Son dakika yemek borusu kanseri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yemek borusu kanseri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yemek borusu kanseri haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan yemek borusu kanseri gelişmeleri de dahil olmak üzere 180 yemek borusu kanseri haberi bulunmuştur. Tüm yemek borusu kanseri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bilim insanları kanser riskini artıran en büyük hatayı açıkladı!Avustralyalı bilim insanları hareketsiz bir yaşamın kanser riskini artırdığını ortaya çıkardı. Yapılan araştırmalar sonucu egzersiz yapmayan bireylerin egzersiz yapan bireylere nazaran daha fazla kanser riski taşıdığı öğrenildi.
Yemek borusu (özofagus) kanseri nedir?Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Onur Bayraktar, yemek borusu kanserinin tanı ve tedavi yöntemlerini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
Bu belirtiler hayat kurtarıyor! İşte kanserin 10 önemli sinyali!Çağımızın en korkulan hastalıklarından biri kuşkusuz ki kanser! Dünyada her yıl yaklaşık 15 milyon, ülkemizde yaklaşık 175 bin kişiye kanser tanısı konuyor. Günümüzde her ne kadar kanser tanısı alan hasta sayısı artsa da, teşhis ile tedavisinde çığır açan gelişmeler ve düzenli yapılan taramalar sayesinde uzun yıllar sağlıklı yaşam sürebilen kanserli hasta sayısı da giderek artıyor. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Aziz Yazar, kanser tedavisinden başarılı sonuç alınmasında erken teşhisin kilit rol oynadığına dikkat çekti.
Yemek bile yiyemiyordu; Türkiye’de sağlığına kavuştuGürcistan’da yemek borusu kanseri teşhisiyle tümör ameliyatı geçiren Bezhan Metreveli, ameliyat sonrasında yemek borusunda oluşan kaçak nedeniyle hiçbir şey yiyemez hale geldi. Defalarca gerçekleştirilen ameliyatlar sonrasında sağlığına kavuşamayan Metreveli, tedavi için Türkiye’ye getirildi. Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Uğur Korkmaz tarafından gerçekleştirilen operasyon sonrası sağlığına kavuşan genç adam, haftalar sonra ilk yemeğini Türkiye’de yedi.
Ses kısıklığının 2 hafta sürmesi hastalık habercisi olabilirÇoğunlukla kısa sürede düzelen ses kısıklığının bazı durumlarda dikkate alınması gerektiğini belirten Prof. Dr. Tolga Kandoğan, “Ses kısıklığı eğer 2 ila 3 haftadır sürüyorsa gırtlak, yutak, yemek borusu kanseri gibi hızla tedaviye başlanması gereken bazı hastalıkların habercisi olabilir” dedi.
O ilde kadınlarda yemek borusu kanseri 2 kat fazlaVan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, tandır kültürü ve yanıkları ile ilgili 2 gün süren çalıştay düzenlediklerini belirterek, "Van ve çevresinde 100 bin civarı çukur tandır bulunmakta. Bu tandırların neredeyse yüzde 99'u kapalı ortamda. Kadınlar tandır dumanına ve tandır yanığına maruz kalıyor. Dünyada yemek borusu kanseri erkeklerde 2 kat fazlayken, Van ve çevresinde tersi söz konusu. Kadınlarda yemek borusu kanseri 2 kat daha fazla" dedi.
Ağızdan salya akmasını ciddiye alınGece uykusunda ağızdan salya gelmesinin birçok rahatsızlığın habercisi olabileceğine dikkati çeken Prof. Dr. Vedat Göral “Yanlış uyku pozisyonu, reflü, bazı diş ve ağız problemleri, kafa travmaları, Parkinson, alerjiler, yemek borusu kanserleri, bazı ilaçlara ait yan etkiler, sinir sistemi bozuklukları ve bağırsak parazitleri gece uykusunda ağızdan su gelmesine neden olabilir” dedi.
Bayramda mideye zarar veren 10 önemli hata!Covid-19 pandemisi nedeniyle bu yıl Ramazan Bayramı’nı evimizde izole geçirmek zorunda kalsak da, hiç kuşkusuz sofralarımızı yine birbirinden lezzetli yemekler ve tatlılarla donatacağız! Ancak dikkat! Ramazan’da bir ay boyunca dinlenen midemize aniden yüklenmek ve yüksek kalorili besinler tüketmek gibi hatalı alışkanlıklarımız; hazımsızlık, şişkinlik ile gaz sorunlarına neden olabiliyor. Ayrıca mide problemi olan kişilerde reflü, peptik ülser ve gastrit yakınmalarını tetikleyebiliyor.
Van'da 'Yanık Sempozyumu'Van'da tandır yanıkları ile tandır dumanının neden olduğu hastalıklar, 5-6 Haziran'da düzenlenecek "Yanık Sempozyumu"nda ele alınacak.
Tüm Türkiye içiyor! Sakın bunu yapmayın, kansere sebep...Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendiriyor. Sakın bunu yapmayın... Düzenli olarak kaynar, 65 santigrat derecenin üstünde sıcaklıkta içilen çayın yemek borusu kanseri riskini artırdığını belirten Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral uyardı. Prof. Dr. Göral, "Sigara, sıcak çay ve alkol kullanımı varsa yemek borusu kanseri riski 5 kat artıyor. Günde 3-4 fincanı geçmeden ılık sıcaklıkta çay tüketilmeli" dedi.
Sıkıntılı, stresli ve öfkeliyseniz yemekten uzak durun!Halk arasında şişmanlık olarak bilinen obezite, vücutta aşırı derece de yağ birikmesi ile ortaya çıkıyor. Sıkıntılı, stresli ve öfkeliyseniz yemekten uzak durmanız büyük önem taşıyor. İşte obeziteye dur diyecek 15 beslenme önerisi...
Her 5 kişiden 1’i reflüden muzdarip!Her 5 kişiden 1’i reflüden muzdarip. Reflü, göğüste ağrı veya mide ekşimesi gibi rahatsızlıklara neden olabilen bir durumdur. Reflü, mide asitlerinin yemek borusuna geri aktığı bir sindirim sorunudur ve genellikle mide ekşimesi olarak bilinen yanma hissine neden olabilir. Reflü uzun süre tedavi edilmezse, ülsere yol açabilir. Reflü şikayetlerini hafife almamak gerektiği konusunda uyaran Prof. Dr. Hasan Batırel reflü nedenleri, belirtileri ve tedavisi hakkında bilmeniz gerekenleri anlattı.
Cilt üzerinde ortaya çıkıyor! İşte kanserin 7 belirtisi...Tüm dünyada ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda yer alan kanserin görülme sıklığı sigara, sağlıksız beslenme, düzensiz yaşam gibi sebeplerle her geçen gün artıyor. Birçok doku ve organda ortaya çıkabilen kanser hastalığı, bazı belirtilerin önemsenmemesi nedeniyle sessizce ilerleyebiliyor. Kanser, vücudun koruyucu örtüsü olan cilt üzerinde de bazen olağandışı sinyaller verebiliyor. Dermatoloji Uz. Dr. Füsun Bilgin Karahallı, çeşitli kanser türlerinin cilt üzerinde ortaya çıkabilen belirtileri hakkında bilgi verdi.
Reflü hastaları bunlara dikkat etmeliReflü hastalarının yatmadan iki-üç saat önce yemekten kaçınması gerektiğini belirten Dr. Erkan Koçyıldız "Yemeklerin yağ içeriğini ve baharatı azaltmalı. Kahve, çay, gazlı içecekler ve çikolata alımını minimuma indirmeli." dedi.
Kırmızı eti haftada 500 gramdan fazla tüketmeyinTürkiye’de her yıl yaklaşık 250 bin insana kanser tanısı konuluyor. Kalp damar hastalıklarından sonra dünya genelinde kanser ölüm nedenleri sıralamasında ikinci sırayı alırken kanserin sadece yüzde 30’u genetik ve çevresel faktörler ile ilişkili olarak nitelendiriliyor.
Kanser riskini artırıyorlar!Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan bir araştırma sonucunda tandır dumanı ve yemeklerde aşırı tuz kullanımının kanser riskini artırdığı belirtildi.
Diyarbakır’da şifa bulduMardin’in Mazıdağı ilçesinde mide kanseri teşhisi konulan Ayten Ekinci, çocuklarının internetten yaptığı araştırma sonucu görüştüğü Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Bahri Çakabay tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucu sağlığına kavuştu.
"Mangalda usulüne uygun pişirme" uyarısıSağlık Bilimleri Üniversitesi Gıda Teknolojileri Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sibel Bölek, usulüne uygun şekilde hazırlanmayan mangalda pişirilmiş gıdalarda birçok kanserojen madde oluştuğunu belirterek, mangalda gıdaları pişirme işlemine başlamadan önce ateşin tamamen köz haline gelmesinin beklenilmesi gerektiğini bildirdi.
"Obezite risk faktörü oluşturuyor"İstanbul Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Jinekolojik Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Samet Topuz, obezitenin kanserlerde ciddi bir risk faktörü olduğunu belirterek, "Obezite, böbrek kanseri, yemek borusu kanseri meme kanseri, kolon kanseri ve safra kanserinde olduğu gibi özellikle rahim zarı kanserinde ciddi bir risk faktörü oluşturuyor." dedi.
1,5 yıl sonra ilk kez doydu!Yemek borusu kanseri nedeniyle tam 1,5 yıl açlıkla mücadele eden, su bile içemez hale gelince Ankara’dan Adana’ya gelerek tedavi olan hasta, bir oturuşta iki kişilik kebap yedikten sonra evine döndü.
Obezitenin yol açtığı 11 sağlık problemiGenetik mutasyonlar, diyet, yaş ve fiziksel aktiviteden etkilenen kronik bir hastalık olan obezite sadece estetik bir sorun değil, vücudun tüm sistemlerini olumsuz yönde etkileyen, bunun sonucunda pek çok hastalığa zemin hazırlayan ciddi bir problem.İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Keramettin Şar obezitenin en sık yol açtığı 11 sağlık sorununu anlattı, önemli bilgiler verdi
Çayı sıcak içenler dikkat!Bugün gelinen noktada hastalıkların arkasında beslenme alışkanlıklarımızın rolü giderek artıyor. Öyle ki, birçoğumuz için hayatın önemli bir rutini hale gelen hazır paketlenmiş gıdalar, sigara ve alkol kanser oluşumu için kolay bir zemin yaratıyor. Özellikle de yemek borusu kanserinde… Genel Cerrahi Uzmanı Abdülkerim Özakay, yemek borusu kanserinin bilinemeyenleri anlatıyor.
Yemek Borusu Kanseri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yemek borusu kanseri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.