Gazete Vatan Logo

Rusya'da satranç turnuvasında akıl almaz olay: Rakibini cıva ile zehirledi!

Rusya'da bir satranç turnuvasında katılımcılardan birinin rakibini maç öncesi cıva ile zehirlediği ortaya çıktı. Zehirlenen Umayganat Osmanova hastaneye kaldırılırken, cıvayı Osmanova'nın satranç tahtasına koyan Amina Abakarova hakkında soruşturma açıldı.

Rusya'da satranç turnuvasında akıl almaz olay: Rakibini cıva ile zehirledi!

Geçtiğimiz cuma günü Rusya'nın Dağıstan bölgesinde düzenlenen bir satranç turnuvasındaki güvenlik kamerası görüntüleri sosyal medyaya yansıdı. Görüntülere göre, 40 yaşındaki Amina Abakarova'nın bir termometreden aldığı cıvayı satranç tahtasına ve rakibi 30 yaşındaki Umayganat Osmanova'nın kullandığı bir taşa sürdüğü görülüyor.

MAÇ ÖNCESİ CIVAYI SATRANÇ TAHTASINA KOYDU

Görüntüler Çarşamba günü mesajlaşma platformu Telegram'da yayınlandı. Osmanova, geçtiğimiz Cuma günü düzenlenen satranç turnuvasının başında kendini iyi hissetmediği için hastaneye kaldırılmıştı. Osmanova'nın zehirlendiği açıklanmıştı.

ÖMÜR BOYU MEN CEZASI

Rusya Satranç Federasyonundan yapılan açıklamada, Mahaçkale'de düzenlenen turnuvada rakibini zehirleme teşebbüsünde bulunan Abakarova'nın ulusal müsabakalardan geçici olarak men edildiği duyuruldu. Abakarova'nın yürütülen hukuki sürecin sonuçlanmasının ardından ömür boyu men cezası alabileceği ifade edildi.

Olaya ilişkin Rusya basınında yer alan haberlere göre turnuvanın başlamasının ardından Abakarova'nın rakibi Umayganat Osmanova, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Daha sonra kamera kayıtlarını inceleyen yetkililer, Abakarova'nın rakibini zehirleme amacıyla oyun tahtasına cıva döktüğünü tespit etti.

Haberin Devamı

DAVA AÇILDI

Osmanova'nın kendisini ve yakınlarını hoş olmayan şeyler söyleyerek rahatsız ettiğini savunan Abakarova ise yaşanan durumun satranç ya da turnuvayla ilgisi olmadığını öne sürerek eylemlerini "şahsi husumetle alakalı fevri bir karar" olarak açıkladı.

Ayrıca gözaltında tutulan Abakarova hakkında sağlığa zarar verme suçundan hapis cezası istemiyle dava açıldı.

SON DERECE ZEHİRLİ

Abakarova'ya rakibinin sağlığına hafif derecede zarar verme suçundan, dört aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmayı öngören bir ceza davası açıldı. Civa, son derece zehirli maddelerine ait bir metal. Bu tehlikeli metalle kısa süreli direkt temas bile ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Termometrelerin içinde ise bir miktar cıva bulunuyor.