya genelinde HIV/AIDS, hala ciddi bir sağlık sorunu olarak karşımızda duruyor. Ancak, son yıllarda yapılan ilerlemeler ve bilinçlendirme çabaları sayesinde umut verici adımlar atılmıştır. Dünya Sağlık Örgütü ve diğer sağlık kuruluşları, HIV/AIDS'in yayılmasını önlemek ve hastalığı kontrol altına almak için yoğun çaba harcamaktadır. Peki, AİDS hastalığı nedir, AİDS nasıl bulaşır, öldürür mü, AİDS hastalığı kan tahlili sonucunda anlaşılır mı, geçer mi, tedavisi var mı? Kadın ve erkeklerde AİDS belirtileri nelerdir?
AIDS hakkında merak edilen her şey!Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nail Özgüneş, 1 Aralık Dünya AIDS Günü’ne özel AIDS hakkında en çok merak edilenleri açıklandı.
100 kişiden 77'si AIDS'i bilmiyor!AIDS konusunda yapılan en geniş kapsamlı çalışmalardan biri olan HIV/AIDS Farkındalık Araştırması'nın sonuçları açıklandı. Araştırma sonucunda katılımcıların yüzde 77,3'ünün HIV/AIDS'in ne olduğunu hiç bilmediği ortaya çıktı.
Kurban kesiminde AIDS hastalığına dikkat!Op. Dr. Turan Taş, Kurban Bayramı'nda, kurban keserken meydana gelebilecek yaralanmalarla insanlara Hepatit B, Hepatit C ve AIDS gibi bir çok hastalığın kan yoluyla bulaşabileceğini söyledi.
Bakan Koca'dan 'kızamığa bağlı ölüm' açıklamasıSağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Ülkemizde kızamık vakalarına bağlı ölümler olduğu yönünde medyada yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Konuyla ilgili kaygı uyandıran iddialar asılsızdır. Bu açıklama, kamuoyunu doğru bilgilendirme ihtiyacından doğmuştur.' açıklamasında bulundu.
Yeniden çıkabiliyor ve tedavisi yok! Ciddi hastalıkların belirtisi olabilirGeçse de yeniden çıkabiliyor. Bir tedavisi yok. İyi huylu ve bulaşıcı değildir. Halk arasında ağız yaraları olarak da bilinen aft, yaygın olan ve birçok insanı etkileyebilen bir hastalık. Nadir de olsa birkaç ciddi hastalığın olası bir belirtisi olabilir. Peki aftöz ülser belirtileri ve çeşitleri nelerdir? Aftöz ülserlerinden ne zaman korkmalıyız? İşte uzman isimden önemli açıklamalar...
Prof. Dr. Özlü'den 'gizli tüberküloz' açıklaması! Sayı giderek artıyorSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, 24 Mart Dünya Tüberküloz Günü dolayısıyla 'gizli tüberküloz' vakalarına dikkat çekti. Son yıllarda pek çok tıp branşı tarafından romatizma gibi toplumda yaygın hastalıklar da dahil sıkça kullanılmaya başlanan bağışıklık baskılayıcı tedaviler nedeniyle de gizli tüberküloz vakaları arasından çıkan aktif 'hasta' sayısının artmaya başladığını söyledi.
Maymun çiçeği virüsü kapınca dünyanın gündemine oturmuştu! O sürece anlattıÖnce HIV ile mücadele etti, ardından pandemi döneminde Kovid geçirdi. Geçtiğimiz Haziran ayında ise maymun çiçeği virüsü nedeniyle 11 günü hastanede olmak üzere yaklaşık 3 hafta karantinada kaldı. İngiltere'de yaşayan Harun Tulunay (35), maymun çiçeği ile ilgili tecrübelerini paylaşınca, bir anda dünyanın gündemine oturdu. İngiltere'den Çin'e, Kanada'dan Hindistan'a kadar dünyanın her yerinde onun hikayesi yer aldı. Avrupa'da maymun çiçeği olduğunu açıklayan ilk hasta olduğu için Dünya Sağlık Örgütü onu, hastalığın farkındalık yüzü olarak tanıttı. Tulunay, Demirören Haber Ajansı'na yaşadıklarını anlattı. Harun Tulunay, "Ne HIV, ne maymun çiçeği, damgalanmak çok daha kötü etkiliyor" dedi.
ABD Başkan Yardımcısı Harris: Maymun çiçeği için ek aşı sipariş ettikABD’de dün itibariyle iki çocukta maymun çiçeğinin görülmesiyle bugün açıklama yapan ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, ek maymun çiçeği aşısı sipariş ettiklerini ve test kapasitesinin artırdıklarını açıkladı. ABD sağlık yetkilileri, 2023’ün ortasına kadar 6.9 milyon dozdan fazla aşının teslim edileceğini belirtti.
Cinsel ilişki uyarısı geldi! Maymun Çiçeği virüsü 19 ülkeye yayıldı, dünya diken üstünde...Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) maymun çiceği virüsü şu ana kadar 19 ülkede doğrulandığını ve toplam 131 vakanın tespit edildiğini duyurdu. Bununla birlikte, DSÖ yetkilileri, şu ana kadar yapılan araştırmaların, hastalığın ana yayılma nedeninin cinsel ilişki olduğunu gösterdiğini açıkladı. Ancak, uzmanlar virüsün, insan vücudu dışında kararlı olduğunu, battaniye ve kıyafet gibi eşyalarda hayatta kalabileceği konusunda uyardı. Bu tip bir bulaşmanın kalabalık nüfuslu şehirler için yıkıcı olabileceği belirtildi.
Çiçek aşısı yapılıyor mu, maymun çiçeğinden korur mu? Çiçek aşısı Türkiye'de en son ne zaman yapıldı?Çiçek aşısı yapılıyor mu, Çiçek aşısı Türkiye'de en son ne zaman yapıldı? İsrail, İsviçre ve Avusturya'da maymun çiçeği virüsüne bağlı yeni vakalar tespit edildi. Bu vakalarla birlikte dünya çapında vaka bildiren ülke sayısı 16'a yükseldi. Maymun çiçeği hastalığı İngiltere'de görüldükten sonra hızla yayıldı, şu an 150'de monkeypox virüsü tespit edildi. Peki, Çiçek aşısı maymun çiçeğinden korur mu, Çiçek aşısı nedir?
Molnupiravir nedir, ne işe yarar? Molnupiravir’i kimler kullanabilecek? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından 65 yaş üzeri için uyarılarda bulundu. Bakan Koca, Molnupiravir ilacının kullanımının önemli olduğunu dikkat çekerek, “65 yaşınızı geçtiyseniz veya herhangi bir bağışıklık sistemi sorununuz varsa ihtimalleri hafife almayın. Önemsiz gibi görünen şikâyetleri nezle, soğuk algınlığı ile karıştırmayın. Test yaptırın. Molnupiravir etken maddeli ilaçla başlayan yeni dönemde erken tanı riski azaltıyor.” dedi. Peki, Molnupiravir nedir, ne işe yarar? Molnupiravir’i kimler kullanabilecek? Molnupiravir ne için kullanılır? İşte detaylar…
HIV virüsü tanıda geç kalınırsa AIDS’e dönüşüyorKendine özel belirgin bir belirtisi olmayan HIV virüsü, tanı ve tedavisinde geç kalınması durumunda son evrede AIDS’e dönüşüyor. HIV virüsünün 8 – 15 yıl kadar hiç belirti göstermeyebildiğini belirten uzmanlar, belirtisiz dönemin virüsün vücutta çoğaldığı ve bulaştırıcılığın da maksimum olduğu dönem olması nedeniyle hastalığı tehlikeli hale getirdiğini vurguluyor. Uzmanlar, virüsün bilinenin aksine sadece cinsel yolla bulaşmadığını ve hastaların ilaçlara ücretsiz ulaşabildikleri için şüphe duyduklarında vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurmalarını tavsiye ediyor.
AIDS artık ölümcül değil kronik bir hastalık1 Aralık Dünya AIDS Günü nedeniyle düzenlenen seminerde bir araya gelen uzmanlar toplum tarafından ayrımcılığa uğrayan ve korku oluşturan AIDS’in uygulanan tedaviler sonucu artık ölümcül değil kronik bir hastalık olarak seyrettiğini vurguladı.
AIDS'ten korunmak için bu tavsiyelere kulak verin!Edinilmiş immün yetmezlik sendromu yani insanlarda hayati tehdit oluşturan AIDS'in temel nedenini HIV virüsü oluşturuyor. Yaklaşık 38 milyon insan HIV enfeksiyonu ile yaşıyor ancak bu durumun farkına varmayabiliyor. Virüsün bulaşma yolları konusunda bilinçli olmak ve hastalıktan korunmak için gerekli önlemleri almak büyük önem taşıyor. Üroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Muhammet Fatih Kılınç, AIDS ile ilgili merak edilenleri anlattı.
Delta varyantı ile ilgili flaş açıklama! 25-35 yaş arası...Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Delta varyantının gençlerde daha fazla görüldüğünü, çok ağır vakalar olduğunu belirterek, "Şu anda serviste, yoğun bakımda takip ettiğimiz hastalarımızın yaş ortalaması 25-35. Önceden hastalığı yok. Sapasağlam insanlar bunlar. Bakıyorsunuz çok ağır bir tabloyla karşımıza geliyor. Entübe oluyor. Yoğun bakımda takip ediliyor. Kaybettiklerimiz de oluyor. Oysa bunları önlemek mümkün" dedi.
Grip ve zatürreden aşı ile korunmak mümkünEnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Fatma Nur Özdoğan, grip riskini ve ciddi komplikasyonlarını azaltmanın en iyi yolunun her yıl aşı yaptırmak olduğunu belirterek, "6 aydan daha büyük tüm bireyler, ideal olarak ekim ayı sonuna kadar yıllık grip aşısı olmalıdır." ifadesini kullandı.
Zayıf bağışıklıkta ortaya çıkıyor! Tedavi edilmezse ölüme neden oluyor!Kara mantar kabusu devam ediyor! Başta Hindistan olmak üzere tüm dünyada görülme sıklığı artış gösteren kara mantar hastalığının Covid-19 ile bağlantılı olup olmadığı merak ediliyor. Hastalığın sindirim, temas ve solunum yolu ile bulaştığını vurgulayan uzmanlar, henüz insandan insana ya da hayvandan hayvana bulaştığının tespit edilmediğini belirtiyor. Uzmanlar, zayıf bağışıklık sisteminin kara mantar hastalığına zemin hazırladığına ve zamanında tedavi edilmemesi halinde yüzde 25 – 50 oranında ölümlere yol açtığına dikkat çekiyor.
Dang humması nedir, Türkiye'de var mı? Dang humması ölümcül ve bulaşıcı mıdır?Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletinin bazı bölgelerinde yaygınlaşan "yoğun" viral ateş nedeniyle yaşanan can kayıplarının arttığı bildirildi. The Times of India'nın haberine göre, geçen hafta 40'ı çocuk olmak üzere 68 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Prayagraj şehrindeki Sarojini Naidu Çocuk Hastanesi'nde de dang humması nedeniyle çok sayıda hasta tedavi alıyor. Peki, Dang humması nedir, Türkiye'de var mı? Dang humması ölümcül ve bulaşıcı mıdır?
Okullarda 'sınıfların sürekli havalandırılması' uyarısıTürkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Canan Ağalar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede okullarda sınıfların sürekli havalandırılması uyarısında bulundu.
Erken tanı ve tedaviyle HIV hastaları normal bir yaşam sürebiliyorÇukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Behice Kurtaran, erken tanı konulan ve tedavi olan HIV/AIDS hastalarının normal bir yaşam sürebildiğini bilirdi.
Aıds Hastalığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aıds hastalığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.