‘Karakolda kadına dayak ne demek?’

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül, VATAN’ın ‘Karakolda kadına şiddet’ haberi için “Şaşırdım, çok üzüldüm. Bir erkeğin en büyük ayıbı kadına dayak. Hele ki polisin böyle bir şey yapması kabul edilemez. Yakından takip edeceğim” dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, VATAN’ın, “Karakolda kadına şiddet” haberi için, “Şaşırdım, çok üzüldüm” dedi. Gül, karakolda polisin böyle birşey yapmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirterek, konunun yakın takipçisi olacağını söyledi.

Gül: Çok üzüldüm

9 Aralık “Dünya İnsan Hakları Günü’nde” VATAN’ın ele geçirdiği kamera kayıtlarını yayınladığı karakolda polisler tarafından feci şekilde dövülen kadın görüntüleri, Çankaya Köşkü’nün gündemine de girdi. Cumhurbaşkanı Gül, 4. Dünya Siyaset Konferansı’na katılmak için gittiği Avusturya’nın Başkenti Viyana’dan dönüşünde uçakta bulunan gazetecilerin sorusu üzerine konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Okudum. Haberi gördüm. Getirdiler bana. Şaşırdım, çok üzüldüm. Vahim bir olay. Döndükten sonra çok yakından ilgileneceğim. İşkence ve dayağı Türkiye’nin gündeminden silmeye çalıştığımız bir dönemde kadına hem de karakolda dayak ne demek? Bu konunun yakından takipçisi olacağım. Döner dönmez ilgililerle konuşacağım. Bir erkeğin en büyük ayıbının kadına dayak olduğunu ben daha önce de söylemiştim. Hele ki polisin böyle bir şey yapması kabul edilebilir bir durum değildir.”

İKİ BAKAN EL KOYDU...

Belgeleri yollayın

İzmir’de bir eğlence merkezinde gözaltına alınan ve götürüldüğü karakolda iki polisten dayak yiyen Fevziye Cengiz’in görüntüleri kamuoyunda infial yarattı. VATAN’ın haberinden sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile İçişileri Bakanı Naim Şahin İzmir Emniyeti’nden olayla ilgili rapor istedi.

Günay tepki gösterdi: Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da olaya tepki gösterdi: “İşkence ve kötü muamelenin kökünü kuruttuk diyemem ama önemli ölçüde azalttık. Bu konuda Sayın Başbakan başta hepimiz çok dikkatliyiz. Herhangi bir vatandaşımıza karşı herhangi bir kamu görevlisinin hiçbir şekilde kötü muamele yapma hakkı yoktur. Karakollar sadece tutanak tutar. Bunu dikkatle takip edeceğim.”

CHP’den soru önergesi: CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler de dayak olayını TBMM’ye taşıdı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP’li Tanrıkulu da kınadı: CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, karakolda dayak olayını kınadı: “AK Parti döneminde kadına yönelik şiddet azalmak yerine 9 yılda yüzde bin 400 arttı. İzmir’de bir kadını ellerini kelepçeleyip dövmek nasıl bir insanlıktır? Sonrasında dayak yiyen kadına, ona şiddet uygulayan polislerden daha fazla ceza istemek de nasıl bir aklın ürünüdür?”

DİĞER YENİ YAZILAR