Sınırötesi polemiği sertleşiyor

Haberin Devamı

Söze geldiğinde bütün siyasiler terörle mücadelenin ulusal bir mesele olduğunu, bunun iç siyaset malzemesi yapılmaması gerektiğini söylüyor. Fakat bu kez öyle anlaşılıyor ki iç siyasetin en çarpıcı malzemesi olmaya aday terör konusu.
Şehit cenazelerinde, cami avlularında başlayan terör üzerinden siyaset iktidarla muhalefet arasında son derece acımasız bir sertlikle devam ediyor. Özellikle Kuzey Irak’a yönelik sınır ötesi operasyon tartışmalarının seçim kampanyasına damgasını vuracağı anlaşılıyor.
Başbakan Tayyip Erdoğan, öteden beri terör olayları tırmanışa geçtiğinde hep gündeme getirilen Kuzey Irak’a askeri operasyon konusuna önceki gün verdiği net bir yanıtla aslında noktayı koydu. Yakın gelecekte, en azından seçimler öncesinde Kuzey Irak’a yönelik bir operasyon sözkonusu değil.
“Sınırlarımız içinde 5 bin terörist var. Bunlar halledildi mi Kuzey Irak’taki 500 teröristle ilgili operasyon safahatine geçilsin” diyen Başbakan’a dün çok çok ağır yanıtlar geldi.
CHP lideri Baykal, “Bizzat Başbakan terörle mücadelenin önündeki en büyük engeldir...” derken MHP lideri Bahçeli de “Bugüne kadar etnik bölücülüğe cesaret veren ve güvenlik güçlerimizin terörle mücadelesini zaafa uğratan Başbakan Erdoğan, bugünkü kanlı ve karanlık tablonun baş mimarıdır” suçlamasında bulundu.
Türkiye çeyrek asırdan beri bölücü terör belasıyla uğraşıyor. Bu uğurda binlerce şehit verildi, onbinlerce vatandaşımız bölücü teröristlerin saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Türkiye Cumhuriyeti nüfusuna kayıtlı 20 bini aşkın terörist ölü ele geçirildi. Çok kan ve gözyaşı aktı bu mücadelede.
Bugüne kadar bir yandan bu mücadele sürdürülürken bir yandan da siyasal platformda tartışması yapıldı. Ama siyasi tartışmalar hiç bu düzeye gelmedi. Hiçbir Başbakan bu kadar ağır bir suçlamanın hedefi olmadı.
Bu son derece ağır suçlamaların ardından telefonla konuştuğumuz Deniz Baykal’a “Fazla ağır değil mi, bu kadarını hak ediyor mu Başbakan?” diye sorduğumda şu yanıtı verdi:
“Evet ağır bir ifade, bunun farkındayım ama bu değerlendirmeyi yapmak zorundaydım. İşin gerçeği Başbakan çok daha ağırını hak ediyor. Çünkü Başbakan, Barzani’nin ağzıyla konuşuyor. Başbakan terör meselesini kavrayamamıştır. Terörle mücadele edememiş, tam tersine terörü azdıran bir siyaset izlemiştir...”
Kendince “Niye”sini de yanıtlıyor Deniz Baykal:
“AKP’nin yapısı mı, Başbakan’ın çevresi mi bilemem ama bu hükümet terörle mücadelede yapılması gerekenin tersini yapmıştır ve yapmaya da devam ediyor...”
Kuşku yok ki Erdoğan bu sözlere yanıt vermekte gecikmeyecektir. O da çok daha ağır ifadelerle Deniz Baykal’ı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi suçlayacak.
Ve seçim yaklaştıkça bu karşılıklı suçlamaların dozu daha da artacak.
İnsan ister istemez bugün Başbakan Erdoğan’ı sınır ötesi operasyona soğuk durduğu için suçlayan siyasi liderler 22 Temmuz seçimlerinden iktidar olarak çıksalar acaba ne yapacaklar diye merak ediyor.

DİĞER YENİ YAZILAR