Yaban

Yaban

Son dakika Yaban haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Yaban ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Yaban haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yaban

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yaban gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.331 yaban haberi bulunmuştur. Tüm yaban haberleri aşağıda listelenmiştir.
Giresun'da yaralı karaca tedavi altına alındı
Giresun'da yaralı karaca tedavi altına alındıGiresun'un Eynesil ilçesinde köpeklerin saldırısından kurtarılan yaralı bir ceylan Giresun Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
4.10.2024Gündem
Bilim insanlarından deniz hayvanları için çöpçatanlık programı
Bilim insanlarından deniz hayvanları için çöpçatanlık programıBilim insanlarının, tehdit altındaki türleri rekor seviyedeki okyanus sıcaklıklarının tahribatından korumak için hayal ettiği birçok yeni girişim arasında, Florida'da yeni başlayan “kabuklu deniz hayvanları için çöpçatanlık” programı belki de en sıra dışı olanı.
20.09.2024Dünya
Çukurova Deltası caretta carettaların yuvası oldu! Akyatan Lagünü'nde yavru çıkışları devam ediyor
Çukurova Deltası caretta carettaların yuvası oldu! Akyatan Lagünü'nde yavru çıkışları devam ediyorTürkiye'nin uluslararası öneme sahip sulak alanlarından Çukurova Deltası'nın en geniş lagünü olan Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda yeşil deniz kaplumbağası ve carretta caretta yuvalarından yavru çıkışları devam ediyor.
2.09.2024Adana
Karahantepe’de heyecanlandıran keşif! Bakan Ersoy açıkladı
Karahantepe’de heyecanlandıran keşif! Bakan Ersoy açıkladıKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Karahantepe’deki kazılarda bir kulübenin tabanında koşar halde betimlenen yaban eşeği figürüne ulaşıldığını açıkladı.
31.08.2024Gündem
Mersin'de yaban keçisi avına 1 milyon 315 bin lira ceza
Mersin'de yaban keçisi avına 1 milyon 315 bin lira cezaMersin'de koruma altında olan 2 yaban keçisini avlayan iki kişiye 1 milyon 315 bin lira para cezası kesildi.
28.08.2024Gündem
Tarih kokan şehir Adana’nın gizli kalmış cenneti: Küp Şelalesi
Tarih kokan şehir Adana’nın gizli kalmış cenneti: Küp ŞelalesiKüp şelaleleri Adana'nın Aladağ ilçesinde yer alıyor. Bu coğrafyada bulunan yaban hayatı ve doğa güzellikleri de bölgenin öne çıkan güzellikleri arasında yer alıyor. Türkiye genelinde gezilip görülmesi gereken yerler arasında gösterilen Küp Şelaleleri ile ilgili tüm detayları sizler için derledik.
25.08.2024Adana
Akyatan lagününde carretta caretta yuvalarından yavru çıkışları devam ediyor
Akyatan lagününde carretta caretta yuvalarından yavru çıkışları devam ediyorTürkiye'nin uluslararası öneme sahip sulak alanlarından Çukurova Deltası'nın en geniş lagünü olan Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda yeşil deniz kaplumbağası ve carretta caretta yuvalarından yavru çıkışları devam ediyor.
23.08.2024Adana
Av sezonu ne zaman açılıyor? Tavşan, bıdırcın, av sezonu başlıyor mu? Av sezonu tarihleri 2024
Av sezonu ne zaman açılıyor? Tavşan, bıdırcın, av sezonu başlıyor mu? Av sezonu tarihleri 2024Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre Türkiye'de kara avcılığıyla ilgili avlanma usul ve esaslarını belirlediği ifade edildi. Söz konusu gelişmenin ardından yeni av sezonu ne zaman başlayacak? Sorularına yanıt aranmaya başlandı. Peki, Av sezonu ne zaman açılıyor? Tavşan, bıdırcın, av sezonu başlıyor mu? Av sezonu tarihleri 2024
6.08.2024Gündem
Adana'da göç yolu üzerinde bulunan Kuş cenneti sessizliğe büründü: 'Adana'ya ayrı bir renk katıyordu'
Adana'da göç yolu üzerinde bulunan Kuş cenneti sessizliğe büründü: 'Adana'ya ayrı bir renk katıyordu'Çukurova ilçesinde, bir zamanlar vatandaşların doğal yaşamla iç içe piknik yaptığı "Çobandede Mini Hayvanat Bahçesi ve Kuş Cenneti"nin yerinde, kısırlaştırma merkezi ile mezbaha müdürlüğü hizmet veriyor.
2.08.2024Adana
Aydın jandarması biyokaçakçılara göz açtırmıyor
Aydın jandarması biyokaçakçılara göz açtırmıyorAydın’ın Söke ilçesi ile Muğla’nın Milas ilçesi sınırlarında yer alan Bafa Gölü Tabiat Parkı’nda Aydın İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı çevre ve asayiş ekiplerince biyokaçakçılık ile mücadele çerçevesinde ‘Bafa Gölü Tabiat Parkı Güvende’ denetimi yapıldı.
1.08.2024Gündem
Tarihin derin izlerini taşıyan  İlyas Bey Külliyesi keşfedilmeyi bekliyor
Tarihin derin izlerini taşıyan İlyas Bey Külliyesi keşfedilmeyi bekliyorUygarlıklar Kavşağı Aydın, tarihe ev sahipliği yapmaya devam ederken, felsefenin doğduğu yer olarak kabul edilen Milet Antik Kenti’nin eteklerinde bulunan ve tarihin derin izlerini taşıyan İlyas Bey Külliyesi, keşfedilmek için ziyaretçilerini bekliyor.
28.07.2024Gündem
150 futbol sahası büyüklüğünde ‘teknolojik sera’
150 futbol sahası büyüklüğünde ‘teknolojik sera’Afyon Sandıklı’da 150 dönüm üzerinde yeni sera inşasını sürdüren Alarko Tarım, 2028’e kadar Türkiye ve Kazakistan’da 10 bin dönüm modern sera alanını faaliyete geçirmeyi hedeflediğini duyurdu.
22.07.2024Ekonomi
Adana'da bir doğa harikası: Yumurtalık Lagünü
Adana'da bir doğa harikası: Yumurtalık LagünüAdana’ya bağlı Yumurtalık ilçesinde, güneybatıdaki küçük bir bölümü ise Karataş ilçesinde bulunmaktadır...
20.07.2024Adana
Adana'da bir yeşil vadi: Belemedik
Adana'da bir yeşil vadi: BelemedikBelemedik Adana’nın Pozantı İlçesinde, Çakıt Çayı boyunca yeşil doğası, yaban hayatı, demiryolu ve tünelleri, Alman kalıntıları ile dikkat çeken etkileyici bir turistik değerdir...
20.07.2024Adana
Bilecik'te atıl tarlalara ekilen mavi yemiş meyvelerini vermeye başladı! Üreticilere büyük kazanç sağlayacak
Bilecik'te atıl tarlalara ekilen mavi yemiş meyvelerini vermeye başladı! Üreticilere büyük kazanç sağlayacakTarım ve Orman Bakanlığının 3 yıl önce yüzde 50 hibe desteğiyle hayata geçirdiği "Maviyemiş Üretimini Yaygınlaştırma" projesi kapsamında, ilçedeki 50 dönüm atıl tarlaya 15 bin yaban mersini fidesi dikildi.
14.07.2024Ekonomi
Kimse yüzüne bakmıyordu, şimdi Bilecik'te köyün geçim kaynağı oldu! Kilosu 400 TL'den satılıyor
Kimse yüzüne bakmıyordu, şimdi Bilecik'te köyün geçim kaynağı oldu! Kilosu 400 TL'den satılıyorBilecik'te 3 yıl önce kurak bir araziye deneme amaçlı ekilen maviyemişin (yaban mersini) hasadı yapılırken, 10 tonluk üretimle şimdi bir köyün geçim kaynağı oldu.
11.07.2024Gündem
Diyarbakır ve Mardin'deki yangının neden başladığı ortaya çıktı
Diyarbakır ve Mardin'deki yangının neden başladığı ortaya çıktıTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 15 kişinin hayatını kaybettiği Diyarbakır ve Mardin'deki anız yangınlarında kayıp ve hasarlara yönelik tespit çalışmalarının tamamlandığını bildirdi. Yangının çıkış nedenine yönelik hazırlanan bilirkişi raporuna göre ise, yangın elektrik direğinden kaynaklandı.
23.06.2024Gündem
Aydın'da domuz eti baskını: 1 ton ele geçirildi
Aydın'da domuz eti baskını: 1 ton ele geçirildiAydın'ın İncirliova ilçesinde jandarmanın bir çiftliğe yaptığı operasyonda 1 ton kesilmiş yaban domuzu eti ele geçirildi.
1.06.2024Gündem
Adana'da biyoçeşitliliği koruma merkezi açıldı
Adana'da biyoçeşitliliği koruma merkezi açıldıAdana’nın Çukurova ilçesine bağlı Seyhan Baraj Gölü Yaban Hayatı Geliştirme sahası sınırları içerisinde Çobandede mevkiinde Çukurova Biyoçeşitlilik Tanıtım Merkezi faaliyete geçti. Yüzölçümü 13 bin 823 metre kare alan içerisinde yapılan merkezde 39 adet memeli, 41 adet kuş, 24 adet sürüngen, 24 adet amfibi, eklembacaklılar, 10 adet kelebek, 12 adet odunsu gövde, 25 adet bitki canlandırması olmak üzere toplam 175 türün tanıtımı yapılıyor.
25.05.2024Adana
Gramı 10 bin dolar! Türkiye'de birçok türü var
Gramı 10 bin dolar! Türkiye'de birçok türü varABD’li profesörün havalimanında endemik türdeki akrep gibi hayvan türleriyle yakalanması Türkiye’nin biyolojik zenginliğini bir kez daha gündeme taşıdı. Zehrinin gramı 10 bin liraya satılan akrepleri çiftliğinde besleyen Ali Yılmaz, çiftliğindeki 10 bin akrebin zehrinden yılda 300 milyon TL ihracat yapıyor
15.05.2024Ekonomi
Adana'da saklı bir cennet: Küp şelaleleri
Adana'da saklı bir cennet: Küp şelaleleriAdana'nın Aladağ ilçesinde çevresindeki yaban hayatı ve görsel güzellikleriyle ziyaretçilerin beğenisi kazanan Küp Şelaleleri, keşfedilmeyi bekliyor.
15.05.2024Adana
Jandarma ekipleri, teröristlerin kullandığı 27 sığınak imha etti!
Jandarma ekipleri, teröristlerin kullandığı 27 sığınak imha etti!Tunceli Valiliği koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından teröristlerin kullandığı belirlenen 27 sığınak imha edildi. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, "Terörden dolayı birçok doğa harikası yerler gün yüzüne çıkmış değil. Bu müthiş doğayı turizme açmak için arazide tüm olumsuzları yok ederek terörün kalıntılarını süpürüyoruz" dedi.
7.05.2024Gündem
Mahallenin maskotu haline geldi! Kurulan kamera sayesinde saniye saniye izlenecek
Mahallenin maskotu haline geldi! Kurulan kamera sayesinde saniye saniye izlenecekTekirdağ'ın Süleymanpaşa Mahallesi'nin kırsal Naip Mahallesi'ndeki elektrik direğini 20 yıldır mesken tutan ve yapılan yuvaya yerleşen 'Gelendost' adı verilen leylek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü (DKMP) tarafından kurulan kamera sistemi ile 24 saat izlenmeye başlanacağı belirtildi.
3.05.2024Gündem
Tilkinin ağaca takılan post mücadelesi saniye saniye fotokapana yakalandı!
Tilkinin ağaca takılan post mücadelesi saniye saniye fotokapana yakalandı!Erzincan’ın Çayırlı ilçesinde yaban hayat çeşitliliğinin zengin olduğu bölgede gece saatlerinde avlanmaya çıkan tilkinin ağaca takılı koyun postunu yerinden çıkarmak için ettiği mücadele fotokapana saniye saniye yakalandı.
2.05.2024Vatan TV
Tilkinin ağaca takılan post mücadelesi saniye saniye fotokapana yakalandı!
Tilkinin ağaca takılan post mücadelesi saniye saniye fotokapana yakalandı!Erzincan’ın Çayırlı ilçesinde yaban hayat çeşitliliğinin zengin olduğu bölgede gece saatlerinde avlanmaya çıkan tilkinin ağaca takılı koyun postunu yerinden çıkarmak için ettiği mücadele fotokapana saniye saniye yakalandı.
2.05.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yaban ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yaban haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.