Gazete Vatan Logo

Kudüs'te sinagoga saldırı: 4 ölü

Kudüs'te iki Filistinli'nin sinagoga düzenlediği silahlı saldırıda en az 4 İsrailli öldü. Saldırganlar İsrail polisi tarafından öldürüldü.

Kudüs'ün kuzeyindeki Er-Ram beldesinde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çatışma çıktığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Filistinliler, Ram bölgesine baskın düzenleyen İsrail askerlerini protesto etti. İsrail askerleri, kendilerini taş atarak protesto eden Filistinlilere plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahalede bulundu.

Onlarca Filistinlinin atılan gazdan etkilendiği olayın ardından askerlerin beldenin girişini kapattığı belirtildi.

SİNAGOG'A SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Bölgedeki muhabirler, Batı Kudüs'teki bir sinagoga sabah saatlerinde saldırı düzenlendiğini aktardı. Saldırıda en az 4 İsrailli ve saldırıyı düzenleyen iki Filistinli öldü. Dört kişi de yaralandı. Saldırının Batı Kudüs'ün Harnof bölgesinde gerçekleştiğini ve yaralıların durumunun ağır olduğunu bildirildi.



Velid Omeri, İsrail güvenlik güçlerinin bölgede sıkı güvenlik tedbirleri uyguladığını ve Sinagoga saldıranlara yardım etmiş olabilecek kişileri yakalamak için geniş alanda aramalar yaptığını söyledi. İsrail polis kaynakları saldırganların balta ve bıçaklarla sinagoga girerek ibadet edenlere saldırdığını aktardı. Şahitler saldırganların maskeli olmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

NETANYAHU, ABBAS'I SUÇLADI

İsrail Başbakanı Bünyamin Netanyahu basına yaptığı açıklamada, "Sinagoga düzenlenen saldırı, Hamas ve Ebu Mazen'in (Mahmud Abbas) kışkırtmaları ve uluslararası camianın bunu sorumsuz biçimde yok saymasının sonucudur. İbadet etmeye gelen Yahudi vatandaşlarımızın acımasızca öldürülmesine sert şekilde cevap vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Kudüs Belediye Başkanı Nir Barakat ise, "Kudüslüler bu sabah şehrin göbeğindeki bir sinagogda barışçıl şekilde ibadet ederlerken, zalimce katledildi. Terörizmle tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

İsrail Emniyet Sözcüsü Micky Rosenfeld yaptığı açıklamada, "Kudüs'teki Sinagog saldırısında 4 İsrailli öldü, 7 kişi yaralandı. Kudüs'ün Har Nof mahallesinde yer alan Sinagog'a ellerinde bıçak ve baltalarla gelen 2 kişi, olay yerine intikal eden polisler tarafından vurularak öldürüldü" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı