Son dakika tip 2 diyabet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tip 2 diyabet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tip 2 diyabet haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan tip 2 diyabet gelişmeleri de dahil olmak üzere 742 tip 2 diyabet haberi bulunmuştur. Tüm tip 2 diyabet haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'nın gece yemek kültürü Adanalıları obez yaptıGece yemek kültürünün yaygın olduğu Adana, Türkiye’nin en obez ili olurken, uzmanlar vatandaşları spor yapmaları konusunda uyardı. Vatandaşlar ise Adana’nın diyet yapmak için uygun bir şehir olmadığını söyledi.
Erken menopoz birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyorErken menopozun kalp ve damar hastalıkları, kemik erimesi, üro-genital sistemde değişiklikler, uyku bozukluğu, duygu durum değişikliği, vajinal kuruluk, cinsel ilişki sırasında ağrı ve cinsel isteksizlik gibi sorunlara neden olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Burçin Karakuş, “40 yaşından önce görülen menopozu erken teşhis etmek ve vücutta azalan hormonlarla birlikte oluşabilecek sağlık problemlerinin önüne geçmek için erkenden hormon replasman tedavisine başlanması gerekiyor” dedi.
Nar Kaç Kalori? Nar Besin Değerleri Ve Kalorisi...Nar, eylül ayından ocak ayına kadar taze olarak bulunabilen ve tüketilmesi önerilen meyveler arasındadır. 1 adet yarım nar toplamda 66 kaloriye denk gelmektedir.
Tip 2 diyabet için şifa! Günde iki fincan tüketmek yeterliÇay dünyada sudan sonra en fazla tüketilen içecek olmasıyla beraber, dünya ülkeleri arasında da, kişi başına düşen miktar açısından en fazla olduğu ülkelerden biri Türkiye. Bu nedenle özellikle çayın faydaları merak ediliyor. Yapılan araştırma çayın tip 2 diyabet üzerindeki etkilerini ortaya koydu. Avustralyalı ve Çinli uzmanların araştırmasına göre, “demli çay” sağlıklı bir şekilde kan şekeri kontrolünü sağlayarak yetişkinlerde “tip 2 diyabet” riskini azaltıyor.
Vücut için altın değerinde! Tip 2 diyabet riskini ortadan kaldırıyor! Anksiyete ve uyku problemlerine çözüm...Mucize besin! Vücut için hayati önem taşıyor. Şeker hastalığı riskini düşürüyor. İnsülin direncini kırarak kan şekerini düşürüyor. Birçok hastalığın ortaya çıkmasını engelliyor. Magnezyumun faydaları arasında kas ve kemik sağlığından egzersiz performansı arttırmaya, migren ağrılarına, kalp ritmi düzenlemeye ve insülin direncine kadar birçok konu yer alıyor. Bedenimizde mucizeler yaratan magnezyumun faydaları hakkında pek çok kişi net bilgiye sahip değil. Magnezyumun tek kaynağı toprak. Ne yazık ki geçtiğimiz 20-30 yılda toprak magnezyum açısından fakirleşti. Bu nedenler takviye almak kaçınılmaz hale geldi. Peki magnezyum ne işe yarar? Magnezyum eksikliği ne yapar? Magnezyum nedir, ne işe yarar? merak ediyorsanız, işte ayrıntılar...
Diyabeti bitiriyor, kan şekerini dengeliyor! İşte şeker hastaların iyi gelecek 5 besinDiyabeti bitirme gücüne sahip 5 besin ortaya çıktı! Kan şekeri seviyelerini dengeliyor, sütle karıştırıldığında protein deposu haline geliyor. Vitamin ve mineral oranını artırıyor, insülin etkisi yaratıyor. Diyabet, dünyanın büyük bir bölümünü etkileyen önemli halk sağlığı sorunlarının başında geliyor. Tip 2 diyabet riskini azaltmak, bu noktada önem taşıyor. Risklerin bir bölümü genetik olsa da, egzersiz ve sağlıklı beslenme gibi yaşam tarzı faktörleri ile bu diyabet riski büyük oranda engellenebilir. Bu nedenle çevresel faktörlere dikkat etmek büyük önem taşıyor. İşte diyabete karşı koruyan besinler...
Milyonlarca insanın hayatını değiştiren iğne! Kim Kardashian da kullanıyor Boris Johnson daZayıflama iğnesi son dönemde popüler oldu. İğneyi vurduran ünlüler arasına Kim Kardashian ve Elon Musk'tan sonra İngiltere’nin eski başbakanı Boris Johnson da katıldı. İğneyi, henüz görevdeyken bir kabine toplantısında “verdiği kilolarla dikkatini çeken bir bakandan öğrendiğini” anlatan Johnson, sonuçtan da oldukça memnun kalmış. Peki çok sayıda ünlü ismin tercih ettiği bu iğne sağlıklı mı? Kimler kullanabilir? Yan etkileri neler? Ne kadar süre kullanılmalı? İşre uzmanların yanıtları...
Tansiyonu zıplatıyor, kan şekerini yükseltiyor, insülin direncini kırıyor! Sofradaki düşmanŞeker tüketmek tip 2 diyabet, kalp sorunları, karaciğer hastalığı, Alzheimer hastalığı, depresyon, kaygı ve akne ve kırışıklıklar dahil olmak üzere birçok hastalığın oluşmasında rol oynuyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Tuba Kayan Tapan ise şeker kullanımının bırakılması durumunda insan sağlığında nelerin değişebileceğini aktardı.
Obezite sıklığı 30’lu yaşlarda artış gösteriyorDünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, dünya genelinde 1 milyardan fazla aşırı kilolu veya obezite hastası bulunurken 2035’te bu sayının 4 milyarı aşacağı tahmin ediliyor. Obezite yaş dağılımına göre incelendiğinde ise 30’lu yaşlarda obezite sıklığı artarken 45-65 yaşları arasında zirve yapıyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde obezitenin her geçen gün artış gösterdiğini kaydeden uzmanlar Avrupa Obezite Günü kapsamında açıklamalarda bulundu.
Kan şekerini çok hızlı dengeliyor! Diyabet hastaları için şifaDiyabet, tüm dünyada önde gelen sağlık sorunlarından biri. Yaşam stilinde yapılacak basit değişiklikler bu kronik rahatsızlıktan kurtulmanın da en önemli detayını oluşturuyor. Yapılan bir araştırmaya göre, hiç beklemediğiniz bir sebze, tüketimden sonraki 120 dakika içerisinde kan şekeri seviyelerinde ciddi bir düşüş sağlayabiliyor.
Uzm. Dr. Sevilay Karaduman: "Kemikleriniz kadar kaslarınızı da düşünün"Uzm. Dr. Sevilay Karaduman yaşlılıkta kas kaybına dikkat çekti. Yaşla birlikte kemik erimesinin (osteoporoz) yanı sıra kas kitlesi ve işlev kaybının da (sarkopeni) ortaya çıktığını belirten Karaduman, “Kaslar yalnızca hareket yeteneği sağlayıp kemiklere destek olmuyor, metabolik hastalıklardan da koruyor. Sarkopeniyi yaşlanmanın bir sonucu olarak görmeyin, önlenebilir” dedi.
Diyabete neden oluyor! Bu belirtiler varsa hemen doktora başvurunDünya genelinde obezite hızla artıyor. Sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam şekli kişinin kilo almasına neden olurken, fazla kilo da pek çok hastalığa zemin hazırlıyor. Diyabet de kilo artışı ile birlikte hızla yayılıyor. Prof. Dr. Sinan Çağlayan özellikle kilo problemi olanları uyararak hastalığın yavaş seyrettiğini ancak hızla tedavi edilmesi gerektiğini açıkladı.
Tip 2 diyabet ve MS’e umut olacak yeni araştırma! İngiltere Mine'yi konuşuyorCambridge Üniversitesi’nin Türk doktora öğrencisi Mine Köprülü’nün baş yazarı olduğu yeni araştırmada, tip 2 diyabet ve Multipl Skleroz (MS) gibi yaygın hastalıklara sebep olabilecek yüzlerce protein belirlendi. Bu araştırma, diyabet, MS gibi hastalıklarda yeni tedaviler bulunmasına umut olacak.
Kansere, obeziteye ve diyabete şifa! Kabukları bile her derde deva çıktıKalp ve damar hastalıklarına, kansere, obeziteye, sindirim sistemi problemlerine ve tip 2 diyabete iyi geliyor, kabukları yüksek miktarda antioksidan, lif ve flavanoid içeriyor. Cilt problemlerini önlüyor, içesindeki potasyum, kramplara ve kas yorgunluğuna iyi geliyor. Güzel bir uyku sağlıyor, balgamı yumuşatmakla kalmıyor, bronşit gibi hastalıkların etkisini azaltarak boğaz hastalıklarına şifa oluyor. Antioksidan özelliği göstererek, ağız ve diş bakımı için etkili oluyor.
İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düşürüyor! Diyabet ve kalp hastaları için şifaİnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düzenliyor. Kalp ve damar hastalıklarına iyi geliyor, tip 2 diyabet ile savaşıyor. Lif açısından zengindir, diyabetlilere şifa oluyor. Kan şekerinin uzun süre yüksek olması pek çok organ ve doku için tehlikelidir. Tedavi edilmeyen hiperglisemi uzun vadede şu komplikasyonlara neden olabilir. İşte kan şekerini düşürüp, insülin duyarlılığını artıran besinler...
Gençler arasında giderek artan hastalık: DiyabetGençler arasında giderek artan diyabet, aile alışkanlıklarında yapılacak birkaç değişiklikle önlenebilir. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Fatma Ela Keskin, Ata Koleji öğrencileriyle bir araya gelerek diyabet ve diyabetten korunma yolları hakkında bilgi verdi.
Bu besinlerden uzak durun! Demans riskini artırıyor!Demans yaş aldıkça pek çok kişi tarafından endişeye neden olan hastalıkların başında geliyor. Tedavisi olmadığı için birçok kişi demans ve Alzheimer hastalığı hakkında başta beslenme şekli olmak üzere bir takım yaşam tarzı değişikliklerine gidiyor. Bilim bu yıkıcı hastalığı durduramasa da, yeni bir çalışma riskimizi azaltmanın yolları ile ilgili fikir veriyor. Bunlar demans riskini azaltacak besinlere yönelmek ve aşırı işlenmiş gıdaları tüketmemek. Peki, Demans ve Alzheimer riskini arttıran besinler neler? Hangi besinlerden uzak durulmalı? İşte detaylar…
Koronavirüsten sonra çağın yeni salgını! Kritik uyarı geldiHitit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Gülay Yılmazel, enfeksiyon hastalıklarında tanımlanan pandemi terimini artık diyabet içinde kullandıklarını belirterek, “Diyabet, 21. yüzyılın pandemisi olarak karşımıza çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün tüm bölgelerinde prevalansında da ciddi bir artış var” dedi.
Mutsuzsanız dikkat! Uzmanlar sebebini açıkladıHavaların soğumasıyla birlikte güneşli günlere artık veda ediyoruz. En büyük D vitamini kaynağı olan güneş ışınlarının kişileri depresyondan korumaya yardımcı olduğunu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Huri Özkarabulut, D vitamini eksikliğinin birçok hastalık riskini artırdığını belirtti.
Ünlü isimlerin zayıflama sırrı: Aralıklı OruçHareketsiz yaşam tarzı, hazır gıdalar, çeşitli rahatsızlıklar kilo artışına neden oluyor. Dünya genelinde obezite giderek artarken, fazla kilo kişilerin yaşam kalitesini de olumsuz etkiliyor. Bu nedenle kilo kontrolü birçok kişinin gündeme. Ünlü isimler de kilo vermek için pek çok yöntemi deniyor. Ünlülerin yeni favorisi ise 'İntermittent Fasting. Aralıklı oruç olarak bilinen İntermittent Fasting beslenme şeklini hangi ünlüler uyguluyor? İF diyeti gerçekten sağlıklı mı? İşte aralıklı oruç ile ilgili merak edilen tüm detaylar…
Oturduğunuz her saat başına ölüm riskiniz artıyorGünümüzde artan hareketsizliğin ölüm riskini de artırdığına dikkati çeken Prof. Dr. Bilal Boztosun, “Yapılan çalışmalarda günde 13 saatten fazla oturanların, 11 saatten az oturanlara göre 2 kat daha fazla ölüm riskine sahip olduğu gösterildi. Uzun süreli oturmak kalp hastalığı için iki risk faktörü olan tip 2 diyabet ve obeziteye neden olabilir. Düzenli olarak uzun süre oturduğunuzda kemikleriniz zayıflar ve tüm iskelet sisteminiz ağrı, iltihaplanma gibi olumsuz etkiler yaşayabilir” dedi.
Tip 2 Diyabet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tip 2 diyabet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.