Girişler 3-5 puan artabilir

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı düzenlemeyi olumlu olarak değerlendiren Gültekin bunun nedenlerini 4 maddede açıkladı.Gültekin”

1) Bilgi düzeyi yetersizliği

2) Kontenjan sayısının gereğinden fazla olması

3) Kalifiye elemanın yetişememesi

4) Haddinden fazla mezun bulunması. Ben bu düzenlemeyi olumlu görüyorum, hatta geç bile kalındı. Ülkemizde üniversite mezunu olup iş yapamayan çok insan var burdaki amaç kaliteli bilgi düzeyiyle mezun yetiştirmek. Puanlarda fazla bir oynama olmaz; çünkü tıp fakültelerinin puanları zaten yeterince yüksek. Net bir sayı vermek gerekirse 3-5 puan artabilir bu da tıp fakültelerini yeterince etkileyebilecek bir puan artışı.

PROF.’LAR NE DİYOR:

Doğru karar

- Prof.Dr.Şehsuvar Ertürk (Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı)

“Tıp fakültesi kontenjanlarını dondurmak demek yeni öğrenci almamak demek değil, mevcut sayıyı arttırmaktır. Zaten her sene biz kontenjan sayımızı YÖK’e yollarız ama onlardan isteğimizin üstünde sayı ilan edilmesi yönünde olur. Kontenjanların zaten azaltılacağını umuyorduk, yerinde bir karar olarak görüyorum hatta geç kalınmış bir uygulama. Zaten hekim açığı 7-8 yıl içerisinde kapanır. Kesinlikle kararı yerinde buluyorum,zararın neresinden dönülürse kardır. Bu kararla eğitimin niteliği artar ve kalitesi yükselir. Uygulamayla YÖK’ün koyduğu baraj puanlarıda yükselir.”

Haberin Devamı

Önce nitelik

- Prof. Dr. Tunçalp Demir (Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı)

“Geç kalınmış bir uygulama fakat herhangi bir kriter yok, hangi fakültelerde olacak bununla ilgili bilgi verilmedi. Zaten fakülteler arasında kalite farkı, altyapı sorunu var ama hep bir sayı üzerinden gidiliyor. Önemli olan eğitimde nicelik değil niteliktir. Yetişecek olan hekimlerin düzeyi önemlidir. Bakanlık hep bir sayı üzerinden, sayısal verilerden yola çıkıyor. Bunun yerine eğitimde niteliğin ön plana çıkarılması gerekir. “

DİĞER YENİ YAZILAR