Son dakika TBMM Adalet Komisyonu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan TBMM Adalet Komisyonu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını TBMM Adalet Komisyonu haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan tbmm adalet komisyonu gelişmeleri de dahil olmak üzere 555 tbmm adalet komisyonu haberi bulunmuştur. Tüm tbmm adalet komisyonu haberleri aşağıda listelenmiştir.
'Dezenformasyon düzenlemesi' Meclis'te görüşülmeye başlandı!TBMM Adalet Komisyonu, sosyal medya ile internet haberciliğine ilişkin düzenlemeler içeren ve 'dezenformasyon düzenlemesi' olarak adlandırılan Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başladı.
İkinci yargı paketi TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildiDisiplin hapsine ilişkin karar, kesinleştiği tarihten itibaren 2 yıl geçtikten sonra yerine getirilemeyecek.Taraflar, bilirkişi raporunun, kendilerine tebliği tarihinden itibaren iki hafta içinde raporda eksik gördükleri hususların bilirkişiye tamamlattırılmasını, belirsizlik gösteren hususlar hakkında ise bilirkişinin açıklama yapmasının sağlanmasını veya yeni bilirkişi atanmasını mahkemeden talep edebilecek.Celse harcı yargılama giderleri kapsamından çıkarılacak, yerine başvurma harcı eklenecek.
Son dakika: İnfaz düzenlemesi Meclis'te kabul edildiAK Parti ve MHP gruplarının ortak hazırladığı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi.
İnternet gazetecilerine müjde!İnternet haber sitelerinin Basın Kanunu kapsamına alınmasını öngören kanun tasarısı, TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi.
Demirel'den komisyonda ilginç taktik!Demirel, TBMM Darbe Komisyonu üyeleriyle yaptığı görüşmeyi ‘’Sözleri yanlış aksetmesin’’ diye kameraya aldırdı. MİT’çi Mehmet Eymür de 1996’da TBMM Susurluk Komisyonuna mikro teyp ile gelmişti.
Cevdet Yılmaz Türkiye 2003'te bu yana 270 milyar dolar yatırım aldıCumhurbaşkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "1973-2002 yılları arasında 15 milyar dolar yatırım çekebilen Türkiye, 2003 ila 2024 yılı eylül ayı arasında 270,2 milyar dolar yatırım almıştır. Yıllık ortalama yatırım miktarı 1 milyar dolardan 13 milyar dolara yükselmiş ve küresel doğrudan yatırımlardan aldığımız pay yüzde 1'e çıkmıştır" dedi.
Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Yayman: Milletimiz, TikTok'un kapatılmasını istiyorTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, "TikTok meselesi, Türkiye için bir ulusal güvenlik meselesidir. Yapılan paylaşımlar o kadar tuhaf, o kadar gerçeklikten kopuk ki bunları onaylamak mümkün değil. TikTok'un kapatılması, erişim engelinin getirilmesi noktasında komisyon olarak bir tavrımız yoktur, bu Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun (BTK) tavrıdır. Ama bana komisyon başkanı olarak sorsanız, siyaset milletle beraber yapılır. Milletimiz, TikTok'un kapatılmasını istiyor" dedi.
Doç. Dr. Cahit Suluk: Mesleğin devamı için Dijital Telif Yasası şartDijital Telif Yasası, haberi ve habercinin fikri mülkiyetini korumak için son derece kritik rol oynuyor. Avrupa Birliği'nden sonra Kanada'da da uygulanmaya başlanan düzenleme için gözler Türkiye'ye çevrilmiş durumda. TBMM'de çalışmaları süren düzenleme ise Doç. Dr. Cahit Suluk'a göre zaman kaybetmeden yürürlüğe girmeli.
Bakan Tunç'tan 8. yargı paketi açıklaması: Cezasızlık algısı ortadan kalkacakAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programında merak edilenleri yanıtladı. Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasındaki anlaşmazlık nasıl çözülecek? 8. Yargı Paketi hangi düzenlemeleri içeriyor, ne zaman yürürlüğe girecek? Kamuoyunun yakından takip ettiği davalarda süreç nasıl işleyecek? Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren önemli başlıklar CNN TÜRK canlı yayınında değerlendiriliyor.
Pek çok ülke Google’ı anlaşmaya zorladı, sıra Türkiye’de! Uzman avukat: Yasal çerçevede ele almak artık şartAB ve Avustralya'da başlayan Dijital Telif Hakkı kanunu düzenlemelerine son olarak geçtiğimiz kasım ayında Google ile telif konusunda anlaşmaya varan Kanada katıldı. Anlaşmaya göre içerik üreticileri, teknoloji devinden 74 milyon dolar ödeme alacak. Türkiye'deki uzman isimler, bu tarz bir düzenlemenin ülkemizde de yapılmasının gerekliliğine dikkat çekerken Posta.com.tr'ye konuşan Telif Hukuku alanında uzman Avukat Arabulucu Tuğba Güzel Karlıdağ, günümüzdeki kanunun dijitalleşmeye uygun olmadığını ve yapılacak düzenleme ile sektörün önünün açılacağına dikkat çekti.
Dijital Telif Yasası ile ilgili dikkat çeken açıklama: Google telif ücreti ödemek zorunda kalacakTürkiye'de Dijital Telif Yasası konusunda çalışmalar hızlandı. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Google'ı bütçe görüşmelerinden sonra TBMM'ye çağıracaklarını söyledi. Dijital telif yasası ile ilgili konuşan Sosyal Medya Araştırmacısı Ümit Sanlav, "Google bizi sömürüyor! Haberlere arama motoru Google üzerinden ulaşılıyor. Bu haberler üzerinden milyar dolarlar kazanan Google, dijital içerikleri üretenlere herhangi bir ödeme yapmıyor" diyerek önemli açıklamalarda bulundu.
Dijital Telif Yasası ile ilgili dikkat çeken açıklama: Kesinlikle müdahale edilmesi gereken bir durumSon olarak Kanada ile anlaşarak yıllık 74 milyon dolarlık telif ödeyecek olan Google, anlaşma yapmadığı ülkelerde telifli içerikleri kullanmayı sürdürüyor. Uzman isimler Türkiye'nin acil şekilde adım atması gerektiğini belirterek, çıkarılacak düzenleme ile Google'ı masaya oturmaya zorlamanın önemli olduğunu dile getirdi. Dijital telif yasası ile ilgili konuşan Avukat Cahit Suluk ise yaptığı açıklamada, "Bu haksız bir talep değil, kesinlikle müdahale edilmesi gereken bir durumdur" ifadelerini kullandı.
Dijital Telif Yasası geliyor! AK Partili Yayman: Dijitalleşme çağında bu yasa kırmızı çizgiGoogle'ın dijital yayıncılar için telif ödenmesine ilişkin Kanada ile anlaşmaya varmasının ardından gözler Türkiye'ye çevrilirken, dikkat çeken açıklamalar da geliyor. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, CNN TÜRK'te gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Vizesiz Avrupa Birliği süreci başlıyor! İşte 6 maddelik yol haritasıAB’nin vize muafiyeti için istediği 72 kriterden 66’sını tamamlayan Türkiye geri kalan 6 kriterin tamamlanması için düğmeye basıyor. En kritik başlıklardan olan ‘terörle mücadele’ konusunda taviz verilmeden ifade özgürlüğü esnetilecek.
Türkiye'den İsveç'in NATO üyeliğine vize! Söz şimdi TBMM'deİsveç’in yakın zamanda NATO üyesi olup olmayacağına ilişkin belirsizlik Vilnius Zirvesi sonrası çözüme kavuştu. İsveç, Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecine güçlü destek taahhüdünde bulunurken Türkiye de İsveç’in katılım protokolünü mümkün olan en kısa sürede TBMM’ye sevk etmeyi ve onaylanmasını sağlamayı kabul etti.
Tbmm Adalet Komisyonu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tbmm adalet komisyonu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.