Taahhütname

Taahhütname

Son dakika taahhütname haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan taahhütname ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını taahhütname haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Taahhütname

haberleri sayfasında son dakika yaşanan taahhütname gelişmeleri de dahil olmak üzere 357 taahhütname haberi bulunmuştur. Tüm taahhütname haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tahliye taahhütnamesinde kritik detay!  Okumadan imzalayanlar pişman olacak
Tahliye taahhütnamesinde kritik detay! Okumadan imzalayanlar pişman olacakKira sözleşmeleri, ev sahibi ve kiracı arasındaki anlaşmazlıkların önüne geçmek için büyük önem taşır. Yüzde 25 zam sınırının kalkmasıyla birlikte, kira sözleşmesi hazırlarken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar ve tahliye taahhütnamesi düzenlemenin detayları uzmanlar tarafından açıklandı. Öte yandan mülk sahibi ve kiracı uyuşmazlıklarına ilişkin dava örnekleri kamuoyunun gündemine gelmeye devam ediyor. Son olarak Kapalıçarşı’da bir dükkan sahibi dükkanı kiralarken bir tahliye taahhütnamesi aldı. Kiracı ilgili tarihte dükkanı boşaltmayınca taraflar davalık oldu. Mahkemeden dikkat çeken taahhütname kararı çıktı.
11.09.2024Ekonomi
Ev sahiplerinin kiracılardan talepleri şok etti! Kredi notu rapor, memur kefil şartı, taahhütname...
Ev sahiplerinin kiracılardan talepleri şok etti! Kredi notu rapor, memur kefil şartı, taahhütname...Son dönemde ev kiralamak isteyenler, sabıka kaydı, maaş bordrosu, kredi notu raporu, memur kefil ve tahliye taahhütnamesi gibi alışılmadık taleplerle karşılaşıyor. Bu talepler yasal mı? Kiracılar nasıl bir yol izlemeli? Uzmanlar ev sahiplerine kiracılara dikkat çeken uyarılar geldi.
Ticaret Bakanlığı'ndan yurtdışı plakalı araçlar hakkında açıklama
Ticaret Bakanlığı'ndan yurtdışı plakalı araçlar hakkında açıklamaTicaret Bakanlığı, yaklaşan bayram ve tatil sezonu için yabancı plakalı taşıtıyla Türkiye'ye gelecek kişilerin dikkat etmesi gereken hususları sıraladı.
13.06.2024Gündem
Alman öğretmenden tahliye taahhütnamesine itiraz!
Alman öğretmenden tahliye taahhütnamesine itiraz!Ankara'daki Alman Okulu'nda öğretmen olarak görev yapan Almanya vatandaşı Denissa Appel (29), fahiş kira artışını kabul etmeyince, ev sahibinin talebi üzerine icra müdürlüğü tarafından gönderilen tahliye emrine itiraz etti.
30.03.2024Gündem
Bakanlık açıkladı! 508 milyon liralık kaçak eşya ve araç ele geçirildi
Bakanlık açıkladı! 508 milyon liralık kaçak eşya ve araç ele geçirildiTicaret Bakanlığı, Gümrük Muhafaza ekiplerince yaklaşık 508 milyon lira değerinde çeşitli ürün, eşya ve araç ele geçirildiğini açıkladı.
24.02.2024Gündem
Kredi çekecekler dikkat! Faiz oranları mevduatın gerisinde kaldı, kredi ile yatırım yapılır mı?
Kredi çekecekler dikkat! Faiz oranları mevduatın gerisinde kaldı, kredi ile yatırım yapılır mı?Kredi çekme planı yapan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Kredi faizlerindeki artış dikkat çekiyor. Ancak bu artış mevduat faizlerinin altında kaldı. Kredi çekerek mevduat hesabına para yatırarak faiz geliri elde etmek kazançlı görünüyor. Peki gerçekten öyle mi? İhtiyaç kredisinin faizi mevduat faizine göre düşük görülünce kredi çekilip mevduata yatırma isteği artıyor. Ancak kullanılan kredi bankaya her ay ödeneceği için faiz getirisi elde etmek mümkün olmuyor. Ayrıca BDDK, amacı dışında kredi kullanılmasını da istemiyor. Bunun için bankalar kredi çekecek kişiden taahhütname alıyor. Buna rağmen farklı alanlara yatırım yapanlar oluyor.
19.12.2023Ekonomi
Çiftçi Kayıt Sistemi başvurusu için son gün 2 Ocak 2024
Çiftçi Kayıt Sistemi başvurusu için son gün 2 Ocak 2024Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2002 yılında uygulamaya konulan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) 2024 başvuruları için son gün yaklaşıyor. Üreticilerin, bakanlığın tarımsal desteklemelerinden faydalanabilmesi için 2024 üretim yılı ÇKS başvurularını ilçe müdürlükleri ve e-devlet üzerinden 2 Ocak 2024 tarihine kadar yaptırmaları gerekiyor.
17.12.2023Gündem
Bakanlık açıkladı! Resmen değişti, artık mirasçılık belgesi istenecek
Bakanlık açıkladı! Resmen değişti, artık mirasçılık belgesi istenecekTarım ve Orman Bakanlığı'nca hazırlanan 'Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik', Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; ÇKS kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle gerçekleştirilen başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi istenecek.
18.11.2023Ekonomi
KYK taahhütname onayı nasıl yapılır? GSB 2023-2024 KYK taahhütname onay işlemi e-devlet ekranında!
KYK taahhütname onayı nasıl yapılır? GSB 2023-2024 KYK taahhütname onay işlemi e-devlet ekranında!KYK burs sonuçları açıklandı. GSB 2023-2024 burs ve öğrenim kredisi sonuçlarının açıklanmasıyla taahhütname onay işlemleri de başladı. Ancak taahhütname onayı olmayan öğrenciler burstan da faydalanamayacak. e-devlet ekranından taahhütname onay işlemleri yapılabiliyor. Peki KYK taahhütname onayı nasıl yapılır? İşte adım adım KYK burs taahhütname onay işlemi...
13.11.2023Gündem
Kiracı milyonlarca vatandaşı ilgilendiren taahhütname detayı! Geçersiz sayılıyor
Kiracı milyonlarca vatandaşı ilgilendiren taahhütname detayı! Geçersiz sayılıyorSon dönemde tartışmaların ana başlıklarından birini de tahliye taahhütnameleri oluşturuyor. Peki nedir bu taahhütname? Tahliye taahhütnameleriyle ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı.
20.10.2023Ekonomi
KYK burs başvurusu ne zaman, GSB burs başvuruları ne zaman açıklanacak? Üniversite KYK bursu ne kadar 2023?
KYK burs başvurusu ne zaman, GSB burs başvuruları ne zaman açıklanacak? Üniversite KYK bursu ne kadar 2023?Burs başvurusu ne zaman, burs başvuruları KYK başladı mı? sorularının yanıtı Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 2023-2024 öğretim yılı yurt başvuru sonuçları açıklanınca merak ediliyor. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne yapılan yurt başvurularının sonucu 13 Eylül'de açıklandı. Yurt çıkan öğrenciler ilk ay yurt ücreti ve depozito ücretini yatırmalıdır. Daha sonra E devlet sistemi üzerinden yurt taahhütname onayını son tarih 16 Eylül 23.00'a kadar almalıdır. Yurt sonuçlarının açıklanmasıyla burs başvurularına yönelik araştırmalar hızlandı. Peki, Burs başvuruları ne zaman, KYK burs başvurusu nasıl yapılır? KYK burs başvuruları başladı mı? İşte Burs başvuruları KYK 2023…
15.09.2023Eğitim
Kiracılara kritik uyarı! İmza atan kiracı evi boşaltmak zorunda kalıyor
Kiracılara kritik uyarı! İmza atan kiracı evi boşaltmak zorunda kalıyor Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor. Tahliye taahhütnamesiyle ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. Ev sahibi ile tahliye taahhütnamesi imzalayan kiracı tarihi olmayan boş kağıda imza atsa bile evi tahliye etmek zorunda kalıyor. Avukat Cansen Erdoğan konuyla ilgili bilinmeyenleri aktararak açıklamalarda bulundu.
11.08.2023Gündem
Engelli oğluna iş bulmak isteyen babaya icra kumpası! Dolandırıcı ile ilgili dikkat çeken detay
Engelli oğluna iş bulmak isteyen babaya icra kumpası! Dolandırıcı ile ilgili dikkat çeken detayAdana’da engelli oğluna iş bulup, ona daha iyi bir gelecek sunmak isteyen baba dolandırıcıların tuzağına düştü. İşten çıkarılınca patronuna icra kumpası kuran Nuray F.’nin bu seferde aynı yöntemle oğluna daha iyi bir gelecek sunmak isteyen babayı 4 yılda 650 bin TL icra gönderttiği iddia edildi.
20.06.2023Yaşam
‘Kızım gelecek’ diyerek kiracısını evden çıkardı! '7 bin 500 TL'ye kiraya veriyor' iddiası
‘Kızım gelecek’ diyerek kiracısını evden çıkardı! '7 bin 500 TL'ye kiraya veriyor' iddiasıEskişehir’de kiracı olduğu evden eşyaları ile birlikte sokağa atılan Şerife Topuz, ev sahibinin ‘Kızım gelecek’ diyerek boşalttırdığı daireye başka kiracı aradığını iddia etti.
12.06.2023Yaşam
Kiracı milyonları ilgilendiren karar! Süreyi kaçırmayın, evden çıkarılabilirsiniz
Kiracı milyonları ilgilendiren karar! Süreyi kaçırmayın, evden çıkarılabilirsinizKiracı milyonları ilgilendiren olay Antalya’da yaşandı. Mahkeme tarafından gönderilen tahliye taahhütnamesini muhtarlıktan geç alarak itiraz süresini kaçıran kadının eşyaları dışarıda kaldı. Yaşadıkları karşısında şaşıran kadın, “Bu vicdana sığmıyor, 1 gün izin istedim bir yer bulmak için, 'Kira sözleşmem Ağustos’ta bitiyor' dedim, kabul etmediler. Getirdikleri elamanlarla yarım saat içinde eşyalarımı evden dışarı çıkardılar” dedi.
29.04.2023Yaşam
Ev sahibi, kiracılar dikkat! Artık değişti, yeni uygulama devrede
Ev sahibi, kiracılar dikkat! Artık değişti, yeni uygulama devredeEv sahibi ve kiracılar yakından ilgilendiriyor. Konut satışlarında artık boş daire aranıyor. Alıcıların kriterleri değişti. Yeni uygulamayla daire satışlarında kiracılar ve ev sahipleri 'taahhütname' imzalaması gerekiyor. İşte haberin detayları...
31.03.2023Ekonomi
Kimliği olmayan davulcular dikkat! Davul çalamayacak ve bahşiş toplayamayacaklar
Kimliği olmayan davulcular dikkat! Davul çalamayacak ve bahşiş toplayamayacaklarKocaeli’nin İzmit ilçesinde Ramazan boyunca vatandaşları sahura kaldıracak 51 davulcuya özel kimlik belgeleri verildi. Kimliği olmayanların hem davul çalamayacağı hem de bahşiş toplayamayacağı belirtildi.
22.03.2023Gündem
Kredi çekecekler dikkat! Kritik 'faiz' uyarısı, üst sınır getirildi
Kredi çekecekler dikkat! Kritik 'faiz' uyarısı, üst sınır getirildiTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ihtiyaç kredisine yönelik örtülü üst sınır uygulamasına tutar sınırı getirdi. Buna göre ihtiyaç kredilerinde 70 bin liraya kadar olan kısım menkul kıymet tesisinden muaf tutuldu. Yeni uygulama kredi kullanacak tüketiciyi nasıl etkileyecek? Ekonomist Murat Özsoy özellikle banka kredisi kullanarak yatırım yapmayı planlayan vatandaşları uyararak kararı değerlendirdi.
18.03.2023Dünya
AK Parti'den adaylık açıklaması! Tarih belli oldu
AK Parti'den adaylık açıklaması! Tarih belli olduAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, aday müracaatlarının 16 Mart'a kadar devam edeceğini açıkladı. Yavuz, başvuru aidatı yerine AFAD'a bağış yapılacağını ifade etti.
13.03.2023Gündem
Meral Akşener'in masaya geri dönme kararının anlamı ne? Dicle Canova değerlendirdi
Meral Akşener'in masaya geri dönme kararının anlamı ne? Dicle Canova değerlendirdiAnkara'da siyaset gündeminde hareketli dakikalar yaşanırken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın toplantısına katılma kararı aldı. Peki bu karar ne anlam ifade ediyor? CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova değerlendirdi.
6.03.2023Gündem
KYK burs taahhütname onaylama ne zamana kadar, nasıl yapılır, taahhütname tutarı nedir? Burs taahhütname onayı 1 TL nasıl yapılır?
KYK burs taahhütname onaylama ne zamana kadar, nasıl yapılır, taahhütname tutarı nedir? Burs taahhütname onayı 1 TL nasıl yapılır?Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, 2022-2023 KYK Burs ve Öğrenim Kredisi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Başvuru sonucunu gören KYK taahhütname onaylama süreci hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki, KYK taahhütname onaylama ne zamana kadar, nasıl yapılır, taahhütname tutarı nedir?
17.12.2022Eğitim
TOKİ arsa çekilişleri ne zaman? TOKİ arsa kurası çekiliş tarihi belli oldu mu? TOKİ arsa kura sonuçları ne zaman açıklanır?
TOKİ arsa çekilişleri ne zaman? TOKİ arsa kurası çekiliş tarihi belli oldu mu? TOKİ arsa kura sonuçları ne zaman açıklanır? TOKİ arsa başvurularının sona ermesinin ardından başvuru yapan vatandaşlar kura çekiliş tarihlerini araştırıyor. TOKİ Sosyal Konut Projesi’nde yeni kura takvimini açıkladı. Peki, TOKİ arsa çekilişleri ne zaman? TOKİ arsa kurası çekiliş tarihi belli oldu mu? TOKİ arsa kura sonuçları ne zaman açıklanır? İşte TOKİ arsa kurası tarihi ile ilgili merak edilenler…
17.11.2022Ekonomi
TOKİ İstanbul arsaları nerede, hangi ilçelerde? TOKİ İstanbul arsa başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir, fiyatları ne kadar? İstanbul arsa listesi ve fiyatları
TOKİ İstanbul arsaları nerede, hangi ilçelerde? TOKİ İstanbul arsa başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir, fiyatları ne kadar? İstanbul arsa listesi ve fiyatlarıTOKİ kapsamında başlatılan “İlk Evim Arsa” kampanyaları da başladı. Elektrik, su, doğal gaz alt yapıları ve planları tamamlanmış, inşaata hazır 29 ilde 1 milyon konut arsası sunulacak. Peki, TOKİ İstanbul arsaları nerede, hangi ilçelerde? TOKİ İstanbul arsa başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir, fiyatları ne kadar? İşte İstanbul arsa listesi ve fiyatları…
11.10.2022Ekonomi
TOKİ arsa listesi ve yerleri! TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak?
TOKİ arsa listesi ve yerleri! TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak?'İlk Evim İlk İş Yerim' kampanyası kapsamında 1 milyon arsa ve 10 bin iş yeri için başvurular başladı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak arsaların hangi illerde olacağı belli oldu. Peki, TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak? İşte TOKİ arsa listesi…
11.10.2022Ekonomi
TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi belli oldu! İşte illere göre tahsis edilen yerler
TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi belli oldu! İşte illere göre tahsis edilen yerlerToplu Konut İdaresi Başkanlığı kapsamında duyurulan 'İlk Evim Arsa' ve 'İlk İş Yerim' projesindeki yerlerin hangi illerde yapılacağı belli oldu.
10.10.2022Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Taahhütname ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki taahhütname haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.