Sorunlar, çelişkiler ve terörün her çeşidi bitmiyor.
Şırnak’ta PKK terörüne kaybettiğimiz 13 askerimize üzülürken karşımıza şehir eşkıyalarının, aramızda gezen suçluların yarattığı terör çıkıyor.
Özellikle “kocasından ayrılan kadınlar ve ailelerine yönelik” cinayet haberleri, eli silahlı grupların çatışmaları, çocuk tecavüzleri ile ilgili haberler dayanılması zor şekilde arttı.
Örneğin; İstanbul Avcılar’da iki grup arasındaki silahlı çatışmada sıkılan kurşunlardan birinin yoldan geçen araca isabet etmesi ve genç sürücünün hayatını kaybetmesi, 3.5 yaşındaki kızının babasız kalması dayanılacak bir haber midir?
Aynı gün “İstanbul Güngören’de yine iki silahlı grubun çatışmasında 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı” haberi alışılacak bir haber midir?
Okullarda, kurslarda bile “çocuk istismarı” haberlerinin arkası kesilmemesi katlanılır bir durum mudur?
Dün “İzmir’de aşırı hız yapan Suriyeli bir sürücünün 2 genç kızı ezdiği ve kızların ağır yaralı olduğu” haberi verildi, Türkiye’de zaten önlenemeyen trafik magandalarına şimdi bir de Suriyeli magandaların eklenmesine ve hayati tehlike yaratmasına dayanmak kolay mı?
FETÖ’cüler dışarda
15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ortaya çıkarılmasını herkes istiyor.
Meclis Araştırma Komisyonu Raporu açıklandıktan sonra “Komisyon’un darbe girişimini yeterince araştırmadığı” öne sürülerek “Darbe girişiminin siyasi ayağının ortaya çıkarılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması” yönünde verilen önerge Ak Parti’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.
Bunun nedenini anlayamayan okurlar bize soruyor ama cevabını bulmak pek kolay değil. Hükümet’in veya Ak Parti’nin bir açıklama yapması doğru olacaktır.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da “15 Temmuz’la ilgili cevaplanmayan sorular olduğunu” tekrarlıyor. Gerçekten de Genelkurmay Raporları, Savcılık raporları, Genelkurmay ve MİT cevapları, ihbarı yapan Binbaşı O.K’nın açıklamaları arasında çelişkili noktalar var.
Bu çelişkiler giderilmeli, sorular cevap bulmalıdır.
Zeytinlik Yasası
Cumhurbaşkanı Erdoğan Dünya Çevre Günü’nde yaptığı konuşmada “Gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyorum” dedi.
Aynı sıralarda sanayileşmenin önünü açmak için “Zeytinlik Kanunu’nda yapılacak değişiklik” tartışması çoktan başlamıştı.
Doğayı korumak isteyen herkesin karşı çıktığı bu değişiklik yapılırsa orman sınırları içinde kalan zeytinlikler de zeytinciliği koruyan yasa kapsamından çıkarılacak ve zeytinliklere sanayi tesisi bile kurulabilecek.
Olağanüstü doğa güzellikleri, zeytinlikleri ve mitolojik geçmişiyle bilinen Kaz Dağları’nın bugünkü haline, taş yığınları doldurmak için yüzlerce yıllık zeytinliklerin, doğanın nasıl yok edildiğine bakmak bile bu yasa değişikliğinden kesinlikle vazgeçmek için yeterlidir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “zeytinliklerimizin ve doğanın korunması” için öncülük ederek bu zararlı yasa değişikliğini önlemesi, gelecek nesiller için güzel bir örnek olacaktır.