Son dakika uyku kalitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uyku kalitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uyku kalitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan uyku kalitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 192 uyku kalitesi haberi bulunmuştur. Tüm uyku kalitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzmanlardan "Kirli yastık" uyarısı: Yastık kılıfları tuvaletten daha fazla bakteri taşıyabiliyorSıcak hava vatandaşların uyku kalitesini de olumsuz etkilerken, uzmanlar uyku kalitesi kadar hijyenik bir ortamda uymanın önemine dikkat çekti. Bu nedenle yastık hijyeninin çok önemli odluğunu kaydeden uzmanlar özellikle daha fazla terlenen yaz aylarında yastık kılıflarının sık sık değiştirilmesini öneriyor.
Burunda solunum zorluğu uyku kalitesini etkiliyorUyku, vücudun yenilenmesi ve iyileşmesi için hayati öneme sahip bir süreçtir. Ancak, birçok insanın uyku kalitesi, burunda solunum zorluğu gibi sağlık sorunları nedeniyle olumsuz etkilenebilir. Burunda solunum zorluğu, genellikle burun tıkanıklığı, alerjik reaksiyonlar veya sinüzit gibi durumlarla ilişkilendirilir. Bu durumlar, kişinin uyku sırasında rahatça nefes almasını engelleyebilir ve dolayısıyla uyku kalitesini düşürebilir.
Karabasan Nedir, Neden Olur? Karabasan Tedavisi Nasıl Yapılır?Tıbbi olarak uyku bozukluğu şeklinde ifade edilen karabasan, özellikle halk arasında Karabasan basması şeklinde bilinmektedir. Gecenin bir anında terler içinde ve baskı altında kalmış gibi uyanması ile birlikte etkisini gösterir. Bu sebepten dolayı diğer bir ifade ile uyku felci şeklinde anlatıldığını söylemek mümkündür. Nadiren uykuya dalmaya ya da uyanmaya atlamış bir anda bedenin geçici olarak hareket etmemesi şeklinde öne çıkar.
Cinsellikte zirveye çıkaran üç adım! İşte tek başına sekste orgazmın şifresiCinselliğin hem sağlık açısından, hem de psikolojik açıdan büyük faydaları bulunuyor. Sekste pek çok şey tabu olarak görülürken, bilim insanlarının ortaya koyduğu son gerçek, milyonlarca insanı heyecanlandıran cinsten. Bir partner olmadan harika bir cinsellik deneyimini tespit eden bir psikolog, adım adım detayları paylaştı.
Uzmanından ‘Uyku Apnesi’ uyarısıUyku apnesinin belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi veren Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Fatih Oğhan, “Dikkat edilmezse uykuda solunum durmasından sonra geçirilen kalp krizleri, hatta uyku sırasında ölümler bile meydana gelebilir” dedi.
YKS öncesi ve sınav günü nasıl beslenmeli? Zihni çalıştıran yiyecekler neler? Sınav öncesi kahvaltı önerileri!YKS’ye kısa bir süre kala uzmanlardan YKS öncesi ve sonrası öneriler gelmeye devam ediyor. Bu önerilerin başında da sınav günü beslenmesi geliyor. Başta sindirim sistemi olmak üzere, beyni etkileyen yiyeceklerin olumlu olusuz tarafları sınav günü adayları pek çok açıdan etkileyebilir. YKS günü kahvaltıda hangi yiyeceklerin tercih edileceği, zihni çalıştıracak yiyeceklerin hangileri olduğu pek çok aile tarafından merak edilen konuların başında geliyor. Peki, YKS öncesi ve sınav günü nasıl beslenmeli? Zihni çalıştıran yiyecekler neler? YKS günü hangi yiyecekleri tüketmeli? Beyin sağlığını destekleyen besinler neler? YKS günü kahvaltı nasıl olmalı? Uzm. Dyt. İrem Aksoy sınav öncesi kahvaltı önerilerini paylaştı.
Yaz sıcaklarında nasıl daha iyi uyuyabiliriz? Uzmanlar tek tek açıkladıYaz aylarında uykuya dalmakta ya da kesintisiz uyumakta zorlananlar çareyi çeşitli yöntemlerle arıyorlar. Yastığını, çorabını yatmadan önce buzluğa koyan da var partneri ile yatakları ayıran da... İşte bunaltıcı sıcaklarda uyuyabilmek için uzman tavsiyeleri...
Bu alışkanlıklar uyku sorunlarına sebep oluyor!Türkiye Uykuder Genel Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, pandemi ve gelişen teknolojiyle birlikte uyku bozukluklarının arttığına dikkati çekerek, bu durumun birçok hastalığa da davetiye çıkardığını söyledi.
Stresle mücadelede 10 altın öneri!Stresin çocukluk yaşlarından itibaren başladığına dikkat çeken Eğitim Koçu Murat Karcıoğlu, özellikle çocuların ve gençlerin aile içi çatışmalar, okul hayatı, arkadaşlıklar, fiziksel değişimler gibi birçok stres kaynağı ile mücadele ettiğini belirtti. Vücudun strese verdiği tepkilerin bazı rahatsızlıklara neden olduğunu vurgulayan Karcıoğlu, çocuklar ve ebeveynlerde stresle başa çıkmanın yollarını anlattı.
Kilo alma diyeti nedir, nasıl yapılır? Kilo alma diyet listesi!Birçok insan için kilo alma bir sorun iken bazı insanlar ise kilo alamamaktan şikayetçi olmaktadır. Kilo alamama problemi aynı zamanda kilo alma problemi kadar etkileyici ve insanın moralini bozucu bir rahatsızlıktır. Kilo alamama birden fazla nedene bağlı olabildiği gibi yapılan araştırmalar ile beraber uygulanan kilo alma diyetleri sayesinde çözümlenebilmektedir. Kilo alma diyeti nedir ve nasıl yapılır? İşte sağlıklı kilo almanın yolları…
Giyilebilir teknolojiler sağlık alanında etkisini artırıyorİstanbul Medipol Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Yöneticisi Dr. Öğretim Üyesi İlker Köse, 'Bugün kimilerinin aksesuar gibi gördüğü bu teknolojiler, yakın zamanda çoğumuzun kullanmayı çok doğal karşıladığımız araçlar haline gelecek.' dedi.
Avuç içi diyeti ile kışın da kilo verin!Kış aylarında da doğru düzenlenmiş bir diyet programı ile kilo vermek mümkün. Uzman Diyetisyen Nilay keçeci Arpacı kışın kolay kilo vermenin yollarını anlattı.
Burun estetiği uyku kalitesini artırıyor!Burun estetiği günümüzde en sık yapılan estetik ameliyatlardan biri. Özellikle sosyal medyanın daha fazla kullanılması, yapılan filtreler ve beğenilen fotoğraflar sonucu burun estetiğine talep her geçen gün artıyor. Dr. Cavid Cabbarzade, burun estetiğinin başta uyku sorunları ve solunum sistemi açısından pek çok problemi ortadan kaldırdığını ve psikoloji açısından da olumlu hissettirdiğini söyledi. Dr. Cavid Cabbarzade burun estetiği ile ilgili merak edilenleri anlattı.
Hamilelikte 9 sonbahar önlemi!Havaların bir açıp bir kapattığı sonbahar mevsiminde ani sıcaklık değişiklikleri özellikle anne adayları için zorlayıcı olabiliyor. Bir de üzerine yaklaşık iki yıldır devam eden Covid-19 pandemisi eklendiğinde kapalı ortamlarda zaman geçirmek zorunda kalınması ciddi tehlikelere davetiye çıkarabiliyor.
Uykusuzluk için kullanılan ilaçlar uyku kalitesini düşürüyor!Uykusuzluk sorunuyla karşılaşan birçok kişi, bu problemin çözümü için tedavi görebiliyor. Oysa uykusuzluk bazen başka bir hastalığın belirtisi olarak kendini gösterebiliyor. Bu sorunun çözümü için kullanılan ilaçlar ise uykunun kalitesini bozuyor, uykusuzluk sebebi olabilecek hastalıkları artırıyor. Nörolog Prof. Dr. Hakan Kaynak, “Tedavinin ilk aşaması, hastalığın teşhisi olmalı” diyor.
Uykuya dalmayı kolaylaştıran besinlerBir buçuk yılı aşkın süredir günlük yaşam alışkanlıklarımızı kökünden değiştiren Covid-19 pandemisi; sağlıksız beslenme, gece geç saatlere kadar oturma dolayısıyla gece yemelerini artırması, hareketsizlik ve aşırı kaygı derken pek çok kişide uyku sorunlarını artırdı. Yapılan araştırmalar, besin seçimleri ve beslenme alışkanlığının da uyku süresini ve uyku kalitesini etkilediğini ortaya koyuyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker, uykuya dalmayı kolaylaştıran besinler hakkında bilgi verdi.
Üst çene darlığının erken tedavisi uyku kalitesini artıyorÜst çene darlığının özellikle çocukluk döneminde tedavi edilmesi gereken bir ağız ve diş sağlığı problemi olduğunu ifade eden Ortodonti Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Birlik, ideal tedavi zamanının 7-8 yaş civarı olduğunu söyledi. Birlik, “Erken tespit edilip tedavisi yapıldığı takdirde burun solunumu ve uyku kalitesi artar, işitme kaybı gibi birçok rahatsızlığa faydası olur” dedi.
Çocuklarda uyku kalitesinin zekayı ve fiziksel gelişimi etkilediği kanıtlandı!Uykunun zekaya etkisi olduğu kadar fiziksel gelişime de etkisinin büyük olduğu yapılan birçok araştırmayla kanıtlandı. Uyku esnasında özellikle karanlıkta salgılanan melatonin hormonunun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten uzmanlar, bu hormonun aynı zamanda büyüme hormonunun salgılanmasını sağladığını ifade ediyor. Uzmanlar, özellikle 0-3 yaş döneminin zihinsel gelişim ve sağlıklı büyüme açısından önemli bir dönem olduğuna dikkat çekerek ihmal durumunda zeka gerilikleri ve ilerleyen yaşlarda telafisi olmayan durumlarla karşılaşılabileceğini vurguluyor.
Hastalıkların önlenmesi için uykuya öncelik verin!Yeterli ve dengeli besleniyor ve günlük fiziksel aktivitenizi ihmal etmiyorsanız sağlığınıza olumlu yönde katkı yapıyorsunuz demektir. Ancak, uykunun sağlıklı bir yaşam tarzının temel bileşenlerinden biri olduğunu da unutmamak gerekiyor. Uzmanlar sağlıklı beslenme ve uykunun yakın ilişkide olduğuna vurgu yapıyor.
“7 saatten az uyku sağlığı bozar”Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, kalitesiz uykunun kalp krizi ve felç gibi durumları tetikleyebildiğine dikkati çekerek, “Günde 6 saat ve daha az uyuyorsanız sağlığınızı bozmaya yetecek kritik düzeyi aşarsınız. Süre işi basit 7 saat sağlıklı en az uykudur” dedi.
Uykusuzluk bağırsak ve mideyi bozabilirUykusuzluğun birçok sindirim sistemi problemine yol açtığına dikkati çeken Prof. Dr. Vedat Göral, “Rahat bir sindirim rahat bir uyku getirir, rahat bir uyku da rahat bir sindirim işlevine neden olur. Yapılan çalışmalarda uyku bozukluklarının iltihabi bağırsak hastalığı, ülser, reflü, irritabl bağırsak sendromu, karında şişkinlik, gaz, obezite, uyku apnesi, Crohn hastalığı ve karaciğer yağlanması ile ilişkisi bulundu” dedi.
Uzmanlar araştırdı; stres antikor düşmanıİngiltere'de bulunan Manchester Üniversitesi'nde yürütülen bir araştırmaya göre, vücuttaki stres ne kadar fazlaysa antikor üretme oranı o kadar düşüyor. Stresten uzak kalınması durumunda bağışıklığın bu durumdan pozitif etkileneceğine dikkat çeken Uzman Klinik Psikolog Tuğçe Özer, koronavirüs aşısının daha etkili olacağını belirterek stresten uzaklaşmak adına önerilerde bulundu.
Uyku süresi kalın bağırsak kanseri riskini belirliyorYapılan çalışmalarda uyku kalitesi ile kalın bağırsak riski arasında ilişki bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Vedat Göral, “Bir çalışmada gecede 6 saatten az uyuyanlarda, 7 saatten fazla uyuyanlara kıyasla kalın bağırsakta kanser öncüsü olan adenom riskinde yüzde 50'ye yakın bir artış olduğu bulundu. Menopozdaki kadınlarda 6 saatten az veya 9 saatten fazla uyuyanlarda kanser riskinde artış olduğu da gösterildi” dedi.
Burun estetiği prezantabl bir görünüm sağlar mı?Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, burun estetiğinin hem prezantabl bir görünüm sağladığı hem de özgüveni artırdığı için kariyere katkısı olduğunu belirtti.
Uyku Kalitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uyku kalitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.