Yerel Yönetimler

Yerel Yönetimler

Son dakika yerel yönetimler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yerel yönetimler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yerel yönetimler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yerel Yönetimler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yerel yönetimler gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.444 yerel yönetimler haberi bulunmuştur. Tüm yerel yönetimler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye’nin ilk yaşlılık festivali Malatya Arapgir’de yapıldı
Türkiye’nin ilk yaşlılık festivali Malatya Arapgir’de yapıldıMalatya’nın Arapgir ilçesinde düzenlenen Uluslararası Yaşlılıkta Sağlık ve Esenlik Festivali’nde konuşan Oxford Nüfus Yaşlanması Enstitüsü’nden Prof. Dr. Hafiz Khan, “Doğru yönetim modelleri geliştirilirse kaliteli yaşlanmak mümkün” dedi.
16.09.2024Gündem
Adanalı sporcular Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecekler
Adanalı sporcular Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceklerTürkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası Dünya Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri başladı. Atletik Conan Kulübü sporcuları Hakan Ay ve Cengizhan Aslan, milli formayı giyebilmek için seçmelerde ter dökecek.
29.08.2024Adana
Bakanlıktan İzmir Körfezi’ndeki balık ölümlerine inceleme
Bakanlıktan İzmir Körfezi’ndeki balık ölümlerine incelemeÇevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Körfezi’nde meydana gelen balık ölümleriyle ilgili inceleme başlattı.
24.08.2024Gündem
İller Bankası Genel Müdürlüğü yılın ilk yarısında 6 milyar liralık 179 projeyi hayata geçirdi
İller Bankası Genel Müdürlüğü yılın ilk yarısında 6 milyar liralık 179 projeyi hayata geçirdi  Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu İller Bankası Genel Müdürlüğü, 2024 yılının ilk 6 ayında Türkiye genelinde, 6 milyar TL tutarındaki 179 projeyi tamamlayarak hizmete sundu. Aynı dönemde deprem bölgesinde 1,6 milyar lira tutarındaki 24 proje için kaynak aktarıldı.
20.08.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başıboş köpek sorunu ilgili açıklama: Kısa sürede hal yoluna koyacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başıboş köpek sorunu ilgili açıklama: Kısa sürede hal yoluna koyacağızCumhurbaşkanı Erdoğan, başıboş sokak hayvanları ile ilgili, "Dün gece yoğun ve yorucu bir mesainin ardından sahipsiz hayvanlara yönelik kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul eden tüm milletvekillerimizi tebrik ediyorum." paylaşımında bulundu.
30.07.2024Gündem
Bakan Yumaklı'dan sokak hayvanlarına düzenlemesi açıklaması: Bu bir 'sahiplendirme' yasasıdır
Bakan Yumaklı'dan sokak hayvanlarına düzenlemesi açıklaması: Bu bir 'sahiplendirme' yasasıdırTBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen sahipsiz sokak hayvanlarına düzenlemeye ilişkin Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Bu bir 'katliam' yasası değildir, bu bir 'sahiplendirme' yasasıdır. Lütfen bu açıdan bakılsın" açıklamasını yaptı.
30.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete 'Mavi Vatan tepkisi: Bunun adı sorumsuzluktur
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete 'Mavi Vatan tepkisi: Bunun adı sorumsuzlukturCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Filistin direnişine terör yaftası kurmakta gösterdikleri mahareti İsrail'in vahşi katliamlarına tepki vermekte gösteremediler. Benzer basiretsizliği Mavi Vatan konusunda görüyoruz. Ülkemizi yayılmacılıkla itham ederek birilerine göz kırpıyorlar. CHP, Türkiye'nin çıkarlarını savunmak yerine Mavi Vatan'a 'masal' diyerek birilerine göz kırpıyor. Bunun adı sorumsuzluktur, şuursuzluktur, gaflettir." dedi.
30.07.2024Gündem
Sokak köpeklerine yönelik düzenleme Meclis'ten geçerek yasalaştı
Sokak köpeklerine yönelik düzenleme Meclis'ten geçerek yasalaştıSahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Öte yandan Teklifin yasalaşmasının ardından, TBMM Genel Kurulu tatile girdi. İşte ilgili yasayla ilgili tüm detaylar...
30.07.2024Gündem
Sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenleme komisyondan geçti
Sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenleme komisyondan geçtiSahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edildi.
23.07.2024Gündem
Başıboş köpek düzenlemesi Meclis'te
Başıboş köpek düzenlemesi Meclis'teBaşıboş sokak köpekleri ile ilgili tartışmalar sürüyor. Bu konuyla ilgili olarak yeni bir adım daha atılıyor. AK Parti'nin başıboş sokak köpeklerine ilişkin hazırladığı teklif, bugün Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda görüşülecek.
17.07.2024Gündem
Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hastaneye kaldırıldı
Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hastaneye kaldırıldıAdana’da 5 dönem büyükşehir belediye başkanlığı yapan Aytaç Durak Pozantı’nın Bürücek Yaylasında rahatsızlanarak hava ambulans ile hastaneye kaldırıldı.
5.07.2024Adana
Marmaris - Fethiye arasında deniz otobüsü seferleri başladı
Marmaris - Fethiye arasında deniz otobüsü seferleri başladıMuğla Büyükşehir Belediyesinin projelerinden biri olan deniz feribot seferlerinin Marmaris-Fethiye deniz otobüsü seferlerinin açılışı bugün Marmaris Limanından gerçekleşti.
2.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vandallıkla sokakları ateşe vermek kabul edilemez
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vandallıkla sokakları ateşe vermek kabul edilemezCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor. Kayseri'deki olaylarla ilgili konuşan Erdoğan, "Küçük bir grubun yol açtığı durumun nedeni muhalefetin zehirli söylemidir. Vandallık yapmak, sokakları ateşe vermek kabul edilemez. Siyasi kazanım uğruna nefret söylemine tevessül etmek acizliktir. Toplumda yabancı düşmanlığı ile bir yere varılamaz." dedi.
1.07.2024Gündem
Mekanik biyolojik ayrıştırma tesisi geri dönüşümle hem çevreyi koruyor hem de ekonomiye katkı sağlıyor
Mekanik biyolojik ayrıştırma tesisi geri dönüşümle hem çevreyi koruyor hem de ekonomiye katkı sağlıyorGaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve İller Bankası iş birliğinde Avrupa Birliği'nce desteklenerek inşa edilen “Mekanik Biyolojik Ayrıştırma Tesisi” sağladığı geri dönüşümle çevreyi koruyor, ekonomiye katkı sağlıyor.
28.06.2024Gaziantep
Adana mor haritada! Cinsiyet eşitliğinde iş birlikçi adımlar hayata geçiyor
Adana mor haritada! Cinsiyet eşitliğinde iş birlikçi adımlar hayata geçiyorUN Women Türkiye (Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Türkiye Ofisi), toplumsal cinsiyete duyarlı interaktif bir araç olan Mor Haritam uygulamasını Ankara, Eskişehir ve İstanbul’dan sonra Adana’da da hayata geçirdi.
7.06.2024Adana
Türkiye Belediyeler Birliği ne iş yapar, belediyeler birliği nereye bağlı?
Türkiye Belediyeler Birliği ne iş yapar, belediyeler birliği nereye bağlı?İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı'na seçildi. Peki, Türkiye Belediyeler Birliği ne iş yapar, belediyeler birliği nereye bağlı?
5.06.2024Gündem
‘Teknoloji Liderleri Zirvesi’nde yapay zeka konuşuldu
‘Teknoloji Liderleri Zirvesi’nde yapay zeka konuşulduTeknoloji alanında Türkiye'nin önde gelen karar vericileri ve kanaat önderleri, Teknoloji Liderleri Zirvesi’nde bir araya geldi. Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikte global mega trendlerin şirket stratejilerine etkileri, Türkiye’de üretilen teknolojilerin global pazardaki yeri, sürdürülebilir dijital dönüşüm, yapay zekâ ve akıllı şehirler ele alındı. Zirve, ‘En Etkin 50 Teknoloji Lideri’nin ödül törenine de ev sahipliği yaptı.
4.06.2024Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni isimlerle yola devam edeceğizCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstişare ve yenilenme sürecimizin sonucunda, AK Parti olarak yolumuza çok daha güçlü bir şekilde devam etmekte kararlıyız" dedi. "Kongre sürecimizi başlatacağız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizden güç devşirecek değil, bize güç katacak kişiler lazım" dedi.
14.05.2024Gündem
Teknoloji liderleri yapay zekayı ve akıllı şehirleri tartışacak
Teknoloji liderleri yapay zekayı ve akıllı şehirleri tartışacakTeknoloji alanında Türkiye'nin önde gelen karar vericileri ve kanaat önderleri, Teknoloji Liderleri Zirvesi’nde ikinci kez bir araya gelecek.
3.05.2024Yaşam
AK Parti MYK, Erdoğan başkanlığında  toplandı
AK Parti MYK, Erdoğan başkanlığında toplandıAK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.
2.04.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan oyunu kullandı! 'Yeni bir dönemin başlangıcı olacak'
Cumhurbaşkanı Erdoğan oyunu kullandı! 'Yeni bir dönemin başlangıcı olacak'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, "Gerçekten arka arkaya bu kadar kısa bir süreyle bu iki seçim milletimizi yordu. Bizleri de yordu. Çünkü çok yoğun bir kampanya geçirdik. Bu kampanyadan sonra da bugün bu seçimleri icra etmek suretiyle yerel yönetimlerde inşallah ülkemiz, milletimiz için hayırlı bir netice çıkar diye düşünüyorum" dedi.
31.03.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına düzenleme sinyali: Temmuz ayında masaya yatıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına düzenleme sinyali: Temmuz ayında masaya yatıracağızCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli ve Bursa mitinglerinde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz ne yaptıysak CHP'nin sabotaj siyasetine rağmen yaptık. Ne yaptıysak bu zihniyete rağmen yaptık. Engelleri tek tek aşarak bugünlere kadar geldik" ifadelerini kullanırken, "Avrupa'sından, ABD'sine herkesin kontrol altına almaya çalıştığı enflasyonla biz de mücadele ediyoruz. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini artırdık. Ayrıca 5 bin lira ödemede bulunduk. Temmuzda yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını masaya yatıracağız. Memurlara ek gösterge uygulamasını genişleterek düzenlemenin hazırlıkları tamamlandı. Küçük esnafların prim gün sayısı için de çalışıyoruz." dedi.
28.03.2024Gündem
Bakan Işıkhan açıkladı: İşsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesine geldi
Bakan Işıkhan açıkladı: İşsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesine geldiÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Bu hafta 2023 yılı işgücü verileri açıklandı. 2023 yılında işsizlik oranı bir önceki yıla göre 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine geriledi. İşsiz sayısı 2023 yılında, bir önceki yıla göre 318 bin kişi azalarak 3 milyon 264 bin kişiye geriledi. Toplam işsizlik oranı ve genç işsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesine geldi. Hem kadın, hem genç, hem de toplam istihdam oranı ve iş gücüne katılım oranı son 21 yılın en yüksek düzeyine yükseldi" dedi.
27.03.2024Ekonomi
MHP Lideri Bahçeli Bahçeli: DEM’lenmiş CHP’nin perdesi 31 Mart’ta kapanmalıdır
MHP Lideri Bahçeli Bahçeli: DEM’lenmiş CHP’nin perdesi 31 Mart’ta kapanmalıdırMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Belçika'da bir Türk mahallesine bölücü teröristlerin saldırması, bir vatandaşımızın yaralanması ve Ülkü Ocağımızın kundaklanması hainlerin nerelere kadar yuvalandığını açıkça gözler önüne sermiştir. CHP'nin ortakları her yerde Türk vatandaşlarına nefret saçmaktadır. Ülkü Ocağımızı yakmaya kalkışan hainler kuşkusuz bu alçak eylemlerinin hesabını mutlaka vereceklerdir" dedi.
27.03.2024Gündem
Bahçeli'den Belçika'daki saldırıya sert tepki: Sabrımızı test etmeye cüret etmeyin
Bahçeli'den Belçika'daki saldırıya sert tepki: Sabrımızı test etmeye cüret etmeyinMilliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli "31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında" yazılı açıklama yaptı. Bahçeli, Belçika'daki saldırıya sert tepki göstererek '(Belçika'daki Türklere saldırılar) Ocağımızı ateşe verenlerin iki dünyası da cehennem ateşindedir ve sabrımızı test etmeye hiçbir bedhah, hiçbir Türkiye düşmanı cüret etmemelidir' dedi.
27.03.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yerel Yönetimler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yerel yönetimler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.