Ankara ile Ardahan'ın ortak yanı: İkisi de 'A' harfi ile başlıyor!

Ne diyeyim, sadece "El insaf" demek geliyor içimden. Eee, ne de olsa onlar (milletvekilleri çocukları) da vatandaş. Bizim ihtiyacımız olan şeylere, onların ihtiyacı olamaz mı?

Haberin Devamı

Ne diyeyim, sadece "El insaf" demek geliyor içimden. Eee, ne de olsa onlar (milletvekilleri çocukları) da vatandaş. Bizim ihtiyacımız olan şeylere, onların ihtiyacı olamaz mı? Alın, iki haber size; karşılaştırın ve ortak yanlarını bulun. Ben, ortak yan olarak sadece ilk harflerini bulabildim! Milletvekili çocukları (bile) öğrenim kredisi aldı YURTKUR'un verilerine göre, geçen öğretim yılında 14 milletvekilinin çocuğuna öğrenim kredisi verildi. Anayasa, Yargıtay, Danıştay denetleme kurulu üyeleri, müsteşar, büyükelçi, vali, ateşe, genel müdür çocukları da öğrenim kredisine hak kazananlar arasında yer aldı. Geçen yıl öğrenim kredisi için 353 bin 651 öğrenci başvurdu. Başvuranların ancak 145 bin 464'üne öğrenim kredisi verilebildi. öğrenim kredisi kazanan öğrencilerin babaların mesleklerine bakıldığında, en geniş kesimi yüzde 31.4 ile emekli, dul, yetim, gazi, ihtiyarlık maaşı alanlar oluşturdu. Bunu, yüzde 9.9 ile devlet memurları, yüzde 6.5 ile çiftçiler, yüzde 6.2 ile işçiler izliyor. 14 öğrencinin babası milletvekili, 15'inin Anayasa, Yargıtay, Danıştay denetleme kurulu üyesi, 257'sinin öğretim üyesi, 53'ünün müsteşar, büyükelçi, ateşe, vali, kaymakam, genel müdür, 31'inin seçimle iş başına gelen mahalli idare yöneticileri. 2001-2002 akademik yılında da 29 milletvekili çocuğu öğrenim kredisine başvurdu, fakat almaya hak kazanamadı. Öğrenim kredisi; öğrencilerin başarı durumu, ailenin geliri ve sosyal durumu ile kalkınmada öncelikli illerde oturmaları esas alınarak, veriliyor. Üniversitelerin lisans ve önlisans programlarında okuyan öğrencilere halen aylık 65 milyon lira öğrenim kredisi veriliyor.

Harç kredisi alanlar
Harç kredisine başvuran ve kazanan öğrencilerin sosyo-ekonomik düzeyine bakıldığında, yine en büyük bölümü yüzde 27 ile babaları emekli, dul, yetim, gazi ve ihtiyarlık maaşı alanların oluşturduğu görülüyor. Bunu sırasıyla memur (yüzde 10.4), çiftçiler (yüzde 6.9), işçiler (6.2) ve öğretmenler (yüzde 6.17) takip ediyor. Harç kredisine 46 milletvekili çocuğu başvurdu, ancak bunların sadece 8'i almaya hak kazandı. Anayasa, Yargıtay, Danıştay denetleme kurulu üyelerinin çocuklarından 29'u, öğretim üyelerinin çocuklarından 414'ü, müsteşar, büyükelçi, ateşe, vali, kaymakam, genel müdür çocuklarından 95'i ve seçimle iş başına gelen mahalli idare yöneticilerinin çocuklarından da 68'i harç kredisi aldı. Öğretmenler okulu boyadı Öğretmenler ve idareciler, yeni eğitim-öğretim yılının ilk zilinin çalmasını beklerken, bir yandan da okullannı hazırlamaya çalışıyorlar. Ardahan 23 Şubat İlköğretim Okulu Müdürü ibrahim Keçeci, okulun boyanması için 2 milyar lira işçilik bedeli istenmesi üzerine, boyayı öğretmenlerle birlikte yapmaya karar verdi. Okul için gerekli olan boya ve malzemeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü ve esnaftan sağladıklarını belirten Keçeci, "Her şeyi devletten beklememek lazım. Boyayı biz yaparak milyarlarca lira masraftan kurtulduk" diyor! Ayrıca; Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçe ve beldelerindeki 21 ilköğretim okulunun, 25 milyar 430 milyon lira borcu nedeniyle elektrikleri kesilmeye başlandı. Halkımıza ve tabii ki milletvekili çocuklarına da duyurulur!

DİĞER YENİ YAZILAR