Medeniyetler beşiği Adana'da 9 bin yıllık tarihi gün yüzüne çıkıyor
Medeniyetler beşiği Adana'da 9 bin yıllık tarihi gün yüzüne çıkıyor Binlerce yıldır çok farklı medeniyetleri bünyesinde barındıran Adana, geniş coğrafyasında birbirinden farklı zenginliklere ev sahipliği yapıyor. Özellikle yemekleri ile ön plana çıkan kadim kent tarihi dokusu ile de dikkat çekiyor. Neolitik dönemden erken Roma'ya kadar kesintisiz yerleşim yeri olarak kullanılan Tatarlı Höyük'te tarih gün yüzüne çıkartılıyor.
3.09.2024Adana
Tatarlı Höyük'te Adana'nın 9 bin yıllık tarihi gün yüzüne çıkıyor! İlk kadın kraliçenin izi aranıyor
Tatarlı Höyük'te Adana'nın 9 bin yıllık tarihi gün yüzüne çıkıyor! İlk kadın kraliçenin izi aranıyorBinlerce yıldır çok farklı medeniyetleri bünyesinde barındıran Adana, geniş coğrafyasında birbirinden farklı zenginliklere ev sahipliği yapıyor. Özellikle yemekleri ile ön plana çıkan kadim kent tarihi dokusu ile de dikkat çekiyor. Neolitik dönemden erken Roma'ya kadar kesintisiz yerleşim yeri olarak kullanılan Tatarlı Höyük'te tarih gün yüzüne çıkartılıyor. Hitit Kraliçesi Puduhepa'nın doğup büyüdüğü ve gençlik yıllarını geçirdiği höyükte tarihe ışık tutacak izler araştırılıyor.
22.07.2024Adana
Tatarlı Höyük'te Adana'nın 9 bin yıllık tarihi gün yüzüne çıkıyor
Tatarlı Höyük'te Adana'nın 9 bin yıllık tarihi gün yüzüne çıkıyorBinlerce yıldır çok farklı medeniyetleri bünyesinde barındıran Adana, geniş coğrafyasında birbirinden farklı zenginliklere ev sahipliği yapıyor. Özellikle yemekleri ile ön plana çıkan kadim kent tarihi dokusu ile de dikkat çekiyor. Neolitik dönemden erken Roma'ya kadar kesintisiz yerleşim yeri olarak kullanılan Tatarlı Höyük'te tarih gün yüzüne çıkartılıyor.
5.07.2024Adana
Adana'da Hellenistik dönemin izleri Tatarlı Höyük'te sürülüyor
Adana'da Hellenistik dönemin izleri Tatarlı Höyük'te sürülüyorAdana'da Neolitik Çağ'dan Erken Roma Dönemi'ne kadar kesintisiz yerleşim yeri olan Tatarlı Höyük'te yürütülen kazılarda, Helenistik Dönem'de tekstilden su sistemlerine kadar kullanıldığı tespit edilen birçok eşya gün yüzüne çıkarıldı.
6.06.2024Adana