Arınç faktörü

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın önceki gün yakındığı gibi cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin başlamasına artık üç haftadan az bir süre kaldı ama hala kimin veya kimin aday olacağı belli değil

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın önceki gün yakındığı gibi cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin başlamasına artık üç haftadan az bir süre kaldı ama hala kimin veya kimin aday olacağı belli değil. Aslında kimin aday olacağı değil de Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olup olmayacağı belli değil. Çünkü Erdoğan aday olduğunda seçim formaliteden ibaret. Adaylığını açıkladığı anda herkes bilecek ki Türkiye Cumhuriyeti’nin 11. Cumhurbaşkanı olarak 16 Mayıs günü Çankaya Köşkü’nü Sezer’den devralacak.

Bu nedenle Erdoğan’ın ne karar vereceği merakla bekleniyor. Ana muhalefeat partisi genel başkanı bir an önce kararını açıklamasını istiyor. Erdoğan da haklı olarak son ana kadar bekleyip tepkileri ölçmeyi yeğliyor.

Durum böyle olunca da dün Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın söylediği “papatya falı” açılıyor. Hem de günlerden beri...

Aslında açıkça söylemese de Bülent Arınç’ın yaptığı da farklı değil. O da muhtemelen sabırsızlanıyor, Erdoğan’ın tavrını bir an önce netleştirmesini bekliyor. Üstelik geçen hafta Roma’da İtalyan RAİ News TV kanalındaki sözlerinin “aday olmayacak” diye yorumlanmasını eleştiriyor, bugüne kadar söylediklerinden farklı bir anlam taşımadığını vurguluyor, adaylık kapısını açık tutuyor.

Arınç gibi, pek çok milletvekili de aynı sabırsızlığı yaşıyor. Hatta özellikle de düşük profilli aday statüsüyle eğilim anketlerine giren veya girmemiş olsa da kendisini şanslı gören AKP milletvekillerinin her ne kadar dışa vurulmasa da gönüllerinden geçen Erdoğan’ın aday olmaması. O zaman piyangonun kendisine vuracağını düşünenlerin sayısı hiç de az değil. Hatta anketlerde ismi yer almamasına karşın “en düşük profilli” nin kendisi olduğu iddiasında olanlar da var. Ve ismi kamuoyunda sıkça duyulan bir AKP milletvekili bu konuda yakın çevresine şöyle diyor: “Bu iş öyle anketle falan olmaz. Cumhurbaşkanını ilçe başkanları mı seçecek? Parlamento seçecek, parlamento grubumuz kimin aday olacağına karar verir. Tabii ki Tayyip Bey ne derse o olur. Ama eğer Tayyip Bey kendisi aday olmazsa ben aday olurum ve benim önerim adayın Meclis grubunda gizli oyla belirlenmesidir. Demokratik olanı, bizim partimize yakışanı da budur. Gizli oylamada kendimi Tayyip Bey’den ve Bülent Arınç’tan sonraki en şanslı aday olarak görüyorum...”

Evet işte bu iddialı aday adayının söylediği gibi “düşük profilli” adayları bekleyen tehlike hala Bülent Arınç.

DİĞER YENİ YAZILAR