Artık derin bir nefes almanın ve o nefesi kontrollü bir şekilde yavaş yavaş vermenin zamanı...
Nefes verirken de mümkün olduğunca içinizdeki nefreti, sitemi, küskünlüğü, ezikliği, kompleksi, kibri de verin... Verin ki her yer Gezi Parkı olsun. Olumlu anlamda. Yaratıcı anlamda. Beraber yaşamayı bilme anlamında... Ne iktidar kurmak için ne de muhalefet olmak için. Muktedirlerin anlamadığı bir başka “iktidar” için...
Bu cumartesi (22 Haziran 2013) Seferihisar Edebiyat Günleri başlıyor. Milletin dışarıya yemeğe bile gitmediği bu karışık günlerde inadına festivali yapıyorlar ve çok da iyi ediyorlar.
Seferihisar ülkemizin ilk “Sakin” şehri. “Sakin”den tembel, uyuşuk bir şehir aklınıza gelmesin. Kişi başına düşen yeşil alandan suların nasıl arındırılacağına, şehir merkezine giren araçlardan açılan fast food dükkanlarından semt pazarındaki meyve sebzenin organikliğine kadar bir dizi kural, yasağın ve teşvikin olduğu, sağlıklı, yaşanır, huzurlu şehirler yaratmak amacında olan bir hareket. Bir ofisi var. Başvurduğun zaman gelip denetliyorlar ve uygunsan sana “Sakin Şehir” beratını veriyorlar. İnsanlar da bunu bilip oraya gidiyor.
Seferihisar, neredeyse bir yıldır “Edebiyat Festivali”ne hazırlanıyor. İptal edilmesi hakikaten yazık olurdu zira bir hafta boyunca Türkiye’nin birbirinden ünlü yazarları ve şairlerini okurlarıyla bir araya getirecek.
Kimler yok ki! Neredeyse herkes. Festival’in açılış konuşmasını Murathan Mungan yapacak. Bejan Matur, Murat Uyurkulak, Emrah Serbes, Küçük İskender, Cezmi Ersöz, Gonca Özmen, Hüsnü Arkan, Mehmet Yaşın, Haluk Şahin ve Orhan Alkaya söyleşi yapacak, Serra Yılmaz şiir okuyacak, Mehtap Meral de kapanış konserini verecek.
Benim için heyecan verici olan yazarların yapacağı yaratıcı yazarlık atölyeleri. Latife Tekin, Ayfer Tunç, Pınar Kür, Mario Levi, Murat Gülsoy, İnci Aral, Buket Uzuner, Gülşah Elikbank ve Neslihan Acu 25’er kişilik gruplara yazarlık çalışması yaptıracak.
Fakat daha da heyecanlı olan şu:
Oxford ve 19 Mayıs Üniversiteleri ortaklığıyla dünyadaki ilk “Yaratıcı Yazarlık Merkezi”nin temelini atılacak.
Demek istediğim şu: Madem ki Gezi Parkı çok şahane bir platformdu, madem biz orayı çok sevdik, madem yok olunca kendimizi öksüz hissettik... Gelin başka yerlerde bu ruhu yakalayalım. İsmi de diyelim “Sığacık Parkı” olsun. Seferihisar Belediyesi tüm gençlere böyle bir çağrı yapıyor. Barışçıl bir ortamda ruhu devam ettirin diyor...
Başvurular ve ayrıntılı bilgi için Seferihisar Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü 0 232 743 3960 no’lu telefondan Berfin Çelikkol Uzun ya da Sinem Kankaya ile irtibata geçilebilir. kultursanat@seferihisar.bel.tr
Bir nefes: Gezi yerine Seferihisar!
Haberin Devamı